Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...131132133134135...167
     
Sertleşme Problemi/ ynapxo 05/03/10 11:50 istanbul 28 IP:78.191.66.xxx 
Hocam hayırlı cumalar dilerim.
İstanbul'da bir hastanede problemim için yapılan testler sonucu şu şekildedir:
Glukoz, Açlık : 110 mg/dl
ALT : 30 IU/L
AST : 15 IU/L
Kan üre azotu : 12.1 mg/dl
Kreatinin : 0.9 mg/dl
Kolesterol : 254 mg/dl
Trigliserit : 56 mg/dl
HDL : 41 mg/dl
LDL : 202 mg/dl
Prolaktin : 8.98 ng/dl
Total Testosteron : 8.3 ng/ml
Doktorun bana yazdığı ilaçlar ise 2 ay kullanmam üzere;
(Sakıncası var mı bilmiyorum o nedenle tam adlarını yazmadım)
Tre...600 2X1, lust... 1X1, ephy... 1X1 ve gerektiğinde cia...
ilaçları düzenli şekilde 2 hafta kullandım, ancak mide bulantısı halsizlik, dikkat dağılması, uyku hariç hiçbir faydasını görmedim. doktorla yaptığım görüşmede, ilaç dozajlarını bir süre yarıya düşürdü...
Bu konudaki tavsiyeleriniz için teşekkür eder, hayırlı vazifeler dilerim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Tahlillerde bir özellik yok.
Sertleşme probleminin sebeplerinin daha derin araştırılması lazım.
Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular ve Cinsel Hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
tahriş/ emreulus 05/03/10 11:21 sivas 29 IP:78.163.127.xxx 
Hocam iyi çalışmalar;daha öncede size bazı sorularım olmuştu yardımcı olmuştunuz teşekkür ederim.
Hocam testis ile penisin birleştiği bölgede hassasiyet hissediyorum rahatsız edici ağrı diğil ama yanma ile hassasiyet arası bi his bu bi süredir var.Özellikle kot pantolan falan giyip uzun sure cıkarmadığımda daha fazla oluyor.
Bir başka nedenle 2 gün önce dahiliye polikliniğinde bir muayene oldum ve kan ve idrar testi istendi.Kandada idrar testinde hiç bi olumsuz bulgu çıkmadı nasıl hareket etmemi önerirsiniz saygılarımla.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu hassasiyetin nedeni giymiş olduğunuz kot pantolon veya giymiş olduğunuz dar pantolonlardan olmuştur.
Bu alışkanlığınızdan vazgeçin bakalım ne olacak.
Devam ederse bir testis ultrasonu çektirin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Nezlenin üreme ve boşaltım sistemin/ Ali Osman 05/03/10 11:01 İstanbul 20 IP:89.238.169.xxx 
Saygıdeğer Ali hocam,
Ben iki-üç gündür nezleyim. Ateşim 37,5-38 derecede seyrediyor. Bazı nezle ilaçları kullanıyorum.
Vücudumdaki kırıklık nedeniyle sanki sopa yemiş gibiyim. Sırtım, eklemlerim ağrıyor. Bunun yanında testislerimde de bir ağrı var.
Bu hastalık nedeniyle çok su içme ihtiyacı hissediyorum ve çok sık idrarım geliyor. Ben normalde geceleri tuvalete kalkmazdım ama 3-4 defa kalkmak zorunda kaldım.
1- Bu tür rahatsızlıklarda testisteki ağrı olağan mıdır? Neden olur? Ateş zararlı mıdır?
2- Nezle, boşaltım sistemini de etkiler mi? Sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissetmem, çok su içmemin yanı sıra nezleyle de ilgili olabilir mi?
Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ediyor ve sevgilerimi sunuyorum.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Testisteki ağrı ile nezlenin veya gribin etkisi yoktur.
Testis ağrısının sebebi başka olmalıdır. Öyle denk gelmiştir.
2- Nezle bununla da ilgili değildir.
Çok sık idrara çıkmak çok su içmenize bağlı olmalı.
