Hasta Soru-Cevap Panosu

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 5000 mesaj

1...159160161162163...167

penis sertlesmemesi/mehmet313 08/01/11 09:43 istanbul 18 IP:88.229.220.xxx
hacam iyi günler önceden benim penisim hemen sertleşiyordu. ve partnerimle ilişki sırasında partnerim penisimi sıkınca biraz agrıdı. ve ondan bu yana zorlama dısında ve partnerimle ilişki dısında zor kalkıyor tam da sertlesmiyor bunun sebebini soracaktım simdiden tesekkürler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Cinsel işlev bozukluğunun (Sertleşme problemi) nedenleri;
1-Organik(bedensel hastalık) nedenler:
a)Damarsal Nedenler: Kalp hastalığı, hipertansiyon, yüksek kolesterol, ateroskleroz (damar sertliği), diyabet(şeker hastalığı), sigara kullanımı gibi nedenler cinsel organlara giden kan akımını bozarlar. Peniste, azalmış kan akışı nedeniyle cinsel istekte (libidoda), cinsel uyarılmada (ereksiyonda yani sertleşmede), orgazmda (erken boşalmada veya boşalmanın olmamasında) problemlere yol açar.
b)Hormonal Nedenler: Erkeklik hormonu olan testosteron seviyesinin azalması
c) Nörolojik Nedenler: Depresyon, anksiyete gibi alkol ve madde kullanım alışkanlıkları, yaşlanma cinsel işlev bozukluğuna yol açan diğer önemli etkenlerdir.
2-Psikolojik nedenler: performans kaygısı, başarısızlık korkusu, ön sevişmenin kısıtlılığı, travmatik cinsel deneyimler, bozuk aile ilişkileri vb.
Yukarıda belirtilen organik nedenlerle birlikte cinsel işlev bozukluğunun ortaya çıkmasında rol oynayan önemli etkenlerdir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

penıs rahatsızlıgım idrar/craysıs 08/01/11 09:05 adana seyhan IP:188.3.206.xxx
hocam idrar yaparken penıste sısme buyume sık ıdrara cıkma tuvalete gıttıkten sonra bır daha gıtme buyume oldugunda mormal boyuta gelene kadar azar azar kacırma sonra kacırma olmuyor hocam doktora gıttım hocam prostat normal cıktı ıdrar tahlılı yaptırmadım sadece bazen yumurtalarda agrı oluyor sebebı nedır acaba hocam
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Kural hatası yapmışsınız. Lütfen "Kurallar" ı mesaj yazdığınız sayfada okuyun ve uygulayın.
1- Başlıkla konu ilgili olsun. Başlığa rasgele bir başlık yazmayın. Boş bırakmayın. Çünkü site içi arama ve Google buna bakıyor.
2- Küçük harfle yazın.
3- İlk soruyu okumadan ikinci soruyu sormayınız. Eksik veya hatalı yazsanız da ertesi günü bekleyin.
4- Kısa ve öz yazın. Satır başlarına, paragraf başlarına dikkat edin. (Arada bir enter tuşuna basın)
Bunlara dikkat etmezseniz cevap almama ihtimaliniz yüksektir.

