Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...5960616263...167
     
Yumurtalıklar/ ilker jun 17/03/09 09:09 japonya 29 IP:122.23.131.xxx 
Doktor bey 29 yaşında evliyim. Penisim gerildiğinde yumurtalık torbasıda geriliyor ve yumurtalar yukarı penisin dibine doğru içeri kayıyor ve bu beni cok rahatsız ediyor. Düşünceleriniz nedir? Teşekkürler.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 Bunun bir normal anatomik durum olduğunu düşünüyorum. Yapısal bir durumdur. Önemli değildir. Yine evham yaparsanız bir uroloji doktoruna görünün içiniz rahatlasın.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 
     
     
Konu Başlığı Yok/ 17/03/09 08:03 IP:85.103.158.xxx 
hocam çok teşekkür ederim içim rahatladı

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Güzel kardeşim ne isim var ne konu var. Neden bahsettiğiniz belli değil. Neden içiniz rahatladı?
Neyse geçmiş olsunda, bu tip yazıları buraya yazmanız uygun değil. Teşekkür etmek istiyorsanız ziyaretçi defteri var. (Şahsinizde herkese yazıyorum. Yoksa her içi rahatlayan buraya yazsaydı burası rahatlılıktan geçilmez olurdu. Buda bu günün esprisi)
     
     
çocuk sahibi olmak istiyoruz/ serkan 17/03/09 07:54 sivas 29 IP:78.162.192.xxx 
Muhterem Hocam. Ben 2007 yılı sonlarında doppler sonucuna (Sol pleksusu pamppiniform venleri normalden geniş olup -rest: 3.2 mm, valsalva 3.6 mm-, valsalva ile reflü izlenmektedir) sol taraftan varikosel ameliyatı oldum. ve valsalva ile anlamlı revrese akım izlenmektedir) Sperm sayısı: 29 milyon
Hareketlilik oranı: Hareketli: 40% Hareketsiz: 60%
Hareket muayenesi: Hareketsiz 60% - Morfolojik muayene: Normal morfoloji 60% - Büyük baş 6% – Küçük baş 12% Çift baş 4% Akrozom onomalisi: yok – Çift kuyruk 4% -
27 Temmuz 2008’de evlendim. Hanımımın adet döngüsü düzensizdi ve temizlik dönemi bir aydan fazla sürüyordu. Eşim dördüncü kutuyu kullanmakta ve adet düzenine kavuştu. Canınızı sıkacak kadar uzun olan bu hasta hikayesini şöyle sonuçlandırayım. Allah yazdı ise çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bunun için:
i)İkinci bir varikosel ameliyatı mı olmalıyım, bunun başarı durumu ne olabilir?
ii)Hanımımın doğal yollar ile gebe kalması nasıl mümkün olabilir?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
Spermiogarmınız çok kötü değil. Biraz tedavi tavsiye ediyorum. Doktounuzdan bunu isteyin. SOnuçta iyi olacak gibi.
 1- İkinci ameliyatı tavsiye etmiyorum. Sonuç pek değişmiyor.
 2- Hanımınız için bir şey diyemeyeceğim. Kadın hastalıkları doktorunuzla görüşmeniz lazım.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 
     
     
sıcaklık ve sperm/ 17/03/09 01:04 24 IP:85.104.232.xxx 
Hocam prostat iltihabı için bazen akşamları makatla testisler arasına sıcak su torbası koyuyorum. Merak ettiklerim:
1- Bu koyduğum sıcak su torbası testisleriminde ısınmasına sebep oluyor acaba bu durum sperm değerlerine zarar verir mi?
2- İkidir sperm testi yaptırıyorum. Birincide 1.5cc ikincide 1 cc verebildim. İllede 2cc olması mı gerekiyor çocuk olması için yoksa 1cc deki sperm sayısı mı dikkate alınır?
3- Eğer sperm değerlerindeki bozukluk iltihaptan kaynaklanıyorsa iltihap geçtikten sonra bu değerler normale döner mi ? Eğer düzelecekse ne kadar zaman sonra düzelir ? Takviye yapmaya gerek var mıdır? Ben daha bekarım ama bu şekilde evlenmek istemiyorum. Evleneceğim insana haksızlık olur diye düşünüyorum ve korkuyorum. Saygılar Selamlar Hürmetler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 1- Hayır bozmaz.
2- Sperm miktarı her ne kadar önemli olsada asıl olan ml deki sayısıdır.
3- Evet düzelir. Düzelme zamanı iltihabın şiddetine ve bünyenin kuvvetine bakar. Takviyeye gerek yoktur.
Evlenmenizde mahsur yoktur.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 

