Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...1516171819...167
     
hiv test musa ve ahmet arkadasimiz/ gökyüzü 17/05/09 20:06 IP:84.56.53.xxx 
hiv ile temas eden kisilerde testlerin dogru sonuc vermesi icin pencere dönemi diye adlandirdigimiz bir sureye ihtiyac vardir. bu surede uc ayla sinirlidir. eger kisi hiv ile temas ettikten uc gun sonra yada bir hafta sonra test olursa test sonuclari yaniltici olur kisi hiv ile temas etmisse bile testler negatif cikar. bu nedenle kisinin riskli bir iliskisi var ise bu riskli davranisindan sonraki 21 ile 28 gun arasinda p24 antijen testi olabilir yada uc ay sonrasinda anti hiv 1/2 (elisa) testi yaptirabilir. 21 ile 28 gun araliginda yapilan p24 antijen testi sonuclari cok buyuk oranda dogru kabul edilsede uzmanlar uc ay sonunda anti hiv 1/2 testinin mutlaka yapilmasini onermektedirler.
bu testler pek cok buyuk sehirde aids danisma merkezlerinde ucretsiz olarak yapilmaktadir. bu merkezlere ulasamayan arkadaslarimiz devlet hastanelerinden faydalanabilir.
     
     
hipogonadik hipogonadizm+inmemiş te/ muhammed aslan 17/05/09 18:25 IP:78.162.95.xxx 
hocam kısırlık kaçınılmaz demişiniz bunun şiddeti yani ne kadar bir kısırlık hiç spermin olmaması mı tam anlayamadım hocam biraz açıklık getirirseniz sevinirim. diğer insanlarda oluşabilecek kısırlık gibi mi.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sorunuzu hatırlayamadım.
Sperm yoksa tabii ki kısırlık olacaktır. Diğer insanlarda da hiç sperm olmazsa kısırlık oluşur. Ama az bir sperm hücresi bulunsa bile tüp bebek ihtimali olu ki bu da kısırlık sayılmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
Hidrosel ve Sertleşme/ Mosinik 17/05/09 17:51 Aydın 36 IP:88.236.121.xxx 
Sayın Hocam, iki sorum var.
13 yıl önce sağ testisimden hidrosel ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra sağ testisime inen damarlarda bariz derecede bir kalınlık ve gerginlik söz konusu ve halen devam etmektedir.
Son zamanlarda testislerimde tekrar ağrılar başladı.
Bir diğer sorunumda sertleşme problemi. Bazen hiç sertleşme olmuyor bazen de yeteri kadar sertleşme olmuyor. Genelde hafta da 1 defa yeterli sayılacak kadar sertleşme söz konusu daha fazlasında bariz sertleşme problemi yaşıyorum. Artık her seferinde başarılı olabiliecek miyim diye düşünceler kafamda dolaşıyor ve tam konsantre olamıyorum.
Acaba bu sertleşme problemimin hidrosel veya testislerimdeki ağrıyla bir ilişkisi varmı veya spesifik bir tedavisi bulunuyor mu?
Saygılarımla.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sertleşme sorunu hidrosel veya ağrı ile ilgisi yoktur. Sertleşme sorunu büyük ihtimalle stresten ileri geliyordur. Kanda hormonlarınıza baktırın, normalse bir psikiyatri uzmanın vereceği stres giderici ilaç derdinize derman olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
penis eğiriliği/ daredevil 17/05/09 17:33 ist 28 IP:78.189.47.xxx 
peniste eğrilik. bununla ilgili olarak tedavi sadece ameliyatmı yoksa ilaç tedavisi de var mı.
ayrıca ameliyat fiyatlatı sigortasızlar için ne kadar sigortalılar için ne kadar.
teşekkür ederim

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
İlaç veya ameliyat tedavisi eğriliğin derecesine göredir. Bunu anlamak için ve fiyat hakkındaki sorunuz için bu tedaviyi yapacak doktora sormalısınız. Çünkü fiyat hastanelere göre değişebilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
test/ musa 17/05/09 17:11 türkiye 19 IP:85.97.89.xxx 
hocam ben isim vermeden test yaptırmak istiyorum bununda fiyatını sordum test olan arkadaşlar varsa nerde oldularsa bana bi cevap yazarlaarsa sevinirim bide fiyatı
     
     
hıv test/ ahmet 17/05/09 17:09 türkish 18 IP:85.97.89.xxx 
hocam benim kısaca anlatmak istedigim şu ben bir ilişkiye girdim ve bu ilişkiden sonra test yaptırıcam eger test negatif cıkarsa bende hiv yoktur ve bundan sonra bir ilişkiye girmesem hiv virüsü bulaşmaz deyilmi hocam benim kısaca anlatmak istedigim buydu...ama bi cevap daha ayzarsanız sevinirim