/
ast(sgot)/kartal 08/01/11 01:41 24 IP:10.10.18.xxx
hocam iyi günler.
ben aslında dünde yazmıştım hocam ama mail imi bulamadım her nedense panoda.ben kan tahlilimi yazıyorum tekrardan,bilgilendirirseniz çok sevinirim. ürolojiyle belki alakası yok ama tedirginliğime verin bu kural hatamı.
glukoz:95
tokluk kan şekeri:101
ure:27
kreatının:0.84
ast(sgot):36
alt(sgpt):49
hba1c %:5.5
hba1c:0.882
1.hocam bu sgot normal aralığı 5-34 müş bende 36 çıkmış,sizden bunu değerlendirmenizi rica ediyorum.
2.bu değer kesin bir rahatsızlık göstergesi midir yoksa yorgunlukla veya 1 ay çok hareketsiz kalıp sora 2 gün ayakta çokca kalmakla alakalı olabilirmi,çünki ben böle bi durumdaydım tahlili yaptırmadan önce bir ay çok çok hareketsiz ve tahlil yaptırmadan önceki tüm gün boyunca ayaktaydım neredeyse.
3.bana acil veya acil olmadığını ifade ederek bi tavsiyeniz olurmu?
size bayağı soru sordum yardımlarınız için çok teşekkür ederim tekrar teşekkürler.allah yardımcınız olsun...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Garip bir şey sorunuzu bende görmedim. Gönderdim zannedebilirisiniz. Kodu yanlış yazabilirsiniz. Neyse.
Sorunuz dahiliye veya gastroenterolojiyi ilgilendiriyor. SGOT karaciğerle ilgilidir. Bilgiyi size net cevap veremeyeceğim.
Yanıltmak istemem. Ama çok acil bir şey olmadığını söyleyebilirim.
Bu tahlili size yaptıran doktor ne diyor.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel/arda78 08/01/11 01:06 ankara 29 IP:195.174.249.xxx
merhaba hocam varikosel karın ağrısı halsizlik bel ağrısı yaparmı? bu derecedeki varikoselde ameliyata gerek varmıdır yada ilaçla tedvisi mümkünmüdür .? benım spermigram testinde değerler normal olduğunu söylemişlerdi fakat ağrı olduğu için amelyat olup olmak istemdiğimi sormuştu doktorum varıksel ağrılarının ilaçla tedavisi varmıdır hocam?şimdiden çok teşekkür eder saygılar..
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikosel karın ağrısı yapmaz.
Varikosel ameliyatı kararı spermiogram tahlili sonucu verilir. Ama ileri derece ise büyük ihtimalle ameliyata gerekir.
Varikoselin ilaçla tedavisi yoktur.
Ağrı içinde ameliyat olmayın.
Çünkü ameliyat sonrası ağrı kaybolmayabilir.
Yukarıda yazdığınız şikayetler için dahiliye doktoruna görünün.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

iktidarsızlık/karadağ 07/01/11 23:49 ığdır 21 IP:88.251.74.xxx
hocam 3 gündür net bir cevap bekliyorum lütfen soruma net cevap verin zor durumdayım anlayış gösterin lütfen.
cialis viagra gibi ilaçlar reçeteli mi satılıyor ?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş ben sana cevap yazıyorum. Net cevap verme bir tarafa, durumu izah ediyorum.
3 gün ne bekliyorsun. Yolunun üzerinde bir eczane yok mu. Bir sor.
Bu ilaçlar reçetesiz tezgah altından satılıyor.
Alıp almamak riskine ben gireceğim derseniz bir şey diyemem.
Size bunu izah etmeye çalışıyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel/pegasus 07/01/11 23:32 ankara 31 IP:88.254.66.xxx
Selam hocam, spermiogram testi sonucunda
kruger testine göre
oligoastenoteratozoospermi teşhisi kondu.
+4 ileri dogru hızlı hareket %5,
+1 hareketsiz % 73,
morfolojik analizde "% 12 kısa kuyruk dikkat çekmektedir." yazıyor
total sperm sayısı 8 milyon,
Ayrıca Doppler ultrasonografik incelemede
"solda çok sayıda varikoselle uyumlu ,valsalva
ile reflü akım gösteren venöz vesküler
yapılar izlendi." yazıyor.
sol varikosel teşhisi kondu.
Hanımımın yaşı 25, Buna göre;
1-ameliyat olmalı mıyım?
2-direk tüp bebek denememiz uygun olur mu?
3- beklememek için tüp bebek denedikten sonra ,
varikosel tedavisine başlasam
düzelme şansı ne derece olabilir?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
En iyisi önce varikosel ameliyatı olup sonda tüp bebek olmazız.
Böyle yaparsanız tüp bebek tutma ihtimali ve daha iyi sperm elde etme ihtimali artar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testiste kist/ahmet 38 07/01/11 23:19 şişli - istanbul 45 IP:95.65.180.xxx
ultrason sonucunda Solda septalı ve daha fazla miktarda, sağda minimal olmak üzere bilateral hidrosel izlenmetedir. solda 7 mm çaplı paraepididimal basit kist mevcuttur.
- kistler kanser olabilir mi?
- ne kadar sürede büyür ?
- ameliyattan sonra tekrarlar mı ?
- sonuç hakkında yorum ?
Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum hocam allah razı olsun.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Kistler kanser olmaz.
2- Belli olmaz. Bazen kendiliğinden kaybolabiliyor.
3- Evet bu ihtimal var.
4- Ameliyat tavsiye etmiyorum. Bekleyip sonuca bakmak lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Sperm hareketlılıgı/ayde 07/01/11 22:14 29 IP:41.138.44.xxx
Hocam spermıyogram sonucumu yorumlarmısınız.Doktor hızında bıraz dusukluk var dedı.Ilac verdı.Normal yolla bebek sahıbı olabılme ıhtımalımızın oldugunu soyledı..Vıskozıte-vıskoz.
Volum-2.5ml.
ph-8.0
Total Sperm Sayısı-300 mılyon
Sperm Sayımı-120 mılyon
Motılıte Sınıflama Forward progressıonn krıterlerıne gore
Lıquıfıkasyondan sonra 30dk
4.Derece Motılıte 10
3.Derece Motılıte 25
2.Derece Motılıte 23
1.Derece Motılıte 22
0.Derece Motılıte 20
Lıquıfıkasyondan sonra 1.saat
4.Derece Motılıte 7
3.Derece Motılıte 22
2.Derece Motılıte 24
1.Derece Motılıte 22
0.Derece Motılıte 25
Morfolojık Degerlendırme Strıct Krıterler
Normal Sperm oranı yuzde 8
Anormal Sperm oranı yuzde 92
Bas anormallıklerı yuzde 48
Ara parca Anormallıklerı yuzde 30
Kuyruk Anormallıklerı yuzde 14

