Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

41 gösterim
18 yaşlarımda kasıklarımdan hafif ağrılar çekmekteydim.bazen bu ağrılar esnasında, bazende adet dönemimde kahve telvesi gibi bir akıntı geliyordu.çok sık yaşamıyordum bunu.genelde üşüttüğüm zamanlar oluyordu, gözlemlediğim kadarıyla.
son 2 yıldır birden saplanan ağrılarım oluyor.iki büklüm oluyorum ağrıdan.şişkinlik ve gaz çıkaramama hissi yaşatıyor.son 1 yıldır ise bunların yanı sıra böbreklerim, midem ve belimde de eş zamanlı ağrılar doğdu.
2011 mayıs-haziran gibi evin kapısını açmam ile ağrının bedenime saplanması bir oldu.halsizlik, baş dönmesi, bulantı, iştahsızlık, kusma hissi ve ağrılar...3 gün kadar devam etti.2.gün gecesi ateşim yükseldi ve yumurtalıklarıma birisi bıçak saplıyordu sanki.üşüme ve titreme başladı.1 saate yakın bu halim devam etti.
sabah acile gittim fakat halsizlik ve üşümem devam ediyordu.doktor idrar tahlili yaptı ve idrarımda kan değerlerinin yüksek olduğunu ürolojiye muayene olmam gerektiğini söyledi.
muayene de böbreklerimi kontrol etti, eliyle hafif vuruşlar yaparak.daha çok sağ tarafımda ağrı vardı.ultrasyon istedi.ultrasyonda herhangi bir anormallik olmadığını söylerken böbreklerimden kum dökme ihtimalimden de şüphelendi.
2 haftalık ilaç tedavisine başladım.ağrı tam anlamıyla geçmedi.emar çektirmemi istedi başka bir doktor.çektirdim o da temiz çıktı.
ben hala bu ağrıyı çekiyorum.ve her ağrım bana halsizlik, üşüme ve dayanılmaz acı veriyor.(tahlil sonucunu bulamadım.bulunca bilgilendiriceğim.)
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
Lütfen;Çok uzun yazmamaya bakın, çünkü kurallara aykırı.

Şikayetlerinizi sadece kum dökmeye bağlamak yanlış olur. Kum bazen normal insanda bile çıkabilir.
MR da bir şey çıkmaması iyi bir şey.
Zannederim iyi bir üşütme geçirdiniz.
İlaçlarınızı kullanın kontrole doktorunuza gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...