Aynı zamanda böbrekleri veya idrar yollarını da üşütmüşseniz sık idrar çıkma olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
penis büyütme ameliyatı/ kararsız 05/03/10 01:39 IP:88.254.238.xxx 
hocam penis büyütme ameliyatı yaptırmak istiyorum. bi kac plastik cerrah ı araştırdım.kanaatimce bunlardan en iyisi Prof.Op.Dr.Erol KIŞLAOĞLU . sizce bu ameliyatı olmamın faydası ve zararı olur mu. ve sizin bildiginiz bi cerrah varmı varsa söylermisiniz. cok tesekkur ederim kolay gelsin

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Benim bildiğim bir cerrah yoktur.
Yalnız size tavsiyem önce bir uroloji uzmanına gidip gerçekten penisin büyütülmesine ihtiyaç olup olmadığını öğrenin.
Sonra pişman olmayın.
Sol menü SSS ı da okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
testis bozuklukları/ dogan 05/03/10 00:07 istanbul 22 IP:85.108.178.xxx 
hocam öncelikle iyi aksamlar . Benim sorunum sag testıs sol testise göre biraz büyük bir sorun olurmu . agrı falan yok . ilgileriniz için teşekkürler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Normal anatomik yapıda zaten testsisin biri diğerinden küçük olur.
Bu bir sorun yapmaz. Testsisi de incelemekten vazgeçmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Epididim ameliyatı sonrası şişlik/ 04/03/10 23:47 İstanbul 29 IP:88.238.33.xxx 
Hocam merhaba, geçtiğimiz hafta epididim kisti ameliyatı oldum, şu an dikişler iyileşme sürecinde fakat 2 gündür kistin alındığı nokta dokununca ağrı yapıyor ayrıca epididimde ve skrotumda şişlik var doktorum 1 hafta daha bekleyelim tekrar bakarız dedi ama içim rahat değil acaba şişlik ve ağrının sebebi neden kaynaklanabilir ? Siz ne önerirsiniz ? Saygılar.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bunun sebebi ameliyatın şişliği olmalı. Zamanla şişlik eriyecek ve ağrılar kaybolacaktır.
Doktorunuzun dediği gibi biraz bekleyin sonra devam ederse doktorunuza kontrole gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
varikosel / zorbey 04/03/10 21:38 karaköse 22 IP:78.166.151.xxx 
hocam hayırlı akşamlar...ben 6 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum...sağ dikişlerim açılıp bir 15 e güne açık halde olup kapandı.çoktandır ağrım yoktu..ama hocam bugünlerde özellikle sağ tarafım ameliyat yeri ve üstü taa böbreğe kadar olan kısım ağırıyor.sağ çarprazlama şeklinde ağrım var..3 gündür böyle.3 gün önce biraz üşüttüm ve böyle oldu...önceden bir ara yine ağrım oldu doktoruma gittim böbrek tomogrfisi çekti tetkikler temiz çıktı ağrı kesici ve antibiyotik verdi iyi idim ama şu an ağrılarım var.bunlar neyden kaynaklanıyor olabilir???soğuk kötü etkilemiş olabilir mi???sağ tarafım çarpraz böbreğe kadar ağrı var hocam.saygılar...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Üşütme ağrıyı tetikleri. Ağrının nedenleri ve bundan koruna yollarını sol menü SSS da yazdım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
varikosel/ metehan 04/03/10 20:46 istanbul 26 IP:78.168.52.xxx 
mrblar hocam ben yaklaşik 4yıl önvce sol varikosel ameliyatı oldum fakat 1hafta önce dr gittim dr ultrason istedi ultrasyonda 2.derece varikosel çiktı .sonra renklı doppler istedi yaptırdım doopler sonucu , sol ppv ye ait venöz yapıların kalibrasyonu yaklaşik 2-2.2mm olup normalden geniştir .ancak valsalva ile renk modunda venöz reflü akım izlenmemiştir. hocam bu sonuca göre dr ameliyata gerek yok .reflü akım izlenmedıgı için gerek yok dedi siz ne dersınız bu konuda yardımcı olursanız sevinirım tşk edrm
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
ben zaten 2 ci bir ameliyatı tavsiye etmiyorum.
Sizde de zaten ultrason da önemli bir şey çıkmamış.