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Hız yavaşlığının yanında şekil bozukluğu da var.
Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın. Şekil için araştırma yapmak lazım.
En sık nedeni varikoseldir. Buna bakıldı mı?
Bir infertilite bölümüne başvurun geniş çaplı araştırma yapılsın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

penıs rahatsızlıgım idrar/craysis 07/01/11 20:50 adana seyhan IP:188.3.205.xxx
hocam sık idrara cıkma tuvalete gıttıgımde penısımde buyume damarlarımda kasılma oluyor ısım bıttıkten sonra tekrar gıtme hıssı ucunda yanma hıssı cok rıhatsız edıyor cevabınızı beklıyorum hocam
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Tuvalet gidince penis neden büyüsün ki? Penis öyle anlık büyüyp küçülecek bir şey değildir.
Haa ereksiyon olmuştur başka.
İdrara sık çıkmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma ve sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yaptırmanız lazım. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur.
Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır.
Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Kalp Nakili/Altan 07/01/11 20:10 Samsun 41 IP:78.167.6.xxx
Merhaba Ben İstanbula Gittim Samsundan Acı BademHastanesinde Denetlendim Kalp Pili Yada Kalp Nakli Diyorlar 1 Kalp Kac Ay Alır ?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Burada üroloji sorularına cevap veriyoruz. Üroloji, böbrek, prostat ve idrar yolları hastalıkları, üreme sistemi hastalıklarını kapsar.
Yardım edemediğimiz için de kusura bakmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

psa/sezai 07/01/11 19:21 izmit 59 IP:85.107.82.xxx
Dr.Bey
Üç ay içinde birinci kan tahlili 8.0 çıktı
Doktorum bazı haplar ve bir ay sonra tekrar tahlil yapıldı sonuç 6.70 bunun sonucu biopsi yapıldı.sonuç kanser imiş.
ilaç tedavisi verdi ilaçları aldım,okudum araştırdım ve ilaçları almadım,bunun sonucu tekrar bir ay aradan sonra tahlil için bağımsız bir laborutuara gittim.tahlil sonucu 4.1 çıktı.Şimdi ikilem içinde kaldım,gittiğim yer Özel klinik.
Düşüncenizi bilmek isterim.
Sağlıcakla kalınız.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Biyopside kanser görüldüyse artık içinize şüphe düşmesi yersiz.
Çünkü bir insana “Kansersin” demek mesuliyetli bir iştir.
PSA nın düşmesi kanser değilsiniz manasına gelmez.
tekrar doktorunuza gidin. Verdiği ilaçları kullanın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