     
     
ben/ hasta123 17/03/09 00:45 Hatay 25 IP:78.165.34.xxx 
Hocam benim sol testisimde önce küçük, beyaz ,bene benzeyen bir şey çıktı. sonra bu büyüdü mercimek büyüklüğüne geldi.ardından yanında birtane daha çıktı bu şu an biraz daha küçük boyutta fakat sonradan çıkan küçük şu an sivilce gibi ağrı yapıyor. sıksam içinden beyaz birşey akacak gibi. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 Bu bir cilt altı yağ dokusudur. Cilt doktoruna giderseniz cryoterapi dediğimiz metotla sizi tedavi edecektir.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 
     
     
penis/ hasan 16/03/09 23:50 trabzon 28 IP:88.248.255.xxx 
Penis derisinin baş kısmının arkasındaki deride soluncanvari buruşmalar var ve bu yapı testis torbalarının başlangıç kısmına kadar azalarak devam ediyor. sorun nedir yardımınızı bekliyorum

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 Bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Sorun sizin oraya çok dikkatli bakmanız. Bunlar bir yapısal durum olmalı. Kafaya takmayıp başka şeylerle meşgul olun. Ellerde, ayaklarda hatta yüzlerde bile kırışıklıklar buruşukluklar oluyor.
Yinede çok evham ederseniz bir cilt doktoruna görünün.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 

     
     
VARİKOSELLL/ HARUN 16/03/09 23:09 İZMİR 28 IP:81.215.245.xxx 
Hocam merhabalar;
1,5 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor diye üroloji dr gittim elle muayeneden sonra benim varikosel olduğumu söyledi sol taraf için .Skrotal renkli dopler ultrasanoğrafi çektirmemi ve sperm testi istedi.hepsini yaptırdım.sonuçları aşagıdaki gibi çıktı.amaliyat önerdiler.
1-Amaliyattan sonra çocuğumuz olur mu?
2-Ameliyat olmalımıyım?
3-Size değerlerini yazdığım sperm sonucunu değerlendirimisiniz?
****Ultrasyon:****
*Her iki testis anatomik lokalizasyonunda,normal boyutlarda.
*Homojen ve tabii eko yapısındadır.
*Sağda skrotal ven çapı 3.5 mm solda 3.7 mm bilateral reflü saplanmıştır.
*Sperm Konsantrasyonu(mil/ml) :13
*Total Motilite (%) :46
*Hızlı Hareketli(%A) :8
*Yavaş Hareketli(%B) :15
*Yerinde Hareketli(%C) :23
*Hareketsiz(%D) :54
*Yuvarlak Hücre kons.(mil/ml) :3
*Normal(%):4
*Baş Anomalisi(%) :72
Hocam izmirde yaşıyorum önereceğiniz bir dr varmı?
Bize ne önerirsiniz?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 Her iki testis damarlarında genişleme ve reflü olduğu için ameliyat tavsiye edeceğim. Sperm değerlerinizde hafif harekete yavaşlığı ve şekil bozukluğu var.
Bunların sebebi varikosel olma ihtimali fazla.
Ameliyattan sonra inşallah çocuğunuz olur.
İzmir'de maalesef tavsiye edebileeceğim bir doktor yoktur.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 
     
     
sperm hareket azlığı/ mehmet 16/03/09 21:43 karabük 37 IP:88.232.117.xxx 
merhaba doktor bey...1. spermiogram sonucuna göre üç ay trental 2x1 400 mg , çinko ve ephynal kullandım.
hızlı ileri hareket(a) : % 3.1
yavaş ileri hareket(b):%15.8
yerinde hareket(c) :%9.2
hareketsizlik(d) : %71.9
hareketli sperm kons. : 11.7 M/ml
ileri hareketli (a+b) : 29.2 M/Ejac
normal morfoloji : %20.8
toplam sperm : 154.3 M/Ejac.
2.spermiogram sonucuna göre doktorum trentala devam edip,ayrıca üç ay 25 mg klomen kullanmamı önerdi.
2. spermiogram sonucu:
hızlı ileri hareket(a) : %2.8
yavaş ileri hareket(b): %22.3
yerinde hareket (c) :% 11.5
hareketsizlik : %63.4
hareketli sperm kons. : %19.7
ileri hareket(a+b) : 47.3 M/Ejac
normal morfoloji :%22.9
toplam sperm :188.3 M/Ejac
hocam bu değerlere göre normal bir gebelik olabilir mi? ne zaman sonra tüp bebek yöntemini denemeliyiz? ayrıca sperm hareketini artırmak için trental'in yanında klomenide kullanmam gerçekten sizce uygun bir tedavi mi?teşekkür ederi

