Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJLARI

ANA SAYFA .
123...105 « Önceki Sonraki »
Toplam : 3147 mesaj
MESAJ YAZIN

Daha önceki 85.000 soru ve cevaplar.

Lütfen Kuralları bu linkten veya mesaj yazdığınız sayfada okuyun ve uygulayın.

1- KISA ve ÖZ YAZIN. Yazınız 5 satırı geçmesin. BU ÇOK ÖNEMLİ. Sorunuz anlaşılır olsun. Satır başlarına, paragraf başlarına dikkat edin. (Arada bir enter tuşuna basın)
2- İLK SORUNUN CEVABINI OKUMADAN ikinci soruyu aynı gün içerisinde sormayınız. Eksik veya hatalı yazsanız da ertesi günü bekleyin. Bunlara dikkat etmezseniz cevap almama ihtimaliniz yüksektir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için şu linkteki resime bakın
Soru Sorma Resmi

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 17 de cevap yazabileceğim.
Bu bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce soruma cevap geldi mi gelmedi mi? diye defalarca siteye girip bakmanıza gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

   Konu: Nörojen mesane İsim: Necmettin Yer: İstanbul Yaş: 71 Mesaj Zamanı: 05/03/15 22:07
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: ne kadar süreyle İsim: isooo Yer: istanbul Yaş: 20 Mesaj Zamanı: 05/03/15 20:51
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: Küçük penismi ? İsim: Orhan91 Yer: istanbul Yaş: 23 Mesaj Zamanı: 05/03/15 20:44
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: varikosel İsim: mehmet şahinli Yer: Belirtilmedi Yaş: 34 Mesaj Zamanı: 05/03/15 20:28
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: varikosel ameliyatından sonra şiddetli agr İsim: konyalı s Yer: konya Yaş: 26 Mesaj Zamanı: 05/03/15 18:58
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: aglütinasyon İsim: umut Yer: ist Yaş: 35 Mesaj Zamanı: 05/03/15 18:33
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: Masturbasyon yapmamak İsim: sjsjssjsjsmsj Yer: Edirne Yaş: 21 Mesaj Zamanı: 05/03/15 18:13
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: idrar tahlili İsim: emine Yer: hatay Yaş: 46 Mesaj Zamanı: 05/03/15 18:03
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: Peniste ve testiste karıncalanma İsim: Emre92 Yer: Belirtilmedi Yaş: 23 Mesaj Zamanı: 05/03/15 17:48
Hocam merhabalar. Bundan on ay önce bir ilişkim oldu. Sonrasında hafif yanmalar gerçekleşti. Bu süreçte 2-3 defa Cybh testlerini yaptırdım, birşey çokmadı.
En son doktor antibiyotik yazdı üretrit dedi. Ancak ilaçları kullanmama rağmen şikayetlerim geçmedi. Halen peniste ara ara çok az yanma ve çok nadiren şeffaf bir akıntı oluyor.
Peniste de sürekli bir hareketlilik var yani kasılıp gevşiyor. Testislerde de karıncalanma ve dönmeler oluyor. Sizce nedendir. Şimdiden teşekkürler.

Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Belsoğukluğu geçmiyorsa veya geçer gibi oluyor tekrar ediyorsa, akıntı kesilip tekrar başlıyorsa mikrop büyük ihtimalle prostat dokusuna bulaşmış ve prostat iltihabına neden olmuştur. Olay artık belsoğukluğu değil prostat iltihabıdır.
Teşhis tedavi bu yönde olmalı.
Meni veya akıntı varsa kültür tahlili, prostat muayenesi ve prostat ultrasonu çok defa teşhis için yeterli olur.
Tedavi bu teşhisten sonra yapılır. Uroloji doktoruna gidip prostatınızı muayene ettirin ve tetkik ve tahlilleri yaptırın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: Cevap İsim: Emre92 Yer: Belirtilmedi Yaş: 23 Mesaj Zamanı: 05/03/15 17:48
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: bakteri İsim: sultan Yer: ankara Yaş: 33 Mesaj Zamanı: 05/03/15 17:42
hocam merhaba gardnerella bakterisi çıktığına dair sorumu cevaplamıçtınız. teşekkürler. peki prostat iltihabı varsa bu bakteri nedeniyle mi prostat iltiha bı oldum?
yoksa prostat iltihabı olduğum için mi bu bakteri ortaya çıktı?
bu bakterinin tedavisi gerçekleşirse prostat iltihabı gecer mi?
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu bakteri Pİ yapabilir.
Neden nasıl olduğu önemli değil.
Önemli olan tedavi olmanız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: penis üstü beyaz leke İsim: narutoyusuf Yer: ankara Yaş: 24 Mesaj Zamanı: 05/03/15 17:19
penis üstü beyaz leke İsim: narutoyusuf Yer: ankara Yaş: 24 Mesaj Zamanı: 05/03/15 09:15 sabah yazmiştim cevaplamişsiniz sorumu ona istinaden yaziyorum eksik bilgi vermişim.
hocam üroloji doktoruna gittim ben o sivilce tarzi şey için bana şu ilaçi yazdi CİPRASİD 1 gündür kullaniyorum.
beyaz şeyler cildiye ile mi alakali şimdi , gerek varmı gitmeye sorun teşkil edermi.
Çok teşşekür ederim allah razı olsun sizden
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sorun cildiye ile ilgili.
Bu ilacın fayda vereceğini zannetmiyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: üretrada kuruluk İsim: hohohov Yer: kahramanmaraş Yaş: 17 Mesaj Zamanı: 05/03/15 16:44
roaccutane hapı kullanıyorum ve üretrada yanma ve kızarıklık şikayetiyle doktora gittim birkaç testten sonra kullandığım haptan olabileceğini söyledi.
hapı bırakmak istemiyorum bu kuruluğu gidermek için yapabileceğim bir şey var mı hocam. teşekkürler...
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İlacı bırakın sonucu gözlemleyin. Başka çare yok.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: USG prostat İsim: tolga Yer: ista Yaş: 59 Mesaj Zamanı: 05/03/15 16:05
Mesane dolumu homojendir. İntraluminal patoloji saptanmadı.Prostat boyutları 47x56x52 mm, volümü 74 ml ölçülmüş olup artmıştır.Batın içi serbest sıvı izlenmedi.Prostat sıkıntılımı.idrar tahlilinde kan çıktı kan değerleri yüksek saygılar,
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizde prostat başlangıcı varmış.
İlaç kullanmanız icap edecek.
Bu durumda idrarda kan çıkabilir.
Sistoskopi yapılsa iyi olur.
Kanda ne yüksek çıktı.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: USG İsim: tolga Yer: ista Yaş: 59 Mesaj Zamanı: 05/03/15 16:05
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: kan sonuclarim? İsim: orhan Yer: istanbul Yaş: 23 Mesaj Zamanı: 05/03/15 16:04
Selamunaleykum hocam testis ağrısından doktora gittim kan tahlili yapıldı normal sonuçlar çoğu ama uç dört tane yuksek çıktı bunlar ne anlama gelir ?
Wbc 3.6 , hgb 9.8 , hct 31 ,mch 22 , MCV 72,pct 0.17 ve AFP 9
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bunlar kan tahlili sonuçları.
Uroloji ile ilgili değildir. Uroloji i,le ilgili olan sadece AFP dir. Onunda normal değerini yazmamışsınız.
testis ultrasonu çekilkdi mi?
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: kan sonuclarim? İsim: orhan Yer: istanbul Yaş: 23 Mesaj Zamanı: 05/03/15 16:04