SPERMİYOGRAM SONUCUMU YOR/serdar 07/01/11 18:09 GÜMÜŞHANE 28 IP:85.99.212.xxx
Boyalı Mikroskopik İnceleme BAKTERİ YOK
Boyasız Mikroskopik İnceleme PNL VAR
Toplam Spermatozom Sayısı 40.000.000
Hareketli Spermler %40
Az Hareketli Spermler %20
Hareketsiz Spermler %40
Sediment 9-10 Lokosit
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Tahlilde iltihap var.
Bu iltihabı kurutmak için kuvvetli bir antibiyotik kullanın sonra tahlili tekrarlayın ve sonucu uraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel degerleri/onuray 07/01/11 17:30 kocaeli 29 IP:85.105.1.xxx
hocam dün yazmıştım ama sanırım gözünüzden kaçmış yardımlarınız için ALLAH razı olsun
.
1.morfoloji sorunum varmı?
.
2.ilaç tedavisi demişsiniz ben bu gününe kadar adından iyi söz edilen 3 sk doktoruna gittim
herbiri bana varikosel varken ilaç fayda etmez dedi raporlarımı gösteriyorum 1,5 senedir sperm tahlilerim 2 y düşük 2 ayyüksek çıkıyor bende anlamadım
.
3.ilaç tedavisi önerdiniz bana söyleyebileceginiz ilaç varmı veya ne yapmalıyım şaşırdım çocuk olmuyor diye stress yapıyorum
——————————–MORFOLOJĠ(D-Q)—————————————-
WHO(Dünya Sağlık Örgütü) CRITERIA
Normal yapı : % 58
Anormal Yapı : % 42
KRUGER STRĠCT CRITERIA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :44
Normal Yapı : % 17
Anormal Yapı : % 83 %
Mikroskopi : Her sahada 1-2 yuvarlak hücre, 2-3 lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri sayı ve hareket bakımından anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
veya ölü sayısında artış gözlenmedi.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Morfoloji sorunu görmedim.
2- Doğru varikosel varken ilaç olmaz ama. Ben acil ameliyat tavsiye etmiyorum. Belki çocuk olabilir. Bu nedenle biraz ilaç kullanın diyorum.
3- Burada ilaç ismi vermiyorum.
3- Zeki Abiye bir uğra.
Dr. Zeki Altıparmak 0212 246 5712
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

elisa testi/ali 07/01/11 17:21 32 IP:212.174.46.xxx
1 sene önce bir bayanla ilişkiye girdim.son zamanlarda da bu konuda kendime biraz evham yaptım doktora gittim elisa testi yaptırdı.sonuçlar;
Anti HIV macro 0,12 (negatif)
Anti HCv macr 0,04(negatif)
HBSAG macro 0,38(negatif)
başka test yaptırmam gerekli mi?
bu testlerin 0 dan büyük olması ne anlama geliyor?
yoksa içim rahat olabilirmiyim?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Test negatif. İçiniz rahat olsun.
Başka teste gerek yoktur.
Şu siteyi de ziyaret edin;
http://hivaids.yetkinforum.com