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 Sperm tahlilinde biraz hareket yavaşlığı var. Doktorunuzu ilaçlarınızı vermiş. Bunları kullanın. Lütfen bana da doktorunuzun tedavisinin uygun olup olmadığını sormayın. (Şahsınızda bütün buraya yazan tüm hastalara yazıyorum. Çünkü bu doğru bir şey değil. Doktorunuz size gerekli olan ilaçları vermiştir. Sorumluluk ona ait olup kontrolle yine doktorunuza gideceksiniz.)
Tüp bebek en son çare olmalı. Tedavi olma ihtimaliniz daha fazla.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 

     
     
hıv/ mehmet 16/03/09 21:26 ankara 24 IP:88.227.113.xxx 
hocam öncelikle size teşekkür ederim, ben yaklaşık 7 gün önce bir hayat kadınıyla ilkkez birlikte oldum fakat ilişkinin başından sonuna dek kılıf kullandım, eve döndüğümde 3 kez masturbasyon yaptım ve gece penisimde aşır bir yanma hissettim, birkaç gündürde testislerimde azıck bi kaşıntı var, bu beni çok korkuttu, ve bir durumda prezervatifi çıkarttığımda elimde ufacık bir yara farketmem oldu, o elimle prezarvetife dokunmam bana aids bulaştırırmı, çok tedirginim
_____GÖKYÜZÜ'nün Cevabı_____
sevgili arkadasim iliskinde korundugun icin hiv ile enfekte olman cok zor bir ihtimal. yapman gereken en dogru davranis test olmaktir. sana önerim 21 ile 28 gün arasi surecte p 24 antijen testi yaptirmandir. bahsini ettigin diger sikayetlerin tahristen olabilecegi gibi yasadigin iliskiden mantar yada bir baska enfeksiyon bulasmis olma ihtimali sözkonusu olabilir bir cilt dr u yada enfeksiyon hastaliklari uzmaniyla görusmende fayda var. saglik ve esenlik dileklerimle.
daha fazla bilgi icin bana asagidaki linkten ulasabilirsin.
http://pub1.bravenet.com/forum/72531236
     
     
Penis eğriliği/ unitleboss 16/03/09 21:03 ankara 25 IP:85.98.188.xxx 
Hocam öncelikle iyi gunler dilerim.
Hocam benim doğuştan gelen bir penis eğriliği sorunum vardı.
önemli bir profösere gittim yapılan muyaneler sonucu ameliyat oldum.Doktor beyin söylediğine göre bana kordi isimli bir amaliyat geçirdim bu ameliyat oldukça başarılı geçti çok buyuk ölçüde eğrilik giderildi.Fakat tamamen geçmedi az olsada bir eğrilik halen mevcut.
sonucu doktor bey önemli derecede bir eğiklik olmadığını ameliyat gerektirmediğini söyledi.Fakat ben özellikle psikolojik olarak rahatsızlık hissettiğim için eski doktorumu yeniden buldum.Geçtigimiz hafta muayene oldum eski doktorum da aynı şeyleri söyledi operasyon gerektirecek bir derecede eğiklik olmadığını ama şayet ben ısrar edersem operasyon yapabileceğini söyledi.
Hocam kafam gerçekten çok karışık acaba ameliyat sonrası şu anki halimden daha kötü bir duruma gelme olasılığı var mı.ozellikle psikolojik olarak rahatlamam için bu ameliyatı istiyorum ama aynı zamanda da çekiniyorum.Bu sorun bende özellikle içe kapanıklık utanma ve karşı cinse yaklaşımımı etkiliyor. Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum saygılar hocam.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

