Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

167 gösterim
merhaba hocam,6 yıl önce makat ile testis arasına yakın bir yere şaka ile arkadan tekme darbesi gelmişti,o bölgede ağrı ve idrara yapamama
özel hastanede çift taraflı varikosel ameliyatı oldum.ağrısı haliyle geçmedi,ağrının testis torbası bitiminde sağ kısım üretrada olduğunu geç farkettim.üroflow,trus incelemesi,retrograt ve en son sistoskopi yapıldı,pelvik kısma mr çekildi.
üroflow:
azami akış:10,1ml/s
azami akışa ulaşma sür.:4,4 s
ortalama akış:3,9 ml/s
akış süresi:59,4 s
boşaltılan miktar:266ml
boşaltma süresi:75,6s
Sistoskopi bulguları:
bulböz üretrada darlık görüldü ve darlık zorlanarak geçildi,mesane doğal olarak izlendi,ürodinami planlanarak operasyon sonlandırıldı(not:Asistanların yaptığı ürodinami hatalı yapıldı)çıktılarda hata msjı var.
Trus incelemesi
Sağ santral zonda olası travma sonrası hemoraji sekeli önemsemiyorum ama sağ kısmımdaki acı benim pantolon giymemi bile engelliyor.o kısma ne deyse,ağrımda artış oluyor.doktoruma gittiğimde,bana tekrar üroflow yaptırmamı söyledi(kaçıncı olduğunu bende sayamadım,üroflow sonuçları hep aynı)bu acıyla yaşamammı lazım,yoksa üstüne gidip çözüm bulmakmı?ilkinde çok önemsiz varsayılan ağrı nedeniyle varikosel ameliyatı oldum.Türkiyede bana yardımcı olabilicek doktor varmı çok şüpheliyim.bu kanıya 5 hastaneye gitmem nedeniyle yazdım,belirgin olarak o bölgede travma oluşmuş.o kısımdaki dokular zarar görmüş,üroloji kısmı o kısma bakmadığını söyledi.başka hangi bölüm makat ile testis kısmına bakabilir? Tarif ettiğim yer bulböz kısım orasımıdır? yazmış olduğum soruları cevaplarsanız çok memnun olurum.Allah'tan herkese şifa ve mutluluklar dil
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizde travmaya bağlı uretharanın arkasında yani prostat önünde bir darlık olduğu belli. Bu hastalığa uroloji bakar. Ama benim size yapabileceğim bir şey yok. İstanbulda kaldığınıza göre bu ameliyatı yapacak bir doktor bulma ihtimaliniz yüksek.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...