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Sperm İltihabı Ve Sonrası/Rıdvan 07/01/11 17:07 İstanbul 21 IP:94.54.181.xxx
Hocam doktora gittim ve sperm iltihabı olduğu söylendi bana 10 gün kullandım ilaçları sonra gidemedim sınavlardan dolayı şuanda kasığımda ağrı arttı ve karnımda şişkinlik oluyo ayrıca boşalırken eskiden fışkırıyordu şimdi zorlanıyorum bunun sebebi ne olabilir cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bunun sebebi iltihap olabilir.
Bu nedenle bir an önce tedavi olmalısınız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Sorulara cevap saat 17 de/Dr.Ali Hatay 07/01/11 16:19 IP:65.49.14.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 16-17 arasında cevap yazabileceğim. Bu bir saatimi size ayırdım. Saat 17 den önce soruma cevap geldi mi gelmedi mi? diye defalarca siteye girip bakmanıza gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Prostatit/Ahmet 07/01/11 15:44 28 IP:188.3.4.xxx
Merhaba hocam,
Benim ögrenmek istediğim prostat iltihabı sertleşme bozukluğunu vucutta nasıl yapıyor yani o bölgedeki hangi organları ne şekilde etkiliyor?Çünkü bende oldu hocam ve ne yapmam gerektiğini bilmek istiyorum çünkü gittiğim doktor sertleşmeyi etkilemez dedi ama ben kesinlikle bozulma oldugunu yaşıyorum.Saygılar.....
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Pİ cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunları yapabiliyor.
Nedeni hakkında bir çok teori var. Ama bunlar çalışma ve araştırma kapsamındadır. Yani kesin bir bilgi yoktur. Zaten size de pratik bir faydası yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

idrar kaçırması/murat 07/01/11 15:39 ankara 26 IP:62.193.236.xxx
Hocam merhaba, yaklaşık 1 aydan beri oturup kalkarken ya da eğilirken birkaç damla idrar kaçırması oluyor. Başlarda geçicidir dedim ama devam ediyor. Ciddi bir durum olabilir mi?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizi çok rahatsız etmiyorsa bu kadar damlama normal kabul edilir.
Ama aşırı ve rahatsızlık verecek derecedeyse elbet nedenini araştırmak lazım.
Mesane kas veya sinirleri hastalığı olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel/ahmet 07/01/11 15:38 nevsehır 21 IP:88.226.134.xxx
İyi gunler hocam ben 4 ay once sol varikoselden amelıyat oldum,ve 20 gun once scrotum tekrar sarkmaya başladı tekrar oluşma ıhtımalı varmı,ayrıca hocam bu hastalıga geçen sene yakalanmıstım ve gecen seneden berı testıse yakın olan bacaklarımda batma oluyor bu neden ozellıkle sandelyede oturuken oluyor ve sabah kalktıgımda gecıyor sonra tekrar başlıyor amelıyattan sonrada fazla geçmedı..
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikoselin sarkması tekrarlaması göstergesi değildir.
Ameliyattan sonra biraz sarkması normaldir. Ama aşırı sarkma varsa tabii ki araştırma gerekir.
Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular (SSS) ve Cinsel hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
http://www.dralihatay.com/sss.htm

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

penis boyu/güray 07/01/11 14:59 istanbul 24 IP:94.122.69.xxx
hocam; benim sorunum penisim sertleşmiş hali bastırmayınca 9 cm gerdirdiğim ve bastırdığım zaman 12 cm hangisi doğru? Çok kafama takıyorum.
Birazda kilom var 10 kilo fazlalığım var etken olurmu?
penis ölçümü sizce nasıl yapılır teşekkürler...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Penis ölçümü ne gerdirerek nede çok bastırılarak yapılır. Normal haldeyken ölçülür.
Ama 9 cm de olsa 12 cm de olsa normal sınırlarda.
Kafaya taktığınız belli.
10 kilo fazlalığın bir etkisi yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

fışkırma/Ozan 07/01/11 14:41 İzmir 22 IP:85.107.211.xxx
Masturbasyon yaptığımda sperm fışkırmıyor, hemen penis ucundan yavaşça akıyor. ve tamamı da çıkmıyor. geriye kalanı 15-20 saniye sonra penis inmeye başladıktan sonra akıyor. Bu bir problem midir? ne yapmam lazım
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Spermim fışkırmaması, az gelmesi ve meni kanalı tıkanıklığı nedenleri;
1- Spermin geri kaçması. Bazı ilaçlar buna neden olur.
2- Taş veya kireçlenme gibi tıkanıklık sebepleri
3- Kullanılan ilaçlar
4- Bu bölgenin sinir ve kaslarının çalışmaması
5- Stres, heyecan gibi psikolojik sebepler
Tedavinin yapılması için sebeplerin araştırılması ve teşhis konulması önemlidir. Çünkü sebep değişik olduğu içinde tedavide değişiktir.
Teşhis için, sperm sayımı ve kültürü, ultrason ve meni kanalı filmi çekilir.
Psikolojik bir sebep düşünülürse bir psikiyatri uzmanından yardım alınılır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

