Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

41 gösterim
Hocam, merhaba;
1) Partnerin ağız ya da vajina bölgesindeki mantarların, mayaların prostatite neden olabileceği doğru mudur? Prostat sıvısı, meni ve idrar kültürlerinde prostatın mantarla enfekte olduğuna dair bir kanıt bulabilir miyiz?
2) Prostatit tedavisinde mantarı hedef alarak verilen bir ilaç grubu var mıdır?
3) Kısa süreli mastürbasyon ya da kısa süreli cinsel ilişki sonrasında penis ve testislerimde ağrı oluyor, defalarca tuvalete çıkıyorum. Ama uzun süreli bir cinsel ilişkinin ardından bu sorunu yaşamıyorum. Ayrıca ağrım varsa da diniyor. Anladığım kadarıyla kısa süreli olduğunda tam bir boşalma gerçekleşmiyor. Doğru mudur?
4) Eşimin bana prostat masajı yapmasının bir sakıncası olur mu? Nasıl yapılacağına dair videolar ve çeşitli kaynaklar bulduk.
Allah sizden razı olsun.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Prostat iltihabı iltihabın buraya gelip yerleşmesi ile olur. Bu mikrop olsun, mantar olsun değişmez. (gerçi mantar nadirdir) Kültüre mantar diski yerleştirilirse ve mantara bakılırsa kültürde çıkabilir.
2- Genel mantar ilaçları vardır.
3- Olabilir.
4- Yapabilirse yapar. Kimse engellemez. Önemli olan doğru yapıp fayda bulmak. Bu hususta birde fıkra var ama burası yeri değil. Belki internetten bulabilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...