Hasta Soru-Cevap Panosu

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 5005 mesaj

1...122123124125126...167

peniste tık sesi/angry 01/06/12 22:34 22 IP:88.245.199.xxx
Merhaba hocam, 1 hafta önce çekme germe işlemi yaparken penisin dip kısmından tık diye bir ses geldi. Şu anda eskisi gibi tam sertleşme gerçekleşmiyor ve sol tesisimde bir sızlama var. penisime zarar gelmiş midir? Muayene olmadan önce size danışmak istedim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Penis tahrişi olmuştur. Genellikle kendiliğinden geçer. 1 hafta daha bekleyin geçmezse bir uroloji doktoruna baş vurup tahrişin derecesini öğrenmek için ultrason çektirin sonrada gerekirse tedavisi olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
fazla mastürbasyondan kaynaklanan a/berke3 01/06/12 22:26 izmir 14 IP:78.174.215.xxx
fazla mastürbasyondan kaynaklanan ağrım var dün mesaj yazmıştım siz fazla matürbasyondan kaynaklanıyo demişsiniz yapabileceğim bi şey var mı sadece haftada 2-3 kere mi yapmalıyım onun dışında yapmam gereken bi şey var mı
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Masturbasyon hakkında olan yazılmış bir kitapçığım var.
Bu kitapçığı bulursanız alın okuyun. Eminim sorunuza cevap bulacaksınız. Kitapçığı bulamazsanız şu adrese bakın:
http://www.dralihatay.com/masturbasyon.htm
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

/
bel soguklugu/bekonur 01/06/12 22:14 ankara 20 IP:95.5.93.xxx
hocam bel soguklugunun belirtireri bende var yogun ıs temposundan ve babamın ıs yerınde calısıtıgımdan doktora gıdemıyorum eczaneden hangı antıbıyotık almalıyım lutfen yardım edın hocam saygılar
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Burada ilaç tavsiyesi yapmıyoruz ve ilaç ismi vermiyoruz. Neden?
Her ilacın bir doktor kontrolünde kullanılması taraftarıyız. Çünkü hastalık yok hasta vardır. İlaçlar, aynı hastalıklı olan değişik hastaya verilse bile etkileri farklıdır. Her ilacın kendine göre yan etkiler ve kullanılmaması gerek yerler vardır. Bunların hepsi bir doktor kontrolünde olması gerekir. İlaçların dozunu yine doktorlar ayarlar. Bu ayarlama yaş, kilo, boy, vücut yapısına göre değişir. İşin bir de yasal durumu vardır. Bir ilacın yan etkisinden dolayı hastaya zarar verdiği zaman sorumluluğu kim alacaktır. İnternet doktoru mu? Sonuçta bu durum ne etiğe ne mesleğe ne ahlaka uyar.
Biraz düşünürseniz bize hak vereceğinize eminim. Anlayışınız için teşekkürler.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
SPERM TESTİ/HAKAN 01/06/12 21:36 AYDIN 28 IP:95.14.202.xxx
MİKTAR = 8cc GÖRÜNÜM= sarı ve bulanık PH SPERM= alkali VİSKOSİTE= akıcı HAREKET=yüzde40 DEFORME= yüzde60 SAYISI=58.000.000 MİKROSİKOPİ=34lökosit HOCAM BUNUN AÇIKLAMASI NEDİR? SORUN NE?
DR BENİ BİŞEY SOYLEMEDEN REÇETE VERDİ HEPSIBU İLGİMİZ İÇİN TEŞEKKUR
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Galiba size dünde yazmıştım. Hala karışık yazmaya devam ediyorsunuz. Tahlilde iltihap var.
Önce bu iltihabı kurutmak için ilaç kullanmalısınız sonra tahlili tekrarlayın. Ayrıca tahlilde hareket ve şekil durumunun da olması lazım ama ben göremiyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel sonrası/yalçın 01/06/12 18:27 istanbul 17 IP:88.226.28.xxx
hocam ben 8 ay önce sol testisten mikrocerrahi ile varikosel ameliyatı oldum.
hocam ben basketbol kulubunde oynuyorum aynı zaman hergün 5 km koşuyorum .hayli yoruluyorum. sol tesitiste ağrı oluyor.bu ağrının nedeni ve zararı varmı?.
birde sol testisin üstünde damarlar birikiyo gibi yani yumak gibi bişey oluşturmuşlar.
varikosel mi tekrarladı sizce hocam
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ağır spor varikosel ameliyat ağrısını tetikleyebilir. Ağrının bir zararı yok. Sadece sizi rahatsız eder.
Varikoselin tekrarlayacağını zannetmiyorum Anlamak için ultrason çektirmeniz lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
pi/ 01/06/12 17:37 32 IP:194.27.44.xxx
Benim idrar kültüründe üreme olmadı bu durumda bana cevap olarak
" Evet mikrop yoksa antibiyotikte yok".yazmıstınız.
ve "Pİ tedavi olursa sertlesme sorunu da geçer"yazmıstınız.Hocam doktor antibiyotik veriyor baska bir tedavi vermiyor.Tedaviden kastetdiginiz ne?Ne gerekiyorsa yaparım.Ama tedavisi ne?kendime dikkat ediyorum.Ayaklarımı sıcak tutuyorum.Saygılar.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Doktorunuz gerekli görmüş antibiyotik vermiş. Bunun yanında iltihap giderici ve prostatı gevşetici ilaçlar alabilirsiniz. (Tabii ki doktorunuz verirse)
Ayrıca sadece ayağı sıcak tutma yetmeyebilir. Sol menü sss ı okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
Testis iltihabı/ali 01/06/12 16:52 malatya 17 IP:85.104.70.xxx
hocan benim testisimde iltihab bulantı yanlız hastalık çok ilerlemiş kana karışmış şimdi bana ne olucak ölebilir miyim yaka iyileşme şansım var mı iltihab tüm vücuda yayılmış
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İltihap tüm vücuda yayılsa bilre güzel bir etdavi ile hepsi geçebilir. Artık iltihaptan kimse ölmüyor. Sizinde ölme ihtimaliniz az.
Zaten dediğiniz gibi iltihap her yere yayılmış olsaydı siz bu yazıyı yazamıyor ve büyük ihtimale hastanede olurunuz. Demeki tedavi olma şansınız var. 1-2 şişe serum ve 1-2 antibiyotikle bu iş hal olunur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