İdrarda Yanma/Sorucalİ 07/01/11 14:26 Antalya 23 IP:88.232.228.xxx
Hocam ıyı gunler
Boşalmadan sonra 2 yada 3 gün idrarda bulanıklık ve idrarda yanma yaşamaktayım diğer günlerde normaldır.İdrar tahlillerim normal cıkmaktadır.Bunun sebebi neden kaynaklanmaktadır.
Saygılarımla Iyı çalışmalar
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrarda yanmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma ve sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yaptırmanız lazım. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur.
Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır.
Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

testis torbasındaki sıcak/berkant 07/01/11 14:03 mersin 28 IP:78.163.79.xxx
Hocam 2006 da soldan varikosel ameliyatı oldum.(malesef mikrocerrahinin olduğunu bilmiyordum)
sayı ve hareketlilik azalmaya devam etti.uzun zamandır spermiyoğram yapmadım.
hocam çoğu kez testis torbasını elle kontrolediyorum ve çok sıcak olduğunu fark ediyorum.tabi bazen serin oluyorlar.
mesela markete gidip geldim dokundum aşırı sıcaktı.soğuk su uyguladım.
1-((((acaba bütün erkeklerde testisler dokunulunca hep serin mi olur? veya çoğu zaman))))
2-(((birde şunu merak ediyorum hocam; sperm sayısı 10 milyona düşmüş birinin sperm sayısı uygun koşullarda zamanla 70-80 milyona çıkar mı? )))
çok teşşekkürler.Allah yardımcınız olsun.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu kişinin kendisine göre değişir. Üzerinde durmayın. Bir hastalığı da göstermez.
2- Evet 10 milyondan 70-80 milyona çıkabilir. Tabii ki bu nadirin de nadiri. Ortam iyi olursa tedavi ile belki bu sayıya çıkabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

ÜRİNER USG/nezire 07/01/11 13:41 konya 20 IP:88.231.243.xxx
Selamün aleyküm hocam;sağ böbrek üst polde 5 mm çaplı kalisiyel ekojenik görünüm vardır.kalkül veya arkuat arter lehine değerlendirildi.Allah'a emanet olun.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sağ böbrekte üst cepte 5 mm lik taş görüntüsü varmış. Ama bu atar damar da olabilirmiş.
Tabii ki ayırımını yapmak lazım. İlaçlı böbrek filimi çekilse iyi olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

YUMURTALARIM/Hasan Yalcin Alli 07/01/11 13:35 Gaziantep 48 IP:88.227.94.xxx
sol yumurtam cok sarkmis ve agri yapiyor eger bu sorunumu cevaplarsaniz cok memnun olurum.Saygilar
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
BU sarkmanın nedenini araştırmak lazım.
Genellikle varikoselde bu sarkma olabiliyor.
Bir Ultrason çektirin ve spermiogram yaptırın sonucu buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

