Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

4,942 gösterim
Merhaba. hocam idrarımı yaptıktan sonra sıvazlayarak idrar kanalını boşaltıyorum fakat idrar kanalında damla kalmış hissi oluyor. Sıvazladığım zamanda hiç bir damla gelmediğini görüyorum ama o his var ve 40-45 dk sonra bu his ortadan kalkıyor. Bu durumda namaz ve gusül abdesti almamda beni sürekli strese sokuyor. Bu his normalmidir bir hastalığın habercisi midir? Saygılar hocam. İdrar damlaması
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrar yaptıktan sonra idrarın damlalar halinde akması sebepleri şunlardır.
1- Normal fizyoloji olabilir. İdrar yaptıktan sonra idrar kanalında artık idrar kalır. Bu artık idrarı temizlemek için sıvazlama yapılmalıdır. İstibrayı usulüne uygun yaparsanız istibrâ bu artık idrardan kurtulabilirsiniz. İdrar gelecek gibi his ediyorsanız bu evhamdır.
İstibra isimli kitapçığımı bulursanız alın okuyun.

Eminim sorunuza bu kitapçıkta çok geniş bilgi ve cevap bulacaksınız. Amacım kitap satmak değil kitabı tanıtmak. (Satma işini zaten yapamam. Sadece kitabımın yaygılaşmasını daha çok kimsenin eline ulaşmasını istiyorum.)
Bu kitapçığı yayınevinden isteyin ve alın okuyun fiyatı 1.08 KURUŞ 10 tane alıp arkadaşlarınıza dağıtsanız 10 lira yapar ki sigara parası etmez. Ayrıca sevaba ortak olursunuz.
Gonca Yayınevi Telefonla Sipariş 0212 528 5076 veya
0506 7403910 maille isteme: bilgi@goncayayinevi.com
http://goncayayinevi.com ve https://www.facebook.com/goncayayinevi
Başka kitapevinden sipariş adresi: http://www.kitapyurdu.com
http://www.kitapelinizde.com/kitap/ali-hatay/istibra-usulu.htm
Veya http://www.dralihatay.com/islam sitemden okuyabilirsiniz.
2- Mesane ve idrar kanalı sinir veya kaslarında bir hastalıktan dolayı olabilir. Beyin, omurilikten gelen sinirlerin normal çalışmamasından ileri gelebilir. Bu durumda tam teşhis konulması için idrar akım hızı (Üroflow) ve mesane kapasitesi ölçüm testleri yapılmalı. Teşhis konulduktan sonra tedavi yapılır. Bunun için kullanılan özel ilaçlar vardır. Bu ilaçları bir uroloji veya nöroloji uzmanı verir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...