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: Sperm hareketi İsim: engin Yer: izmir Yaş: 24 Mesaj Zamanı: 05/03/15 16:03
Hcm sorum şu 1.saatte hareketli sperm yuzdesi işte şu kadar filan yaziyo bu ne demek yani vajinaya bosaldiktan 1 saat sonrami hareket ediyo spermler boyle mi oluyo degilsede aydinlatirmisiniz vajinaya bosaldiktan ne kadar sonra hareket eder ve yumurtayi bulurlar
2.sorum 1.saatte hareketli sperm yuzdesi kaç olmali cocuk olmasi icin
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Evet spermler kadın yumurtaya ulaşmak için hareket ederler. Hareketsiz spermler kısırlığa neden olur.
2- Yüzde 30 un üzerinde olmalı.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: kan ve idrar tahlilim İsim: emine Yer: hatay Yaş: 46 Mesaj Zamanı: 05/03/15 15:59
MESAJINIZ KAYDEDİLDİ CEVAPLAR SAAT 17 DE
   Konu: kan ve idrar tahlilim İsim: emine Yer: hatay Yaş: 46 Mesaj Zamanı: 05/03/15 15:59
Merhaba doktor bey siteden pek araştırma imkânım olmadi yorum biraz uzun ama sonuçları yorumlarmisiniz çok ağlıyorum korkuyorum. Sadece yüksek olanları yazıyorum teşekkürler.
Keton +- negatif ,RBC eritrosit 21 hpf , SQEP 16 hpf , glukoz +2 negatif, eritrosit +2 negatif,dansite 1.035 bunlar idrar.grip geciriyorum bunun da etkisi olabilirmi sonuçlara böbrek ağrısından girmiştim doktora..cevap için allah razi olsun
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Böbrekte taş veya kum olabilir.
Bir ultrason çektirin. İdrarda kanam var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
   Konu: testis agrisi İsim: ardacan Yer: konya Yaş: 23 Mesaj Zamanı: 05/03/15 15:01
iyi gunler doktorum benim sol testiste agri oluyor genelde gece yataga yattigim zaman dahada artiyor sebebi ne acaba masturbasyonla alakali bisey mi simdiden tsekkur ederim .
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok ayakta durmak, çok oturmak, ağır kaldırmak, motosiklete, bisiklete binmek, bilhassa ayakları üşütmek ağrıya neden olabilir. Bunlar hastalık değildir. Ayrıca hiç sebep olmadan da testi ağrıyabilir. Hastalık bazında düşünürsek testisin iltihabı, kist, sıvı toplaması, varikosel en sık ağrı yapan nedenleridir. Birde başka organların ağrısı testise vurabilir. Böbrek ağrıları, prostat iltihabı, barsak ve kasık fıtığı testiste ağrı yapar. Bunların ayrımını yapmak için bir testis ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: sperminmesaneye kaçması İsim: ramazan06 Yer: ankara Yaş: 25 Mesaj Zamanı: 05/03/15 14:49
hocam merhaba benim sorunum boşalma esnasında sperm dışarı çıkmıyor sonrasında idrarla beraber çıkıyor bir tatlı kaşıgından fazla doktora gittim mesane kapağın boşalma esnasında kapanma yapmıyor dedi tedavisi yok dedi ne yapmam lazım hocam
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Doktorunuz bunu neye dayanarak dedi. Ultrason. Filim, ilaçlı film çekildi mi?
Bunları yaptırın ve konu ile ilgili bir doktor bulup muayene olun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: Peyroni kırılma İsim: Çakır Yer: Konya Yaş: 19 Mesaj Zamanı: 05/03/15 14:44
Merhaba hocam doktoruma göründüm resmini çek getir dedi gösterdim zor da olsa film izleyip sertleştirip getirdim baktı dedi ki kırılmalar orjinal haliyle düzelmiş birde hocam üniversiteye hazırlanıyorum stresim çok fazla evdede huzur yok sigara günde 1 paket içiyorum penisim inceldi kısaldı eskiden performansım iyiydi şimdi ilk mastürbasyonumda zor tam sertleştiriyorum 2.dede aynen 3. olmuyor hocam bu stres sıkıntı sigara bir etkenmidir? ileride evliliğimde sıkıntı yaşarmıyım? nolur teselli edinCEVAP]Öncelikle Geçmiş olsun;
Size cevap yazmıştım.
Bun yazdıklarınızın hepsi bir etkendir.
Bunlardan vazgeçin ve doktorunuzu takip edin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
