Hasta Soru-Cevap Panosu

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 75.000 Soru/CevapAna SayfaMesaj Yazın

Toplam : 4725 mesaj

123...158

Lütfen Kurallar ı mesaj yazdığınız sayfada okuyun ve uygulayın.

1- KISA ve ÖZ YAZIN. Yazınız 5 satırı geçmesin. BU ÇOK ÖNEMLİ. Sorunuz anlaşılır olsun. Satır başlarına, paragraf başlarına dikkat edin. (Arada bir enter tuşuna basın)
2- İLK SORUNUN CEVABINI OKUMADAN ikinci soruyu aynı gün içerisinde sormayınız. Eksik veya hatalı yazsanız da ertesi günü bekleyin. Bunlara dikkat etmezseniz cevap almama ihtimaliniz yüksektir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için şu linke bakın
Soru sorma resmi

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 17 de cevap yazabileceğim.
Bu bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce soruma cevap geldi mi gelmedi mi? diye defalarca siteye girip bakmanıza gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

kronik prostat intabı/denizlili 24/10/14 19:56 IP:94.123.203.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
bacak ağrısı/beyzanur 24/10/14 19:33 IP:78.160.84.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
Tahlil/Rıfkı 24/10/14 18:41 IP:24.133.129.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
bel soğukluğu/hasta 24/10/14 18:38 IP:176.235.202.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
bel soğukluğu/hasta 24/10/14 18:38 IP:176.235.202.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
Penis/Kartal Furkan 24/10/14 18:36 IP:5.47.129.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
kaışık problemler/abdullah 24/10/14 17:35 IP:95.5.252.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
testiste bağırsağımsı oluşum/Qwerty 24/10/14 17:20 IP:94.121.174.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
Penis dikişleri/Evren 24/10/14 17:11 IP:176.219.160.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
İSTİBRA/mesut 24/10/14 17:01 IP:195.142.12.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
Kısa ve öz yazma isteğimin nedenler/Dr.Ali Hatay 24/10/14 16:43 IP:88.252.235.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri şunlardır:
1- Sorulara cevap vermek için sizlere her gün 1 saatimi ayırdım. Çok fazla soru, uzun yazılmış sorularda 1 saati aşacağı için kendime, aileme ayıracağım zamanı aşmış olurum.
2- Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalarımadır.
Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.
3- Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Yazının sonuna gelince baş tarafını unutmama neden oluyor. Cevaplar kafamda canlanmıyor. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.
4- Bu forumda yazı yazma karakteri sınırı 2000 dir. Bunu siz doldurursanız bana yazı yazacak yer bırakmamış olursunuz.
Sizden yazılarınızı kısa, (5 satırı geçmeyecek halde) öz, satır başlı, paragraf başlı yazmanızı rica ediyorum. (Tahlil ve ultrason, film sonuçlarını tolere edebilirim.)
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Üstelik yazmış olduğunuz soruda silinebilir.
Şu soru sorma şablonuna bakın;
http://yukleresim.com/images/2014/07/22/71e26b68e939843e.jpg

hormon penis küçüklüğü/ 24/10/14 15:58 IP:88.250.37.xxx
Lh 6 1,7-9.6
Eastradiol 45.68 ND*-39.8
Prolaktin 8,55 2,7-18.3
Total testesteron 776,01 229.8-786.5
Fsh 3.01 1.9-18.9
Estradiol yuksek degil mi hocam sikayetim kucuk penis boyu 9 cm cvresi 3 santim
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Biz genellikle 45 gün tutuyoruz.
Dayanılmaz ağrılarda alıyoruz.
Ağrı kesici ve antibiyotik kullanmanın faydası olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

böbrek taşı ameliyatı/dilek 24/10/14 15:42 IP:88.240.99.xxx
hocam böbreğime takılan tel çok ağrı yapıyor bu ağrı ne zaman geçer 3 ay kalacakmış tel bu ağrı böyle devam eder mı 3 ay kalması normal mi
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Biz genellikle 45 gün tutuyoruz.
Dayanılmaz ağrılarda alıyoruz.
Ağrı kesici ve antibiyotik kullanmanın faydası olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testis torsiyonu /mehmet 24/10/14 13:22 IP:5.47.161.xxx
Hocam 13 gun once testis torsiyonundan ameliyat oldum ve hale hafif şişlik var masturbasyonun sakıncası olurmu ? Tesekkurler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Masturbasyona 21 gün sonra izin veriyoruz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