menı/efe 01/06/12 16:52 erzurum 26 IP:188.56.122.xxx
s.a sayın hocam. cok yazdım sıze bu konuyu. menımde pıhtılasma var. ıdrarda bısey yok. kan cıktı fakat genel cerrah olabılır dedı. herkeste kan gorulebılıyor. öğretmenım gıdemıyotum erzurum merkeze hastaneye. 2 aydır böyle. 1 ay sonra malatyaya gıttıgımde doktora gıtsem gecıkmıs olabılırmıyım. sebebı nedır acaba.
baba olmamı engeller mı. teşekkurler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Hastalığa teşhis koymadan bir şey denemez. Pıhtılaşma belki önemli olmayabilir ama kanama önemlidir. Belki iltihap vardır.
Bunları anlamak için tahlil yaptırmalısınız. Sonrada tedaviye başlamalısınız. Bir ayın geç olup olmayacağına sizin karar vermeniz lazım. Menide mikrop yoksa ve sperm değerleri bozulmamışsa kısırık yapmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Kısa ve öz yazma nedenleri/ 01/06/12 16:38 IP:194.54.32.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri:
1- Sorulara cevap vermek için sizlere her gün 1 saatimi ayırdım. Çok fazla soru, uzun yazılmış sorularda 1 saati aşacağı için kendime, aileme ayıracağım zamanı aşmış olurum.
2- Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalarımadır.
Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.
3- Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Yazının sonuna gelince baş tarafını unutmama neden oluyor. Cevaplar kafamda canlanmıyor. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.
4- Bu forumda yazı yazma karakteri sınırı 2000 dir. Bunu siz doldurursanız bana yazı yazacak yer bırakmamış olursunuz.

Sizden yazılarınızı kısa, (5 satırı geçmeyecek halde) öz, satır başlı, paragraf başlı yazmanızı rica ediyorum. (Tahlil ve ultrason, film sonuçlarını tolere edebilirim.)
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Üstelik yazmış olduğunuz soruda silinebilir.
Şu soru sorma şablonuna bakın;
http://www.resimlerim.gen.tr/data/media/189/soru.jpg
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