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
İşte yanlış anlıyorsunuz. Dün de izah ettim. Testte negatif çıksa bile gireceğiniz ikinci ilişkide hiv virüsü kapabilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
nefrotik sendrom/ feyzullah 17/05/09 15:21 Wiyana 42 IP:77.220.107.xxx 
Selamun aleykü
Sayin doktor bey
Kizim 9 yasinda nefrotik sendrom tedavisi 2 yil önce gördü ve su anda idrarda albumin cok yüksek
bu kan degerleri böbregin ne derece nasil calistigi hakkinda nasil bilgiler veriyor ve bu hastalikta yapilmasi uygun olan diyet veya zararli faydali yiyecekler nelerdir
tesekkürler.
Allah razi olsun simdiden
natrium 139.5 norm 135 147
kalium 4.61 3.4 5.4
kalzium 2.36 2.25 3.25
magnezium 0.76 0.61 1.23
cloroid 108.8
phosphor 1.83 0.9 2.4
glukose 83 57 101
kreatinin 0.34 0.2 0.9
protein 6.45 6 -8
albumin 3.77 3.7 5.5
crp c reaktives protein 0.26 0- 1.2

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrarda albümin görülmesi veya kanda üre, kreatinin yüksek olması birer göstergedir. Böbreğin fonksiyonu hakkında bilgi verir. Aslında bu maddeler idrarda çıkmaz ve veya
kanda yükselmez. Ama böbreğin fonksiyonu bozulduğu durumlarda yükselir.
Yiyecek ve diyeti nefroloji uzmanı size söyleyecektir. Çocuğunuzu nefroloji uzmanına (Veya çocuk nefrolojisine ) götürdünüz mü?
Yinede diyeti öğrenmek istiyorsanız sol menüdeki böbrek hastalıkları bölümünde var. Buradan okuyun.ç
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
HIV test/ ahmet 17/05/09 14:44 türkish 18 IP:85.97.26.xxx 
iyi günler hocam ben sizin siteden hiv testi ile ilgli bazı bilgileri okudum ve bir yerde saptandım anlayamadım bu hiv testi sonucu negatif cıkarsa hiv bulaşmış sayılmaz yani bulaşabilirde diye bir yazı okudum ben bunu yanlışmı anladım yoksa şöylemi sonuc negatif cıkarsa hiv yoktur ama tekrar şüpheli bir ilişki olursa o zamn bulaşabilir anlamınamı geliyor yada bazı insanlar test yaptırıyorlar tamm ben negatif cıktım bidaha bana bulaşmaz anlamınamı geliyor yani ben bu yazıdan biraz acarsanız memrun olurum benim ögrendiklerim kadar sonuc negatif cıkarsa hiv yoktur demektir ama şüpheli bir ilişkiye kadar deyilmi hocam.. teşkkler.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Yanlış anlıyorsunuz. Test vücutta hiv virüsü var mı yani vücut hiv virüsü ile temasta kalmış mı vücut buna karşı antikor üretmiş mi diye bakılır.
Bu bir göstergedir. Vücudun bağışıklık kazandığı manasına gelmez.
Şüpheli bir ilişkide hiv virüsü alma riski her zaman vardır.
Bu yazdıklarıma Gökyüzü’de ilave bir şey yazacaktır herhalde.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
bilgisi olanlara/ musa 17/05/09 14:30 türkiye 17 IP:85.102.178.xxx 
bazı burada hiv testi yaptrmış arkadaşlar görüyorum bunların fiyatı ne kadar bunları yazarsanız memnun olucam hocam sizede teşekkür ediyorum.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Yaptıran arkadaşlar yine yazsında, bu tahlil sağlık ocaklarında ve hastanelerde sosyal güvencesi olanlara bedava yapılıyor.
Beklide HIV merkezlerinde, vakıflarında bedava yaptırma imkanı olabilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
gerçekten böbrek kanserimiyim/ sinan 17/05/09 12:32 erzurum 33 IP:188.3.238.xxx 
-idrarda yanma (özellikle üşüttüğüm zaman ve acı yediğim zaman)
-idrara zor çıkma
-nadiren kan gelmesi (özellikle üşüttüğüm zaman- mart ayına çok sık oldu)
Şikayetlerimden dolayı doktora gittim. Endoskopi yapıldı.İdrar kanallarının birinde daralma olduğu ve genişletildiği söylendi.
İdrar sitoloji sonuçlarından şüphelendiler ve endoskopik biopsi yaptırdık.Ancak böbrekten biopsi alınamadığı ve yeni sitoloji sonuçlarına göre sol böbreğimin kanser olduğu ve alınması gerektiği söylendi. İdrar sitolojisi ile kanser olduğum kesinlik kazanırmı?
Sitoloji sonuçları şöyle verilmiş:
Tanı: MALİGN TÜMÖR NEGATİF YAYMALAR
DİĞERİ
Tanı: ÜROTELİAL -Ca
DİĞERİ
Tanı: ÜROTELİAL -Ca
-Başka bir TANI: Normal USG Bulgular