Ameliyat olmayın sadece sperm değerleri düşükse buna yönelik tedavi yapılırsa iyi olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Kucuk idrarin son kismini yapamama/ asiriderecederahatsiz 04/03/10 17:19 Amerika 24 IP:12.228.75.xxx 
Hocam iyi gunler diliyorum.Bundan birkac ay once size kucuk abdestimi yaparken idararin sonuna dogru akintiyi kestigimi yazmistim. Siz de bana ultrason ve rotgen onermistiniz. Turkiye ye dondugum arada bunlari urolog rehberliginde gerceklestirdim. Sonuclarda hersey normal cikti.Tas vb herhangi bir bulguya raslanmadi.Idrar yolarimda ve bosaltim sistemimde de herseyin normal oldugu ifade edildi.Ancak burada bu sorunum devam etmekte. Ornegin sabah sıkısık bir sekilde kalktigimda malesef tam olarak idrari atamiyorum. Ilginc olan ise idarin rengi sari ve tazyikkli bir sekilde disari atamiyorsam mutlaka kesiyorum. Bunun aksine cok su icmissem ve idarar renksiz ise bu durumu sorun yasamiyorum.Tek sorun bu durumda da 1 saat icinde 2 3 kez lavaboyu kullanmam oluyor. Bu konunun tamamen psikolojik oldugunu mu dusunmeliyim yoksa baska bir oneriniz var mi? Simdiden cok tesekkur ediyorum...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet olay psikolojik. Çünkü bir şey olsaydı mutlaka tahlil ve tetkiklerde çıkardı.
Ultrasonda bir şey görülmediğine göre önemli bir şey yoktur.
Problemi kendi başınıza yenebilirsiniz. Ama bunda zorluk çekerseniz bir psikiyatri uzmanından yardım alın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
penis derisi üzerinde yağ bezesi şe/ öğrtmn 04/03/10 17:06 yozgat 24 IP:85.105.121.xxx 
s.a hocam benim sorunum penis derisi etrafında sert yağ bezesine benzer şeyler var.birkaç defa üroloji doktorunu gittim bir sorun olmadığını söyledilr.çoğalmalar da var.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu cilt altı yağ dokusudur. Size bir zararı yoktur. İltihaplanmadıkça ağrı yapmaz.
Ama yağ metabolizması bozukluğunda olduğu için sayıları artar. Kaybolsa bile başka yerlerden tekrar çıkar.
Bu nedenle bundan kurtulsanız iyi olur.
Çok küçükse önemli değildir. Cilt doktorunun vereceği 1–2 pomatla geçer.
Ama büyür ve sayıları artarsa bir uroloji uzmanına gidip bunarlı küçük bir operasyonla aldırmak gerekir.
Yağlı yiyeceklerden, kolesterolden sakınmanız lazım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
testimin sonucu hocam/ gökahn g 04/03/10 16:53 izmir 22 IP:94.121.252.xxx 
hocam bundan yaklasık 1 ay önce size varikosel 2 oldugumu söylemis ve ameliyat önderdiler demiştim sizde tes önermiştiniz testimi oldum test sonucları su sekilde
hacim-3 cc
renk-sarımtrak
görünüm-berrak
koku-özel
viskozite-akıcı
direkt mikroskobi-calısıldı
her sahada cok sayıda hareketli az sayıda hareketsiz sperm hücresi 3-4lökosit 3-4spermiyogenez hücresi görüldü
sperm sayısı 80.000.000 /mlt
baş 15 %
kuyruk 10%
1/2saat sonra 95%
1 saat sonra 80%
2 saat sonra 75%
tsk hocam kolay gelsin
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm tahliliniz normal. Öncekini bilmediğim için kıyaslama yapamayacağım.
Sadece biraz iltihap var.
Bunun için antibiyotik kullanırsanız daha iyi olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Sorulara Cevap saat 17 de/ Dr.Ali Hatay 04/03/10 16:32 IP:88.254.16.xxx 

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sevgili hastalarım/okuyucularım. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 17 de cevap yazabileceğim. Sonuçta saat 18 den sonra cevaplara bakabilirsiniz. Ben cevap yazdıktan sonra soru soranlar maalesef cevap için ertesi günün saat 17 sini bekleyecekler. Çünkü o günkü kontenjan dolmuştur. Bu 1 saatimi size ayırdım. Saat 18 den önce soruma cevap geldi mi gelmedi mi? diye defalarca siteye girip bakmanıza gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Sperm testi/ BEF 04/03/10 15:39 IP:78.180.209.xxx 
Aşağıdaki sperm testi ile doktora muayne oldum. Bana fazla uğraşma aşılama veya tüp bebek önerdi.
