Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

33 gösterim
hocam kusku arkadasimiz forumdan bana ulastigi icin kendisine yeniden burdan yanit vermemin bir anlami olmayacaktir bu nedenle sadece deniz arkadasimiza yanit veriyorum. diger arkadasimizi unuttugumu düsünmeyin lütfen.
sevgili deniz arkadasim hiv virusu iki ana gurup altinda toplanmaktadir. bu kadar detayi bilmek aslinda ne sana ne diger arkadaslarimiza birsey kazandirmayacagi gibi kafanizi karistirmaktan baska bir isede yaramayacaktir. bu yuzden cok detaya girmiyor sadece sorularina seni tatmin edecegi umuduyla yanit veriyorum. baslikta hiv-2 soru icerisinde ise h2 diye yazdigin icin aslinda neyi sorguladigini anlamak biraz guc. eger burda sormak istedigin hiv2 ise tüm türkiyede uygulanan testler hiv1/2 dir yani hem hiv 1 hemde hiv 2 taranir bu testlerde. gunumuzde hiv 1 tek basina tarayan testler kullanilmamaktadir. eger ben yaniliyorsam sen hiv 2 degilde hiv 1 in alt tipleri icerisinde yer alan tip h den bahsediyorsan uygulanan testler tüm bu tipleride taramaktadirlar. dr ile görusmenizde saniyorumki bir yanlis anlasilma söz konusu- size önerim bir enfeksiyon uzmani ile görusmeniz olacaktir. zira hiv ile alakali olmasada bahsettiginiz sorunlar bir enfeksiyonu tanimlamaktadir. daha fazla bilgi icin asagidaki linkten faydalanabilirsiniz. saglik ve esenlik dileklerimle..
http://hivaids.yetkinforum.com

Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Teşekkürler Gökyüzü. Bir arkadaşın daha sorusu mu vardı ne?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...