Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

59 gösterim
Sayın Hocam size daha önceden yazmıştım. Yaşım 45. Varikosel bulunmuyor. Son hafta çekilen usg de üçünçü bir testisin var olduğu tespit edildi. Bu konudaki değerlendirmelerinizi almıştım. Benim sperm değerlerim  sürekli değişkenlik gösteriyor. Bundan üç sene önce verdiğim sperm testinde sperm sayısı yeterli lakin ileri hız ve yerinde hız sıfır olduğundan asteonospermi teşhisi konulmuştu. Tekrar sperm testi vermem gerektiği söylenmişti. Bende bu amaca hizmet etmemekle birlikte doğal olarak bir arkadaşımdan temin ettiğim arı sütlerini üç günde bir dilimin altına koyarak kullanmıştım.Yaklaşık 3 ay kadar kullanımdan sonra verdiğim sperm testinde bu sefer değerler nerede ise yerine gelmişti. Yerinde hareket ileri hareket düşük olsa bile değerler normal bandına gelmişti. Bu verilen sperm testinden sonra yaklaşık yine altı ay sonra verdiğim sperm testinde yerinde hareket yüzde 3 ileri hareketin yine yüzde sıfır bandında olduğu görüldü. Bu arada bir eczacı arkadaşımın tavsiyesi üzerine vitamin takviyesi kullanmıştım. Yaklaşık bir ay kadar kullanım olmuştu. Özetle bu üç sonuçla ürologa başvurduğumda , ortada olan sperm testlerinin, yani arı sütü kullanımından sonra olan değerlerin yanlış olabileceği söylenmişti. Çünkü ilk değerler düşükken birden böyle bir yükselme ve sonra sperm ileri hızında düşük bir seyir izlemesinin pek mümkün olmadığı belirtilmişti. Sayın hocam benim sorum işte tam da bu noktada başlamaktadır. En son gittiğim ürolog tekrar sperm testi istediğinde, astenospremli ve terotospermi ön teşhisi ile benim bir de genetik bölümüne başvurmamı istemiştir. Genetik bölümündeki doktor "Kistik Fibroz" gibi bazı kalıtsal hastalıkların erkekte kısırlığa neden olduğunu belirtmişti. Benim sperm değerlerini incelediğinde, spermlerde özellikle baş kısımlarında da hasar olduğunu söylemişti. Bu itibarla, sizce bu sperm değerleri neden değişken bir seyir izlemektedir, bunun altında yatan bir genetik faktör var ise bunun düzeltilmesi ile birlikte sperm ileri hızı, yerinde hareket gibi unsunlar normal banda oturur mu? İlginiz için teşekkürler.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Denizli-45/E

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                     
Öncelikle Geçmiş olsun;



Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                     
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                      
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                     
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                      
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html 

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...