varikosel

5 gösterim
21 Ocak 2010 şükür_ergün sordu
Meraba hocam bundan yaklaşık 3 sene önce sol testisimden mikro cerrahi yöntemi ile özel hastanede varikosel ameliyatı oldum.Ameliyattan sonra testisler normal gibi duruyordu fakat sol testisim şu anda aşağı sarkık vaziyette.Varikoselin tekrar edebileceğini duymuştum acaba tekrar dopler çektirip ameliyat olmam mı gerekiyor.Yani varikosel ameliyatından sonra testislerin normal şeklini alması mı gerekiyor bunu öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Testislerin şiş olması veya sarkık olması nüks (tekrarlama) olacağı manasına gelmez. Ameliyattan sonra çok defa testisler biraz sert ve şiş görülebilir.
Ama tabii ki doppler çektirip bakmakta fayda var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Bu sistemde sorularınızı sorduktan sonra, sizlere mail yolu ile bilgilendirme yapılır, (isteğe bağlı) Zorunlu olarak mail verme durumu yoktur.

- Sistemde üyelik kısmı aktif değildir. Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

...