Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

140 gösterim

Ben 1 Temmuz gecesi trambolinde zıplarken bi denge kaybı sonucu baş üstü düştüm ve omurgam L1 seviyesinde kırıldı. Sinirlerime kırıklar dokunmuş ama şükür ki hasar görme yok. Ameliyattan 1 ay sonra ayağa kalktım ve sorunsuz bi şekilde yürüyorum şu an. Ama şunuda ekleyeyim ameliyattan sonra hem sinirime kemik dokunduğundan hemde 1 ay hareketsiz yatmam sebebiyle bacaklarımda kas güçsüzlüğü oluştu. Ameliyat edildikten sonra 3 hafta idrarımı zor yaptım. Sabahları anında yapamıyordum. Daha sonra idrarım idrar yolumda bi yanma hissiyle gelmeye başladı. Fakat bu açık yara gibi değildi, yani sinirsel bi dıştan kasa dokununca iğleneme şeklinde yanmaydı. Şu anda yaparken bi yanma hissi yok, sadece çok fazla sıkıştığım zaman bi his geliyor aynı şekilde ama oda ufak bi şekilde. İdrarımı şu an tam olarak tutabiliyorum başlarda tutmam zordu. Bi anda idrarımı kesemiyorum fakat kasıklarımdan sıkarak hızlı bi şekilde yavaşlatabiliyorum. Ameliyattan sonrada sonda takılmıştı 3 gün. Asıl soracağım soru ise şu; kazadan sonra erektil disfonksiyonum oluştu, şöyle söyleyeyim; boşalma durumumda herhangi bi sorun yok boşalabiliyorum ama fırlatma dediğimiz kuvvet yok, ıkınarak birazda bekleyerek boşalmayı sağlayabiliyorum. Erekte durumu var, fakat tam erekte olamıyorum. Uzun süre cinsel istekte bulunduğum zaman konsantre olarak yoğunlaştığımda tahminimce ilişkiye girecek kadar erekte olabiliyorum fakat uzun sürmüyor. Hatta bazen boşalıyorum. Erekte olduğum zamansa kaslarımda kuvveti tam olarak hissedemiyorum. Erekte olduğum zaman penisim öne doğru eğiliyor, fakat tam dik bi şekilde durmuyor.Kazadan önce bi sorunum yoktu, yani normal bi şekilde erekte olabiliyordum istek duyduğum zaman. Ameliyattan 2 ay sonra beyin ve sinir cerrahisi ameliyatı gerçekleştiren doktoruma kontrole gittiğimde MR çekindim. Çıkan sonuçlarımda ise bana sinirlerine dokunan bi şey göremiyorum gayet sağlıklısın, kırığın gözüküyor yerinde, bi şeyin yok şeklinde olumlu sonuç verdi. Yani erekte olmasına ilişkin o sinirlerden dolayı bi engel göremedi. Devlet hastanesinde 2 ay sonra ben bi kontrole gittim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam. Birde sabah ereksiyonum yok şu an kesilmiş durumda.

Bu durumun bi testi var mıdır ? Ya da bu erekte durumum tekrardan eskisi gibi yerine gelebilir mi ? Kas kuvvetimden kaynaklı mıdır ? Bu hastalığım kalıcı mı ? Size sormak isterim… 

Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Aksaray-21 Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar
Öncelikle Geçmiş olsun;

Not: Çok uzun yazmışsınız. Soru yazma ve soru sorma kurallarını okumadığınızı gösteriyor. 
http://www.dralihatay.com/soru.html 
Yazınızı kısaltır 5 satırı geçmeyecek şekilde az ve öz yazarsanız emin olun size hemen cevap yazacağım.
Emeğinizi ziyan etmemek için cevabımı soru başlığına göre yazayım.
Bel kırıklarından veya bel ameliyatlarından dolayı ereksiyon sağlayan merkez zarar görürse sertleşme sorunları olabilir.
Doktorunuzla konuşun.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. 
Bir "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM  
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar; 
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.  
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur. 

http://www.dralihatay.com/makaleler.html

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...