Siz öncelikle tüp bebekmi, aşılama dersiniz. Kararsız kaldık. Cevabınız için teşekkürler.
1 cc'deki spermatozoon : 7.000.000
Total spermatozoon : 29.400.000
Motilite Vitalite
(a) Hızlı ileri hareketli :% 30
(b) Yavaş ileri hareketli :% 33
(c) Yerinde hareketli :% 13
(d) Hareketsiz :% 24
Lökosit : 200.000 /cc
Eritrosit : /cc
Aglütinasyon :
Retrograd ejakülasyon :
Morfoloji (DiffQuik)
WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Criteria
Normal Yapı :% 68 Anormal Yapı :% 32
Kruger Strict Criteria Değerlendirilen spermatozoa sayısı: 100 Adet
Normal Yapı :% 3 % 04 PPattern Kötü prognoz
Anormal Yapı :% 97 % 5-14GPattern İyi prognoz
Baş defekti :% 50 % 14 Normal Morfoloji
Boyun defekti :% 36
Kuyruk defekti :% 11

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Spermiogramınızda sayı azlığı var.
Varikosel muayenesi oldunuz mu varsa bunu tedavi ettirin sonra biraz ilaçla sperm değerleriniz biraz daha düzelir ve çocuk olma ihtimali var.
Doktorunuz neden böyle dedi anlayamadım.
Beklide çok uğraştırmak istemedi. Haklı olarak tahliller, tedaviler uzun sürer ve sonucun ne olacağı belli değildir.
Aşılama rahat olur. Tüp bebek için her zaman şansınız var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
sperm testi/ engin 04/03/10 15:37 sinop 31 IP:88.254.185.xxx 
iyi günler hocam. ben yaklaşık 2 ay öncede sonuçlarımı göndermiştim kullandığım ilaç süresi bitti ve şimdi yeniden test yaptırdım.
üroloji dok. şu an bulunduğum yerde olmadığı için sonuçları yorumlamanızı ve ne yapmam gerektiğini söylemenizi rica ediyorum. şöyle:

sperm sayısı: 14.000.000
aktif hızlı hareketli: %15
aktif yavaş hareketli: %25
yerinde hareketli: %10
hareketsiz: %50
aglütinasyon: yok
morfoloji: %25
mikroskopi: nadir lokosit ve 7-8 spermatogenesis
teşekkür ediyorum. hayırlı akşamlar
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sperm tahlilinde şekil bozukluğu, hareket yavaşlığı ve sayı azlığı var. Önceki tahlili bilemiyorum. Ama durum bu doktorunuzla konuşlun belki ilaçları devam ettirecektir.
Varikosel muayenesi oldunuz mu? Bu muayeneyi olun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
maden suyu ve böbrek taşı/ Derya 04/03/10 15:26 23 İstanbul IP:88.244.83.xxx 
Hocam hayırlı günler .Sormak istediğim böbrek taşı olan hastalar veya kum döken kişiler , maden suyu içmeli mi ? Ben içince midem rahatlıyor ama 3mm lik iki böbrekte taşım olduğu için çekiniyorum .Saygılar....
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Maden suları böbrek taşı yapmaz. Ama bunlar içindeki mineraller oaln taşı büyütme ihtimali var.
Bol su içerseniz arkasındna maden suyu içerseniz bir mahsuru olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
varikosel/ senol 04/03/10 14:33 istanbul 25 IP:78.188.33.xxx 
mrb hocam senol ben hocom 5 yıl önce sol varikoselden amliyat oldom ama agrılarım gecmiyor ne yapmamlazım birde eskisi kadar sertlesme olmuyor neden tesekurler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Maalesef ameliyattan sonra ağrılar devam edebiliyor.
Kendinizi kollayıp korumalısınız. Yapacağınız şeyleri sol menü SSS da yazdım.
Ara ara ağrı kesiciler kullanın.
Sertleşme problemi bundan olmaz.
Sebeplerini ve tedavisi için yine Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular ve Cinsel Hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Tuvalette iken meni gelmesi/ çaresiz. 04/03/10 13:59 istanbul 25 IP:88.246.242.xxx 
Mrb.Doktor bey !