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sitoloji ile teşhis konulabilir. Sizde böbrekte değil idrar yolunda bir tümoral doku olduğunu zannediyorum. Böbrekten biyopsi yapılamadıysa böbrek tomografisi veya MR ı çektirin. Doktorunuzla daha açık konuşabilirsiniz. Onun tavsiyesine uyun diyeceğim.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
sperm rengi/ erg 17/05/09 12:26 istanbul 32 IP:92.44.177.xxx 
hocam sperm rengim koyu sarı spermim çok katı ve yapışkan yıkarken bally gibi yapışıyor sizce bu normalmi... tsk

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Normal olabilir normal olmayabilirde. En iyisi bir tahlil yapın neyin ne olduğunu öğrenelim. Çünkü bu kadar bir şeyle bir tahminde bulunmak yanlış olur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
cinsel organda sivilce/ brooklyn25 17/05/09 11:52 Erzurum 37 IP:88.254.61.xxx 
İyi günler;
sayın hocam; penisimin üzerinde toplu iğne başından küçük sivilceler mevcut. Adetleri 3-5 bazen 5-8 arası değişiyor. azalıp çoğalmalar oluyor. Sünnet derisi üzerindeler, ağrısı sızısı yok ama rahatsız ediyor, 7 yıllık evliyim, 4 yıldan beri farklı bir kadınla ilişkim olmadı. Haklı olarak sinirleneceksiniz ama doktora gitmedim. Sivlceleri giderebileceğim herhangi bir ilaç tavsiyeniz olabilir mi.
Teşekkür ederim, çalışmalarınızda Allah yardımcınız olsun.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Nende kızayım ki? Ben cilt doktoruna gidin diyeceğim. Gitmezseniz sizin bileceğiniz bir şey. Bunun için neden kızayım.
Bunların ne olduğunu ne ben nede siz biliyorsunuz. Tahmin üzerine tedavi yapılır mı? Kaldı ki ben burada ilaç vermiyorum. Çünkü bu tedaviye girer.
Geniş bilgi Sol menü SSS da var.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
varikosel ve şişlik/ çağlar 17/05/09 09:13 22 IP:85.99.97.xxx 
iyi günler hocam. bende sol ve sağ testiste varikosel var. fakat şöyle bi sorunum daha var. masturbasyon yapıp boşalma olduğu sırada sağ testisimde şişkinlik oluşuyor ve dokunduğumda sert olduğunu hissediyorum. 5-10 sn içinde de iniyor. varikosel buna sebep olur mu? teşekkür ederim.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Varikoselin buna bir etkisi yoktur. Belki meni, meni kanalından geçerken hissettiğiniz hareketi şişlik olarak algılıyor olabilirsiniz.
Önemli bir şey değildir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
erken boşalma/ kaya 17/05/09 08:28 konya 28 IP:88.252.239.xxx 
s.a.Hocam havaların erken boşalma üzerinde etkisi var mı?Mesela kışın üşümeye bağlı olarak erken boşalmanın daha fazla olacağını duymuştum daha önce.Bir de haftanın hangi günlerinde Numune'desiniz.tşk

