Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

54 gösterim
Hocam merhaba. Tam sunnet dikisinin oldugu yumusak derinin uzerinde, icinde cok ufak sert yag bezesi var. Sivilce gibi bas verdi. Hic dokunmadim. Deri rengi normal. Cok hafif bezeden dolayi bi sislik mevcut. Beze sivilce gibi dokununca hissediliyor, ama bolge gayet yumusak herhangi bi sertlik yok. Sivi bir iltihap yok. Daha once olmustu. Fordyce benziyor ama Fordyce genelde govdenin alt kismi ve testis bolumunde mevcut. Daha once birkac kez olmustu. Kendiliginden zaman icerisinde o sert yag bezesi cikmisti. (Princ tanesine cok benziyor biraz daha ufak) Bu seferki hafif bi sisme yapinca sizlere danismak istedim. Yurtdisinda ogrenci oldugum icin doktora malesef gidemiyorum. Cevremden elma sirkesi ve aloe vera sur gibi tavsiyeler aliyorum. Ama suan sadece anti bakteriyel sabunla sabah ve aksam yikayip temiz tutuyorum. Gunluk de camasirimi degistiriyorum. Yasadigim bolgede sadece bepantol plus ve hydrocortisone kremlerine erisebiliyorum ya da bahsettigim alternatif cozumlere. Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Allah kolayliklar versin. (Not: benim gibi yurtdisinda kisitli imkanlari olan arkadaslar adina, boyle guzel bir online sistem kurdugunuz ve yardimci oldugun icin ayrica tesekkur ederim)
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Konya/29/Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

Size 26 ekim günü cevap yazmışım ve perhiz tavsiye etmişim. Bundan hiç bahsetmemişsiniz. Ne odu ne yaptınız perhize devam ediyor musunuz?  
Yazınızı çok zor okudum. Çünkü uzun ve tek düze (Yani paragraf ve satır başı olmadığı için okunmuyor. Ayrıca merak ettim klavyenin nokta ve virgül, enter (returun)  tuşu basmıyor mu? Tabii ki zor okuyunca cevapta doğru olmayabiliyor.
Anladığım kadarı ile bu bir sivilce veya cilt altı yağ dokusu olmalı. Size bir zarar vereceğini zannetmiyorum. Ama elbette bir doktorun görmesi lazım. Yurt dışında doktora gidemiyorum bana biraz garip geldi. Elbette temiz tutun. Ama ilaçlar için bir şey diyemeyeceğim.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...