test sonucu/hakan 01/06/12 15:54  aydın 28 IP:95.14.186.xxx
miktar=8CC görünüm=SARI ve BULANUK PH Sperm=ALKALI viskosite=AKICI hareket= YÜZ 40 deforme=YÜZDE 60 sayısı=58.000.000 mikroskopi=3-4LÖKOSİT HOCAM BU NEDEMEKSONUÇ BİLGİSİ VERİRMİSİNİZ ÇOK TEŞEKKUR EDERİM
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok karışık ve yetersiz yazmışsınız.
Sperm şekil durumu, hızı nerede?
Ayrıca iltihap var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testesteron /Sarı Melek 01/06/12 15:20 Ankara 26 IP:46.2.105.xxx
Hocam mrb ; Klomifen sitrat hipotolamustan salgılanan gnrh hormonunu tetikliyor.Bununla Beraber fsh ve lh hormonu salgılanıyor.Bu durumla beraber erkekte testesteron seviyelerinin artması mümkün olur mu? Kısacası klomifen sitrat vücutta testesteron yapımını artırır mı?
Saygılarımla.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bunlar teknik konular.
Size geçende de yazmıştım.
Sizin şikayetiniz varsa bunu yazın.
Haa ben meraklıyım d,yorsanız internetten okuyun.
Ama kısaca yazayım. Klomifen FSH ve LH hormonunu artırdığını yazmışsınız ki öyle testosteronu artırdığını nereden çıkarıyorsunuz.
Testosteron hormonu testisten özel hücrelerden salgılanır. (Leyding hücreleri)
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Ereksiyon sorunu/Fatih 01/06/12 14:08 Kocaeli 19 IP:94.120.214.xxx
hocam size 2-3 soru daha sormuştum.Testosteron hormonu yaptırın demiştiniz.ben derdimi anladım.sevgilimle en ufak bişey yaptığımızda sertleşme olmuyor ama eve geldiğimde penisimle oynadığımda bakın mastürbasyondan bahsetmiyorum.sadece uzun süreli dokunduğumda tam ereksiyon olmasada en azından yarım ereksiyon oluşuyor.yakında böbrek nakli ameliyatı geçireceğim.sağ böbreğim doğuştan sorunluydu doğduğumda küçükmüş ve hastaneye tekrar gittiğimzde ultrason sintigrafi yaptırdık çürümüş olduğunu öğrendim.sertleşmemesinin nedeni böbreğimle alakası var mıdır ? sol böbreğim de pek iyi değilmiş ondada büyüme varmış hocam.tek böbrekle herşey yoluna girer mi ? Ereksiyonum düzelirmi ? Gerçekten teşekkür ederim size hocam.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok uzuna yazmışsınız.
Testosteron hormonu tahlili yaptırın.
Sertleşme sorunu böbrekle ilgili değildir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

erken boşalma/mehmet diyar 01/06/12 13:40 diyarbakır 52 IP:212.156.88.xxx
Hocam mesajıma vermiş olduğun cevab ve öneriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden, Hocam bana psikiyatri uzmanları önermişsın. erken boşalma tedavisi için, ama ben sizin tedavinizi tercih ederim bana ilaç tedavisi vermeniz benim için daha hayırlı olacağını inancındayim hocam ben aynı zamanda sağlık çalışaniyim. Allah yar ve yardımcınız olsun en derin sevgilerimle
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Burada ilaç vermediğimiz gibi ilaç tavsiyesi de yapmıyoruz.
Sizin işiniz psikiyatriyledir.
Bu doktora gidin size ilaç versin. Belki ilaç vermeyip sizi sözlerin lie rahatlatacaktır.
Bu da bir tedavidir.
Sağlık çalışanı olduğunuz için bilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

prostat iltihabı/mutlu 01/06/12 12:06 bursa 28 IP:82.222.61.xxx
iyi günler sayın hocam?
prostat iltihabı ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum.
prostat iltihabından şüpheleniyorum.
sık idarar çıkmaya başladım 3 saatte bir.
1-prostat iltihabı bel,kalça ve bacaklarda ağrı yaparmı.son zamanlarda bacaklarım sürekli ağrımakta.
2-pi den dolayı idrar akım hızı yavaşlar mı?
3-sertleşme sorunu ,his kaybına sebep olması hastalık düzelince eskisi gibi düzelir mi?
4-yada böreklerde olan bir hastalık bu pi ye benzer bacak ağrısı,sık idrar ve sertleşme sorunu yaratır mı?
yoksa bunlar sadece pi ye mi özgüdür.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Pİ belde ve bacaklarda ağrı yapabilir. Ama her ağrıyıda Pİ ye bağlamamak lazım
2- Evet yavaşlar
3- Pİ tedavi edilirse sertleşme sorunuda düzelir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

