Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...9293949596...167
     
Testis MR ı/ Kenan ARABACI 19/04/10 22:56 İZMİR 24 IP:195.174.138.xxx 
Merhaba Hocam 10 gün önce sol testisimdeki ağrı yüzünden özel hastanede üroloji uzmanına gittim.Renkli doppler ultrason çektirdim.Bir şey çıkmadı.2 gün önce tekrar gidip ağrılarımın devam ettiğini söyleyip mr çekilmesini istedim.Fakat doktorum bana testis konusunda en son teknolojinin renkli doppler usg olduğunu vetestisten mr çekilmeyeceğini söyledi.İnternetten araştırdığımda ürüner bölge mr ı gibi konulara rastladım.Acaba testisten mr çekilebilir mi? Hiç bir masraftan kaçınmıyorum.Cevabınız içinşimdiden teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun. SAYGILAR, SELAMLAR
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Testi MR ı tabi ki çekilir. Ama testis doppler veya normal US de cevap vereceği için MR pek tercih edilmez.
Ama ben masraftan kaçmıyorum çektireceğim derseniz çektirebilirsiniz.
Ama sonuçta normal US nin sonuçlarını verecektir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
yanlış yazı/ şheva 19/04/10 22:26 20 IP:78.165.89.xxx 
hocam kusura bakmayın ya dun testıs yazacagıma penıs yazdım.
testıste şişme ve agrı oluşuyor bıde masturbasyon haftada bir olarak yapmaktayım yane zorlayıcı bışey değil hocam haftada bir normaldır o kadarda olsun :D:D
yane anlıyacagınız yanlış yazdım hocam testıs yazacakken penıs yazmışım tekrar tşkr ederim yanlış sormama ragmen yıne cvp yazmışsınız ıns kusuruma bakmamamıişsınızdır
testısın şişmesi vede testıste agrı masturbasyondan sonra normalmıdır ?
tşkrler hocam :)
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ben yanlış olduğunu zaten anladım ama cevap fark etmeyecek. Cevap hemen hemen aynı.
Mastrubasyonda genellikle peniste ağrı ve şişme olabilir. Testiste olmaz.
Tesiste ağrı oluyorsa tam boşalmama durumunda veya başka bir testis hastalığı vardır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Varikosel ameliyatı sonrası ağrı/ silentsoul 19/04/10 20:54 istanbul 28 IP:94.123.228.xxx 
Hocam öncelikle saygılar.
Yaklaşık 1 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Sol grade 4, sağ grade 2'ydi. Ameliyat sonrası daha önce sol testis ve kasıkta yaşadığım ağrılar yok oldu, herşey gayet iyi. Ama nedense şu sıralar ameliyattan önce sol tarafımda olan şiddetli ağrılar gibi sağ tarafımda başladı. Bir de ameliyat sonrası sağ testisimde bir hassaslık var. Dokununca bile az da olsa sızı yapıyor. Bu yaşadığım süreçler normal mi?
Teşekkürler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Solun ağrısı veya olmayan ağrısı sağa refleks olarak vuruyordur.
Ağrı için kendinizi kollamalısınız.
Sol menü SSS ı okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
sperm/ cancan 19/04/10 20:10 konya 24 IP:78.188.62.xxx 
hocam ben depresyon ilaçları kullanıyorum ve uyuşma yapıyor siremlere zarar verirmi cinsel terhis 12 saat siperm sayısı 90 milyon %75 hareketli ilaçları bırakırsam hareteklilik artışı olur mu 90 milyon az mı normal 20 milyon galiba
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kuralları okuyalım. Bu 3 cü mesajınız canaer, Gökhan veya cancan. Her neyse.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
testis / gökhan2323 19/04/10 19:49 elazığ 22 IP:78.188.62.xxx 
hocam böyle bir hizmet verdiğiniz için ALLAH razı olsun sizden son bir aydır dikkatimi çeken benim sol tetisimde çok hareketlilik var sürekli öne doğru atak yapıyor bazen bazen nerdeyse dönecekmiş gibi ağrı olmuyor bende iki üç defada günde boşalıyorum bu normal mi bu atakları yorumunuz ney acaba rica etsem
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Caner kardeş kurlarla uymuyorsunuz. Kuarlları bir okuyun.