 Öncelikle Geçmiş olsun;
 Profesörleriniz size ameliyat gerekmediğini söylemiş. Neden bunu kabul etmiyorsunuz? İlk ameliyatın başarılı geçmiş. Bu tip ameliyatlarda azda olsa eğrilikten biraz kalabilir.. İkinci ameliyat mahsurlu olabilir. Doktorlarınız zaten bunu size söylemişler. Bunun üzerinde durmanız psikolojinizin bozulduğunu gösteriyor. Kendiniz toparlayın. Yoksa sizi psikiyatriye göndermek mecburiyetinde kalacağım.
 Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
 
     
     
BAŞARISIZLIK/ NURİ 16/03/09 20:26 HATAY 33 IP:88.231.39.xxx 
hocam ben cİnsel İstek yerİne mastirmasyonu daha çok sevİyorum İlİşkİye gİrdİgİ,m vakİt önce normal bİr kİşİ gİbİ sertleşme oluşuyor aradan 1 dakkİka sonra gevşeme oluşuyor bu durum benİm çok canimi sikiyor hocam ne olur bana yardimci olurmusunuz allaha emanetİnİz sevgİlİ hocam

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Küçük harfle yazsaydınız daha iyi olurdu.
Cinsel ilişkide tabii ki bazı zorluklar var. Evli veya bekar olduğunuzu yazmamışsınız. Bekarsanız zorluktan kastımı anlamışsınızdır.
Evliyseniz sizde sertleşme sorunu var. Bunun teşhisini ve tedavisini yaptırmanız lazım.
Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular ve Cinsel Hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
Penisim Düz durmuyor/ Kadir 16/03/09 20:10 Iğdır 18 IP:88.233.141.xxx 
Merhaba öncelikte yaptığınız bu işten dolayı size çok teşekkür ederim.
Ben 18 yaşındayım benim penisim kalktığında sola doğru yatıyor hiç ve o şekildede kalıyor ne yapmam lazım açıklarmısınız şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin..


Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeşim aynı soruyu değişik isim altında neden soruyorsun ki? Bak sana aşağıda cevap yazdım.
Beni meşgul ettiğin gibi başkasının hakkını da çalıyorsun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
Penisim Sola Yatkın =(/ Yok x(( 16/03/09 19:59 İstanbul 15 IP:88.233.141.xxx 
Merhaba hocam
Benim penisim sola doğru yatkın sağa yatırmaya çalışınca çok acıyor sol tarafta kemik gibi birşey var fakat o sol tarafta yok denilecek kadar belli olmuyor
Normal olması için ne yapabilirim ? bi tedavi felan görmem gerekir mi hemen halletmek istiyorum aileme de söliyemiyorum şimdiden teşekkürler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Öncelikle teşhis koymak lazım. Penis eğrilikleirne Peyroni hastalığı diyoruz. Dereceleri vardır. Tedavi ve teşhis için sol menü SSS ı okuyun.
Ailenizden sizi uroloji uzmanına götürmesini söyleyin. Aileden bir şey saklanmaz. Sonuçta size en iyi yardımı onlar yapacaktır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
akıntı/ cengiz 16/03/09 19:58 gazi osman paşa 34 IP:85.96.156.xxx 
hocam benim sorunum tuvalete gitiğimde akıntı gelmektedir. yani meni geliyor bu rahatsızlık ne olduğunu ban söyleye bilirmisiniz.bel soğukluğu ola bilirmi. rahatsızlık nedir. ve tedavisi nedir. her hangi bir tahlil yaptırmam gerekirmi.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu gelen akıntı prostatının normal akıntısıdır. Ikınınca, büyük tuvaletten sonra gelebilir. Yani meni değildir.
Bir şey yapmak lazım gelmez. Çünkü normal fizyolojik akıntıdır. Miktarı çoğalırsa rengi yeşile çalarsa prostat iltihabı için muayene olmanızda fayda var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
varikosel/ kartal 16/03/09 17:19 25 IP:81.214.154.xxx 
merhaba hocam,
25 yaşında bekar bir gencim.
varikosel süphesi ile doktora gittim. doktor Renkli doppler ultrasyonu çektirmemi söyledi ve varikosel teşhisi konuldu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi.yalnız sperm testi yapılmadı.
sizce aşağıdaki sonuca göre ameliyat olmam gerekmektemidir?
şimdiden teşekkür ederim.
SKROTAL RENKLİ DOPPLER sonucu aşağıdadır.
Gri skakada yapılan incelemede her iki testis ve epididim boyutu ve eko yapısı normal,
Konturları düzgündür parankimleri içerisinde sınır ve eko farkı oluşturan kitle lezyonu saptanmadı. Her iki hemiskrotumda sıvı fizyolojik sınırdadır.
Renkli doppler incelemesi hasta supin pozisyonunda iken yapılmıştır. İstirahat halinde iken ve valsalva manevrası ile solda geniş venöz yapılar ( 3mm) izlenmektedir. Ancak bu venlerde renk modunda ve spektral analizinde belirgin reflü kaydedilmemiştir.
Sonuç: solda geniş venler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikoseliniz var. Ama bu sadece damar genişlemesi şeklinde. Reflüde (kan kaçağı) tespit edilmemiş. Tedavi için spermiogram yapılması şart. Şayet sperm değerleri normalse varikoseli takip altına almak lazım. Acil bir ameliyat gerekmez.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Erkeklik organi/ kivircik 16/03/09 15:45 44 IP:192.168.50.xxx 
Iyi Günler Ali bey,
Benim sorunum senelerden beri erkeklik organimin dip tarafina dogru kizarikliklar bunlarin bazen üzerinde sanki Tebessir tozu dökülmü gibi bir görünüm aliyor ve yikadigim zaman kizarma ve cok ince catlaklar olusuyor. Ne yapabilirim (doktora gitmeye utaniyorum yanlis oldugunu´da biliyorum)
simdidien Tessekürler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu şikâyetleriniz mantar, ekzema, tahriş veya alerji olabilir. Bu saydıklarımın tedavisi farklıdır. Birinde kullanılan ilaç diğerinde kullanılmaz.
Bu nedenle bir cilt doktoruna başvurun, muayene olun. Teşhis konulduktan sonra doktorunuz size ilaç verecektir. Bu ilaçları kullanırsanız şikâyetlerinizden dolayısıyla hastalığınızdan kurtulabilirsiniz.
Sonuçta doktora gitmemek sorunu çözmez daha çözülmez hale getirir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
varakosel/ buse 16/03/09 15:00 istanbul 27 IP:78.184.188.xxx 
hocam hayırlı günler. öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için Allah razı olsun. benim kocam yaklaşık 10 ay önce sol tarafından varakosel ameliyetı oldu. sperm sayısı ve hareket azlığı vardı. 10.ayın sonunda tekrar test yaptı. harekette biraz ilerleme var, 2ml den 3ml çıkmış, fakat sayıda düşüş olmuş. ameliyattan önce 8milyonken, ameliyattan sonra 6milyon sekizyüz bin olmuş. bu normalmidir? çok şaşırdık. doktor kocama kilo ver ve sigarayı bırak demiş. ilaç falan vermedi. 7 ay sonra tekrar gel bi daha test yapalım demiş. bu süre içinde başka bir alternatifimiz varmı. değerler çokmu kötü sizce? varikoselin düzelmesinin bu kadar uzun sürmesi normalmi? cevap verirseniz çok sevınırım.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Ameliyattan sonra değerler biraz düşsede daha sonra çıkıyor. Ama sizde bunun 20 milyonun üzerie çıkması biraz zor gibi. Çünkü 5 milyon 10 milyon artsa bile yeterli gelmeyebilir.
İlaç kullanmanız iyi olur. Kilo vermek ve sigarayı da bırakmak iyi bir yoldur.
Testinizi tekrar yaptırıp buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
idrara sık çıkma/ osman 16/03/09 14:12 Ankara 21 IP:85.105.123.xxx 
Merhabalar hocam, bende idrara sık çıkma sorunu var.İdrar Tahlili yaptırdım , ön tanı olarak Akut sistit çıktı. Antbiyotik kullandım bir süreliğine geçti fakat şimdi tekrar başladı. Ne yapmam gerekir hocam. Teşekkür ederim.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrara sık çıkmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma ve sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yaptırmanız lazım. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur.
Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır.
Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha komplike hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
ergenlık/ osman 16/03/09 13:57 samsun IP:81.213.254.xxx 
hocam ben 15 yasındayım duydumkı memede sıslemeler olan erkek cocugu ergenlıge gıryormus benım memeleım sıstı batısıyor ama hıc bır ergenlık belırtısı yok 1 ay oldu memelerım acıması cok endıse edıyorum nıye hala ergenlıgıme degmedım sızcede bı garıplık yokmu menı akımıda yok ruyalanmad
a yok net bır cvp yazın nolursunuz