İdrar tahlili sonucu/veli 24/10/14 13:08 IP:78.171.238.xxx
RENK-SARI
GÖRÜNÜM-BERRAK
DANSİTE-1025
PH-6
PROTEİN-NEGATİF
GLUKOZ-NEGATİF
NİTRİT-NEGATİF
KETON-NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN-NORMAL
BİLİRUBİN-NEGATİF
HER SAHADA 5-6 LÖKOSİT NADİR ERİTROSİT GÖRÜLDÜ
Hocam 2 hafta önce idrar tahlilim böyleydi doktorum enfeksiyon dedi ve antibiyotik verdi.Kullandım ama hala kasık ağrılarım ara ara oluyor.Ağrılar penise apış arasına falan vuruyor ama şiddetli ağrılar değil.Öğrenciyim evdeyken yatıyorum okulda da oturuyorum hiç spor yok hayatımda bunla alakalı olabilirmi.Şimdiden teşekkür ederim.Yaşımda 21
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrar yollarında iltihap var.
İlaç tam etki etmemiş olabilir.
Tahlil yaptırın ve doktorunuz ilaç değiştirsin.
Ayrıca spor ağır hareketler, üşütme hastalığın iyileşme sürecünü geriletir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

fdsfsdfsdf/ 24/10/14 11:30 IP:85.98.19.xxx
MESAJINIZ CEVAP İÇİN BEKLİYOR CEVAPLAR SAAT 17 de
idrar agrı/murat 24/10/14 09:34 IP:212.156.105.xxx
sla. hocam göbegimin 4 parmak altı.
idrarımı yaparken sonuna dogru yani hafif ıkınmaya başlarken göbek çevrem ve altı çok agrı yapıyor idrarı bırakınca kesiliyor.
genel cerrahta birşey çıkmadı.( tomogrofi )
üroloji usg =prostat 34 cc dir hafif büyüme olmuş dedi ilaç verdi.
hocam bu agrıların sebebi ne olabilir ?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Mesane , prostat, iltihap gibi en başta düşünülen sebeplerdir.
Tedaviye devam edin doktorunuza kontrole gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Saç kremi sertleşme sorunu/21 istanbul 24/10/14 02:51 IP:85.102.64.xxx
Hocam sacla ilgili krem kullandım sertlesme sorunu yaptı bıraksam geçermi ne kadar sürer
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bırakınca geçmesi lazım. Kandan atılma süresine bağlı. Ne zaman bilemiyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

iktidarsızlık/cumhur 24/10/14 02:34 IP:195.214.190.xxx
hocam 21 yaşındayım, sertleşme ve his problemi yaşıyorum. 3 yıldır sigara kullanıyorum. 3 yıl sigara kullanmak 21 yaşındaki bir erkeğe iktidarsızlık problemi yaşatmaya sebep olabilir mi? Düzenli bir cinsel hayatım varken birden bire bunu yaşadığım ve sabah ereksiyonlarını da sağlayamadığım için psikolojik olmadığını düşünüyorum, sigarayı bırakmak yetecek midir yoksa doktora görünmemi önerir misiniz?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sigara damar sertliği yaptığı için sertleşme problemleri de yapar.
Sigarayı bırakın sonucu bir gözlemleyin.
Olmazsa başka sebepler araştırılmalı.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

ameliyat sonrası testis şişme /mucahit osman 24/10/14 00:11 IP:5.47.208.xxx
Hocam on iki gun once yumurtaliklarimdan ameliyat oldum. Ameliyat olmadan once de sol yumurtaligim sisti ve suan hala şiş ne yapmam gerek
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ne ameliyatı olduğunu yazmamışsınız.
Bir şişlik bu kadar uzun sürmemeli. Şişmenin boyutunu sertliğini, kızarıklık durumunu bilmek gerekli.
Bir ultrason çektirin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ne ameliyatı olduğunu yazmamışsınız.
Bir şişlik bu kadar uzun sürmemeli. Şişmenin boyutunu sertliğini, kızarıklık durumunu bilmek gerekli.
Bir ultrason çektirin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Hidronefroz böbreğin şişmesi/Melek 24/10/14 00:08 IP:88.227.119.xxx
Merhaba Hocam
Sağ Böbrek ağrısıyla doktora gittim.Ultrasyon sonucumda sağ böbrek normal boyuttadır.Pelvikaliksiyel sistemde grade 1 hidronefroz rastlanmıştır yazıyor tam olarak ne olduğunu bilmiyorum tedavisi nedir teşekkür ederim şimdiden
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Böbrekte şişme varmış.
Bunun muhtemel sebepleri taş, kum, iltihap veya darlıktır.
Daha detaylı araştırmak gerekir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testiste bağırsağımsı oluşum/Qwerty 23/10/14 23:21 IP:94.121.174.xxx
hocam 18 yaşındayım. sağ yumurtalığımın etrafında kendmi bildim bileli bağırsağımsı bir şey var demiştim, içten içe ağrı yapmaya başladı bir kaç aydır demiştim. fıtık olabilir demiştiniz.
-ne gibi sorunlara yol açabilir ?
-kasık fıtığı üst taraflarda olmaz mı ? babamda var oradan biliyorum. benim bağırsağımsı şey yumurtanın etrafında ve ben bildim bileli var.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ben sadece tahminimi yazmışım. Varikosle de olabilir
Ultrason çekmeden kesin bir sonuca varamayız.
Çektirin sonucu buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


