Hasta Soru-Cevap Panosu

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 3467 mesaj

1...105106107108109...116

spermiyogram/jeunesse 01/08/10 12:48 istanbul 30 IP:95.13.53.xxx
hocam selamın aleyküm,
çocuk sahibi olmak istiyoruz ve 13 aydır korunmuyoruz.spermiyogram sonuçlarına bakarak sebep ve önerilerinizi bekliyorum.
perhiz : 4 gün
renk: gri beyaz
reaksiyon: 8,0 (ph)
görünüş: bulanık,opak
vizkozite :< 20ml
ejekulat volume : 4,2 ml
ml'deki spermatozoid : 90,000,000
total spermatozoid : 378,000,000
ml2deki lökosit : 800,000
aglütinasyon : görülmedi
vizkozite : normal
motilite:
a motil (ileri doğru hızlı hareketli) : %10
b motil (yavaş doğrusal olmayan hareketli) : %45
c motil (yerinde hareketli ) :%15
d motil (hareketsiz) : % 30
morfoloji:
normal : %70
anormal: %30
boyun anomalisi (%):10
kuyruk defekti (%) : 10
baş defekti (%) : 10
açıklayıcı bir bilgi için çok teşekkür ederim.
Allah'a emanet olun.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Hareket yavaşlığı var. Başkada bir anormallik görmedim.
Bir aşağıdaki cevabı okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

hipoganadizm/ 01/08/10 10:19 van IP:78.166.145.xxx
spermiyogram sonuçlarına göre çocugum olabılme şansım kaçtır.şimdiden teşekur eder;iyi çalışmalar dileyiyle.
viskosite :normal
ph :8,0
volüm :4 cc
lökosit :1 ml
eritrosit :1 ml
germ hücresi :1 ml
sper sayısı :20 ml
total sperm say :80 ml
+2yerinde hareketli :%25
+1 hareketsiz : %40
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm tahlilinde şekil bozukluğu yazılmamış. Onu normal kabul edersek, hareket yavaşlığı var sayıda sınırda. Bunun nedeni araştırılmalı ve tedavi edilmelidir. Neden çok defa varikosel veya iltihaptır. Kullanılan ilaçlar, sigara, radyasyona maruz kalma diğer sebeplerdir. Bunlar ekarte edildikten sonra tahlil tekrarlanır. Hâlâ düzelme yoksa Tıp fakültelerindeki infertilite bölümüne başvurulur. Burada kromozom tetkiki gibi sperm alerjisi, uyuşmazlığı gibi daha başka sebepler araştırılır.
Sebep bulunursa bu sebep giderilmeye yönelik tedavi yapılır. Tedavi çok defa sonuç verir. Ama sebep bulunamazsa ve tedavi şansı çok düşükse ya aşılama veya tüp bebek merkezine yönlendirilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Sperm sayisi/Nick 01/08/10 04:57 Yurt Disi 35 IP:70.126.222.xxx
Sayin Hocam,
1-) Sperm sayisinin arttirmak icin agirlikli olarak hangi besinleri tuketmeliyiz

