Hasta Soru-Cevap Panosu

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 5005 mesaj

1...8586878889...167

Kısa ve öz yazmanızın önemi/Dr. Ali Hatay 20/07/12 17:39 IP:194.54.34.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri:
1- Sorulara cevap vermek için sizlere her gün 1 saatimi ayırdım. Çok fazla soru, uzun yazılmış sorularda 1 saati aşacağı için kendime, aileme ayıracağım zamanı aşmış olurum.
2- Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalarımadır.
Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.
3- Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Yazının sonuna gelince baş tarafını unutmama neden oluyor. Cevaplar kafamda canlanmıyor. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.
4- Bu forumda yazı yazma karakteri sınırı 2000 dir. Bunu siz doldurursanız bana yazı yazacak yer bırakmamış olursunuz.

Sizden yazılarınızı kısa, (5 satırı geçmeyecek halde) öz, satır başlı, paragraf başlı yazmanızı rica ediyorum. (Tahlil ve ultrason, film sonuçlarını tolere edebilirim.)
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Üstelik yazmış olduğunuz soruda silinebilir.
Şu soru sorma şablonuna bakın;
http://www.resimlerim.gen.tr/data/media/189/soru.jpg
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

sertlesme/ 20/07/12 16:05 33 IP:194.27.44.xxx
hocam daha once yazmıştım.Testesteron LH FSH Prolaktin idrar kulturu ve tahlili normal demiştiniz.hocam buna ragmen idrar basıncımda azalma devam ediyor.makat testis arası agrı devam ediyor.gobek ile penis arası karın bolgemde saglı sollu agrı oluyor.asırı yorgunluk oluyor.birde hocam 10 gun psikolojim cok cok kotuydu.depresyona girmisim.
1)hocam idrar basıncında azalma bir yıl once yoktu simdi asırı var.neden biranda oldu.
2)sertlesme sorunu ara ara olurdu son 2-3 haftadır.asırı var.bu psikolojik mi yoksa rahatsızlık mı ilerliyor.
3)bu sertlesme sorunu cozulebilir mi?ne yapmalıyım.
4)cinsel istegim sıfıra indi bu sertlesme sorununun sebebi mi?sperm testini vermem lazım bu durumda ne yapacagım?
5)sperm testi nasıl yapılıyor bilgi verirmisiniz?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu kadar kısa zamanda olması garip.
2- Büyük ihtimalle psikolojik.
3- Sebep bulunursa tedavi olma ihtimali de var.
4- İkisi bir birine bağlı olmalı.
5- Sperm testi hastanelerde veya laboratuarlarda szie vermiş oldukları kap içine masturbasyon sonucu verdiğiniz meninin incelenmesidir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

/
Denize girdikten sonra akıntı/ayhan 20/07/12 15:20 kocaeli 21 IP:95.8.45.xxx
Hocam bundan 2 yıl once bır hayat kadınıyla bırlıkte oldum kan ve ıdrar tahlılımde hıc bır seye raslan madı ama bu ara denıze gıtım ve geldıgımden berı zevk suyu gelıp duruyor ve canım acıyor anlıyamıyorum ne oldugunu acaba sıcaktan derım yandıgı ıcınmı oldu yoksa birşey varmı teşekürler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu şikayetinizin 2 sene önceki bir olaya bağlamak yanlış olur.
Büyük ihtimalle denizden bir mikrop kaptınız.
Gelen akıntının tahlilini ve kültürünü yapmak lazım.
Mikrop çıkarsa bu durumda antibiyotik kullanılması lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

prostat iltihabı/cengiz 20/07/12 15:01 antalya 33 IP:78.187.95.xxx
Hocam bel soğukluğu sonrasında ilaç ve iğne tedavisi oldum.Tedaviden sonra kültürde gram neg. diplokok üredi(az oranda) yazıyor.Doktor bakteri dirençli,antibiotikler sadece sersemletiyor dedi ve serum tedavisi önerdi.Hocam serum tedavisi, prostat iltihabı için ağızdan alınan antibiotiklere göre daha mı etkili,kişisel görüşünüz nedir?Fikirlerininz çok önemli benim için,teşekkürler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Pİ de serum tedavisinin bir önemi yoktur.
Haa serum alınırsa zararı olur mu? Olmaz.
Beklide doktorunuzun bildiği bir şey vardır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