Atak dediğiniz testisin normal hareketleridir.
Başak bir şeyde olmaz.
Günde 2-3 defa boşalmakta meni yollarını yorar. Masturbasyonu bir düzene sokmalısınız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
prostatit deliritti/ by caner 19/04/10 19:45 antalya 23 IP:78.188.62.xxx 
iyi akşamlar hocam bu prostatit en sonunda delirtti beni antibiyotik kullandım olmadı bu nasıl bir iltihap ki 10 dr değiştim en sonuncu dr iğne yazdı bana vursaydımda fayda olmucaktı bende bu iğnelerden birini penisime vurdum bbirinide penisin üstündeki kemikli yere vurdum belki prostata ulaşır die çok rahatsızlaştım cinsel organımda öldü galiba öldümü dersiniz depreyon geçiriyorum tamamıyla
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Depresyon geçirdiğiniz belli. Kardeş hiç penise antibiyotik vurulur mu?İnşallah penise bir zarar vermemişsinizdir.
Prostat iltihabı tedavisi zor ve sabır isteyen bir hastalıktır.
Sol menü SSS ve prostat hastalıkları bölümünü okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Testiste küçülme/ nancy 19/04/10 18:45 aydın 26 IP:78.186.243.xxx 
Hocam size bir sorum olacaktı. 26 yaşındayım son günlerde sanki testislerimde küçülme oluyor.
Birde torba kendini saldığında sanki torbanın içindekiler meydana çıkıyormuş gibi oluyor.
Normalde torba toplanık olduğu zaman bir sorun yok. Herhangi bir ağrıda yok.
yardımlarınız için simdiden teşekkürler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu küçülme size göre oluyordur.
Gerçekten küçülme olup olmadığını anlamak için ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Büyük Tuvalette Yanma.../ ACUN 19/04/10 17:09 Konya 29 IP:88.247.21.xxx 
Hocam Merhabalar,
Yakaşık bir haftadır büyük tuvaletimi yaparken sanki bağırsağıma kıymık batmışcasına bir acı duyuyorum, herhangi bir kanama yok sadece acı...
Öncelikle ishal ile başladı sonra kabızlık ve şimdi yine ishal şeklinde geliyor...
sebebi yada yapmam gerekenleri bildiriseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Burada üroloji sorularına cevap veriyoruz. Üroloji, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, üreme sistemi hastalıklarını kapsar.
Sizin soru gastroenteroloji hastalıklarını ilgilendiriyor. Bir gastroenteroloji uzmanına muayene olun. kadın doğum uzmanına muayene olun. Yardım edemediğimiz için de kusura bakmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
hamile kalmak itiyorum/ akgün 19/04/10 16:41 istanbul ümraniye 25 IP:78.172.127.xxx 
merhaba doktor bey. ben 1yıllık evli bir bayanım korunmadığım halde gebe kalamıyorum. kadın hastalığına gittiimde bir sorun yok kalabilirsin dediler ama kalmadım hala. adetlerim çok düzensiz bazen 2 ayda bir bazen 20 günde bir oluyorum ve adetim 4gün sürüyo.
ilk evlengiğim zamanlar iltihabım vardı ama ilaçla geçti
birde evlendiğimizden bri eşim ilişkiye fazla düşkün değil haftada birkez ve oda 1dkyı buluyo boşalması
bilmiyorum ama sebebi nedir sizce hocam doğulularla evliyim kaynanam kayın pederim çok üzüyo beni çocuğum olmuyo die geri göndermeyi bile düşünüyolar her gece ağlamaktan yoruldum bana bir yön verin nolur
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
uroloji erkeğin kısırlık durumunu inceler.