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Havaların boşalma veya boşalmanın miktarı üzerine bir etkisi olduğunu duymadım, okumadım, bilmiyorum.
Poliklinik günlerim değişiyor. Haftaya Çarşamba, Cuma Poliklinikteyim.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
hipogonadik hipogonadizm+inmemiş te/ muhammed aslan 17/05/09 08:13 IP:88.229.227.xxx 
selam hocam nasılsınız iyimisiniz sizinle bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum hocam dün lavabodan sonra sağ testisimi sıkıca tuttup ve sol tesitisimi aradım biraz ve torbaya indiğini hissettim yanlışlık olmasın diye defalarca tekrarettim hocam size bazı sorularım olacak.
1-hocam bu normal mi yoksa anaormal mi ayrıca prennly 1500 kulllanyom bunun yaradağı anlamına mı geliyor.
2-birde bebek ken indirilmeyen sonradan torbaya indirilen testislerin yapısının bozulup kısırlığa yol açtığı dogru mu ayrıca bu kısırlık ne kadar şiddetli oluyor.
cevaplarsanız tskkür ederim hocam.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Evet ilacın fayda gösterdiği anlamına geliyor.
2- İki yaşına kadar inememiş testis ameliyatları yapılıp testis yerine indirilmeli. Yoksa kısırlık kaçınılmazdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
SKROTAL DOPPLER/ Gökhan 17/05/09 01:20 Samsun 20 IP:88.228.246.xxx 
Hocam benim idrar sorunum var.doktara gittim bana test yaptırdı.
ve bunlar yazıyor
Öncelikle gri skala USG ile testislerin morfolojik özellikleri değerlendirildi.her 2 testis epididimis boyut ve konturları normal olup parankim ekojeniteleri homojendir.solid kistik kitlesel lezyon saptanmadı.Hidrosel ile uyumlu görünüm saptanmadı
Solda panpiniform pleksus ven çapları istirahatte 2,3 mm valsalva 3,3 mm çapında ölçülmüştür.Valsalva manevrası ile solda 1 mmm lik anlamlı kabul edilen dilatosyon izlendi.
Valsalva manevrası ile solda(reflu) izlendi.sağda izlenmedi !. Doktor bey sıkıntım büyük çok tuvalete gidiyorum ve oldukça rahatsız oluyor.cinsel ilişkiye de giremiyorum bu sebepten ! yardım lütfen

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizde varikosel var. Fakat şikâyetleriniz idrar zorluğu ve cinsel ilişkiye girememek. Varikoselin bunlarla ilgisi yoktur. Test yapıldığını söylemişsiniz ne testi yapıldı ne çıktı yazmamışsınız.
Bir idrar tahlili yaptırın. Sonuca göre tedavi olun.
Cinsel ilişkiye girememenizi strese ve heyecana bağlıyorum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
semen analizi sonuçları/ elhayat 17/05/09 00:12 istanbul 30 IP:94.122.71.xxx 
s.a. hocam,
volüm 1,5 cc
ph 8
vikozite +
likefikasyon 15 dk.
fruktoz +
spermatoza 7.000.000 cc
total spermatoza 10.500.000
hızlı ileri hareketli %15
yavaş ileri hareketli %15
yerinde hareketli %8
hareketsiz %62
ileri hareketli spermatoza sayısı 3.150.000
yuvarlak hücre sayısı 400.000
vitalite %42
retrograd ejakülasyon - negatif
morfoloji (w.h.o kruger) normal %3 anormal %97
bu değerlere göre doğal yollarla çocuk sahibi olabilirmiyiz? eğer olamazsak hangi yolu öncelikli olarak denemeliyiz?
saygılar..

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu tahlille çocuk sahibi olma çok çok zordur. Siz en iyisi bir tüp bebek merkezine başvurun. Aşılama sizin için uygun olabilir. Gerekli bilgiyi oradan alırsınız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
adsızdan şikayetçiyim.../ sudennaz 16/05/09 23:36 ağrı 30 IP:78.167.172.xxx 
slm,hocam nöbet çıkışıyım bugün.yazıyı azönce gördüm.adsız perde arkası kahramana sesleniyorum.şikayette bulunurken adeta bocalayıp batmışsın.soruyu okumuş cevabı okumamışsın,cevabı okumuş soruyu okumamışsın.insan birşeyler karalarken neyi neyle karaladığının farkında olmalı.Ama sanırım siz farkında olmadan siteye bende bişeyler yazayım diye yazmışınızdır.Ve umuyorumki okumadan yazmazsınız birdaha.sagılarımla.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:


Sudennaz kardeş ben zaten gerekli cevabı yazdım. 1-2 gün sonra “Ben stresliydim, yanlış anlamışım, özür dilerim” derse şaşmayacağım.
Sonunda hatasını anlayacak.


