Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

132 gösterim
VARİKOSEL AMELİYATI ŞART MI Hocam merhaba, renkli doppler USG sonucum sağ testis 47*26*44mm sol testis44*25*30mm her iki testiste sprektal renkli doppler incelemede vasküler akım mevcuttur. Normal vaskülarizasyon ve akım patterni izlenmiştir. Sağda pampiniform pexusları çapları nötral pozisyonda 1,5mm valsalva sonrası 2,5mm ölçülmüştür,reflü izlenmemiştir. Solda pampiniform pexusların çapları nötral pozisyonda 1,8mm valsalva sonrası 3,1mm ölçülmüştür, valsalva sonrası reflü akım mevcuttur. SPERMİOGRAM Cinsel perhiz 3gün Hacim 2.0ml Çözülme süresi 20dk Viskosite normal Ph 7,4 Aglünitasyon yok. Yuvarlak hücre 0,3milyon/ml Jelatin parçacıkları yok Toplam sperm sayısı 188.00mlyn/ml Konsantrasyon 94.0milyon/ml Motilite(ilk60dkA+B)%53 İleri hareket 37milyon/ml %39,36 Yerinde hareket 13milyon/ml %13,83 Hareketsiz spermatazoan 44milyon %46,81 Normal morfoloji%5 Baş anomolisi%27 Boyun anomolisi %20 Akrozom anomolisi %22 Kuyruk anomolisi %26 Diğer %0 Manueller semender lökosit boyama ve vitalite bölümlerinde veri girilmemiş. Sonuç nativ preparat yazıyor ve normospermi işaretli durumda. Yaş31 Hocam bu durumda ameliyat şart mı eşimin gebeliğini engelleyecek durum olur mu? Eşim 32.yasinda testleri normal
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Sakarya-31/E

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Yazınızı okuyamıyorum. Dünkünden bir farkı yok.
Buraya sperm değerlerini yazanlar alt alta satır başlı yazdığı halde siz neden yazamıyorsunuz anlamadım. PC den yazmaya veya bu işten anlayan birine yazdırmalısınız. Telefondan olmaz.
Dediğim gibi tahlil kağıdının fotosunu çekip internette bunu yükleyen sayfalara yükleyin ve buraya linkini yazın.
Elbette bunu da bilen birisi yapabilir.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...