Beyinizde bir durum varsa onun tedavisini yapar.
Beyiniz bir spermiogram yaptırsın, hormon tahlili yaptırsın sonucu buraya yazın.
Bizde fikrimizi söyleriz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Sorulara cevap saat 17 de/ Dr.Ali Hatay 19/04/10 16:34 IP:88.231.243.xxx 

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sevgili hastalarım/okuyucularım. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 17 de cevap yazabileceğim. Sonuçta saat 18 den sonra cevaplara bakabilirsiniz. Ben cevap yazdıktan sonra soru soranlar maalesef cevap için ertesi günün saat 17 sini bekleyecekler. Çünkü o günkü kontenjan dolmuştur. Bu 1 saatimi size ayırdım. Saat 18 den önce soruma cevap geldi mi gelmedi mi? diye defalarca siteye girip bakmanıza gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Geç boşalma/ Bülent 19/04/10 15:52 Ankara 31 IP:88.247.6.xxx 
Saygılar hocam;
Benim sorunum , cinsel ilişki esnasında zevk alamamak.
İlişki esnasında boşalıncaya kadar en ufak bir haz alamıyorum.Bazen masturbasyon kadar bile zevk alamıyorum.Hele de prezervatif kullanıyorsam en ufak bir his dahi olmuyor.His olmuyor derken sanki vajina ile değil de hava ile temas ediyormuşum gibi.Oral ilişkide de durum farklı değil.
Ancak ; boşalmaya yakın ufak bir haz ve boşalmayı hissedebiliyorum.
Bu durum geç boşalma (45-60 dakika) ve bazen de boşalamama sonucunu doğuruyor.(Prezervatif var ise kesinlikle boşalamıyorum)
Sertleşmede hiç bir problemim yok.
Vücudun en hassas bölgesindeki sinirlerin bu kadar hissiyatsız olması beni korkutuyor.
Bu sorun ürolojik bir sorun mudur yoksa psikolojik bir sorun mudur?
Evli değilim.Düzenli bir cinsel yaşantım yok.
Zevk almak için ne yapmam gerekir.
Eskiden haddinden fazla masturbasyon yapardım, sorunumun bununla bir alakası var mı?
Saygılarımla iyi günler dilerim.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
ben sorunu psikolojik olarak görüyorum.
Düzenli cinsel ilişki olmaması, masturbasyonu cinsel ilişkiyi karşılaştırmanız beklide biraz stere ve yorgunluk bu şiakyetlerin ortaya çıkmasına nende oluyordur.
Tavsiyem bir psikiyatri uzmanına görünün.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
penil doopler & varisokel/ ismail1974 19/04/10 15:47 adana 36 IP:10.64.4.xxx 
doktor bey merhaba;
sertleşme sorunu için penil dooplar sonuçum normal çıktı.sol testisimin alt tarafın da hafif bi şişlik ve damar belirğinli var,penil dooplar da bu şişlik ,varisokel olsaydı beli olur muydu?penil dooplar da testislerime de bakıldı.bu şişlik ve damar belir tisi neden kaynaklanıyor olabilir?4 senedir evliyim ve tek coçuk sahibiyim.
cevabınız için teşekkür ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikosel olsaydı dopplerde çıkardı.
Bu görülen dama varikosel olmayan önemsiz bir damardır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
sertlesme problemi/ mehmet 19/04/10 15:43 yurtdisi 20 IP:202.124.75.xxx 
Oncelikle bu cok faydali siteyi kurdugunuz ve hastalarinizla hicbir cikar goz etmeksizin birebir ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim.