2-) Eger kucagimiza lap-top yani dizustu bilgisayar koyarak calisirsak sperm sayisini nasil etkiler? bilgisayar ile dizimiz arasina yastik gibi birsey koysak daha mi iyi olur?
Tesekkurler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Daha ziyade proteinli besinler tüketilmeli.
2- Lap-topun böyle olumsuz bir etkisi olduğu ispat edilememiş olsada korunmakta fayda var.
Yastık belki bir çare olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu durum normal midir?/a011c 01/08/10 02:53 izmir 24 IP:81.214.47.xxx
Sayın Ali Bey,
Ben 24 yaşında üniversite öğrencisi bir erkeğim. Ergenlik dönemimde (12-18 arası) el ile tatmin oranım bazen her gün, bazen 2 günde bir, en uzun aralığı 1 hafta olurdu.
1 haftadan fazla tatmini gerçekleştirmediysem, vücudumda, elimde ayağımda titremeler olur (diğer arkadaşlarımda da olduğu gibi) yani cinsel isteklerim fazlasıyla artardı.
Fakat 18-19 yaşımdan sonra kademeli olarak bu durum değişti. Yıllardır da böyle sürmekte. Yani masturbasyon yapasım gelmiyor eskisi kadar ve uzunca bir süre yapmasam bile (birkaç hafta), o bahsettiğim titremeler olmuyor.
Masturbasyon sıklığım 3-4 haftada 1 şu anda. Hatta 1.5 ay aramadığım bile oluyor tatmini. Stres ile ilgili bir sorunum yok çok şükür, ki o nedenle diyebileyim ama bilemiyorum neden bu şekilde.
Bu durum yaşın getirdiği cinsel olgunluk ile ilgili midir.
Sizce bu durum, normal, olması gereken ve sağlıklı bir durum mudur? Eğer değilse ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu yazdıklarınız normaldir. Herkes 18-20 yaşındaki cinsel faaliyeti aynı kalmıyor. Evlenince de bu böyle olacak.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Gram (+) diplokok/Hasan 31/07/10 23:23 İstanbul 28 IP:78.176.20.xxx
Hocam dünkü sorumda:
Semen kültürü sonucu:
Boyamada Gram(+) diplokoklargörüldü. Üreme olmadı şeklinde... Bu ne anlama geliyor hocam." diye sormuştum.
"Mikrop görülmüş, ama üreyecek kadar çok değilmiş" diye cevap vermiştiniz. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Peki hocam bu kötü bişey midir. Yani cybh gibi bir şey olabilir mi? Tedavi gerektirir bir durum mudur yoksa normal midir? Teşekkür ederim
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Kötü bir şey değildir. Ama tedavi olmanız lazım. Çünkü mikrop görülmüş. Tedavi olmazsanız bu ürer.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

testis\\/hll 31/07/10 23:00 antalya 16 IP:78.164.172.xxx
Testisimdeki yumurtalıklardan birisi büyük birisi ise daha küçük bu yüzden mi ergen olamıyorum.Tedavi olmam gerekir mi??
Lütfen kendimi kötü hissediyorum
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Testisiler aynı büyüklükte olmaz. Ergenliğe girme bundan olmaz. Ancak hormonal bir bozukluk varsa olur. Ama çok defa geç ergenliğe giriliyor.
Biraz sabırlı olmalısınız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

sertleşme sorunu ve erken boşalma/dertliyim 31/07/10 21:30 ankara 23 IP:88.232.83.xxx
selamün aleyküm hocam
ben 23 yaşındayım ilk defa
ilişkiye girmeyi denedim ama
başaramadım sertlesme olmadan bosaldım buna cvb vermemıssınız neden dun bırde hocam evlenmeden ılıskıye gırme dedınız ınanın hıc ıstemıyodum allahtan cok korkuyorum arkadaslar soyledı kendını dene dıye hocam bır yonden yapamadıgıma sevınıyorum daha fazla gunaha gırmedım ama evlenınce aynısı olur kadın gıder dıye korkuyorum doktara gıtmeme gerek var mı lutfen yardım edın intıhar edecek duruma geldım
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş evlendiğin kadınla, cinsel deneme yaptığın kadın aynı mı? Arkadaşların kendini uçurumdan aşağı at6 dese atacak mısın?
Bunda senin hiç nefsinin etkisi yok mu? Her neyse sizi yargılayacak değilim.
Feleğin çarkından geçmiş kadınlarla denem yapan sizin gidi toy delikanlıların başına gelecek şey genellikle bu o0luyor.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

