Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

194 gösterim
Merhaba hocam. Cinsel ilişki isteğim son 1.5yıldır çok azaldı. Eşim bana yanaşmasa benim pek içimden gelmiyor. Önceden 3 günde bir güçlü bir cinsel istek duyardım. Fizyolojik bi sertleşme sorunum olduğunu düşünmüyorum, fakat tabi istek az olunca bazen ilişki sırasında serleşmede zorlanıyorum. Ayrıca 1.5 yıldır hafif ishal gibiyim, dışkım balçık gibi. Gittiğim bi dahiliye doktoru hassas bağırsak sendromu (ibs) olduğumu söyledi. D vitamini seviyem de düşük çıkıyor. İnternette ibs'nin cinsel isteği azalttığı ve d vitamini ile ilişkili olabileceğinden bahsediliyor. Acaba bunun bir çözümü var mı hocam? Tekrar nasıl cinsel isteğimi normal seviyeye çıkarabilirim?
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İstanbul\32\evli

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar
Öncelikle Geçmiş olsun;

1- 

Cinsel isteksizlik nedenleri;

1-Biyolojik nedenler: Koroner yetmezlik, kalp krizi, böbreküstü bezleri ve guatr hormon bozukluğu, epilepsi, beyin kanamaları gibi rahatsızlıklar cinsel ilgiyi azaltabilir. Lityumlu ilaçlar, bazı tansiyon  ve psikoz ilaçları cinsel isteği azaltabilir. 

2-Psikolojik nedenler: 
En önemlilerinden biri kişilik bozuklukları. Bazı kişiler genel olarak haz almaktan, mutlu ve keyifli olmaktan kaçınırlar. Kendilerini acılarla dolu, talihsiz bir kurban olarak hissederler. Bu kişiler keyifli olan ve zevk veren birçok şeyden olduğu gibi cinsel haz almaktan da kaçınırlar. Bu kişilerde cinsel isteksizlik çoğunlukla ergenliğin başından beri vardır. Böyle bir durumda kısa seks terapisi yararlı olmayabilir ve daha uzun süreli terapi gerekebilir. Bir diğer önemli neden, cinsel kimlik veya yönelim sorunlarıdır. Cinsel ilgileri kendi cinsine yönelik olarak gelişen bazı kadınlar bu arzularını bastırırlar veya gizlerler. 
Depresyon başta olmak üzere birçok psikiyatrik rahatsızlık cinsel isteği azaltır ya da geçici bir süre ortadan kaldırır. Cinsel isteği olumuz etkileyebilecek diğer psikiyatrik rahatsızlıklar şöyle sıralanabilir: Yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif-kompülsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluk, özellikle anksiyetenin yoğun olduğu dönemlerde şizofreni. 

Stres ve üzüntü kaynağı olan yaşantılar cinsel isteksizlikte önemli rol oynayabilir. Yas, ekonomik güçlükler, bir yakının hastalığı gibi olaylar cinsel isteği azaltabilir. ? 
Belli yaş dönemlerinde cinsel yaşamlarının biteceğine ilişkin yanlış düşünceleri olan ya da yaşın getirdiği değişikliklerden utanan kadın isteğini göz ardı etmeye çalışabilir. Ayrıca kilo alımı, sarkmış göğüsler gibi fiziksel değişikler ve çekiciliğin kaybı gibi düşünceler sekse ilgiyi azaltabilir. 
Birçok çift birlikteliklerinin ilerleyen dönemlerinde birbirlerine eskisi kadar cinsel ilgi duymamaya başlar. Birbirinde aradığını bulamamak, eşiyle mutlu olamamak, kızgınlıklar, hayal kırıklıkları gibi genel ilişkideki sorunlar cinsel isteğe olumsuz yansır. 
 
http://www.dralihatay.com/iktidarsizlik-cinsel-isteksizlik.html

2- IBS de bazen böyle isteksizlik olabiliyor. Elbette IBS nin tedavi edilmesi lazım.
IBS nin psikolojik, stres nedenli olduğunu unutmayın.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. 
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM  
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar; 
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.  
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur. 

http://www.dralihatay.com/makaleler.html

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...