varikosel

7 gösterim
16 Haziran 2009 adnan sordu
hocam merhaba
bekarım.2 ay kadar önce doktora başvurdum varikosel ile ilgili,doktor bey elle muayene sonucunda sağ tarafla sol taraf farklı dedi bi sperm tahlili yapalım eğer değerler düşük ise ameliyat gerekebilir dedi,o sıralar ağrılar dışında pek bi şey hissetmiyordum...
sperm tahlili yapıldı değerler normal değerlerin biraz üzerindeydi yani 30.000.00 gibi hareketlilik oranları ise %45 %50 değerlerindeydi
bu değerler üzerine doktor bana sonucların guzel ameliyata gerek yok demişti
bu aralar aksamları eve gittiğimde testisler cok sarkık duruyor ve sarkık olduğu zamanlarda ise sol taraftaki damarların daha varisleştiğini gözlemlemeye başladım.
doktorun muayenesinden iki ay süre sonrasında varikosel dahada nuksetmiş olabilirmi
hangi durumda ameliyat olmam gerekir,
ne kadar süre aralıklarla gözlem altında tutmam gerekir.sperm değerlerim seviyesini tahildeki gibi korumaya devam ederse ameliyat olmama gerek duyulmayacakmıdır.teşekkürler
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikosel olup olmadığını anlamak için doppler ultrason çektirmelisiniz.
Çünkü el ile teşhis çok defa yanıltıcı olabiliyor.
Varikosel varsa 1-2 ay gibi sürede testis sarkabilir ve ağrılarda olabilir.
Varikosel varsa ileride sperm değerlerini de bozacağını unutmayın.
Dediğim gibi önce bir varikoseli açığa çıkarmak gerekli.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Bu sistemde sorularınızı sorduktan sonra, sizlere mail yolu ile bilgilendirme yapılır, (isteğe bağlı) Zorunlu olarak mail verme durumu yoktur.

- Sistemde üyelik kısmı aktif değildir. Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

69,974 soru

5,329 cevap

...