kanal darligi uzerine/selam6581 20/07/12 14:19 van 30 IP:88.226.52.xxx
hocam saygi larimla hayirli ramazanlar dilerim hocam ayin 18 de size sorum olmustu cevaben idrarda sper alinarak tup bebek olabilir fakat her yerde yapilamaz demissiniz bu konuda nereye kime gitmem gerek sizin refakatinizda olursa sevinirim hocam ayrica ist.bir prf dr gittim hocam gittigim dr lardan farkli bir tespiti oldu senin sag taraf tikali soldan da gelen meni idrar torbasinami mesaneyemi sanirim ben tam anlamadimda islemi oraya gidiyor idrardada sperm cikiyor zaten benim bozulma oluyor sayi sifira iniyor o bolgeye ilacla mudahale ederiz ameliyatla normal sperm cikatabilirsin dendide sizde tup diyince kafam baya karisik bu durumda o bolge ye tanpon yapilirmi sperm cikarmi veya iletisime gecebilirmiyim sizinle butun tahlil flimler kanal ameliyati var bende saygilarimla
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu işlemi hangi laboratuar yapar hele İstanbul’da nerede yapılır bilemeyeceğim. Araştırmak gidip sormak lazım.
Ben sadece sizin yazdıklarınıza göre fikirlerimi yazabilirim bu nedeni doktorunuzun dediği doğrudur. Onun dediğini uygulayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

sık sık rüyalanma/haşmet 20/07/12 13:56 bursa 23 IP:85.96.55.xxx
öncelikle böyle bir site kurduğunuz için teşekürler hocam.
Benim problemim sık rüyalanmam bunun sebebini gerçekten öğrenmek istiyorum çünkü artık bıktım hocam. haftanın 3-4 günü oluyor.
ne yapacağımı bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir şekilde çözmem gerek bu sorunumu.
Lütfen yardım edin hocam.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Masturbasyon yapmıyorsanız veya seyrek cinsel ilişkide Rüyalanma sık olabilir. Ayrıca enerji bol yiyecek içeceklerin tüketilmesi, az hareketlilik yani enerji harcamama rüyalanmaları artırabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Testis de ağrı/Şaban 20/07/12 13:39 Niğde 20 IP:212.65.140.xxx
Hocam testis ağrısı için doktora gittin varikosel mi var diye ondan korktum ultrasyon çektirdim sonuç şöyle skrotal renkli doppler usg raporu
bilateral testisler normal boyut ve homojen ekoda izlenmiştir.
Her iki epididim ve epididim başları normaldir.
Peritestikuler sıvı fizyolojik sınırlardadır.
Sonografik olarak varikosel ile uyumlu görünüm izlenmedi. Sonuçlar böyle hocam az sol yumurtalık da ağrı var sızı gibi inşaat işleriyle uğraşıyorum bu sebepten olabirmi ağrıların az devam ediyor
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizde varikosel yoktur.
Genel testis ağrıları şunlardır.
Çok ayakta durmak, çok oturmak, ağır kaldırmak, motosiklete, bisiklete binmek, bilhassa ayakları üşütmek ağrıya neden olabilir. Bunlar hastalık değildir. Ayrıca hiç sebep olmadan da testi ağrıyabilir.
Hastalık bazında düşünürsek testisin iltihabı, kist, sıvı toplaması, varikosel en sık ağrı yapan nedenleridir.
Birde başka organların ağrısı testise vurabilir. Böbrek ağrıları, prostat iltihabı, barsak ve kasık fıtığı testiste ağrı yapar.
Bunların ayrımını yapmak için bir testis ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

