epidimimit

9 gösterim
15 Haziran 2009 erdal sordu
Hcm S.a 95 gün önce varikosel ameliyatı oldum.Geçmeyen ağrı şişlik için Belli zamanlarda doktora gittim.Epidimimit ve orşitten şüphenelerek 2 ay boyunca antibiyotik kullandım.Ama faydasını görmedim.En son tıp fakültesinde bir hocaya muayane oldum.Muayane sonucunda o da epidimimit ve kistten şüphelenndive Skrotal renkli doopler us yaptırdı.Sonuç olarak her şey normal sol spermatik kordda kalınlaşma basit düzeyde hidrosel çıktı.
Spermatik kordondaki bu kalınlaşma daha çok reaksiyonel olabilir,ameliyattan dolayı kalınlaşmış dedi.Sorum şu:
1-ultrasonda epidimimit,kist,orşit belli olurdu değil mi hcm?
2-Korddaki bu kalınlaşma doktor hatası mı?
3-Hoca 1 ay daha bekle sonra spermiyoğram yaptır dedi.Sperm üretilir ma dışarı atılamayabilir dedi kesin olmamakla .Açıkcası korkuyorum sonuçlar daha kötü çıkar diye.Düşük varikosel ve reflü yoktu.Sprmiyogramı etkiler mi?
4-Antienflamatuar verdi.Antibiyotik kullanmayacaksın dedi.
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.ALLAH RAZI OLSUN.Saygılarımla
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Evet belli olur.
2- Hayır ameliyat sertliğinden dolayı kort kalınlaşmış olabilir.
3- Tahlil yapmadan bir şey denemez.
4- Doktorunuzun tedavisi ve tavsiyesine uyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Bu sistemde sorularınızı sorduktan sonra, sizlere mail yolu ile bilgilendirme yapılır, (isteğe bağlı) Zorunlu olarak mail verme durumu yoktur.

- Sistemde üyelik kısmı aktif değildir. Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

73,901 soru

9,135 cevap

...