Benim sorunum sertlesmeyle ilgili son bi haftadir sertlesme sorunu yasiyorum. tam olarak sertlesmiyor penisim. masturbasyon da yapamiyorum dolayisiyla bu da testislerimde agri yapiyor. kiz arkadasimla da bi bucuk haftadir tanisiyoruz birlikte olmadik ama ileride biseyler yasadigimizda yine sertlesme sorunu yasamaktan korkuyorum XXXXXXXX gibi bi destekleyici kullanmali miyim? daha once hic bi sorunum olmadi bu sadece bi haftadir olan bi durum. yurtdisindayim su anda ne yapsam bilemedim. cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Aniden gelişen sertleşme sorunlarında stres daima ön planda düşünülür.
Sizde de stres, heyecan, vücut ve ruh yorgunluğu varsa bu şikâyetleriniz ortaya çıkar.
Bu tip ilaçları bir doktor kontrolünde ve tavsiye ederse kullanın.
Hafif stres giderici bir ilaç şikâyetlerinizin geçmesini sağlayacaktır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
bilgi/ sedef 19/04/10 14:57 Manisa 45 IP:81.213.246.xxx 
mrblar. hocam 21 yaşında oğlum var vücudundaki damarlarda aşırı şekilde çarpıntı oluyor ,dudaklarında bile elle dokunmayla hisssedilebiliyor. bunun için hangi bölümde muayene olmamız gerekiyor?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kardiyoloji veya damar cerrahisi uzmanına gitmeniz lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
prostatıd/ pirag 19/04/10 13:34 ist 29 IP:94.122.93.xxx 
slm hocam.prostat ıltıhabı kayboldugunda ıdrar yıne eskısı gıbı olurmu yanı normale donermı. cun ku sık sık gıdıyorum .
bi konuda bılgı edınmek ıstıyorum.
penısım bazen cok sertlesıyo bazen de kaldırmak ıstıyorum ama olmuyo.
bu normalmıdır.ınsanın her kaldırmak ıstedıgınde penısın kalkmasımı gerekıyo .bendemı bı sorun var.damarlara kan gelmemesı halınde penıs hiç mı sertlesmez yoksa aradamı sertlesır.
yardımcı olursanız sevınırım.tşk ederım hocam.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
prostat iltihabınız tedavi olunca bu şikayetler de geçer.
Penis her zaman ereksiyon durumuna girmeyebilir.
Hastalık olup olmadığını anlamak için doppler ultrasonu çekmek lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
PENİS BAŞI SÖNÜKLÜĞÜ/ KUHAYİ 19/04/10 13:32 İSTANBUL 26 IP:88.255.123.xxx 
İyi günler,
Hocam benim sorunum penis başımın sönük halde durması. Penis başım küçücük kalıyor.
Penisim sertleşiyor ancak başı küçük kalıyor. 16-17 yaşlarımda iken penisimin sertleştiği bir zamanda küçük abdestimin gelmesi nedeniyle idrarımı kaçırmayayım diye ucunu çok sıktım.
Ancak bunu yaparken birdenbire penisimin başı sanki su dolu bir balonun söndüğü içinin boşaldığı gibi söndü.O günden beride bu halde duruyor.
Ancak şu var ki penisimi sert haldeyken aşağıya doğru kastırıp diyaframımla kan basıncı uyguladığımda ucu şişiyor ve öyle kalıyor ancak geri yukarıya doğru kendi haline bıraktığımda yine sönüyor.
Anladığım kadarıyla kan basıncı içinde hapsolamıyor. Cevabınızı bekliyorum hocam iyi çalışmalar.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Anlattıklarınızdan çok bir şey anlamadım.
Ama bir damar bozukluğu olup olmadığını anlamak için doppler ultrason çektirseniz iyi olur. Sonucu buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
hidresel/ kardem 19/04/10 12:54 konya 33 IP:85.110.151.xxx 
merhaba hocam iyi çalışmalar.
hocam ben geçen yıl varikosel ameliyatı oldum ve sıvı toplanması nedeni ile 1 nisan 2010 da hidroselektomi ameliyatı oldum ameliyatı dışarıda oldum sorum şu şişlikler zamanla iner mi ve ne zaman cinsel ilişkiye girebilirim. şimdi bölgedeki ağrım yok denilecek düzeyde az ağrı mevcut. selamlar iyi çalışmalar.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Şişlik bazen 1-1.5 ay devam ediyor. Zamanla bu geçecektir.
