Testiküler atrofi

58 gösterim
15 Haziran 2009 Haktan sordu
S.a hocam.Ben size küçülen testisimin eski haline dönüp dönemeyeceğini sormuştum.Düzelmez demiştiniz.Peki birşey sorcam Uzun süre boşalmayınca testisler şişio öle yapsam kalırmı o şekilde yoksa yine küçülür mü bu durumda sağ testisinde küçülme riski var mı ?
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
A.S. Uzun süre boşalmamak testisleri şişmez ki. Şişen meni kesesi ve kanallar olur. Bu da size ağrıdan başka bir şey kazandırmaz.
Testsin küçülmesi onu meydana getiren dokunun harap olması, büzülmesidir.
Sağ testis iltihap falan geçirmedikçe, hormonlar düşmedikçe küçülme riski olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Bu sistemde sorularınızı sorduktan sonra, sizlere mail yolu ile bilgilendirme yapılır, (isteğe bağlı) Zorunlu olarak mail verme durumu yoktur.

- Sistemde üyelik kısmı aktif değildir. Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

73,858 soru

9,104 cevap

...