Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

53 gösterim
Hocam 11 aylık bir oğlum var. Çocuğun sağ böbrek yok, doğuştan tek böbrek. Tek böbrek olan sol böbrektede Grade 5 oranında VUR var. Hocam çocuğun MAG-3 böbrek sintigrafisi çekildi. Buna göre film raporunda;
"Sol böbreğin kanlanma ve konsantrasyon fonksiyonları normale oranla azalmıştır. Sol böbrek ekskresyon fonksiyonuna normale oranla gecikmiş dönemde başlamaktadır. sol böbrek pelvisinde staz bulgusu mevcut olup yapılan diüretik enjeksiyonundan sonra radyofarmasötik maddenin büyük oranda ekskrete edildiği izlenmiştir. Sol üreter dilate olarak izlenmektedir. Alınan geç görüntülerde sol üreterde ve sol böbrek pelvisine uyan alanda radyoaktif madde birikimi izlenmiştir. Bulgular sol VUR ile uyumlu olabilir.
sağ böbrek normal lokalizasyonunda visualize edilememiştir. Yapılan kantitatif analizde sol böbrek ERPF: 154,1 ml/dk olarak hesaplanmıştır." denilmektedir.
Hocam filim 3 hafta öncesine ait. Acaba bu böbrek iyi çalışıyor mu? Görünüş nasıl. Hocam tek böbrek olunca çok korkuyoruz.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
Böbrek iyi çalışmıyor.
Korkmakta haklısınız.
Doktorunuza devam edin. Onun tavsiyelerine uyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...