kronik sistit/umutlu 20/07/12 13:34 istanbul 31 IP:195.177.206.xxx
Doktor bey bugüne kadar tüm sorularıma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Bu hafta ıdrar deliğinde hıssettiğim sancılar yanmalar ve basınc hıssı çok azaldı. hatta yok gıbı dıyebılırım. Koter yanıkları ve biyopsi yaraları 2 ayda ancak ıyıleşmeye başlıyor sanırım. Ancak karnımda benı huzursuz eden bir şişlik var hala. Bunun da operasyonla alakası olabilir mi?
Bir de denıze girmemde enfeksıyon alma acısından bır sakınca var mı? yoksa denıze girerken neye dikkat etmelıyım?
Teşekkürler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- karındaki şişlik bu operasyonla ilgili değildir. Bağırsak hastalığı olabildiği gibi gaz sancısı da olur.
2- Denize girmeyin. (kesin)
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testis iltihabı/osman 20/07/12 13:19 zonguldak 16 IP:78.167.105.xxx
Hocam öncelikle merhabalar benim sorunum testislerim bir haftadan beri sertleşiyor dokunduğumda da hafif biraz acı oluyor nedeni nedir?Hocam bi de laptopun cinsel bölgemde durmasının bir sakıncası var mı
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- testiste iltihap olama ihtimali var. Ultrason çektirmek lazım.
2- Laptop, telefon bunlar radyasyon yayan aletlerdir. Bu durumda da elbette testise zararı var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Gebelik Korkusu/Ozkan 20/07/12 12:53 İstanbul 31 IP:78.171.255.xxx
Hocam merhaba öncelikle böyle bir sayfadan dolayı size minnettarım. Size sorum şu olacak. Kız arkadaşım ben ereksiyon halinde iken benimle oynadı ve benim zevk suyum eline bulaştı. elini benden çeker çekmez elini kendi derinliklerine indirdi. ( kız arkadaşım bakire değil ve ben onunla hiçbir zaman birleşme gerçekleştirmedim ) hocam okuduğum kadarıyla o sıvıdanda hamile kalma sansı varmıs. Size anlattığım durumda kız arkadaşımın gebe kalma ihtimali varmıdır ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim hocam
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet zevk suyunda sperm vardır ve hamile kalınma ihtimali de var ama bu ihtimal zayıfında zayıfı bir ihitmal.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Penis de sızı/Ali 20/07/12 11:48 Adana 25 IP:212.65.140.xxx
Mrb hocam geçen gün mastürbasyon yaptım penis de damar belirmesi oldu sünnet yerinde hafif şişlik oldu çok az yanma tarzında ağrı var damar belirmesi sağ taraf da morarma falan yok şişlik pek yok ağrı da çok hafif kafana takıldı kendiliğinden geçer mi
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Peniste tahriş; sık yapılan ve zorlayıcı mastürbasyon ve cinsel faaliyetlerden sonra bu şikâyetler ortaya çıkabiliyor. Peniste şişme ve damar belirmesi görülüyor. Bu durumda mastürbasyonu ve cinsel faaliyeti biraz azaltmalısınız bir düzene sokmalısınız. Ayrıca penis ve yapısı hassas olduğu için bu organa nazik davranmalısınız.
Şikâyetlerinizi biraz zamana bırakın. Bu şikâyetler zamanla kendiliğinden geçmesi lazım. Geçmiyorsa tahriş giderici ve şikâyetlerinizi giderecek bir tedavi için üroloji uzmanına başvurunuz. Uroloji uzmanı büyük ihtimalle size tahriş giderici ilaçlar, pomatlar verecektir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

sperm de cansizlik/hayat 20/07/12 11:17 fransa 26 IP:82.67.94.xxx
bir tedavisi yokmu gercekden . bize yardim edin lutfen.merhaba hocam ben fransada iki bucuk yildir bebek tedavisi oluyorum.esimin spermlerinde az bise sekil bozuklugu ve cansizlik cikti.cansizlik ilk saat yuzde 15 ikincide yuzde 5 oluyormus. doktorumuz dunyada erkege verilecek bir ilacin ve yapilacak bir tedavinin olmadigini soyledi bu durumda.bu ay igne verdi bana. iki ay sonra asilama deneyecegiz.bunun turkiyede
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm zayıfığında ve azlığında yapılacak şey aşılama veya tüp bebektir.
Maalesef bunun için bir ilaç yoktur.
Zaten aşılamaya karar vermişsiniz bunu uygulayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

