Yine varikosel

4 gösterim
15 Haziran 2009 Faruk sordu
Merhaba hocam,
Sperm değerleri bozuk olduğu için 26 gün önce mikrocerrahi yöntemi ile sol varikosel ameliyatı olmuştum. Ağrılarım ve rahatsızlık hissi geçmemişti. Bunun için doppler yaptırmayı düşünüyordum. Siz gerek yok, üç ay sonra yaptır. Ama çok istersen yaptır. demiştiniz.
Bugün yani 26. gün doppler yaptırdım. Sonuç çok moralimi bozdu. Sonuç aşağıdaki şekilde:
"Valsalva sırasında pampiniform pleksus en geniş ven çapı solda 2.5 mm.e ulaşmaktadır. Renkli doppler ve spektral analizde solda 6 saniye süreli geri akım izlenmektedir. Bulgular spermatik ven yoluyla reflü gösteren akımın solda reflü oluşturduğunu, dolayısıyla solda nüks tip varikosel ile uyumlu olduğunu düşündürmektedir.
Hocam sorularım:
1) Yeniden ameliyat olmam gerekir mi?
2)Bu kadar kısa sürede nüks olabilir mi? Yoksa ameliyat eksik mi yapılmıştır?
3) Bu durum doktor hatasından mı kaynaklanmaktadır?
4) Tekrar ameliyat olmam gerekirse aynı doktora mı ameliyat olmam gerekir yoksa başka bir doktor mu bulmammı önerirsiniz?
5) Olduğum ameliyat henüz çok taze olduğu için (26 gün)ikinci ameliyat için beklemem gerekir mi?
Teşekkür ederim. Allah razı olsun. Cevabınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Saygılarımla
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeşim size ultrason yaptırmayın dedim sizde yaptırmışsınız.
Bu US nin bir kıymeti harbiyesi yoktur.
Ben isterseniz yaptırın dedim yoksa içiniz rahat etmeyecekti. Durumu gördünüz.
Şimdi kafaya takmayın 1 sene sonra US yaptırıp sonra buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Bu sistemde sorularınızı sorduktan sonra, sizlere mail yolu ile bilgilendirme yapılır, (isteğe bağlı) Zorunlu olarak mail verme durumu yoktur.

- Sistemde üyelik kısmı aktif değildir. Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

73,901 soru

9,135 cevap

...