pi/ 01/06/12 11:54 32 IP:194.27.44.xxx
Hocam,bana idrar kültüründe mikrop varsa antibiyotik kullanılır yazmıstınız.Benim idrar kültüründe üreme olmadı ama doktor bana antibiyotik verdi.yaklasık 1.5 aydır Cipro kullanıyorum ama pi duzelmedi.
1)Bu durumda antibiyotik kullanmam gereksiz mi?
2)Bu ilac sperm sayı ve yapısına zararlımıdır?
3)Pi de sertlesme sorunu kalıcımıdır?
4)Pi tamemen gecebilirmi omur boyu tekrarlar mı?
5)Evlenmeye korkuyorum pi oldugum halde ve pi den dolayı sertlesme sorunu yasıyorsam evlenmem sakıncalımıdır?
Bu konularda beni net bir biçimde bilgilendirebilir misiniz?
Allah razı olsun, simdiden tessekkurler.Saygılar.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Evet mikrop yoksa antibiyotikte yok.
2- Bir zararı yoktur
3- Pİ tedavi olursa bu şikayette geçer
4- Geçer
5- Evlenince hastalığın geçme ihtimali artar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

ağrı/sait 01/06/12 11:29 rize 14 IP:85.106.230.xxx
hocam benim sol testisimde ağrı oluyor bunun yanı sıra sol testisimin altında yumuşak doku var o dokulardan sağ testisimin altındada oluşmaya başladı sizce bu nedir bu dokular damar gibi bir yumak oluşturmuşlar 3 yıdır böyleyim sizce tedavi için geç kalmış mıyım
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Çok ayakta durmak, çok oturmak, ağır kaldırmak, motosiklete, bisiklete binmek, bilhassa ayakları üşütmek ağrıya neden olabilir. Bunlar hastalık değildir. Ayrıca hiç sebep olmadan da testi ağrıyabilir.
Hastalık bazında düşünürsek testisin iltihabı, kist, sıvı toplaması, varikosel en sık ağrı yapan nedenleridir.
Birde başka organların ağrısı testise vurabilir. Böbrek ağrıları, prostat iltihabı, barsak ve kasık fıtığı testiste ağrı yapar.
Bunların ayrımını yapmak için bir testis ultrason çektirmelisiniz.
2- Bu yumuşak dokunun ne olduğunu anlamak için ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

PENİS TRAVMASI/Berkay Can 01/06/12 11:03 Kırklareli 18 IP:88.235.2.xxx
hocam benim sonradan oluşan penis eğriliğim vardı siz kireçlenme travma demiştin bi doopler ultrason çektirip sonucunu buraya yazın demiştiniz çektirdim hocam işte sonucu
skrotal usg incelemesinde
bilateral testis boyutları,konturları ve parenkim ekosu tabidir.
intratestisküler yer kaplayan solid-kistik lezyon izlenmedi.
bilateral skrotal maii fizyolojik sınırlardadır.
varikosel lehine usg bulgusu izlenmedi.
sonuçlarım bunlar hocam şimdi ne yapmam gerektiğini söylermisiniz allah sizden razı olsun iyi günler iyi çalışmalar hocam.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu US sunucu normal yalnız anlamadığım sizde peniste kireçlenme var diyoruz ama siz scrotal yani testis torbası ultrasonu çektiriyorsunuz.
Bu işte bir yanlışlık yok mu?
Sizin çektireceğiniz PENİS doppler ultrasonu.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testis/ahmet 01/06/12 09:11 samsun 23 IP:78.170.102.xxx
mrb hocam öncelikle bizi aydınlattığınız için size tşk ederim
benim sorum epididim denile olay yumurtayı çevreleyen yumuşak bi dokumudur ellediğinde ele gelirmi ve epididimin iki testisteki boyuda aynımıdır biri diğerine göre biraz daha şiş dururusa bunun sebebi nedir
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Epididym testisi arkadan çevreleyen bir organdır. Yumuşak dokuda denebilir. Çok defa ele gelmez ancak tecrübeli bir el anlayabilir.
Biri diğerinden hafif büyük olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Mastürbasyondan sonra testis ağrısı/berke3 01/06/12 02:42 izmir 14 IP:78.174.215.xxx
Mastürbasyondan sonra testis ağrısı başladı bugün 2 ya da 3 kere yaptım son yapışımda kasıkla testis arasında şiddetli bir ağrı başladı 15-20 dk sonra geçti. Bu ağrı fazla mastürbasyondan mı kaynaklanıyor?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet fazla masturbasyondan kaynaklanıyor.
Masturbasyon hakkında olan yazılmış bir kitapçığım var.
Bu kitapçığı bulursanız alın okuyun. Eminim sorunuza cevap bulacaksınız. Kitapçığı bulamazsanız şu adrese bakın:
http://www.dralihatay.com/masturbasyon.htm
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Lütfen Bir Dahaki Sorunuza Başlık Yazın/ankara 01/06/12 01:39 IP:176.31.131.xxx
Cok guzel ve harikulade bir site. Tesekkurler.
prostatit/hüseyin 01/06/12 00:48 kırklareli 24 IP:31.200.31.xxx
Prostatitle ilgili cevapladığınız sorulardan çok bilgi öğrendim,aslında bu ve diğer sitelerdeki cevaplarınız incelense bir çok kişinin soru sormasana gerek kalmıyacak.
Hocam arı polenin prostatite karşı bir etkisi olup olmadığı hakkında bilginiz var mı?Teşekkür ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bir bilgim yok ama şunu diyebilirim.
Arı poleni vücut direncini artıran bir besindir. Vücut direnci artarsa Pİ yede iyi gelebilir. Yani direk bir etkisinin olacağını zannetmiyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