iltahap/ 31/07/10 20:32 21 IP:78.167.143.xxx
testis ve penis iltihapları sertleşme sorununa yol açar mı? ilerlemiş bir iltihap ne kadar sürede iyileşir? çok teşekkür ederim.iyi ki varsınız.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
İltihap testis ve penis doku bozukluğu yapmışsa serleşme sorunu yapabilir.
İyileşmede kesin standart bir gün olmaz. Hastalığın derecesine ve tedavinin kuvvetine göre değişir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Spermiogram Testi - Varikosel/MAHİR 31/07/10 19:41 İSTANBUL 33 IP:78.185.125.xxx
Sayın Hocam Ali Hatay ,
1.5 yıllık evliyim, ve bebek istiyoruz.
Bana varikosel teşhisi kondu.
Sp solunumda sağ 1.7 sol 3.4
Valsalva ile sağ 1.8 sol 4.2
Bu durumda bebekte istediğimiz için, spermiogram testi yaptırdık. Sonuçlar şu şekildedir.
Miktar 6.8 cc
Renk Sarımtrak
Ph 8.0
Vizkozite ( + )
Likefaksiyon 40 dk
Fruktoz ( + )
1 cc deki spermatozoon 5.000.000
Total spermatozoon 34.000.000
İleri hareketli % 25
Yerinde hareketli % 29
Lökosit 200.000 cc
Semende aglutinat başına sperm sayısı ,
10 gr 1 , 10-50 gr 2, 50 gr 3, % 100 gr 4
Kruger Strict Criteria
Değerlendirilen spermatozoa sayısı 100 Adet
Normal yapı % 2
Anormal yapı % 98
Hocam , test sonuçlarım bebek isteğimiz için normal mi , ameliyat olmakta istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Saygılarımla,

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm tahlilinde şekil bozukluğu, hareket yavaşlığı ve sayı azlığı var. Bunun nedeni araştırılmalı ve tedavi edilmelidir. Neden çok defa varikosel veya iltihaptır. Kullanılan ilaçlar, sigara, radyasyona maruz kalma diğer sebeplerdir. Bunlar ekarte edildikten sonra tahlil tekrarlanır. Hâlâ düzelme yoksa Tıp fakültelerindeki infertilite bölümüne başvurulur. Burada kromozom tetkiki gibi sperm alerjisi, uyuşmazlığı gibi daha başka sebepler araştırılır.
Sebep bulunursa bu sebep giderilmeye yönelik tedavi yapılır. Tedavi çok defa sonuç verir. Ama sebep bulunamazsa ve tedavi şansı çok düşükse ya aşılama veya tüp bebek merkezine yönlendirilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

testikiler mikrolityaniz/ kandıralı/kandıralı 31/07/10 17:35 kandıra 26 IP:88.230.183.xxx
hocam öncelikle insanlık için böle bi imkan verip bizleri bilgilendiriyosunuz tşk ederim.hocam sol testisimdeki testikiler mikrolityaniz rahatsızlığım için ne yapmamı öneriyosunuz yeme içme olarak spor olarak kısıtlamalrım olacak mıı?skrotal renkli doppler us incelemesinde sol testisimde mlimetrik boyutta kalfikasyonlar mevcuttur yazıyor ne anlama geliyo hocam endişeleniyorum ne yapmalıyım?allah razı olsun sizden
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Endişeye gerek yok. Testisteki bu mikrolityasis sadece takip edilecek. Kanser riski çok azdır.
Milimetrik kalsifikasyonda zaten bununla ilgilidir. Doktorunuz sizi korkutmuş.
Sadece senede bir defa ultrason çektirin yeter.
Yeme ile içme ile ilgisi yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Sorulara cevap saat 17 de/Dr.Ali Hatay 31/07/10 17:28 IP:88.254.6.xxx

