Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

265 gösterim
Hocam yaklaşık 7 ay kadar pentoksifilin kolşisin ve e vitamini kullandim. Bunların uzun süreli kullanimda yan etkilerinden çekindigim için bıraktım. Şimdi ise enzim takviyesi aliyorum. L-Arginin L-Karnitin ve koenzim Q10 kullanıyorum. Merak ettiğim ve psikolojimi zorlayan durum tekrar eski sağlığıma kavuşabilecek miyim ? Her doktor imkansız diye bahsederken ben Allah'a inancımdan imkansiz yoktur elbet vardır çaresi diyorum kendime sizin değerli görüşünüz nedir ? Bu plakların tamamen iyileşip, eğriliğin gerilediği süreç devam ederse o kalan çok az eğrilikle düzelip eski görüntü ve işlevini kazanır miyim ? Son olarak da bu Dr Ali Hatay Perhizini denesem ekstra faydasi olur mu hocam. İki mesajimda uzun oldu farkindayim ama ilaç ve benzeri konularda detaya indim istedim. Evet uzun oldu af buyrun affedin. Size laf olsun diye değil kalben söylüyorum Allah sizden razı olsun. Ülkemizin böyle dini bütün benliğini unutmayan değerlerine saygı gösteren müslüman inançlı bilim insanlarına çok ihtiyacı vardır. Saygılarımla ...
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Trabzon 25 bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

 
En İyi Cevap

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

1- Peyroninin durumuna göre tedavi imkanları var. İlaç kullanımında doktor kontrolünde kullanırsanız ne kadar süre ile kullanacağınız belirtir. Böylece mahsuru kalmaz. 
Ameliyat düşünülebilir. Tabii gerekiyorsa. Plak içine özel ilaç enjekte edilebilir veya x-ısınları veya radyoterapi yapan doktorlar var. Bu tedaviyi bu işte uzmanlaşmış bir doktorun yapması lazım. Bir çok doktor bunlardan hiç birisini tavsiye etmeden tedavisi yok diye gönderiyor.
Dediğiniz gibi her derdi veren Allah devasını da vermiştir. (Ölüm hariç, işte onun devası yok) Önemli olan onu arayıp bulmak lazım. 
2- Peyroninin sebebi masturbasyonsa perhizin faydası olabilir. Ama büyük ve sert plaklarda çokta bir fayda vereceğini zannetmiyorum. Gende denemekte fayda olur. Hiç olmazsa masturbasyon düzene sokulur. 2 ay cinsel perhiz ne demek yapılabilir.
3- O kadar çok övmüşsünüz ki bunları ben hak etmiyorum. Peygamberimiz ne demiş Mealen "Bir kimseyi yüzüne karşı övmektense yüzüne bir avuç toprak serpin" 
Ben normla olarak belkide bir çok doktorunu yapmak isteyipte yapmadığı/yapamadığı bir işi Allah rızası için yapıyorum.
Genede övgüleriniz için teşekkürler. Çünkü zahmet etmiş yazmışsınız. Allah razı olsun. Kalben yapmış olduğunuz dualara "Amin" diyorum.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...