Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

60 gösterim
Hocam merhaba,
Ben 30 yaşında bekar bir erkeğim.Bundan yaklaşık 9 yıl önce 2001 yılında sağ ve sol testislerimde varikosel olduğu tanısı ile Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma hastanesinde ameliyat oldum ve ağrılarım geçti.Ancak son zamanlarda; yaklaşık 2 aydır sağ testisimde bir ağrı var ve bu ağrı böbreklerimden karın bölgesinden sağ testisime ve ordan sağ bacağımdan dizlerime kadar inmekte.
Erzurum Bölge Araştırma ve Eğitim Hastanesinde Üroloji doktoruna gittim.Doktora şikayetlerimi anlatım.Doktor böbreklerde taş veya kum olabilme ihtimali üzerinde durdu.Bunun için ise röntgen filmi, idrar mikroskobi testi, idrar kimyasal test ve kan biyokimya testi yaptırdı.
3-BÖBRE VE TESTİSLERİ GÖSTEREN RÖNTGEN FİLMİNDE DOKTORUN AÇIKLAMASI İSE: Böbreklerin temiz olduğu taş veya kum bulunmadığı, ancak sağ testiste testisin alt kısmında taş görünümü veren 3 tane küçük tespih taneciği gibi dizilmiş olan beyaz yapının testiste damar kireçlenmesi olduğunu, bu filmi gören bir pratisyen doktorun bu testisteki beyaz yapıların (doktorun tespih taneciği gibi ard arda dizilmiş 3 tane beyaz yapıyı) taş olacağını sanacağı bunu ancak bu alanın uzmanı olan kendilerinin bu farkı anladıklarını bu testisteki 3 küçük beyaz yapının damar kireçlenmesi olduğu ve önemsenmemesi gerektiğini
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Testiste bu şekilde taş görüntüsü olmaz. Bunlar büyük ihtimalle kireçlenmedir. Bunlarda testiste ağrı yapar. Kesin teşhis için ultrason çektirmelisiniz.
Ayrıca tesis ağrısı diz kapağına vurmaz. Birazda stresli olduğunuz belli.
Doktorunuzla daha detaylı konuşun. Biraz ağrı kesici ve sters giderici ilaçlar size faydalı olacaktır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...