Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

204 gösterim

Ali Hocam sonucu buraya yazmamı istemiştiniz ,rica etsem bi terslik (özellikle prostat iltihabı) var mı ,yorumlar mısınız lütfen ? Diğer testlerim temiz (kan ,idrar,idrar kültürü,sperm kültürü)

MR,DİNAMİK:     Yöntem: Mesane ve prostata yönelik İVKM verilerek multifazik 3D yağ baskılı T1 ağırlıklı kesitler alınmıştır.Elde olunan dinamik görüntüler Mr iş istasyonunda değerlendirilmiştir. Tetkik esnasında 16 ml. Gd. DOTA kullanıldı.     Bulgular : Mesane boş olup duvar kalınlığı 3 mm olarak ölçüldü. Mesane anterosuperiorunda urakus kalıntısına bağlı çekinti dikkati çekti.      Prostat 12 cc volümde olup T2 ağırlıklı serilerde difüz  olarak sinyal azalması izlendi.Difüzyon ağırlıklı görüntülerde DAG sinyalinde difüz artış izlendi.ADC haritasında en düşük ADC değeri 0.9x10-3 mm2/sn olarak ölçüldü. Dinamik kontrastlı serilerde periferal zonda difüz artmış boyanma izlendi.Periprostatik venöz pleksusta ileri derecede genişlemiş variköz yapılar mevcuttur.    seminal veziküller simetrik görünümdedir.Rektum ve pelvik kemik olağandır . pelvik bölgesel patolojik boyuta ulaşmış lenf nodu saptanmadı. GENEL AÇIKLAMA: pelvik konjesyon ile uyumlu bulgular.

Mr,DİFÜZYON :  Yöntem : Mesane ve prostata yönelik, b=1800 ile AX DWI ve iş istasyonu üzerinde "ADC map" görüntüler elde olunarak yapılan incelemede, ( hocam devamı  üstteki Mr,dinamik ile aynıdır)GENEL AÇIKLAMA:pelvik konjesyon ile uyumlu bulgular

Mr,DİĞER:  Yöntem :Mesane ve prostata yönelik, AX.SAG.COR. planlarda T2A,AX T1A sekanslar alınmıştır.Ek olarak AX DWI ve IV 16 ml Gd. Dota kontrast madde verilmesini takiben AX T1A dinamik seriler elde olunarak multiparametrik inceleme yapılmıştır .(Hocam devamı Mr ,Dinamik ile aynıdır)GENEL AÇIKLAMA: pelvik konjesyon ile uyumlu bulgular

Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Manisa -21-B

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                   
Öncelikle Geçmiş olsun;
 

MR sonucu çok detaya girilmiş ve lüzümsuz bilgiler yazılmış. Bu kadar uzun yazılacağına sonuç yazılsaydı ne teşhis konulsaydı daha iyi olurdu. Tahlil sonucu detay ile boğulmuş.
Ben bir çok yerini okuyamadım Çünkü anlayamadım.
Fikrim prostat iltihabından sadece şüphelenilmiş. Doktorunuz ne diyor?

 Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                   
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                    
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                   
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                    
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

http://www.dralihatay.com/makaleler.html

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...