Cinsel ilişkiye ameliyattan 21 gün sonra girebilirsiniz.
Ağrıda zamanla geçer.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
yumurtalıklar/ merrahum 19/04/10 12:50 istanbul 26 IP:88.235.222.xxx 
hocam merhaba yumurtalıklarıma baktığımda bi yerinde damarın aşırı kırmızı olduğunu görüyorum sanki kan orda durmuş pıhtılaşmış gibi sadece damarın bir bölümü
teşekkürler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizde bir damar hastalığı olabilir. Varikosel muayenesi olun. Varikosel yoksa bir damar cerrahisi bölümüne baş vurun.
Damar iltihabı olma ihtimali var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
cinsel ilişki/ boğaçan 19/04/10 12:21 35 IP:78.185.218.xxx 
hocam merhaba kolay gelsin öncelikle size benım kız arkadsım var ama su anada kadar cinsel ilişkiye girmedık ben sonradan öğrendımkı hepatit b varmış degerlerı yüksek miş ama eger ben onla ilişkiye girersem bana bulaşma riski nekadar o bana dıyokı sonuçta kanla bulaşır senın uzvunun içine benım sıvının kaçma riski çok düşük sen boşalınca bulaşması ortadan kalkabılır dedı ama bana yınede fazla inandırıcı gelmedı bensadece bıkere dudaktan öpüştüm okadar.cinsel yola geçmesının onun düşünecesi yine benım mıkrop kapma seninkınden daha fazla dıyo yanı sana birsey olmaz hepatıt b kapmassın dedı ama ben tedırgınım korunmaylamı yapmak gerekıyo bıde oral yolla gecebılırmı hepatıt b saygılar iyi çalışmalar size.aydınlatırsanz sewınırım hocam korunmasız yapılsa benım antıkorlarım bu mıkroba karşı direnç yaparmı

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Hapatit B kan yolu ile geçer. İlişkide veya öpüşmede, diş çürüğünde geçmeyecek diye bir şey olmaz.
Sorunuz çok kapsamlı bunu urolojiden ziyade bir intaniye uzmanına sorunuz.
Not: Lütfen küçük harfle yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
idrar tahlili sonucu/ acar 19/04/10 12:18 istanbul 21 IP:127.0.0.xxx 
MİKTAR: 30
RENK: SARI
GÖRÜNÜM: BERRAK
DANSİTE: 1020
PH: 7
PROTEİN: 100 mg/dL
GLUKOZ: NEGATİF mg/dL
KETON: NEGATİF mg/dL
BİLURUBİN: NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN: NORMAL
MİKROSKOPİ : HER SAHADA 1-2 LOKOSİT GÖRÜLDÜ.
ne anlama geliyor sonuç?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Ben bir anormallik görmedim.
Şikâyete göre değerlendirmek lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
cybh/ 19/04/10 11:59 IP:88.254.150.xxx 
1-hocam erkek te prezervatif takılı iken oral seks yapıldıgında erkegin cybh kapma riski nedir?
2-eğer cybh kapılırsa kaç günde belli olur ama oral sekste prezervatif bir önemi yokmu hastalık kapmama anlamında?
3-bende kr.prostatit de var hocam eğer kapılırsa onu tetiklermi?
4-öpüşmekten te bulaşma riski var diyorlar doğrumu hocam?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu defa ağızdan CYBH kapabilirsiniz.
2- CYBH sadece bir hastalık değilir. Bütün cinsel yolla kapılan hastalıklaır ifade eder.
3- Kr. Prostatitti tetikleme ihtimali zayıftır.
