Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

44 gösterim
Ali hocam merhabalar. Varikosel üzerine size sorum olucaktı.
1-varikosel ameliyatı olan birinde varikosel neden nüks eder.
2-bazı kaynaklarda varikoselin nüks etmesi imkansız deniyor. tabiki yapılan cerrahi girişimde ''varisleşen ve varisleşme ihtimali yüksek olan internal ve eksternal venlerin bağlanması sonucu varikosel bir daha nüks etmez deniliyor. siz buna katılıyormusunuz.
3-Hocam bildiğiniz üzere varikosel ilerleyici testiküler hasar yapar.bir hastada varikosel varsa spermiyogram ve testis volümü iyi ise ameliyat ertelenir.(grade1)bu durumda varikoselin hastaya zarar vermesini beklemek doğru bir kararmıdır. her varikosel özellikle palpabıl düzeyde ise ameliyat edilmemelimidir.(endikasyon beklemek ne kadar mantıklı bu konuda)
4-varikoselde nüks sıklığı yapılan tekniğe göre genellikle değişkendir.eğer hastada nüks oluşacaksa bağlanmayan bir venden dolayı.bunun için ortalama ne kadar süre sonra nüks oluşur. kabaca bir süre verebilirmiyiz.
5-operasyon sonrası ne kadar süre geçtikten sonra us sonucu %100 olarak nüks gerçekleştiğini gösterir.bağlanan damarlar arasında kalan kan sizce en geç ne kadar süre sonra absorbe olur.(reflü yok varsayarsak) 5-6 ay geçen ve kord üzerinde ve etrafındaki şişkin damarlar devam ediyorsa direk nüks oluşmuş diyebilirmiyiz.(operasyon öncesi varikosel tanısında görülen belirtilerin devam etmesi gibi ayakta iken artan şişkinlik supin poz. azalan düzey)
Hocam teşekkür eder saygılar sunar vede ellerinizden öperim.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
imageÖncelikle Geçmiş olsun;
Not: Çok uzun yazmışsınız.
1- Bunun kesin bir nedeni yoktur. Damar dağılımı gibi vücudun yapısal bir durumu olduğu söyleniyor. Tabii ki ameliyattan bütün damarlar bağlanmış olmalı.
2- Evet yukarıda yazdım.
3- Kesin bir şey söylenemez. Anlaşılan siz internette baya gezmişsiniz.Bu soruların cevabı zaten internette var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...