Benim sorunum büyük tuvaletimi yaparken penisden meni gelmesi
Herhangibir ağrı sızıda yapmıyor.
Bu durum her tuvalete gittiğimde oluyor,bana çok zorluk çıkatıyor ve sıkıntı yapıyor.
Bunun nedenlerini ve uygulanacak tedavi metodları hakkında bilgi verirseniz sevinir ve duacınız olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Daha sonrasında görüşmek dileğiyle...
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu akıntı mezi veya zevk suyu, heyecan suyu dediğimiz akıntıdır. Normal fizyolojik bir akıntı olup bir hastalığı göstermez. Salya gibi beyaz berrak ve incedir. Aynı nezledeki sümük gibidir. Miktarı da azdır. Cinsel birleşmeden önce ve cinsel haz duyulunca gelir. Büyük tuvalet sırasında ve ıkınma sıkınmalar sırasında da gelebilir. Sebebi cinsel birleşme sırasında kayganlaşmayı sağlamaktır. Bu akıntı olmasaydı cinsel birleşme çok zor olur ve insanlara acı verirdi.
Size bir zararı yoktur. Sadece can sıkıcıdır. Belsoğukluğu ile alâkası yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
idrar tetkiki/ fatih 04/03/10 13:49 istanbul 17 IP:78.165.188.xxx 
testisteki kitlenin kist olduğunu söylemiştiniz.
kistin testise ve meni yollarına baskı yapmadıkça bir problemin olmayacağını söylemiştiniz.
idrar tahlili yaptırdım ve bir iltihabın olduğunu söylediler.
idrar tetkiki:
ugb normal
bıl neg
ket neg
bld neg
pro 1+
nıt neg
leu 1+
glu neg
sg _>1.030
ph 8.0
sonuçlar böyle çıktı.
sizce bu iltihabın kistle bir ilgisi var mı?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrarda hafifi iltihap var.
Kistin iltihapla ilgisi yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
şiddetli oligospermi/ bilal 04/03/10 13:45 istanbul 25 IP:85.103.47.xxx 
s.a hocam size dünde yazdım benden sadece bi kaç adet hücre çıkıyor.
miktar=1.8cc
toplam spermatozoa sayısı=35 adet
(a)ileri hareketli=5 adet
(b)yerinde hareketli=12 adet
(c)hareketsiz=18 adet
sonuç -referans aralığı
fsh=8.83 -1.7-12
hocam tüp bebek diyosunuz haklısınız da ama bekarım bu hastalığı 1 yıl oldu öğreneli sevdiğim kızın karşısına geçiyorum ama beceremedim söylemeyi.inanın bi erkek için o kadar zor ki.hocam biyopsiden başka çarem kalmadı demi?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet biyosi yaptırmanız lazım.
Biliyorum durumunuz zor ama sizi severek ve evlenecek kız bunarlı bilmeli ve ona göre evlenmeli diye düşünüyorum.
Yalana dolana gerek yok.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
kr.prostatit/ 04/03/10 12:19 IP:88.226.77.xxx 
s.a hocam
benim bu hastalıkla ilgili korkularım var hocam. öncelikli olarak. bekar biriyim yaş:33
1-bu hastalıktan tedavi olan biriyim. başarı oranım yüksek. ama genede korkuyorum bu hastalık kısır yaparmı?
2-ben tedavi olmadan önce pelvik bölgede ağrı ve sık idrara çıkma ve idrar ve boşalma esnasında yanmaydı. tedavi sonucu hepsi gitti ara sıra apış arası sancı fazla rahatsız etmiyor. bazen de idrara gitme fazlalaşıyor. oda önemli değil. kesin bir hasar bırakmışmıdır hocam bana ilerde tedavisi olamıyacak?
3-hastalıgın ilk başlarında sperm de fışkırma olmuyordu. ve yanma oluyordu boşalırken ve ereksiyon güçlüğü çekiyordum. ama şimdi sperm de fışkırıyor. yanma da yok ama birkaç ay sonra tekrar bu yanmalar ve sperm çıkışındaki fışkırmalar gidermi?
4-spermiogram testi yaptırımmı yoksa şikayetlerinde azaldıysa gerek yokmu diyorsunuz. bekarım şuan siz ne önerirsiniz?