Testis agrisi/Muhittin hoca 23/10/14 23:11 IP:5.46.181.xxx
Sevgili hocam ,
dun sizi rahatsiz etmistim. Dr yakin akrabam oldugu icin bir sikinti olsaydi us isterdi. Ben anladim ki benim sorunum psikolojik. Dr fiziki muayeneyi ayrintili yapti guvenmekten baska carem yok. Yoksa bu surec izar gider
Hocam Allah razi olsun sizden. Bu devirde boyle sevabina bir hizmeti ben gormedim duymadim.
Bu yaziyi soru hanesine yazdigim icin ozur dilerim ama nereye yazacagimi bulamadim. Sizlere en icten dileklerimle sevgilerimi yolluyorum
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Allah cümlemizden razı olun.
Daha başka HHayır (Kalın H) dualarınız da beklerim.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Kronik prostat intabı/Denizlili 23/10/14 21:55 IP:94.123.200.xxx
Yaşım 47 istanbuldan yaşıyorum ilk başlarda sık idrar sıkışıklığı yarım saat ara gibi mesane bölgesinde kasılmalar gençlikte kum döktüğümde yine kum döküyorum düşünerek idrar tahlili ve idrar kültürleri yaptırdım sonuç temizdi önemsemeyip geçer düşüncesiyle belli bir zaman bekledim geçmeyince ultrason ve tomografi çektirdim kan tahlili yaptırdım psa da düşüktü 0.880 /1 bile degildi ultrasonda böbrekler prostat mesane dolumu ve boş hali normaldi şikayetlerim devam ediyordu idrar akımı rahatlatıcı prostogot verildi geçmedi tekrar gitim xatral xl 10mg verdi kulan işeme hızın düşük bitince tekrar bakacaz dedi tekrar gitigimde sistoskopi yapıldı sonuç timörveya her hangi birşeyin olmadıgı arka üretrada hiperebik ödem odugu yazıyordu sonuca göre konik prostat oldugum söylendi cipro 500mg 4 hafta kulanmam gerektigini söyldiler ben 6 hafta kulandım tekrar psa baktırdım 1 lerdeydi ilk psa baktırışım 2013 senesindeydi şişlik indigini sanıyorum eski sık işemeler kalmadı fakat testis altına yanma makata yanma büyük tuvalt hisi oluşuyor acaba tam manasıyla geçmedimi yosa ilaçmı degiştirmek gerekecek yada antibiyotik kulanımlarında enfeksiyon sonrası mantar oluşumu ve intabın bir yere toplandığını duymuştum cinsel perfomansımdada bir düşüş yaşamaya başladım yeni yeni buda sıkıntı ve tedirginlik yapıyor tavsiyeleriniz bekliyorum bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok uzun yazmışsınız. Neden uzun yazılmaması nedenlerini yazma ve soru sorma kurallarında belirttim.
Birde sizin için sayfanın başına ekliyorum.
Lütfen okuyun.
Yazınızı kısa ve öz olarak yazarsanız en kısa zamanda cevap alabileceksiniz. Şahsınızda herkese yazıyorum, alınmayın.
http://www.dralihatay.tahayasin.com/sorusormak.htm
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

küçük abdest/tahir 23/10/14 21:06 IP:176.219.145.xxx
Kucuk abdestten bengay krem kokusu. Geliyor bunun icin n yapmaliyim
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş abdestin küçüğü büyüğü olmaz.
Ancak büyük tuvalet, küçük tuvalet olur. Abdest gibi dini bir terimi insanın normal fizyolojik atıklaır için kullanmayın.
Şahsınızda herkese yazıyorum. Bu yanlışın önünü alalım.
Gelelim sorunuza;
İdrarda iltihap veya kullandığınız bir ilacın (Mesela bengay) atıkları olabilir.
Birinci durumda tahlil yapılmalı. 2 ci durumda önemli değildir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

