Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

106 gösterim
sayın hocam şimdiye kadar verdiginiz cevaplar için cok teşekkür ederim. benim idrarımda eritrosit cıkıyordu ve sızlama oluyordu sistoskopi sonucunda mesanede lökoplaki görüldü ve yakıldı patoloji sonucum skuamoz metaplazi geldi bu arada idrarımın rengi acıldı bulanık kayboldu fakat sistoskopiden önce tomografi cekilmiştim ve size yazmıştım hatırlatayım: her iki böbrek lokalizasyonu konturu büyüklügü ve parankimi normaldir.Biletaral toplayıcı sistemlerde dilatasyon saptanmamıştır.Bileteral toplayıcı sistemlerde taş saptanmamıştır.Sol böbrek pelvis komşulugunda yaklaşık 16 mm çapında hipodens alan izlenmiştir,kist olabilir Ancak içerik tam sıvı içeriginde olmadıgı için komplike kist yada kitlede olabilir kontraslı bt inceleme uygun olur Her iki üreter akımı serbesttir.Lümende taş saptanmamıştır mesane duvar kalınlıgı normaldir lümen içi homojen görünümdedir lümende yada üreter orifislerinde taş saptanmamıştır bunuda cevaplamıştınız ve ben dün ilaçlı tomografi çektirdim sonucunu bir hafta sonra alıcam ama cok endişeliyim bu bilgilere göre sizce sonuç ne cıkar sonucta doktorsunuz bu tip vakkalarla karşılaşmışsınızdır bilgilendirirseniz sevinirim Allah sizden binlerce kez razı olsun...
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizin gibi hastalarla çok görmüyoruz. Binde bir. Sizin hastalığın için nasıl olur tomografi nasıl bilemeyeceğim.
En iyisi tomo çıkınca sonucu yazın yorum yapalım. Biraz daha sabır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...