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sevgili hastalarım/okuyucularım. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 17 de cevap yazabileceğim. Sonuçta saat 17 den sonra cevaplara bakabilirsiniz. Ben cevap yazdıktan yani bu mesajı bastıktan sonra sorulan sorular için maalesef ertesi günün saat 17 sini bekleyecekler. Çünkü o günkü kontenjan dolmuş, dükkân kapanmıştır.
Bu 1 saatimi size ayırdım. Saat 17 den önce "Soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye defalarca siteye girip siteyi meşgul etmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Testis torbasında deri dökülmesi/Viper 31/07/10 15:34 İstanbul 21 IP:78.180.34.xxx
Testis torbasında deri dökülmesi sorunum var. Bölgedeki deri birkaç gün geçmeden biraz sertleşerek dökülmeye başlıyor. Yenilendikten sonra 2-3 gün içinde tekrardan dökülmeye başlıyor. Özellikle terlediğim zaman sızıya sebep oluyor. Mantar olma ihtimali var mıdır? Önerebileceğiniz bir merhem veya başka bir çözüm var mı? Teşekkür ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu şikâyetleriniz mantar, ekzema, tahriş veya alerji olabilir. Bu saydıklarımın tedavisi farklıdır. Birinde kullanılan ilaç diğerinde kullanılmaz.
Bu nedenle bir cilt doktoruna (Dermatolog) başvurun, muayene olun. Teşhis konulduktan sonra doktorunuz size ilaç verecektir. Bu ilaçları kullanırsanız şikâyetlerinizden dolayısıyla hastalığınızdan kurtulabilirsiniz. Bu hastalıkların geçmesi uzun sürebilir. Şayet cilt doktoruna gittiniz ve geçmediyse tekrar aynı doktora gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

sifiliz/serkan 31/07/10 15:33 istanbul 25 IP:78.184.129.xxx
mrb hocam sifiliz geçiren bir kişi tedavi olup iyileştikten sonra evlenebilir mi?tedavi ortalama ne kadar sürer?bi de tedavi olup iyileştikten sonra her test yaptırdıgında vdrl pozitif mi çıkar?Allah razı olsun hocam cevabınız için
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Hastalık iyileşmişse evlenmekte mahsur yoktur.
Bir problem olmaz. Bulaşmada yapmaz.
Ama anladığım kadarı ile sizde sfiliz hastalığı değil VDRL pozitif çıkmış.
Her VDRL pozitifliği sfiliz değildir.
İntaniye doktorunuzla konuşun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

testikiler mikrolityaniz/kandıralı 31/07/10 15:06 kandıra 26 IP:88.230.183.xxx
mrb doktor bey.bugün üroloji doktoruna göründüm benden idrar tahlili ve ultrason istedi sonuçlarda sol testisimde tetstikiler mikrolityaniz oldugunu söledi ilerde kanser riskinin yüksek oldugunu söledi dünyam karardı diyebilirim.tedavisi yok ilaç yok dedi.ne yapmalıyım lütfen bana yol gösterin.ben sağ testisimde arasıra şişme hissi oldugu için gitmiştim böyle bi olay beni yıktı.ve bu rahatsızlıgımın doğuştan oldugunu söledi yani ben doğuştan beri kanser riski yüksek birisimiydim.allah korusun kansere dönüşürse tedavisi mümkün mü ne yapmalıyım.şimdidedn tşk ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Testisteki mikrolityasiste çok büyük bir kanser riski yoktur.
Ya doktor yanlış söyledi veya siz yanlış anladınız.
Her organ gibi kanser riski az olan bir durum.
Korkuya endişeye gerek yok.
Kaldı ki olsa bile tedavisi var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

korku/yusuf 31/07/10 13:58 izmit 16 IP:81.213.182.xxx
hidrosel ameliyatı olacam çok korkuyorum ve de kist var 1cm nolur beni sevindirecek haber verin teşekkür ederim dr. bey
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş. Fala bakmıyoruz. Samimiyetine binaen cevap yazıyorum.
Sizin gibi binlerce hidrosel ameliyatı olan var. İyilğin için olan bir şeyi neden yapmamak istersiniz ki?
Kiste önemli değildir. Hayırlı ameliyatlar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

penis/fatih 31/07/10 13:57 istanbul 18 IP:88.239.35.xxx
hocam allah kolaylık versim size sorum olacak hocam penisim serleşme değilken elimi başına bastırdığımda içine giriyor bu herkeste olan birşeymidir elimle penisime ittiğimde içeri giriyor ve yok oluyor bu sorunmudur şişman biriyim itince içeriye giriyor sorunmu herkeste böyle bişey varmıdır
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu herkeste olan bir şeydir. Penisinizle çok oynamayın. Başka şeylerle uğraşın.
Mesela İngilizce çalışın.
Yaşınız 18. İleride bu öğrendiğiniz dil size yardımcı olacak. Bana da dua edeceksiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