erken boşalma/mehmet 20/07/12 10:06 samsun 25 IP:176.55.53.xxx
doktor bey erken boşalma sorunum var.bana birkaç ilaç veya krem önerebilir misiniz?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Burada ilaç tavsiyesi yapmıyoruz ve ilaç ismi vermiyoruz. Neden?
Her ilacın bir doktor kontrolünde kullanılması taraftarıyız. Çünkü hastalık yok hasta vardır. İlaçlar, aynı hastalıklı olan değişik hastaya verilse bile etkileri farklıdır. Her ilacın kendine göre yan etkiler ve kullanılmaması gerek yerler vardır. Bunların hepsi bir doktor kontrolünde olması gerekir. İlaçların dozunu yine doktorlar ayarlar. Bu ayarlama yaş, kilo, boy, vücut yapısına göre değişir. İşin bir de yasal durumu vardır. Bir ilacın yan etkisinden dolayı hastaya zarar verdiği zaman sorumluluğu kim alacaktır. İnternet doktoru mu? Sonuçta bu durum ne etiğe ne mesleğe ne ahlaka uyar.
Biraz düşünürseniz bize hak vereceğinize eminim. Anlayışınız için teşekkürler.
2- Bu web sitesinin ana sayfa sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular (SSS) ve Cinsel hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
http://www.dralihatay.com/sss.htm
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

penis sertleşmesi./necat 20/07/12 09:10 antalya 60 IP:95.15.172.xxx
gece uykuda penisim sertleşiyor sabah kalktığımda bu sertlik tuvalete çıkmama rağmen devam ediyor.bir türlü inmiyor saat 11 00 gibi artık dayanılmaz oluyor ve acilde müdahale ediliyor. kullandığım ilaçlar:delix,coraspirin,xatral xl 10 mg..şu an saat 9 00 ve ben ızdırap içindeyim
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu hastalığa pirapizm denir.
Sebebini araştırmak azlım.
Kan hastalıkları, damar hastalıkları, psikolojik sebepler en sık sebeplerdir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel/mete 20/07/12 03:03 kocaeli 21 IP:88.241.167.xxx
hocam merhaba .
ben 7ay önce sol varikosel ameliyatı oldum son zamanlarda sağda ağrım oldu ve testisin altında damarlar hissediliyordu.
bugün doktoruma gittim sadece eliyle baktı ve varikosel yok ordaki damarın ele gelmesi normal dedi.
sorum şu
1)elle hissedilen damarların doktorun elle muaynesi ile varikosel olup olmadığı anlaşılır mı?ultrasona sokmadı elle baktı ve normal o damarlar dedi
2)aynı zamanda sağda epididim sertleşmem var yaklaşık 1yıldır
antibiyotik kullandım geçmedi onun ağrısı bacağa kadar vurur mu?
doktorum ağrın o yüzdendir dedi yine cipro verdi
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Ultrasonda bakılsaydı daha iyi olurdu.
2- Bu ağrı bacağa kadar vurmaz. Epididym sertleşmesi 1-2 sene sürebiliyor. Ağrı yapmaz ama sertlik durur. Bir zararı yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

olmadı/cenk 20/07/12 00:33 ıstanbul 22 IP:46.104.6.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Böyle şeylere müsaade etmediğimi bilmeniz gerekir.
Sayfanın amacını okuyun..