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Ergenliğe birden bire girilmez. Yani akşam yatayım sabah kalkayım ergen olayım. Böyle şey olmaz.
Yavaş yavaş diğer ergenlik belirtileri başlar.
Yinede çok şüphe ediyorsanız bir hormon tahlili yaptırın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
hareket azlığı/ şükrü 16/03/09 13:52 Ankara 25 IP:78.162.178.xxx 
Merhaba hocam. spermlerdeki hareket azlığı ve yuvarlak hücre sayısının fazlalığı tedavi edilebilir sorunlarmıdır? kısırlıkta ne kadar etkilidir? Teşekkür ediyorum.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Hareket yavaşlığı kısırlıkta 2 ci derecede önemlidir. Çünkü hareket etmeyen sperm nasıl gidip yumurtayı dölleyecek?
Bunun tedavisi vardır. Tedavi sebebe yönelik olursa başarı şansı artar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
Meninin zor gelmesi/ Abdullah 16/03/09 12:43 Ankara 31 IP:195.142.101.xxx 
Hocam iyi günler. 31 yaşında 1 yıllık evli erkeğim. Korunmamamıza rağmen bugüne kadar çocuğumuz olmadı.
İlk ergenlikten beri masturbasyon yaptığım zamanlarda boşalma hiç fışkırarak olmadı. Hatta meni akarken bile az az damlalar halinde sanki zorlanarak geliyor. Bunun sebebi kanallarda tıkanıklık olması mıdır acaba. Tedavi süreci ameliyat olursa başarı şansı nedir? Şimdiden teşekkürler.
Az önceki soruma eklemeyi unuttum özür dilerim. 2-3 günde bir büyük tuvalet esnasında penisimden ufak bulgur taneleri büyüklüğünde jelimsi renksiz parçalar geliyor. Ikınmayla çıkıyor dışarı ve sonrasında penisimin içinin rahatladığını hissediyorum. Acaba bu nadir hocam?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizin meni yollarınızda iltihap olabilir. Bu iltihabın kanallarda tıkanıklık yapması ihtimalide var.
Bir meni kültürü ve sayımı yaptırıp sonucu buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
masturbasyon bırakmak/ remzi kalan 16/03/09 12:30 istanbul 30 IP:88.247.98.xxx 
s.a dr bey ben yıllardır masturbasyon yaptım şimdi evlenmek niyet var inşallah hocam ben masturbasyon bırakma yolundayım hocam testislerdeki agrıyı gidermenin yolu nedir hocam tek sıkıntım budur hocam tavsiyeniz ne olur hocam.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Masturbasyonu bırakınca büyük oranda testislerdeki ağrılardan nispeten kurtulacaksınız.
Birazda kendinizi kollar ve korursanız ağrılar geçebilir.
Çok yakta kalmayın, çok oturmayın, ağır kaldırmayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
kılcal damarlar/ emre 16/03/09 11:27 25 sivas IP:78.163.98.xxx 
hocam merbalar benim bir sorum olucaktı;penis üzerindeki normal bulunan damarlar belirgin olarak görünüyor bunun yanısıra bazı bölgelerde ana damarlarn ayrı kılcal kırmızı damarlarda gözlemliyorum masturbasyondanda uzak durmama rağmen bu kılcal damarlar kaybolmuyor bu ciddi bi sorun olabilirmi??ne yapmam gerekir? saygılarıma