kum dökme/güven öner 31/07/10 13:47 van 9 IP:95.15.167.xxx
Sol böbrek orta kesimde 2 adet milimetrik ekojenite izlenmektedir.(kristaloid)
İdrar tetkiki 2-3 lökosit,kalsiyum oksalat kristalleri oğlum 9 yaşında dr.bolca limonata ve su içmesini ilaca gerek olmadığını söyledi.Teşekkür ederiz.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet bunarla dikkat edin. Bol su ve limonata kuma iyi gelir. Senede bir defada ultrason çektirin. Yani takip edilmesi lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

sertleşme/ 31/07/10 12:58 IP:88.236.90.xxx
hocam ben elimle tahrik olup penisimi kaldırabiliyorum sadece penisim sonuna kadar kalkıyor fakat penisimde yumuşaklık kalıyor penisimi sıktığımda sağ ve sol borular sert aşağı ve yukarısı yarı yumuşak kalıyor penisimi kaldırdığımda sonuna kadar elimi bıraktığımda penisim aynı şekilde 10 saniye duruyo ama içi yumuşak şekilde duruyor bende ne hastalığı var tedavisi varmıdır bunun
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Size daha önce yazmıştım.
Ben bir hastalık görmüyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Lütfen Bir Dahaki Sorunuza Başlık Yazın/sinan 31/07/10 12:36 18 IP:78.174.8.xxx
mrb.ben 18 yasındayım benim sol testisim alındı testis torsıyonu teşhisi ile öbür testisimide doopler ile dokdor bey baktı gayet sağlıklı dedi.Benim sorum şu ayakda kaldığımda değilde yattığımda testisimin az sola doğru durduğunu gordum her zaman değil ama beni endişelendiriyo.Testisime baktırdığımda boyutu ii demişti bu neden olabilir.Teşekkürler.Öncelikle Geçmiş olsun;
Kendinize kuruntu yapmayın.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Kendinize kuruntu yapmayın.
Her zaman olmayan şey hastalık değildir. Kaldı ki önemli bir şey olsaydı ultrasonda görülürdü.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

üretra darlığı/ankaradan 31/07/10 12:34 ankara 24 IP:88.254.24.xxx
hocam 3 sene önce üretra darlığı nedeniyle kapalı ameliyat oldum o dönem doktor açık ameliyat yaparsak meninin çıkış yoluna zarar verebileceğini ama bunun düşük bir risk olduğunu ama yinede böyle bir şeyin olabileceğini söyledi hatta dediki istersen evlen çocuğun olsun sonra yapalım ameliyatını dedi ama sonra kapalı ameliyat yapalım dedi ileriye meni yollarına ulaşmayacağını çok derine gitmeyeceğini söyledi öyle kapalı ameliyat oldum hocam üretra darlığından ama dediki kesin garantiside yoktur geçecek diye ameliyat oldum hocam ama kapalı ameliyat oldum çok ileriye gitmedi yani risk almadık ve hocam baya bir rahatlama oldu ama tam manasıyla geçmedi hocam ama alıştım hocam aslında ve hocam spermlerin çıkışında herhangi bir sorun yok ameliyat öncesinde nasılsa şimdide öyle,sorum şu hocam bu üretra darlığının spermlere yada yumurtalara bir zararı oluyormu hocam...cevaplarınız için teşekkürler Allah razı olsun...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Ameliyat olmuşsunuz faydasını görmüşsünüz. Bir problem yok. Urethra darlığı spermin şekline değil dışarı çıkmasında problem yapar. O da sizde olmadığına göre mesele yoktur. Tek mahsuru tekrar etmesi.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