peyroni/acemkızı 20/07/12 00:28 çorum 23 IP:46.104.6.xxx
merhaba hocam ben penisimin fotoğrafını çeksem siz inceleseniz ama bunu size nasıl ulaştırabilirim ne olur yardım edin 4 farklı ürologa gittim hiç biri penisi ereksiyon haline getirtip bakmadı
bir de hocam penisin bu saatten sonra gelişip gelişmeyeceğini anlamak için hangi testleri yaptırmak gerekir ve hocam bunu bu şekilde doktor bey veya hanıma söyleyemem ki siz bana bir yol gösterir misiniz
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Fotoğraf çektirirseniz bana değil sizi muayene edecek olan uroloji uzmanına gösterin.
2- Başta testosteron hormonu olmak için bütün hormonlara bakmak lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

böbrek küçülmesi/emoli 20/07/12 00:23 izmir 32 IP:188.56.223.xxx
merhaba hocam yapılan ultrason sonucunda sol böbreğimin 44mm olduğu ve küçüldüğü anlaşıldı sağ böbreğim ise 133mm imiş fakat bir tesadüf sonucu bu ortaya çıktı hiç bir şikayetim yok tansiyon,idrar,kan tahlilleri gibi testler yapıldı değerlerde sorun çıkmıyor.
Tabiki beni sıkıntı sardı beni bu konuda biraz aydınlata bilirmisiniz bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Benden daha çok tetkikler istediler ama yaptırmadım çünkü başka başka hastanelere gönderiyorlar.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Böbrek küçükte olsa fonksiyonu önemlidir.
Fonksiyonunu öğrenmek için kanda üre, kreatinin, elektrolitler bakılmalı. Böbrek ultrasonu, ilaçlı böbrek filmi (İVP) ve sintigrafi yapılmalı.
Bunları yaptırıp sonucu buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

penis küçüklügü/badboy 19/07/12 22:59 Ankara 19 IP:88.250.33.xxx
iyi günler sevgili hocam
19 yaşındayım penisim çok küçük
büyümüş hali 7 santim
erkenlik dönemide geçirdim sayılmaz
ne yapmalıyım
bana bi yardımcı olun
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu web sitesinin ana sayfa sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular (SSS) ve Cinsel hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
http://www.dralihatay.com/sss.htm
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

sperm sayısının azlıgı ile ilgili/mmmmm_34 19/07/12 22:18 istanbul 29 IP:212.154.5.xxx
1 Sperm sayısı testi yapılırken canın çok candı sonuçta hiçbir etken madde kullanılmıyor
2 bu durum zevk almadığımdan dolayı sperm sayımı daha doğrusu verımlı sperm sayımı ertkıler mi
3 2 varikoselim ama hıcbır agrı hıssetmıyorum ya da hıcbır zorlanma
busorularımı cevaplarsanızı sevınırım
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Tahlil için meni verilirken canın acıması veya zevk almam sperm sayısını etkilemez.
Her varikosel de ağrı yapacak diye bir şart yoktur. Ama ileride ağrı yapabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

