Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

43 gösterim
Merhaba hocam;
35 yaşında, 5,5 yıllık evliyim ve 3,5 yaşında bir çocuğum var.son 6 ay süre ile korunmamamıza rağmen 2. çocuğumuz olmuyordu.Eşim ve ben gerekli tüm tetkikleri yaptırdik ve bende grade 2-3 sol varikosel ve sağ epidem üstünde 2 mm kist çıktı.Yaklaşık 4 ay önce varikoselden ameliyat oldum.Ameliyattan önce 3 ayrı hastanede birer ay ara ile spermiogram yaptırdım ancak bunlardan 1 tanesinde morfolojiye bakıldı.Normal morfoloji %5 çıktı.Tümünde de sayı çok iyi, hareketlilik ise normal değerlerden çok da olmasa düşük çıktı.Ameliyattan 3 ay sonra yaptığım spermiogramda ileri hareketli %33, yavaş har.%11 Yerinde har.%8, hareketsiz ise %49 çıktı.Likefikasyon her zamanki gibi 30-35 dk çıkıyor.Morofolojiye bakılmadı ve diğer değerler normal.Eşim henüz hamile değil ve sagdaki kisten dolayı olsa gerek sağ tarafta gidip gelen ağrılarım artmaya başladı.Doktorum(Prof.) ameliyatta kisti almaya yanaşmadı, gerek yok dedi.Acaba bu kistin sperm değerlerime(morfoloji bozukluğuna) zararı var mıdır ve bu aşamada genel olarak ne yapmamı önerirsiniz? Uzun oldu ama kusura bakmayın bir seferde anlatmak istedim
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok karışık ve uzun yazmışsınız.
Lütfen kuralları okuyun.
Okuyabildiğim kadarı ile kistin size bir zararı yoktur.
Nu küçük bir kisttir. Sadece takibi gerekir. Bazen kendiliğinden kayboluyor.
Doktorunuza devam edin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...