sol testis altında yumuşak doku/kuscu 01/06/12 00:28 izmir 32 IP:178.244.19.xxx
Hocam iyi geceler;
sol testisimin altındaki kanal veya damar gibi kısımda zamanla(1 yıl) büyümekte olan bir yumuşak doku hissediliyor ve testis torbasının sol tarafı aşağı doğru sarkık bu sebeble ne olabilir.teşekkürler hocam.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
BU kasık fıtığı olabilir.
Bir aşağıdaki mesajı okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

hocam bende kasık fıtığı var/gökhan 31/05/12 23:18 istanbul 15 IP:94.54.99.xxx
hocam yaşım 15 bende kasık fıtığı var ve testisime inmiş durumda ve testisle fıtık yapışıklar bir birine geçmiş gibiler hocam bide özel hastanemi iyi devletmi ameliyat olcam ama özel mi devletmi kaldım hocam
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Önemli olan hastanenin devlet veya özel olması değildir.
Önemli olan sizi ameliyat yapacak doktordur.
Becerikli bir doktor bulun.
Hastaneler otelcilik hizmeti yapar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Sık idrar ve tahriş/Fatih 31/05/12 22:05 İstanbul 21 IP:92.45.200.xxx
İyi günler,
Böbrek ultrasonu, idrar tahlili, kan değerleri, şeker kontrolü gibi tetikler yapıldı ancak bir sonuç bulunamadı. Sık idrara çıkıyorum ama idrarın sıklığından çok bir ağrı problemim var. Penisimin sünnet izinin hemen üstünde penis başının başladığı yerde sağ ve sol taraflarda kızarıklıklar oluşmuş. Ve o taraflarda da bir acı oluyor. Bunu gidermek için ne yapabilirim? Sık idrarın onunla ilgisi var mıdır? Krem tavsiye edebilir misiniz?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- İdrara sık çıkma ve idrarda yanmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma ve sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yaptırmanız lazım. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur.
Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır.
Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
2- Bu şikâyetleriniz mantar, ekzema, tahriş veya alerji olabilir. Bu saydıklarımın tedavisi farklıdır. Birinde kullanılan ilaç diğerinde kullanılmaz.
Bu nedenle bir cilt doktoruna (Dermatolog) başvurun, muayene olun. Teşhis konulduktan sonra doktorunuz size ilaç verecektir. Bu ilaçları kullanırsanız şikâyetlerinizden dolayısıyla hastalığınızdan kurtulabilirsiniz. Bu hastalıkların geçmesi uzun sürebilir. Şayet cilt doktoruna gittiniz ve geçmediyse tekrar aynı doktora gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

