Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

31 gösterim
hocam öncelikle merhabalar iyi çalışmalar diliyorum benim sorunum doğuştan olan bi ufak penis eğriliğim var yukarı doğru daha sonra 7 ay önce penisim travma sonucu hafif bükme sonucu penisim aşağıya doğru eğrildi bu beni rahatsız ediyor bu penis kireçlenmesi yada kavernöz dokuların yırtılması yazıyordu ınternette acaba bu olabılırmı cunku benziyor hocam ve bunun tedavisi ameliyatmıdır eğer ameliyatsa hem doğuştan hem sonradan oluşan penis eğriliği aynı ameliyatta düzeltilebilirmi teşekkür ediyorum hocam allah razı olsun kolay gelsin hakkınızı helal edin..
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
Penisteki eğriliğe tıpta Peyroni diyoruz. Penisin sertleşen bölümlerini sınırlayan kılıfın üzerindeki kireçlenmiş plaklar nedeniyle oluşan bir hastalıktır.
Bize penis eğriliği diye başvuran bilhassa genç hastalarda penis eğriliği olmadığını görüyoruz. Normalde penis sola doğru fizyolojik yani yapısal olarak eğri durur. Bu büyük ihtimalle pantolon çatısından dolayı gelir. Normal bir durumdur.
Penis eğriliği hastalığı doğuştanda ve kalıtsal olabilmektedir. Genellikle 30-40 yaşındaki erkeklerin yüzde 5 ile 1'ini etkileyen bir durumdur. Genelde 40-60 yas arasında görülüyor. Genetik bazı nedenlerle de olabiliyor. Travma /darbe), sert cinsel ilişki, iltihabi ve seker hastalarında sıkça görülür. Eğilme başladıktan sonra gittikçe artar. Bazı vakalarda bir süre içinde bu eğrilik kendiliğinden gerileyebiliyor, hatta tamamen düzelebiliyor. Sorun ne tarafta ise penis o tarafa doğru eğilir. Eğim belirli bir dereceyi aştığında ise hasta cinsel ilişki olmaz ve çok ağrı meydana gelir.
Tedavi şekli muayene sonucunda belli olur.
1- İlaç tedavisi: Bir süre ilaç tedavisi yapılır ve ilerlemesi önlenir. %10-20 fayda gören vardır.
2- Ameliyat: Fazla bir kalıcı şekil bozukluğu varsa ameliyat gerekebilir. Vakaların %60 ın da ameliyat gerekebilir. Bir uroloji uzmanı size yardımcı olacaktır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...