soru

1 gösterim
20 Ağustos 2011 muhammet sordu
hocam varikosel icin renkli dopler yaptirdik.doplerde sadece basit kistler varmis.uroloji doktoru elle kontrol ettiginde cift tarafli varikosel var dedi bana neye inanacagimi bilmiyorum bide bu varikosel ameliyati olduktan sonra sperm sayilarinda artis,hareketlilik ve bide en onemlisi morfoloji artarmi.morfolojisi % 1 olanlar normal yolla cocuk olma ihtimali varmi.varsa eger % kactir? yoksa direk tup bebegemi yonlendiriyorsunuz.vereceginiz cevap icinde tesekkurler
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Doppler daha güvenlidir.
2- Ameliyattan sonra sperm değerleri büyük oranda düzelir ama çocuk için yeterli olur mu bilemiyorum.
3- %1 çok düşük.
%4 ün altındaki değerlerde doğrudan tüp bebek tavsiye ediliyor.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Bu sistemde sorularınızı sorduktan sonra, sizlere mail yolu ile bilgilendirme yapılır, (isteğe bağlı) Zorunlu olarak mail verme durumu yoktur.

- Sistemde üyelik kısmı aktif değildir. Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

70,006 soru

5,356 cevap

...