ağrı/mahmutcan 31/05/12 21:16 muş 22 IP:88.241.144.xxx
hocam merhaba .benim sorunum şu
boşaltıktan sonra ağrım oluyor çok torbamın altında bir çekime hissi oluyor ayakta durunca .
4ay önce varikosel ameliyatı olmuştum bu onun etkisi mi yoksa başka sorun mu?
2)hocam afedersiniz ama kız arkadaşımın yanında sürekli sertleşiyorum boşalıcak gibi oluyorum ve ogün eve geldiğimde mastürmasyon yaparsam ağrım oluyor ne yapmam gerekir? o durumlarda tam boşalma yapılması gerek sanırım olaydan 1 saat sonra anca yapabiliyorum ağrılı oluyor hastalık mı bu?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu varikosel ameliyatı ile ilgili değildir. Prostat iltihabı olabilir.
2- BU bir hastalık değil fizyolojik olaydır. Çaresi de ta m boşalmadır.
Cinsel dürtülerden sonra boşalma olmuyorsa meni kanalında kalır ve meni kanalına baskı yaparak kasık ve testis ağrısına neden olur.
Çaresi de tam boşalmayı sağlamaktır. Bunun için manüel boşalma sağlanmalı ve meni kanalları boşaltılmalıdır.
Bu boşalma sağlanmazsa diğer bir olumsuz etki de meni, kanalda donar ve meni kanalı iltihaplarına, darlıklarına neden olur.
Bu da ileride büyük sıkıntı yapar. Meni tam gelmez, ağrılı boşalmalara neden olur.
Hatta kısırlığa bile neden olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Cinsel Sorunlar/Ahmet 31/05/12 21:03 Osmaniye 43 IP:78.164.8.xxx
Sertleşme Sorunum var.Boşalma olduktan sonra uzun süre sertleşme olmuyor.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sertleşme sorunu boşaldıktan sonra sertleşmem olmamak değildir. Sertleşme sorunu hiç sertleşme olmamaktır.
İkinci sertleşme uzun veya kısa zor olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

kısırlık/varikosel 31/05/12 19:54 adana 20 IP:95.9.136.xxx
merhaba hocam..
ben yaklaşık 54 gün önce varikosel ameliyatı oldum..
tekrar spermiogram yaptırmadan eşimle ilişkiye girdiğimde bebek sahibi olma ihtimalimiz var mı?
acill yardım lütfen..
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm tahlili sadece bilgilenmek için yapılır. Çocuk olması ile alakası yoktur.
Ameliyat sonrası sperm değerleri düzelmişse elbette çocuk olma ihtimali olur veya artar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

PENİSTE TAHRİŞ/ahmet 31/05/12 17:33 ankara 18 IP:95.173.235.xxx
hocam penisim kenarlarında bilmiyorum ama büyük ihtimal masturbasyondan kaynaklanan bir tahriş var heralde.sanki deri açılmış gibi.penisim aşırı hassaslaşıyor bazen yolda bile yürüyemiyorum. hafif yanma hissi var.akıntı vb türü şeyler yok.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Peniste tahriş; sık yapılan ve zorlayıcı mastürbasyon ve cinsel faaliyetlerden sonra bu şikâyetler ortaya çıkabiliyor. Peniste şişme ve damar belirmesi görülüyor. Bu durumda mastürbasyonu ve cinsel faaliyeti biraz azaltmalısınız bir düzene sokmalısınız. Ayrıca penis ve yapısı hassas olduğu için bu organa nazik davranmalısınız.
Şikâyetlerinizi biraz zamana bırakın. Bu şikâyetler zamanla kendiliğinden geçmesi lazım. Geçmiyorsa tahriş giderici ve şikâyetlerinizi giderecek bir tedavi için üroloji uzmanına başvurunuz. Uroloji uzmanı büyük ihtimalle size tahriş giderici ilaçlar, pomatlar verecektir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Varikosel/Selim 31/05/12 16:52 Kütahya 21 IP:88.242.226.xxx
Hocam kolay gelsin. Hocam mastürbasyon sonucu peniste şişlik meydana gelmişti size daha önce de sormuştum biraz bekleyin demiştiniz. Bir kaç hafta sonra tekrar mastürbasyon yaptığımda sağ testisimde bir damar belirdi.Düz bir şekilde yukarıya doğru bu varikosel olabilir mi? Bir de varikosel damarları nasıl bir şekildedir düz mü çıkar yoksa ayaklardaki varis gibi karışık mıdır? Allah razı olsun kolay gelsin..
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu varikosel değildir.
Varikosel testis çevresindeki ve daha derindeki toplar damarların genişlemesidir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

mastürbasyon/masis 31/05/12 16:48 istanbul 15 IP:88.238.73.xxx
mastürbasyon yapmıyorum döl akıtmıyorum ama kısırlık olur mu ne yapmalıyım
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bunlarla kısırlığın alakası yoktur.
Kısırlık sperm değerlerinin bozulmasıdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 5005 mesaj

1...122123124125126...167


aSgbookPHP v1.9