Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

46 gösterim
Merhaba Hocam. 3-4 aydır testislerimin altı anüsle testis arası alan ağrıyor. (fazla bisiklet sürerken hissedilen ağrı gibi). Penis kökünün kemen üst kasık kısımda da ağrılar var. özellikle elle bastırınca kült bir ağrı hissediyorum.
Testler yaptrıdım sonuçları temiz çıktı atıyorum buraya. Ama bir taraftan da hemeroid ağrısı çekiyorum. Doktor 2 merhem verdi sürüyorum ama testis altında ağrılar arttı yine. Hemeroidi sakinleştirmesine rağmen.
Sorum şu hocam: Bu testler (böbrek,psa prostat, testis) temiz çıkmasına rağmen bu ağrı hemeroidden kaynaklanabilir mi? Bel ağrısı dayaşadığım oluyor bel fıtığı, kasık fıtığı, bağırsak fıtığı gibi testlere de giricem. Bunlar da testis ve ve testis altı bölgelere ağrı yapar mı?

YAPTRIDIĞIM TEST SONUÇLARI:
1- ) SKROTAL DOPPLER US Bilateral skrotal kese içerisinde her iki testis ve epididim izlenmekte olup boyutları ve ekojeniteleri izlenebildiği kadarıyla doğaldır. Sol epididim içerisinde 4 mm çapında anekoik vasıfta basit kist izlenmektedir. Bilatarel pampiniform pleksus venlerinde belirgin dilatasyon ve varikosel ile uyumlu görünüm izlenmemiştir. Her iki skrotal kese içerisinde minimal sıvanma tarzı sıvı izlenmektedir. Her iki testis ve skrotal kese içerisinde belirgin solid kitlesel lezyon saptanmadı.
2 - ) URINER SISTEM US Her iki böbrek boyutu normal, konturu düzgün, parankim kalınlığı ve ekojenitesi ile toplayıcı sistemi doğaldır. Pelvikaliksiyel yapılarında dilatasyon saptanmamıştır. Mesane konturu düzgün, duvar kalınlığı normal, lümen içeriği homojendir. Prostat volümü yaklaşık 17 cm³ ölçülmüş olup normaldir. Pelvik düzeyde serbest sıvı saptanmamıştır.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> bursa/b/34

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

1- Her iki testiste varikosel varmış. Bunun tedavi edilmesi lazım. tedavinin nasıl olacağına karar vermek için yani acil ameliyat gerekli mi anlamak için sperm ve hormon tahlili yapılmalı. Kist önemli değildir.
2- Böbrekte biraz genişleme varmış. Bunun da sebebi araştırmalı, taş, kum, iltihap  unu yapabilir. Hemoroit ve varikosel ağrıları birbirine karışabilir. Hangisinin ağrısını araştırmaktan ziyade her iki hastalığı da tedavi ettirmelisiniz. 

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.
YAZILARIM ve MAKALELERİM
                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html
Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...