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu ciddi bir sorun değildri. Zamanında yapmış o9lduğunuz sık ve zorlayıcı masturbasyondan olabilir. Zamanla geçebilir. Geçmezse yapısal bir damar bozukluğudur ki size bir zararı yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
Prostat ameliyatı şertmıdır?/ Esat 16/03/09 10:58 İstanbul 49 IP:194.24.169.xxx 
Sn. Hocam,
09/03/09 da 11:30 da gönderdiğim maile cevap yazmış ve sorularınız olmuştu. Son yaptırdığım tahlil sonuçlarım;
Tüm Batın Sonografisi;
Böbrekler normal boyutlarda ve anatomik lokalizasyonlarında izlenmiş olup,konturları muntazamdır.Parenkim kalınlıkları,parenkim ve sinüs eko yapısı tabiidir.Kalkül,pelvikaliektazi saptanmamıştır.
Prostat---78 ml hacminde ve lobuledir(ph)Batın içerisinde serbest sıvı yada kolleksiyon saptanmamıştır.
Sn. Hocam. Sonuç yukarıda yazdığım gibidir. Parmakla muyane de yapıldı ve prostatın yaşıma göre büyük olduğu ameliyatın şart olduğu ancak yaşımın henüz erken olması sebebiyle bir müddet ilaç tedavisiyle rahatlatma yöntemine ve biraz zaman geçirme yöntemine gidildi.(Cardura ve Traftayood) Ancak son zamanlarda tuvalete çıkışlarımın sıklanması ve geceleri de beni rahatsız etmesi sebebi ile tekrar bir kontrole gittim ve bu yukarıdaki detaylarını yazdığım tahlil yapıldı.Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Ameliyat olmalımıyım sizce yoksa ne yapabilirim Hocam?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
78 ml lik bir prostat ameliyat edilmelidir. İlaçtan biraz fayda görmüş olabilirsiniz ama pekta faydaı olmamış. Yaşınız 49 olduğu için ameliyat şimdilik düşünülmez. İlacınızı değiştirirseniz daha çok fayda görebilrisizin. Cardura prostat ilaçları içişinde en zayıfıdır.
Yine faydalı olmazsa size kapalı (TUR) dediğimiz prostat ameliyatı tavsiye edilir.
Doktorunuzla konuşun.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
idrarım ve menimdeki akıntı/ ozano 16/03/09 00:24 IP:78.164.149.xxx 
slm hocam.benim boşalmadan sonra ve idrarımı yaptıktan sonra penisimden şeffaf yapışkan ve kalın bir sıvı akıyor.ben daha önce bu şikayetimle ilgili size danışmıştım.ve siz bunun zevk suyu olduğunu söylemiştiniz.ama belirttiğiniz gibi şeffaftır bu sıvı ama ince değil jelimsidir.birde iç çamaşırıma düştüğünde bir süre sonra sarı renk alıyor ve bir gün aradan sonra yeşile dönüşüyor rengi sizce bu ne olabilir hocam bel soğukluğu vs olabilirmi. saygılar

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Ben size zevk suyu demişim ama olmayabilirde. Size yazmış olduğum cevapta iltihap olabilir tahlil yaptırmanız gerekli demişimdir. Tahlil yaptırdınız mı?
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
Peyroni/ Hakan 16/03/09 00:20 istanbul 19 IP:85.102.184.xxx 
doktor bey merhaba benim penisimde sağa doğru hafif bir eğrilik var.bu penisim ereksiyon halindeyken de belirlig ereksiyon halinde değilkende belirgin.ama ereksiyon halinyken daha çok belirgin.bu sorun 3,5 senedir bende var.geçen ay doktora gittim ve penisimin sağ tarafında ufak bir plak olduğunu söyledi.bana iki tane ilaç verdi doktorum bunlar evicap ve colchicum-dispert.bunları kullandığım taktirde plağn yumulayıp eğriliğin ortadan kalkacanı söyledi.ben bir ay kullandım ama eğrilik hala aynı derecede.penisimin ortasından başlıyo alt kısmı ince ve üst kısmı kalın şekilde.ben tekrar doktora gidemiyorum iş yerinden izin alamadığım için.sizce bu bir ay kullanım yeterlimi.yoksa daha fazla kullanmam gerekiyosa ne kadar zaman kullanmalıyım.bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu ilaçlar 6 ay kadar kullanılır. Ama çok ümütli olmayın. Çünkü çok defa faydası olmuyor. Doktorunuza mutlaka kontrole gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
sivilce hakkinda/ mete 16/03/09 00:11 makedonya 20 IP:77.28.89.xxx 
Değerli hocam ilk önce Makedonya'nın başkentinden Üsküpten sevgi ve saygılarımı sunarım...
Hocam ben 20 yaşında bır gencim,benim sorunum testis ve peniste bir takım sivilcelerin bulunmasıdır. Testislerdeki sivilceler biraz daha kapalı renginde ve yumurtalık dediğimiz bölgede kaplamış durumdalar,nitekim penisteyse,penisin alt kenarlarında ve yumurtalık bölgesinden penisin baş ucuna kadar beyaz türde sivilceler bulunmakta. Şu ana kadar bi zararları yok ama testis kanseri dediğimiz hastalığın olmasından korkuyorum.Eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim... unutmadan sivilceler beyaz, deri altında bulunuyorlar yağ gibi...
Saygılarımla Makedonya'dan