varikosel/onuray 07/01/11 11:33 kocaeli 29 IP:85.105.1.xxx
sayın Dr. ALİ bey ben 29 yaşındayım 1,5 yıllık hala cocugumuz olmadı 5 ay önce bir kaç tahlil daha yaptırdım varikosel dopler sonuçlarımda
sagda 2.7 grade+1
solda 4.7 grade +3
oranında sonuç çıktı şuan ameliyata gerek olmadıgını sperm sonuçlarımın iyi oldugunu ilacada gerek olmadıgını söyledi doktor ben 2 ssk doktoruna sonuçları gösterdim fakat herkes normal dedi şimdide sonuçlarım aşagıdaki gibi acaba affınıza sıgınarak
1. tam gelememem sonucu etkilermi?
2. ameliyat olmamı öneririmisiniz yoksa ilaç tedavisi veya aşılama yolunamı gidelim
3.ameliyat olsam düzeleceginin garantisi varmı yani daha iyi olurmu sonuçlar.
4. morfoloji sorunum varmı?
5.birde kan tahlili istediler sonuçlarım
ve sonuçlarım nasıl lütfen rica etsem yardımcı olurmusunuz ALLAH sizden razı olsun saygılarımla,
uvarlak Hücre : % 15 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri)
Motilite :
Hızlı İleri Hareketli: %46
Yavaş İleri Hareketli: % 9
Yerinde Hareketli: % 10
Hareketsiz : % 35
İmmotilite : %35 ( HAREKET ETMEYEN )
Likefaksiyon : 30 dk.
1.cc deki Sperma :*9.150.000 (eski sonucum 54 milyondu.)
Total Sperma :*65.000.000 (eski sonucum 114 milyondu)
Sperm Mar (IgG) : –
Vitalite : % 65
H.O.S Test : % 57
(Hipo Ozmolar Şişme Testi)
Lökosit : 382.000 / ml
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :44
Normal Yapı : % 17
Anormal Yapı : % 83
Mikroskopi : Her sahada 1-2 yuvarlak hücre, 2-3 lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Tam gelememe yi anlamadım.
2- Tahlilde ben çok bir anormallik görmedim. Biraz sayı az. Bunun sebebi varikosel olabilir. Acil bir ameliyata ihtiyaç yoktur. Biraz ilaç tedavisi görüp sonra ameliyat olabilirsiniz. Çünkü bu tahlile göre çocuk olma durumu var.
3- Hiçbir şeyin garantisi yoktur.
4- Kan tahlilinde bir özellik yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

papaverin testi/ismail1974 07/01/11 10:13 adana 37 IP:10.64.4.xxx
ali bey merhabalar;
sertleşme sorunu tesbiti için,papaverin testi yapıldı,ancak uzun sertlik sonucu müdahele edildi.sildenafil kullanmak istiyorum,ancak endişem papaverin gibi ,uzun süre erekte kalmak.sildenafilin bu şekil de ,kesin böyle bir etkisi olur mu?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu ilaç uzun süre sertleşme yapaBİLİYOR.
Ama papaverin kadar değil.
Sizde etkisinin nasıl olacağını bilemeyeceğim. Çünkü her insanda etkisi değişik olduğu gibi bu ilaçtan fayda görmeyen hastalar da var. Tabii ki, son söz ilacı doktor kontrolünde kullanmanız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