4- Evet doğru
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
mastürbasyon/ yas 19 19/04/10 10:35 şanlıurfa 19 IP:85.110.171.xxx 
merhabalar hocam bi kaç gündür cok tedirginim dün saat 1 gibiydi mastürbasyon yaptıktan 1 saat snra bende hafif bi ağrı ve hafif bir leke olustu acaba bunun nedeni nedir hocam aklıma kötü şeyler geliyo ve benim hasta olmama daha 10 gün var bu normalmıdır

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Cinsiyetiniz yazmamışsınız. Anladığım kadarı ile bayansınız.
Kan gelmesi aklıma kızlık zarını getirdi. Ne olduğunu anlamak için bir kadın hastalıkları uzmanına görünmeniz lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
karın ağrısı/ evrem 19/04/10 06:59 konya selçuklu 13 IP:88.231.132.xxx 
karnım çok ağrıdınğından yatamıyom ve uyuyomuyorum doktara gittim vermidon yazdı bişeyde demedi...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Vermidon tek başına etkili değildir.
Teşhis koymak için bir ultrason çekmek lazım.
Bağırsak veya böbrek kökenli bir ağrı olabilir.
Bu durumda tedavi şeklide değişecektir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
varikosel/ hamit türkmen 19/04/10 02:03 istanbul 30 IP:81.215.117.xxx 
meraba hocam ben 6 ay önce varikosel ameliyatı oldum ameliyat yerinde hala hafif zorladıgım zaman agrı var sperm sayısı ve morfolojide düzelme yok ameliyatda problem olmuş olabilirmi ameliyat oldugum doktor ayrılmış baska bi doktora gitsem veya size gelsem anlaşılırmı
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Şekil durumu maalesef çok defa düzelmiyor. Çünkü şekil bozukluğunun sebebi çok defa varikosel tek başına etken olmuyor. Başka sebepleri vardır.
Ağrı ve başka sorunlarınız için sol menü SSS da istediğiniz bilgi var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
prostatit/ 19/04/10 01:53 IP:78.172.205.xxx 
prostatit sepsise neden olup , ölümle sonuçlanabilirmi
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sadece prostatit spsisse değil bütün iltihap odakları spesise neden olur. Ama prostatın sepsisi daha nadirdir.
Sepsisler ölümcül olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Peyroni/ Deniz 19/04/10 01:33 İzmir 23 IP:85.100.206.xxx 
İyi günler hocam.
Öncelikle sorunlarımıza içtenlikle cevap verdiğiniz için size teşekkürü bir borç diliyorum.
Sorunuma gelince penis eğriliği sorunu yaşıyorum. Bunun tedavisi için ilk yapmam gereken nedir? Tedavisi ne kadara mal olur? (ameliyat olacağımı düşünüyorum) Sigortalıyım, tedavinin ne kadarını devlet karşılıyor?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşkkürler. Sağlıklı günler diliyorum.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Pensi eğriliği için sol menü SSS ı okuyun.
Zaten penisin eğrilik derecesi, tedavinin nasıl olacağı hakkındaki bilgiyi mutlaka bir uroloji uzmanından almalısınız. Çünkü tedavi ve ameliyatsa ameliyatın şekli bu muayeneden sonra belli olacaktır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
testisimdeki kitle??/ ahmet 19/04/10 01:11 istanbul 25 IP:95.14.249.xxx 
hocam benım sorunum sol testısımin iç kısmında leblebı tanesı buyuklugunde bir kitle var ....uzun zamandır agrı ve sancı cekıyorum...bu kıtle kistmi yoksa tumormudur? ne yapmam gereklı ? bu agrı bazen sag testısımede vuruyo...aynı zamanda karnımada vuruyo...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İşte kist veya kitle ne olduğunu anlamak için ultrason çektirmelisiniz.