spermogram ve şekil bozukluğu/bugra 19/07/12 21:35 izmir 28 IP:88.246.80.xxx
merhablar hocam
15 milyon sayı 4 morfoloji tüp bebek şansımız nedir
acaba
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kruger kriterine göre şekil durumu: %14 ten fazla olmalı
%14 ve üzeri normal, normal yolla hamile kalma veya aşılamaya uygun
%5-13 sınırda, yıkama sonuçlarına, ve diğer infertilite nedenlerine göre karar vermek gerekir
%4 ve daha az ise tüp bebek gerekir.
Kruger kriterlerine göre çocuk olma ihtimali:
%14 ve üzeri normal şekilli spermde çocuk olma ihtimali:% 88
%4-14 arası normal şekilli spermde çocuk olma ihtimal : % 64
%4 ve altında normal şekilli spermde çocuk olma ihtimal : % 7.5
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varıkosel/bülent 19/07/12 21:05 kartal istanbul 35 IP:46.2.10.xxx
2 gun önce varıkosel ameliyatı oldum ama sağ ve sol boşluklardan hareket etemiyorum nedeni nedir
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Belki ameliyat masasına yattığınızdan ve ters bir pozisyondan dolayı bu yan ağrıları oluyordur.
Ama yinede kas ve böbrek ağrısı olabilir.
En iyisi bir ultrason çektirin ve idrara tahlili yaptırın. Böbrekten gelip gelmediği ancak böyle anlaşılır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel çift taraflı/alper 19/07/12 19:33 ege 30 IP:88.246.80.xxx
merhabalar hocam 3 yıllık evliyim eşim tüm tahlilleri yaptı sorun yok sperm morfolojim 5 sayım 17 milyon 2 aşı yaptık olmadı çift taraflı varikosel ameliyatı oldum
bugun 24. günüm ama sağ tarafım iltihap kaptı hareketlerim rahat değil agrım var sağ taraftan 6 aylık iken ameliyat olmustum
aynı yerden açıldı surekli iltihap kapıyor duocid kullanıyorum ayrıca şeker hastasıyım ve yumurtalıklarım sarkıyor
suspansiyod kilot giydim çok rahatasız etti sıvı lar aktı yaradan şimdi giymiyorum daha rahatım bana neler yapmam gerektigini soylermisiniz ve en önemlisi sizce çocuk şansım olacakmı 3 ay sonra belli oluyor biliyorum da mikrocerrahi ile oldu ameliyat sonsuz saygılar teşekkürler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Antibiyotik kullanmanız gerekli aynı zamanda her gün pansuman olmanız lazım.
Doktorunuz bu hususta ne diyor.
Onu dediğine uyun. Yoksa bu mikroplu yara geçmez.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

kısırlık/dilara 19/07/12 18:33 manisa 22 IP:95.70.134.xxx
mrb hocam ben 15 yaşından beri cinsel olarak aktifim ve kızlık zarım 10 yaşındayken yırtıldı.
psikolojik nedenlerden ötürü eskiden kimseye hayır diyemiyordum ve bu nedenle bi çok kişiyle cinsel ilişkide bulundum genelde korunmadık hiç bir şekilde ilaçta kullanmadım içime boşalanda oldu ama hamile kalmadım kısırım die düşünüorum ama emin değilim tabiki.
adetim ayrıca çok düzensiz bazen 3-4 ay gelmediği oluyor.
yorumlarınızı bekliorum tşkr ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Burada üroloji sorularına cevap veriyoruz. Üroloji, böbrek, prostat ve idrar yolları hastalıkları, üreme sistemi hastalıklarını kapsar.
Sizin soru kadın ve doğum hastalıklarını ilgilendiriyor. Bir kadın doğum uzmanına muayene olun. Yardım edemediğimiz için de kusura bakmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Kısa ve öz yazmanızın önemi/Dr. Ali Hatay 19/07/12 18:01 IP:194.54.34.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri:
1- Sorulara cevap vermek için sizlere her gün 1 saatimi ayırdım. Çok fazla soru, uzun yazılmış sorularda 1 saati aşacağı için kendime, aileme ayıracağım zamanı aşmış olurum.
2- Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalarımadır.
Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.
3- Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Yazının sonuna gelince baş tarafını unutmama neden oluyor. Cevaplar kafamda canlanmıyor. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.
4- Bu forumda yazı yazma karakteri sınırı 2000 dir. Bunu siz doldurursanız bana yazı yazacak yer bırakmamış olursunuz.

Sizden yazılarınızı kısa, (5 satırı geçmeyecek halde) öz, satır başlı, paragraf başlı yazmanızı rica ediyorum. (Tahlil ve ultrason, film sonuçlarını tolere edebilirim.)
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Üstelik yazmış olduğunuz soruda silinebilir.
Şu soru sorma şablonuna bakın;
http://www.resimlerim.gen.tr/data/media/189/soru.jpg
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel/varikosel grade 1 19/07/12 17:21 Ankara 20 IP:78.160.211.xxx
hocam pleksus pampiniformis venleri solda 2.5 mm ve solda valsalva sırasında kısa süreli reflü gözlenmişti ağrı yok spermiyogramda şekil bozukluğu vardı ameliyatı tavsiye ediyormusunuz dr önemli bir reflü yok dedi
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ameliyata karar vermek için spermiogram tahliline bakmak lazımdır.
Sperm değerleri bozuksa bir an önce ameliyat olmak fayda var.
Ama sperm tahlili normalse veya normale yakınsa acil bir ameliyata gerek yoktur.
Takip edilir sperm değerleri bozulmaya başlamadan önce ameliyat olunur.
Yalnız şunu unutmayın varikosel ilerler ve daima sperm değerlerini bozar.
Varikosel takibi 6 ayda bir sperm tahlili ve ultrason ile yapılır.
Sperm tahlili yaptırmadıysanız hemen yaptırın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