5-kr.prostatit sperm değerlerini bozarmı hocam?
6-tedaviden sonra penis ile göbek deliğinin oldugu kısımda ara sıra da olsa hafif sancı olmasını normalmidir hocam?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Kısırlık yapmaz.
2- İnşallah.
3- Yavaş yavaş daha da yi olur.
4- Spermiograma gerek yoktur.
5- Bozmaz.
6- Normaldir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
ağrı/ ahmet kaya 04/03/10 11:43 izmir 24 IP:78.191.95.xxx 
slm lar hocam bende bundan 3 4 ay önce sağ testis teki ağrı yüzünden doktora gittim kist var dedi ağrı genelde sızlama şeklinde oluyodu ve sağ bacagıma kadar yayılıyodu belli ilaçlar verdi kullandım pek faydası olmadı ağrı eskiden durduk yerede çok ağrıyodu günlük çok sık şekilde şimdi ise genelde ereksiyon oldugum zman ağrıyo normaldede arada ağrıyo ama sık değil artık... benim anlamadıgım iyleşiyomu yoksa dahamı kötü oluyo ereksiyon olurken ağrıması çok kötüü rahatsız hissediyorum kendimi bacagımda ağrıyo yanma şeklinde lütfen hocam bi yardımcı olun.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kist üşütmede, çok ayakta durmakta ağrı yapabilir.
Bunarla dikkat edin.
Ama kist ağrısının ereksiyonla ve bacak ağrısı ile ilgisi yoktur. Bacak ağrısı için fiizk tedavi uzmanına görünün.
Ereksiyon için fazla önemli bulmadım.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
spermiyogram/ düzen 04/03/10 02:35 28 IP:88.232.149.xxx 
hocam sol testisimde varikoselim var. sperm değerlerim şu şekilde arada zonklama şeklinde ağrılarım oluyor. sperm test sonuçlarım şu şekilde değerlendirirseniz sevinirim.
MİKTAR=1,6ml
PH=7,5
LİKEFİKASYON SURESİ(37C)=15 dak.
1.SAATDE HAREKETLİ SPERM YÜZ.=%65
a)HIZLI İLERİ HARKETLİ =%40
b)YAVAŞ İLERİ HAREKTLİ=%25
c)YERİNDE HAREKETLİ =%0
d)HAREKETSİZ =%35
SPERM YOĞUNLUĞU=47.000.000/ml
SPERM MORFOLOJİSİ(KRUGER KRİTERLERİNE GÖRE)
1-NORMAL MORFOLOJİLİ SPERM YÜZDESİ=%13
2-BAŞ ANOMALİSİ=84
1-Akrozomal Defektler:%5
2-Strukturel Defektler:%79
3-BOYUN ve ARAPARCA ANOMALİSİ=%2
4-KUYRUK ANOMALİSİ=%14
Hocam sol testis biraz ufalmış gibi bu değerlere göre vede ağrım için ameliyat olmak bana fayda sağlarmı. değerler nasıldır hocam. teşekkür ederim.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İlker veya Düzen kardeş. Kural hatası yapıyorsunuz. Dünden beri size cevap yazıyorum.
Kuralları bir güzel okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
varikosel/ ilker 04/03/10 02:14 ankara 28 bekar IP:88.232.149.xxx 
Hocam selamun aleküm. sayın hocam dünkü sorumca cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dünkü ağrım üzerine ankarada bir prof.dr muayne oldum. kendisi bana istediğin zaman gel ameliyatını yapayım dedi. us çekti ve hafif bir ufalma mevcut dedi sol testisde. istediğin zaman gel ameliyatını yapayım dedi. Ameliyatdan sonra çok rahatlarsın dedi. Ağrı üzerine çok konuşmadık ama.
Hocam sorum şu şekilde ameliyat sonunda ağrın geçmeyebilir yada yeni ağrılar oluşabilir dediniz. Peki ne ne yapmalıyım ömrümün sonuna kadar ağrılarlamı yaşamalıyım. herkezde bu olurmu yoksa birazda şans işimi bu.
Allah tüm hastalara acil şifalar versin. Dua zincirlerine tüm arkadaşlarımızın katılması dileğiyle.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet ağrı ameliyattan sonra devam edebilir. Bunun garantisi yoktur. Birazda şans ve kader işi diyelim.