[/CEVAP]
   Konu: kan tahlili İsim: fatih Yer: - Yaş: 17 Mesaj Zamanı: 05/03/15 14:27
hocam biraz uzun sürecek ama kusura bakmayın.
ck/mb (0-24)sonuç 32.ck(30-200)sonuç 275.
troponin t(0,02-0,06)sonuç 0,000 hct(40-54)sonuç 39.99 pdw(ratio)(15-17)sonuç 7.7.
hocam kan testinde yüksek veya düşük olan değerleri yazdım.doktor 10 gün sonra için eko yapacak.bize değerlendirmeyi eko testinden sonra yapacak.ne anlama geliyor sonuçlar.
Şikayetler
1-hareketle gelen göğüs ağrısı
2-hareketle gelen bacak(kas)ağrısı
kalpte 3.derece üfürüm var.
cevap yazarsanız memnun olurum.
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Burada üroloji sorularına cevap veriyoruz. Üroloji, böbrek, prostat ve idrar yolları hastalıkları, üreme sistemi hastalıklarını kapsar.
Sizin soru kardiyoloji hastalıklarını ilgilendiriyor. Bir kardiyoloji uzmanına muayene olun. Yardım edemediğimiz için de kusura bakmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: SKROTAL RENKLİ DOPPLER İsim: ŞAŞKIN Yer: Bolu Yaş: 37 Mesaj Zamanı: 05/03/15 14:25
Selam Hocam;
Bu testin sonucu hakkında bana bilgi verebilirimisiniz.
Sağda Hidrosel.
Hidrosel İçerisine uzanan modüler lezyon.
Lezyon avaskülerdir.
Malignite düşünülmedi.Ancak takip önerilir.
Sol epididim kisti
Bilateral varikosel
Teşekkür ederim.İyi Çalışmalar
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Testis yapraklarında sıvı toplanması ve kist varmış.
Büyüklüğü yazılmamış.
Çok büyükse ameliyat gerekebilir. Doktorunuz ne diyor?
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: kronik epididimit İsim: Yer: Belirtilmedi Yaş: Belirtilmedi Mesaj Zamanı: 05/03/15 14:23
kronik epididimit epidim bölgesinde hiç geçmeyen ağrı demek mi hocam ben 1 senedir bununla yaşıyorum çok üzgünüm dr lar kronik epididmit diyor hiç kurtulamaz mıyım
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;Size cevap yazmıştım.
İnşallah şifa bulursunuz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: sperm tedavisi sonrası İsim: kkkkkkkkkkk Yer: manisa Yaş: 32 Mesaj Zamanı: 05/03/15 14:09
Merhaba hocam, ben sperm sayı ve morfoloji tedavisi gördüm. morfoloji %5e çıktı sayı ve hareketlilik normal değerlerde. Tedaviyi bitirdi doktorum. Henüz çocuğumuz olmadı.
Acaba tedavinin etkisi geçici mi yoksa kalıcı mı? Örneğin 1yıl sonra veya birkaç ayda değerlerim eski haline döner mi? Allah razı olsun, teşekkürler...
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Eski durumuna dönme ihtimali var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: prostat iltihabı İsim: ekrem Yer: Balıkesir Yaş: 26 Mesaj Zamanı: 05/03/15 12:35
Doktor bey bu illet olası prostat iltihabıns çare bulursanız çağımızın en büyük doktoru olursunuz tez'iniz bu olmalı? nitekim 13 senedir çekiyorum..
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet haklısınız. Bu hastalığa çare bulan çağımızın en büyük doktoru olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: Erken boşalıyorum İsim: Yer: İstanbul Yaş: 22 Mesaj Zamanı: 05/03/15 12:23
Hocam ben kız arkadaşım ile öpüştügüm zaman 2 dakika geçmiyo hemen boşalıyorum hocam erken boşalma olabilirmi
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Erken boşalma cinsle ilişkide olur. Öpüşme ile, masturbasyonla, rüyalanma ile olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

   Konu: sperm testi İsim: ugr Yer: trbzon Yaş: 24 Mesaj Zamanı: 05/03/15 12:10
İyi günler hocam sperm testinde lökosit ve eritrosit çıkması kronik prostat olduğumuz anlamına mi gelir.bende kroniknprostata ait hicbir belirti yok.Allaha emanet olun
Cevap:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet spermde lokosit varsa Pi den şüphelenilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


123...105 « Önceki Sonraki »
Toplam : 3147 mesaj

aSgbookPHP v2.2.141029