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Konya'dan da Mekodonya'nın başkenti Üsküp'e sevgiler saygılar.
Bu anlattıklarınız cilt altı yağ dokuları olmalı. Tedavileri vardır. Bir cilt doktoruna giderseniz cryoterapi ile bunlar yok edilebilir. Kenserle hiç bir ilgisi yoktur. Kanser bu anlattığınız şekilde olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
varikosel/ semih 15/03/09 19:49 25 IP:92.230.7.xxx 
Merhaba hocam Varikosel Hakkinda bazi sorularim var hem deneyiminize dayanarak hemde bilimsel verilere dayanarak cevaplandirirsaniz fazlasiyla beni mutlu eder duaciniz olurum.
1) Bende Doktor muayenesi sonucunda (Renkli doppler ultrasonda varikosel saptanmadi) Grade 1 Varikosel oldugu Anla$ildi, Semen birlikte Ameliyat öneriyormusunuz ?
2)Sperm TahlilleriM gayet Normal sadece varikosel bozuyorsa, ameliyattan sonra testis tekrar saglikli sperm üretimine devam ediyormu?
3)testisteki varis icinde gecerlimidir? testisteki varikosel amelitala alindiktan sonra tekrar baslarmi ?
4) basta semen degerleri cok iyi olan erkegin sonra varikoselden dolayi degerleri bozuluyorsa ameliyatta sonra cocuk sahibi olmalari ihtimali ne kadardir? (benim Semen degerlerimi gözönünde alirsaniz)
5) Testisteki Varisli Damarlar Ba$ka Yerlere Yayilirmi?
6)peki biz ne yapmaliyiz bu konuda?
neler önerirsiniz? (sanirim ilacla tedavi olmadigindan.)
7) Varikosel testiste iltihaba neden olurmu?
testisteki iltihap icin hangi tetkikleri öneriyorsunuz?
idrar tahlili ve meni tahlili tek basina yeterlimidir?
ALLAH Sizden Razi OlsuN iyi Aksamlar

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu durumda acil bir ameliyat tavsiye etmiyoruz. Kontrole alıyoruz. Ama varikosel ilerler ve değerleri bozarsa ameliyatı o zaman tavsiye ediyoruz.
2- Sebep sadece varikoselse ameliyat sonrası başarı şansı %80-90 dır. Bu şeklide çocuk sahibi olan çok hastalar oldu.
3- Konu olarak aynıdır ama farklı şeylerdir. Varis damarın genişlemesi demektir. Daha ziyade bacak damarları için kullanılır.
tetsisteki damar genişlemesinin özel ismi varikoseldir.
4- Sorun sadece varikoselse tabii ki ameliyattan sonra başarı şansı yüksektir.
5- Yayılmaz.
6- Eğer yazıları okuduysanız ne yapmanız gerektiğinide okumuşsunbuzdur. Bekliyoruz. Kontrole alıyoruz.
7- Olmaz.İdrar tahliline gerkek yoktur. Meni kültürü ve ultrason yeterlidir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
sigil/ ömer 15/03/09 17:37 konya 18 IP:78.168.123.xxx 
hocam sigil nei,r tam bi aciklama yaparmisinz siteneizde baktim bisey anlamadim biraz konuyu acarsanız sevinirim..tesekkür ederim

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Siğiller virüslerin sebep olduğu et benleridir. Bazıları bulaşıcıdır. Çok çeşitleir vardır.
Geniş bilgiyi internetten bulabilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     
     
sap testisde beze gibi şişlil/ ahmet 15/03/09 17:34 bursa 21 IP:88.240.173.xxx 
Mrb Sayın Doktorum;
Yaşım 21, 1ay önce farkettiğim sağ testismin üzerinde gibi duran damar yada beze gibi bir şişlik var nohut büyüklüğünde, gözle görülebiliyor,İnternette araştırdğımda göre sağ testiste varikosel çıkma oaranı azmış acaba hidrosel olabilirmi, birde acaba devlet hastenesinemi yoksa özel bir hasteneye gitmem benim için faydalı olur.
Teşekkür ederim

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu bahsettiğiniz cilt altı yağ dokusu olmalı. Hydrosel içte ve daha büyük olur, testsisin her tarafını kaplar. Varikoslede de damarlar bir ip gibi dizilir.
Sizin için bir önemi olmayan bu oluşumu çok kafaya takarsanız bir cilt doktoruna gösterin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.
     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...5960616263...167


aSgbookPHP v1.8