Tabii ki ameliyat olup ağrıdan kurtulanlar var. Ama kurtulamayanlarda çoğunlukta.
Ağrı ömür boyu sürmez. Kendinizi kollayınca ağrı kesiciler kullanmakla çok defa ağrı azalır. Ara ara artar yine yavaşlar. Ama belli bir devreden sonra kaybolabiliyor. Beklide vücut alışıyor ve bu ağrıyı duymuyor.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Prostat agrisi sizisi/ Erol KESKIN 04/03/10 00:35 Istanbul 29 IP:212.156.115.xxx 
Yas: 29 ,Kilo :68 "kronik Prostatit " hastasi oldugum soylendigormedim..Fazla uzatmadan hastaligim ile ilgili ozet yaziyorum..
1.Sabah Kalkar kalkmaz herhangi biz sizi ve agrim yok..
2. Idrarimi yaptiktan sonra hafif makat bolgemde sizlama ve agri ,yanma seklinde yakinmalar oluyor..
3. Gun icinde oturmaya basladigimda (PC basinda is yapmaktayim) agrilar ve sizlamalar hat safyaya ulasiyo..Biraz ayaga kalkip gezdigimda hafif azalma oluyo.. Tuvalete idrar yapmaya gidiyorum fakat cok az yapiyorum..
4. Egerki buyuk tuvaletimi yaparsamda ,yaparken aci veya benzeri bir his yok ,ama ondan sonra cektigim acilar kat kat artiyo.. Iyi hissetigim anlar ; Ne zamanki bol su icip mesanem dolarsa protat acisini hissetmiyorum yanlizca idrar yapma hissi oluyo..Tabikide idrar bekletemiyorum fazla, tuvalette idrarimi yaptiktan sonra ayni agrilar ve sizilar devam ediyor..
Transrektal tedavi gordum ordaki cihazin prostatima degdigindeki cektigim hissi gun boyunca yasiyorum..Agri sizi bacak arama ,makata pelvis bolgeme yayiliyor..
Sorum neden prostatima idrar ve diski degtikten sonra cok kotu oluyorum?Gun boyu bu acilari sizilari cekiyorum bu nedenle buyuk tuvaletimi geceleri yatmadan yapiyorum cunku gunduz yaptimmi prostat agrisindan ve sizinsindan duramiyorum..
Sonucta oturuken , buyuk tuvaletten sonra ve idrardn sonra kotu oluyorum bunun aciklamasi prostatatima baski olmasimi ?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu şikâyetler prostat iltihabında olur.
Son sorduğunuz sorunuzda sizinde dediğiniz gibi tranrektal tedavideki aletin prostatı tahriş etmesi.
Büyük ihtimalle prostata baskı yapıyor.
Tavsiyem tabii ki tedaviye devam etmeniz ve doktorunuza kontrole gitmeniz.
Sol menü SSS ı da okuyun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
hormonlar/ ahmet 04/03/10 00:11 türkiye 34 IP:94.122.170.xxx 
hocam merhaba sorularım olacak ..dikkat ettigimde yaş 30 üstünde olanların büyük kısmında testesteron degerleri alt sınıra yakın size yazanların şikayetlerde aynı..bendede sorun aynı...neden testesteron hormonu 20 li yaşlardaki gibi deil?yaş 30 lara geldiginde neden cinsel yönden isteksizlik yaşamaya başlıyor insanlar?benimde sorunum aynı ve banada yazmıştınız biraz hormon ilaçları kulanmanın bir zararı olmaz diye ne kadar kulanmaktan bahsediyosunuz?biraz derken?peki kulanmayı bıraktıgımız zaman degerlerde tekrar bir düşüş yaşanmazmı?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Mesela 1-2 ay kullanın. Bu kullandığınız hormon vücudu tetikliyecektir. Büyük ihtimalle hormon alt seviyesinden biraz yukarı çıkacaktır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
VARİKÖSEL/ EDİS 03/03/10 23:03 SAKARYA 28 IP:94.120.227.xxx 
hocam amelyat sonrası bazı şeylere dıkkat etmemızı ıstemişsiniz mesala kabızlık gıbı bunlara amelyattan sonra ne kadar sure dıkkat etmelıyız.