penis yanması sağ testisde devamlı /ahmet 31/07/10 12:30 şişli 43 IP:81.215.215.xxx
ürolojiye gittim
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzle kardeş burayı MSN gibi kullanmıyoruz.
Ne sorunuzu ne cevabı hatırlamıyorum.
Eski mesajlara bakmak içinde zamanım yok.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Kr. Prostatit /Ahmet 31/07/10 11:50 İstanbul 33 IP:88.239.45.xxx
Merhaba Hocam;
Dertlerimiz, sorularımız bitmiyor valla. Gönüllü olarak sunduğunuz bu hizmette Allah size sabır ve kolaylık versin. Allah sizden razı olsun.
Sorum şu: Bir cildiye problemim yüzünden bir ayı aşkın zamandır kortikosteroid'li kremler kullanıyorum. Aynı zamanda kr. prostatit hastasıyım. Kortikostroid'in prostat üzerinde bilinen bir yan etkisi var mıdır? İşemeye bağlı sorunları tetikleyebilir mi?
Saygılarımla.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Kortikosteroidlerin Pİ ye veya işemeye olumsuz bir etkisi yoktur. Hatta iltihap giderici özelliğinden dolayı faydası bile var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Varikosel ve ağrı/yavuzselim61 31/07/10 11:30 Trabzon 29 IP:88.249.67.xxx
Hocam ben 2004 yılında sol taraftan varikosel ameliyatı oldum Hala arada sırada sol testisim şiddetli şekilde ağrıyor.Ağrı sol testisimle sol bacağımda beraber oluyor ve uzun süre yatmadan geçmiyor.
1- Uzun zaman geçmesine rağmen bu ağrılar normal midir?Yoksa ameliyatın başarısız mı olduğunu gösterir?
2.Sizce testis ağrısı mı bacağa,bacak ağrısı mı testisi etkiliyor?
3.Ayrıca sol testisimin biraz daha yukarıya kasılmış ve diğerine göre daha küçük.Ağrının bu durumla ilgisi olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu kadar süre ağrıların devam etmesi normal değil. Kendinizi kollamıyorsanız ağrılar olur. Ameliyatın başarısı ağrı ile ölçülmez sperm değerlerinin düzlemesi ile ölçülür.
2- Testis ağrıları bacağa vurabilir.
3- Ağrı bununla ilgili değildir. Kendinizi kollamıyorsanız ağrı yapar. Ameliyattan sonra testiste biraz şekil bozukluğu olabilir. Ama yinede bir ultrason çekmek iyi olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Sperm yavassa ne yapilabilir./Mustafa 31/07/10 06:58 Canada 29 IP:70.53.138.xxx
SLM COK GUZEL BIR SITE EMEGINIZE SAGLIK.Biz esimle 7 yildir cocuk yapmaya calisiyoruz herseyin normal olmasina ragmen cocuk olmuyor.Doktorlar sadece benim sperm yavas hareket ettigini soyluyorlar fakat bunun bir sorun olacagini sanmiyorlar.Benim ricam sitenizi iyice inceledim fakat bulamadim.Acaba spermleri guclendirecek hizlandiracak bir ilac varmi.Lutfen Hocam benim icin cok onemli tetbiri elden dusurmemek lazim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm hareketini artıracak ilaçlar var. Bunarlı doktorunuzun vermesi lazım.
Bu sitede ilaç ismi vermiyoruz, ilaç tavsiyesi yapmıyoruz? Neden?
Sebebi sol menü SSS da var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Gram Pozitif Diplokok/Hasan 31/07/10 02:04 İstanbul 28 IP:78.179.176.xxx
Hocam merhaba,
Semen kültürü sonucu:
Boyamada Gram(+) diplokoklargörüldü. Üreme olmadı şeklinde... Bu ne anlama geliyor hocam. Çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Mikrop görülmüş ama bu mikrop üreyecek kadar çok değilmiş.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

