Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

43 gösterim
Hocam Sistitle başladı. Spesfik incelemede üreme yoktu.1 hafta Rxn + Tdrdx ve 1 hafta sadece Tdrdx yazıldı. Şikayetlerim azaldı, sadece idrar sırasında yanma kaldı.
Sonra nonspesifik incelemede idrarda üroplazmada zayıf üreme oldu (eşim dışında kimseyle ilişkim olmadı ve eşimde bu mikrop yok).1 hafta Ptnt + Tdrdx kullandım. Üroplazma son prostat masajı sonrası idrar kültürümde yok.
Hiçbir zaman akıntım olmadı. İlaçları bıraktıktan sonra ilk kez yapılan tuşe rektal muayanede acı ve yanma vardı, sonrakilerde azalarak (3 seferde) tamamen geçti. Sanki prostatta ödem vardı da boşaldı.
Şİmdi penis ucu dışında ağrım yok. Boşalmada yanma ve ağrı hiçbir zaman olmadı. Sadece idrarda yanma var. Hiçbir tahlilde lökosit yok.
Size hep yazdım, siz de Allah razı olsun bıkmadan usanmadan yanıtladınız. Bana bir türlü kararlı ve uzun bir tedavi uygulanmaya başlanmadı hocam. Hastane hastane sürünmekten, sen iyileşemezsin denmesinden bıktım usandım. Yapılacak tahlile bile ben karar veriyorum, gidiyorum yaptırıyorum. Son olarak ne yapmam gerekiyorsa söyleyin. Size çok güveniyorum. Saygılar.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Pİ tedavisinde moral çok önemlidir. Moral bozuk olunca tedavi olmama ihtimali çok artar.
Anladığım kadarı ile sizde geçirilmiş bir Pİ var. Şikayetinizde azaldığına göre ilaç yerine kendinizi kollayıp korumalısınız. Olayı biraz zamana vermelisiniz. Sizden daha ağır Pİ şikayetleri olan hastalar var.
Zamanla bu ufak tefek şikayetlerinizde geçecektir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...