bıde tahlılı uc ay sonra yaptırıyoruz uc ayda bır uretılıyomus ıstısna olabılırmı mesla amalyattan 1 ay once başlamıssa sperım uretımı amelyattan sonrakı ıkı ayda 3 aylık donem olusmus olurmu tahlıl yaptırsak olurmu
yoksa bunun amelyatlamı ılgısı var,
damarların korleşmesı 3 4 ay surebılrmı benım hala aelıme gelıyor 2 ayı gecti
şimdiden teşekkurler
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kabızlık çok önemli değil. Nelerin yapılacağını sol menü SSS da yazdım. Onları okuyun.
Tahlili 1 ay sonra değil 3 ay sonra yaptırın. 1 ay öncesi sonrasını karıştırmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
böbrek taşı/ alper 03/03/10 21:42 kayseri 19 IP:94.120.42.xxx 
hocam öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz.Ben yarın böbrek taşı ameliyatı olacağım,korkuyorum.taş 1 cm.e yakın kırılma ihtimali yok mu? Yoksa başka ne yolla ameliyat olur. Biraz bilgi verir misiniz
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
1 cm lik taş taş kırma ile kırılabilirdi. Ama doktorunuz size ameliyat tavsiye etmiş ve ameliyata hazır vaziyete gelmişseniz beklide sizin için en uygun olan budur. Ameliyat için böbreğin fonksiyonu, taşın yeri, çeşidi önemlidir. Doktorunuz bunarlı göz önünde bulundurmuştur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Kronik prostatit olup bitkisel çayı/ Ali 03/03/10 20:38 İzmir 25 IP:88.243.113.xxx 
Merhabalar hocam.. Arkadaşım bende uzun süredir aynı rahatsızlık var. Eskisi gibi şiddetli olmasada bendede tamamen bi iyileşme yok.
Ama şiddetli olduğu dönemde yakı otunu kullanmıştım çok faydası oldu. 1 ay falan içtim, aç karna içildiğinden uzun süre belki zararı olur düşüncesiyle devam etmedim.
Kullanıcaksan eğer internet sitelerindekilere itibar etmemeni tavsiye ederim, insanların çaresizliklerini kullanarak daha yüksek fiyata sunuyorlar..
Sizlerede saygılar hocam.
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

İnşallah bu mesajınız okuyan arkadaşlara ikaz olur.
Teşekkürler.

     
     
varikosel/ tr 03/03/10 20:26 van 24 IP:10.104.5.xxx 
hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler. skrotal doppler sonucumu size yazmak istiyorum:
1- her iki skrotumda minimal hidrosel izlenmiştir.
2-sağ skrotumda valsalva ile çapı 2.2 mm'ye ulaşan reflü izlenmeyen minimal belirgin venöz yapı izlenmiştir.
diğer tanılar ise normal çıktı. ben üniversite öğrencisiyim ve futbol oynuyorum ve bazı idmanlarda ağrılar beni çok etkiliyor. eğer futbol oynamaya devam edersem bana kötü sonuçlara mal olur mu, bu durumdan kurtulmak için illaki ameliyat mı gerekiyor? eğer ameliyat oluncaksa bile 4-5 ay sonra olsam olur mu?
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikoseliniz var. Sperm değerleri normalse acil bir ameliyat geremez. Ama takibi lazım. Varikoselin ilerleyici bir hastalık olduğunu unutmayın.
İleride sperm değerlerini bozabilir.
Spor yapma varikoselin ilerlemesine nende olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
varikosel/ adam 03/03/10 19:20 IP:85.97.40.xxx 
mrb.hocam dünkü soruma cevabınızdan dolayı teşkkr ederim bir sorum daha olacak
1-yani damar gün geçtikçe genişliyor we yumurtalıklarım küçülüyor bununla alakalı olduğunu düşünüyorum yani küçülmesnn ne zararı olur?
2-erkekliği azaltırmı?
allah sizden razı olsun
Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:
Öncelikle Geçmiş olsun;
Yumurta küçülürse yumurtanın fonksiyonu da bozulur. Fonksiyon bozulan yumurta sperm üretmediği için kısırlık olacağı gibi erkekliğinde azalması meydana gelir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...131132133134135...167


aSgbookPHP v1.8