oral iliski/hoyrathoyrat 31/07/10 01:18 istanbul 25 IP:88.249.50.xxx
hocam iyi günler size bir konuda danışmak istiyorum kız arkadaşım benim cinsel organımla oral işikiye girdi kendisi o sırada gripti,herhangi önemli bir hastalık kaparmıyım?herhangi bir yanma veya akıntım yok,kısırlık gibi bir durum olurmu aklıma takıldı bu konu,teşekkürler hayırlı günler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Mikrop varsa tabii ki hastalık kapma ihtimali var. Bunlala dikkat etmek lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
hocam dunki cevabiniz buydu ama ben hastalik kapip kapmadigimi bu olaydan nasil anlarim yanma veya akinti gibi belirtilerimi olur aydinlatinirsaniz sevinirim hayirli aksamlar
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Mikrop ağızdan bulaşırsa ağızla ilgili şikayetleriniz olacaktır. Mesela ağızda yara, boğazda yanma ve buna bağlı şikayetler. Yaksa akıntı idrarda yanma olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Hpv/Casıo 31/07/10 00:42 Ankara 26 IP:78.160.132.xxx
Doktorum Selamlar ,
Doktorum HPV konusunda bilginiz var mı bilmiyorum ama kısa ve net bir soru sormak istiyorum .
Penis içinde hpv peniste ve testislerde ağrı yapar mı ?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Size defalarca yazdım. Artık bütün haklarınızı kullanmış ve bitirmiş oldunuz
Hayır, bu soruya da cevap vermiştim ama ya okumuyorsunuz veya yazmaktan hoşlanıyorsunuz.
Eski cevapları okuyun göreceksiniz.
Kaldı ki size cilt doktorunu da tavsiye etmiştim.
Kızdığımı zannetmeyin ama söyleneni yapmıyorsunuz ki?
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

sertleşme sorunu ve erken boşalma/dertliyim 31/07/10 00:14 ankara 23 IP:88.252.65.xxx
selamün aleyküm hocam
ben 23 yaşındayım ilk defa
ilişkiye girmeyi denedim ama
başaramadım şu sorunlar oldu
1-sertleşme olmadı
2-sertleşme olmadan boşaldım
3-bu sorundan 3 saat sonra düşününce sertleşti kadın yokken
4-ilk denememde ve mastürmasyonda sertleşmeden
boşalıyorum
5-hocam organımın boyu sönük 5 cm ereksiyon 11cm
hocam bana yardım edın lutfen bunlara bir cevap verin
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Penisin boyu normal.
Başarılı olmamanızın nedeni stres ve heyecan olmalı.
Evlenmeden bu şekilde ilişkiye girmenizi tasvip etmiyorum. Çünkü sizdeki gibi hüsran oluyor.
İnşallah bu durumunuz devam etmez.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

sperm testi/beyaz gül 30/07/10 23:13 manisa 25 IP:78.174.69.xxx
sayın doktor bey,eşimin spermiyogram sonucunu size yazıyorum:
volüm 2
görünüm sarı gri
ph 7.8
lökosit(40 hs da) 9-10
sperm sayısı 30 milyon
total sperm sayısı 60 milyon
likefaksiyon süresi 50
morfoloji 60
hızlı lineer proresyon 30 dk 15
yavaş veya non lineer prog. 30
non progresif motilite 5
immotil 50
hızlı lineer progresyon 60 dk 20
yavaş veya non lineer prog. 20
non progresif motilite 10
immotil 50
doktor bey son tahlil sonucumuz bu şekilde. biz doğru yolda mı ilerliyoruz bunu bilmek istiyoruz.sizcede doğru ilaçlar mı verilmiş bilmek istiyoruz ve bundan sonrası ne yapmalıyız.şimdiden çok çok teşekkürler..
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
İlaçları kullanın. Faydasını görmüşsünüz.
İnşallah çocuğunuz da olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

mastürbasyon/zafer 30/07/10 22:51 istanbul 18 IP:88.239.139.xxx
hocam allah kolaylıklar versin size sorum olacak hocam ben yaklaşık hemen hemen hergün mastürbasyon yapıyorum ama bu aralar mastürbasyonu düzene soktum 3 günde bir yapıyorum normalmidir hocam birde ben mastürbayon yaparken boşalacağım zaman hemen elimi çekiyorum ve sonra mastürbasyona devam ediyorum 3 4 yıldır böyle yapıyorum herhangi bir zararı varmı birde kısırlık yaparmı
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Soruyu aşağıda soran “kızgın çocuk” değilsen orayı oku. Aynı şikayetler var cevapta aynı.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki 70.000 Soru/CevapAna Sayfa

Toplam : 3467 mesaj

1...105106107108109...116


aSgbookPHP v1.9