Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

535 gösterim
Hocam katı sperm geliyor pek fışkırma olmuyor gibi  bu sağlık problemi mi?
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> 30

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Meni şekli Öncelikle Geçmiş olsun;
Normalde meni boza kıvamında, homojen (aynı oranda, katışıksız), kirli sarı renktedir. Bazen meni içerisinde katı toparlak halinde maddeler görülebilir. Katı meninin sebebi seyrek cinsel aktivite olabilir. Cinsel ilişki veya mastürbasyona uzun süre ara verilirse bu katı maddeler meydana gelebilir. Meninin, meni kesesinde veya meni kanallarında çok beklemesi sonucunda meni bir nevi kısmi olarak donar ve toparlaklara neden olur. Bu bir hastalık veya hastalık belirtisi değildir. Çaresi de düzenli boşalmalardır. Cinsel faaliyete hazır hale gelmek veya mastürbasyonu boşlamadan yarım bırakmakta aynı durumun meydana gelmesinde rol oynar. Çok defa kasık ve testis ağrıları ile beraber olur.
Meni rengi daha koyu, yeşilimsiye çalıyorsa iltihap ve belsoğukluğu düşünülür. Saydam salya şeklinde olursa prostat veya meni yolları iltihabı olma ihtimaline karşı bir prostat muayenesi iyi olur. Teşhis için prostat ultrasonu ve meni muayenesi, kültürü yapılır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. Bir "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterde artar.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...