iktidarsızlık ve kansızlık/emir 19/07/12 16:03 istanbul 15 IP:176.240.121.xxx
hocam kansızlık iktidarsızlık yaparmı yada büyüme geriliği hocam bide el tırnamda beyaz lekeler ve yumuşama var
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kansızlık bütün hastalıkların başıdır.
Arabada benzin olmayınca nasıl araba gitmiyorsa insan oğlunda da öyledir.
İktidarsızlık ve büyüme geriliği de yapabilir.
Beyaz lekeler için cilt doktoruna görünün.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Spermiyogram Tetkiki/Asistann 19/07/12 15:14 Giresun 27 IP:212.156.94.xxx
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Yaklaşık 6 yıldır sol ve sağ varikoselim var, bugün test yaptırdım sonuçlar aşağıdadır:
Spermiogram 450 milyon/ml
Makroskopik İnceleme:
miktar: 3 ml
görünüm:opak
viskozite:normal
sıvılaşma:10 dk
Spermatozoid Sayımı
1 cc de 150.0 milyon
Tüm ejaküladta 450.0 milyon
Morfoloji
normal yapıda:15
baş anomalisi:62
orta Parça:10
kuyruk anomalisi:13
Normal Hareketli:%50
Yavaş Hareketli:%20
Hareketsiz:%30
3-4 Lökosit ve 2-3 Spermatogeneik hücre görüldü.
Hocam bu sonuçlara göre normal yapıda olan %15 az mıdır?
Sperm sayısı 150 milyon çok fazla değil mi, acaba bir hata olabilir mi testte?
Lökosit ve Spermatogeneik hücrelerle ilgili bir sorun var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Hata düşünülürse tahlil tekrarlanır. 150 milyon olabilir.
Şekli durumu da neye göre belirtilmemiş WHO mu Kruger mi?
Bu ikisinin normal değeri farklıdır.
Lokosit olduğu için iltihapta vardır.
Bu nedenle önce kuvvetli bir antibiyotik kullanıp tahlili tekrarlamak gerekir. Durum ondan sonra değerlendirilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

idrardan sonra meni gelmesi/sams 19/07/12 14:57 16 IP:88.243.218.xxx
Merhaba hocam yaşım 16 benim sorunum idrardan sonra meni gelmesi idrarın sonunda azda olsa meni geliyor bunu iki gündür araştırıyorum mastürbasyon yapılmadığı zamanlarda geliyormuş fakat mastürbasyon yapsamda bir gün sonra yine geliyor ama miktarı fazla olmuyor acaba bunun nedeni ne olabilir şimdiden teşekkürler...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
BU tam bir meni değildir. Ya meni atığıdır veya prostat, meni bezleri akıntısıdır.
Hastalık kabul edilmez.
Normal bir durumdur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Varikosel sonrası için/Ferari 19/07/12 13:32 Aydın 23 IP:46.106.195.xxx
Hocam ameliyattan sonra spermde kısmen düzelme olursa ki ek olarak ilaç takviye edilmesi lazım demişsiniz. Iyi de hocam ben en az 5 sene sonra evlenecem yani şimdi ilaçları kullansam bile tesiri geçmez mi ?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet haklısınız ama şimdiden ilaçlara başlamak iyi çünkü bu tedavinin bir parçasıdır.
5 sene sonra duruma bakılır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 5005 mesaj

1...8586878889...167


aSgbookPHP v1.9