epididim de sislkk/ 23/10/14 20:40 IP:5.47.104.xxx
hocam sag testisten ayri bi 1 cm büyüklüğünde kist gibj bisey var ve epididim normalden daha siskin sol tarafa göre ara sira agri yapıyor nedeni ne olabilir.
Teşekkürler. .
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kist veya Epididymit başı iltihabı olabilir. Ayırıcı teşhis için ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

mezi/eyvhcm 23/10/14 19:05 IP:37.154.59.xxx
hocam ben 20 yasandayim nisanlimla cinsellik disinda konustugumda, karşılıklı oturdugumzda , vb.seylerden benden beyaz şeffaf bir sıvı geliyor (mezi) .doktorluk bir durum varmi gitmeli miyim ve gitmekte istemiyorum tedavisi nasildir Yardımınız için teşekkürler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu normal fizyolojik bir akıntı olduğu için tedavisi de yoktur.
Güzel bir yemek görünce ağız sulanması gibi.
Güzle yemekten kaçınmak belki faydalı olur.
Zamanla düzelmesi beklenir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

erken boşalma ve sertleşme sorunu/muradatl747 23/10/14 17:44 IP:78.189.138.xxx
slm hocam.genelevde tarzı mekanda bayanla ufak bi tatsızlık yasadık sertlik kayboldu.tekrar sertleşmedi.20 dakka kadar sonra bi baska bayanla hersey güzel derken sertliği azaldı mı ne dedi.ondan sonra tekrar yumusama.ben de sertleştirici ilaç kullandım.sertleşme sorunum ortadan kalktı ama ilaç almadıgım bi gün gene yasadım.kullanmasam sertleşme olmayacak korkusu var.Ayrıca son ilişkilerimde girer girmez boşalmaya başladım.lustral de çare olmadı.boşalmyalı bi hafta, ilişkiye girmeyeli daha da fazla olmuştu .ilaç kullanımından kurtulmak istiyorum.evlenince bu sertleşme ve boşalma sorunları bi yoluna girer mi?o zamana kadar yapılacak bi şey yok mu. tşk
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evlenme ile bu sorunlar kaybolur.
Şimdiki sorunlarda zaten psikolojik. Kendinizi genelevdeki kadınlarla denemeyin. Sonu sizde olduğu gibi hüsranla biter.
Ama iyi haber şu ki üzerinde durmaz, takıntı, stres yapmazsanız zamanla kendiliğinden geçer. İlaç kullanmak gerekmez.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikose ve üşütme/vuslat2014 23/10/14 17:10 IP:85.104.240.xxx
iyi günler hocam.
bir buçuk yıl önceki ultrasonda varikosel teşhisi konulmuştu.tahlillerim temiz çıkmıştı.kan ve sperm tahlili.
sorum şu:ayakları veya bacakları üşütmek varikosel ağrısını ve varikoselin derecesini artırır mı?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Soğuk varikoselin derecesini artırmaz ama ağrıyı artırabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Testis ve kasık ağrısı/Hasan 23/10/14 17:08 IP:127.0.0.xxx
Merhaba Hocam,
20 gün önce testis ağrısı nedeniyle doktora gittim, ultrason ve idrar tahlili sonunda birşey çıkmadı. Doktor Cipro verdi ve yolladı. Şuan halen ağrı devam ediyor, özellikle boşaldıktan sonra. Boşalırken sperm fışkırmıyor, az süzülüyor sadece. Ve sağ testisim daha sert gibi oluyor ve sağ taraftan yukarı doğru bir ağrı oluyor. Ayrıca sonra sağ bacağımda karıncalanma oluyor bir iki gün.. Sizce ne olabilir, ne yapmalıyım?
teşekkürler, saygılarımla.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Önemli bir şey olsaydı tahlil ve US de çıkardı.
Ama sizde prostat iltihabı olma ihtimali de var.
Çok ayakta durmak, çok oturmak, ağır kaldırmak, motosiklete, bisiklete binmek, bilhassa ayakları üşütmek ağrıya neden olabilir. Bunlar hastalık değildir. Ayrıca hiç sebep olmadan da testi ağrıyabilir.
Hastalık bazında düşünürsek testisin iltihabı, kist, sıvı toplaması, varikosel en sık ağrı yapan nedenleridir.
Birde başka organların ağrısı testise vurabilir. Böbrek ağrıları, prostat iltihabı, barsak ve kasık fıtığı testiste ağrı yapar.
Bunların ayrımını yapmak için bir testis ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 75.000 Soru/CevapAna SayfaMesaj Yazın

Toplam : 4725 mesaj

123...158


aSgbookPHP v1.9