Büyük ihtimalle kisttir. Çünkü tümör daha büyük ve ağrılı olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
sağ hipoplazik,hipofonksiyone taşlı/ nevzat 19/04/10 00:41 istanbul 24 IP:188.3.49.xxx 
hocam öncelikle sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ederiz...
sayın hocam,askerlik görevimi yaparken rahatsızlandım ve tedavi sonucunda %22-%75 böbrek fonksiyonları tespit edilip elverişsiz raporu verdiler.tanı olarakta sağ hipoplazik,hipofonksiyone taşlı böbrek. %22-%75 tanı koydular. şuanda sivil hayattayım. hocam,sağlık kuruluşlarından %40 iş gücü kaybı raporu alma durumum nedir.
saygılarımla....
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
BU teşhisle %40 almanız zor. Çünkü tek böbreğe bile bu oranı vermiyorlar.
Bu teşhise ek başka bir şey varsa belki olur.
Yinede kitaba bakmak lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
ergenlik dönemı/ zor durum 19/04/10 00:15 sakarya 22 IP:81.214.240.xxx 
hocam tekrar mrb tedavi sansı nedir yani duzelme sansı.gec gelısımın nedenlerı nedır ılerde bır sorun cıkarırmı cvbınızı beklıyorum.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş ne sorunuzu hatırladım ne cevabı.
Biraz özet yazsaydınız. Eski mesajlara bakamıyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
sperm tahlılı/ edıs 18/04/10 22:38 sakarya 28 IP:94.120.231.xxx 
Morfolojik Değerlendirme (Krugger):%
konsantrasyon az
Konsantrasyon 4.2 milyon/ml H
A- Progressif hızlı hareket -
B- Progressif yavaş hareket 0.2 milyon/ml-%5
C Yerinde hareket 0.2 milyon/ml-%5
D- Hareketsiz 3.8 milyon/ml-%90
Toplam 4.2 milyon/ml-%100
Yıkama Sonrası Değerler
Hocam bu sonuçlar 08/4/2010 tarihinde yanı çift taraflı varıkosel amelyatından sonra yaklaşık 95 gün mınnattar kalırım allah razı olsun
Manueller
Morfolojik Değerlendirme (Krugger):% %1
Vizkozite normal(jelatinöz parçalar)
Konsantrasyon 18 milyon/ml H20 milyon/mL milyon/mL
Beyaz Küre 0.6 milyon/ml H %25
B- Progressif yavaş hareket 3 milyon/ml-%17 H A+B>%50
C- Yerinde hareket 2 milyon/ml-%11
D- Hareketsiz 12 milyon/ml-%66
Toplam 18 milyon/ml-%100
1 hocam dort gun arayla bu kadar sonuc farkı olurmu acaba sıperm uretımı amalyattan sora 100 gundemı başladı genelde 90 gunde bır testısler yenı sperm uretır demıstınız
2 ıkı sperm tahlılınde yormualrmısınız
3 sonuca gore asılama ıcın ıyımı olr bu ay tedavıye baslıyıcagız
4 doktor son tahlılıden sora ılac yazdı e vıtamını ve klomen yazdı etkılı olurmu.
5 ıkı sperm tahlılınde yormualrmısınız
6 uc yıllık evlız 2 yıldır korunmuyoruz sızce asılama etkılımı olr yoksa bıraz daha beklıyıp normal yolla olmasınımı beklıyelım belkı sonuclar bu darumda olmasada ılerde yeterlı olur
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- 2-Bu kadar fark olmaması lazım ama ikinci tahlil yıkama sonrası denmiş.
Zaten şekil bozukluğu var. Hareket yavaşlığı da var. Kruger %1 deniyor ki bu durumda şekil bozukluğu ileri derecede demektir.
3- Aşılama iyi bir seçim olur.
4- Bu ilaçların tesiri şüphelidir.
5- Durumunuz müsaitse aşılama olun. Beklemek ne sonuç getireceği belli olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...9293949596...167


aSgbookPHP v1.8