Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

52 gösterim
dün bu soruyo sormuştum hocam hatırlamnız için aynısını bidaha yazdım hocam haya içinde dediğim şey birde hocam iki sene geçmiş mutlaka film ve ultrason çektirin demişsiniz yanlış anlamışsınız hocam heralde en son 2 hafta önce çektirmiştim ayrıca filme bakarak taşın yeri saptanabilir demişsiniz hocam filmde taş görünmüyo sadece ultrasonda olduğu görünüyor ayrıca taş kırma makinasındada görünmüyor hocam beni aydınlatırsanız sevinirim hocam birde hocam özellikle yürüdüğüm zamanlar ağrılarım dayanılmaz oluyor . birde hocam sağ pelvis çıkışında kalkür izlenmektedir sorusunu size ısrarla sormamın bir başka nedenide ultrason daki doktora bunun ne anlama geldiğini sorduğumda düşmeye yakın olduğunu sölemişti bundan dolayı özellikle sordum hocam çok sağolun ultrason sonucum bu yani hocam:r.tomografi sonucu:sağ renal pelvis çıkışında 10mm çaplı kalkül ve sağda hafif pelvik izlenmktedr
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok uzun ve hiç paragraf başı yapmadan yazmışsınız. Bu tür yazıları okumak emin olun çok zor ve sıkıcı oluyor. Okuyabildiğim kadar cevap yazayım.
Ben film çektirin demekle ilaçlı böbrek film çektirin demdi. Ancak bu filmlerde görülmeyen filmler görülür. Ayrıca taş kırma monitöründe görülmeyen taşlar için özel taş kırma makineleri var. Bu makine her yerde yoktur. Belki fakültelerde olabilir. Araştırın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...