regl süresi/elana7 07/01/11 09:55 istanbul 38 IP:78.184.174.xxx
merhaba.ben 15 yaşından beri hipertansiyon hastasıyım.nortan 100 mg ve diavon 80 mg.ilaç kullanıyorum.
2007 de insülin direnci teşhisi kondu.ancak 2009 yılında diaformin 1000mg başlandı.2009 yılından bu güne kadar 16 kilo verdim.düzenli spor yapıyorum glisemiks indeks diyeti yapıyorum.şuan 15 kilo fazlam kaldı.pslliym husks fibre ve chromium picolanite 200mgc doktor ayrıca kullan dedi 15 aydır.ben 2004 yılına kadar 3-5 kilo en fazla kilo fazlası olan biriydim.prof.şerif demirel bana xenical yazdı 10 kilo fazla için o tarihten sonra çok kilo aldım.ekmek yediğimde ve maydonoz yediğimde karnım şişiyıor.gıda intolerans testi yada gıda alerjisi testlerini üniversite hastanesinde .ben bekarım ve yakında evlenmeyi düşünüyorum yaşam ileri ve kronik rahatsızlarımdan dolayı benim kısır kalma durumum varmı.adet günü ve kanama azlığı erken menopoz olabilirmi .annem 45 yaşında menepoza girdi.annesi 52 yaşında girmiş.ben cinsel ilişki yaşamadım.şimdi evlenmeden daha yumurta rezermime falan baktırabilirmiyim.bu konu kafamı çok kurcalıyor.ben bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum.
yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok uzun yazarak kural hatası yapmışsınız.
Ben kuralarla uyayım. Uzun soruya kısa cevap yazacağım. Çünkü yazmak için bana yer bırakmamışsınız.
Neyse yazınızı okudum zaten uroloji ile ilgili değilmiş.
Burada üroloji sorularına cevap veriyoruz. Üroloji, böbrek, prostat ve idrar yolları hastalıkları, üreme sistemi hastalıklarını kapsar.
Sizin soru kadın ve doğum hastalıklarını ilgilendiriyor. Bir kadın doğum uzmanına muayene olun. Yardım edemediğimiz için de kusura bakmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Lütfen Bir Dahaki Sorunuza Başlık Yazın/ 06/01/11 23:06 IP:94.120.212.xxx
Manueller
Normal Morfoloji % 1 (KRUGER)
Baş Anomalisi % 33
Boyun Anomalisi % 29
Akrozom Anomalisi % 24
Kuyruk Anomalisi % 11
Diğer Anomaliler % 2
Spermogram
Hacim 3.5
Cinsel Perhiz Süresi 5
Çözünme Süresi 17
Vizkozite NORMAL
Konsantrasyon 5.8 m/ml
Beyaz Küre 0.1 m/ml
Aglütinasyon yok
Motilite(İlk 60 dakika içinde) 46%
A- Progressif hızlı hareket -
B- Progressif yavaş hareket 2.4 m/ml-%41
C- Yerinde hareket 0.3 m/ml-%5
D- Hareketsiz 3.1 m/ml-%54
Toplam 5.8 m/ml-%100
SONUÇ (31.12.10)OLİGOASTENOTERATOZOOSPERMİ.
hocam bu en son sonuc bide ondan oncekı sonucumu yazıyorum bunu asılama ıcın kulldık 6 ayda yaprdık 2010 yılında ıkısını yorumlarmısın ıkıncı asılamayı yaptıracapız edis kod adıya ıkı gun oncede yazmısıtım
6/6/2010 tarihli sonuc
Baş Anomalisi % 57
Boyun Anomalisi % 15
Akrozom Anomalisi % 19
Kuyruk Anomalisi % 8
Diğer Anomaliler % 1
Spermogram
Hacim 5.5
Cinsel Perhiz Süresi 5
Çözünme Süresi 17
Vizkozite normal
Konsantrasyon 10.3 mil/ml
Beyaz Küre 0.7 mil/ml
Aglütinasyon yok
Motilite(İlk 60 dakika içinde)
A- Progressif hızlı hareket -
B- Progressif yavaş hareket 1.5 mil/ml-%15
C- Yerinde hareket 0.8 mil/ml-%8
D- Hareketsiz 8 mil/ml-%77
Toplam 10.3 mil/ml-%100
bu sonucta yıka sonrası hocam
ıkısını yorumlarmısınız bu sonuclara gore ıkıncı asılama olacak
allahtan umut kesılmez
1 --ama bu sonuclar sızce yeterlimi
2--hangısı daha ıyı bır sonuc cevplarsanız cok sevinirim


Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kural hatası yapmayın. Başlık yazın ve çok uzun yazmayın.
Sizde şekil bozukluğu var. Aşılama yaptırmışsınız bence aşılamaya devam edin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

üretrada darlık/EFECAN. 06/01/11 21:43 fransa 26 IP:88.230.45.xxx
üretrda darlık kr prostatit akıntılar .......

hocam çok taktınız yazmışınız kardeşim de darlık oluşmuş kaza sonucu her ay amaliyat oluyor bende korkuyorum . o yüzden sordum.
SİZDE BÖYLE CVP LAMIŞTINIZ yani prostatitde mikrop bile olsa üretra dokunu gelip yerleşmiyormu ....
Prostat iltihabında ise akıntıda çok defa mikrop olmadığı gibi mikrop gelip buraya yarleşmez demişiniz< soruma cvp bınızda......... birazda evham var birde benim kr prostatit devamlı tekrallıyor o yüzden taktıgım
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş iltihabın darlık yapması başka yaralanıp darlık yapması başka şey.
Evhamınız yüzünden cevabı anlamıyorsunuz. Kr. Prostatiti olanda ne zaman urethra darlığı olmuş. Başkasına verdiğim cevabı üzerinize alınmayın. Onun durumu başka sizin durumunuz başka.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.


« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 5000 mesaj

1...159160161162163...167


aSgbookPHP v1.9