     
     
Prezervatif/ 16/05/09 22:29 IP:88.251.107.xxx 
mrb hocam.hocam ben 24 yaşındayım eczaneden prezervatif almaya utanıyorum.Cesaretimi toplayıp almak için dükkandan içeri girince dilim tutuluyor aspirin alıp çıkıyorum.Evde 7-8 kutu aspirinden aspirin koleksiyonu oluştu.Alışveriş merkezlerinden alırkende sepete attığımız zaman kasaya sıraya girince herkez görüyor.Ordanda alamıyorum.Ne yapmam gerekiyor.Nasıl elde edebilirim prezervatifi.Bana yol gösterin.Saygılar

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeşim ben ne diyeyim sana satılan yerden utangaçlığınızı yenip alacaksınız. Başak çare var mı?
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
testis agrısı/ aaa 16/05/09 22:17 aaa 20 IP:88.231.236.xxx 
mrb hocam benim sorunum sol testisimde ara ara dokunuca agrı oluyo bunun nedeni ne olabilir

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok ayakta durmak, çok oturmak, ağır kaldırmak, motorsiklete, bisikleye binmek, bilhassa ayakları üşütmek ağrıya neden olabilir. Bunlar hastalık değildir. Ayrıca hiç sebep olmadan da testi ağrıyabilir.
Hastalık bazında düşünürsek testisin iltihabı, kist, sıvı toplaması, varikosel en sık ağrı yapan nedenleridir.
Birde başka organların ağrısı testise vurabilir. Böbrek ağrıları, prostat iltihabı, barsak ve kasık fıtığı testiste ağrı yapar.
Bunların ayrımını yapmak için bir testis ultrason çektirmelisiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
Prostatitle spremde oluşan kurtçukl/ Selman 16/05/09 22:08 İstanbul 27 IP:94.122.223.xxx 
Peki sayın hocam, bu kurtçuk benzeri oluşumlar neyin katılaşmış halleridir, prostat sıvısı mı, prostattaki iltihap mı, yoksa spermdeki herhangi bir maddenin ödemli halimidir? yoğun derecede rahatsızlanıp 1 aydır devam ettiğim antibiyotik tedavimden öncesinde, herşey normale yakın seyrederken prostatit rahatsızlığı hortlamayı bekler şekilde fakat gayet sakinken de spermimde bu kurtçuk benzeri oluşumlar sürekli vardı, bu prostatın iltihaplı halde olduğunu mu gösterir? bu kurtçuk benzeri oluşumların olmamaları durumunda prostatitten kurtulmuş sayılabilirmiyiz veya bunun devam etmesi, prostatit semptomlarının olmaması durumunda dahi bölgenin enfekte olduğunu mu gösterir? teşekkür ederim.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu kurtçuklar pıhtılaşmış prostat sıvısını gösterir. İltihapta bunun oluşumunda rol oynayabilir.
Bunlara bakıp prostat iyileşiyor veya kötüleşiyor demek zordur.
En iyisi bunarla kafaya takmayıp normal tedavinize ve kollayıp korumalarınıza devam etmelisiniz.
Sonuçta bunlar bir şeyin göstergesi değildir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
hidrosel ameliyatı sonrası/ emre 16/05/09 21:17 izmir 23 IP:88.243.141.xxx 
hocam yaklaşık 2 ay önce sağ hidrosel ameliyatı oldum sağ yumurtamdaki şişlik devam etmekte.hidrosel ameliyatından dolayı başka bi rahatsızlığa çevirme durumu varmı.ağrım yok onuda belirtmek isterim.birde daha şişlik ne kadar devam eder.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Hidrosel ameliyatından sonra başka bir şeye çevirmez. Merak etmeyin. Bazen bu şişlik 3-4 ay sürebiliyor. testis torbası ameliyatlarında maalesef anatomik yapısal durumdan dolayı böyle oluyor.
Biraz sabır edin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
Sorulara cevap saat 17-18 arası/ Dr.Ali Hatay 16/05/09 17:10 IP:88.254.8.xxx 

Sevgili hastalarım/okuyucularım. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza saat 17–18 arasında cevap yazabileceğim. Çok nadiren erken de olabilir. Bazen geçte kalabilir. Sonuçta saat 18 den sonra cevaplara bakabilirsiniz.
Ben cevap yazdıktan sonra soru soranlar maalesef ertesi günün saat 17 sini bekleyecekler. Çünkü o günkü kontenjan dolmuştur.
Bu 1 saatimi size ayırdım. Saat 18 den önce soruma cevap geldi mi gelmedi mi? diye defalarca siteye girip bakmanıza gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.
     
     
hıv testi/ oğuz 16/05/09 15:49 bursa 18 IP:88.244.248.xxx 
slm hocamsize bir sorum olucak ben p24 antijen testimi 25.günde oldum negatif çıktı 12.haftada elısa testi oldum oda çok şükür negatif çıktı ama tam olarak 90 gün doolmamıştı yani gün olarak 84 gün yani artık bu olayı kapatabilirmiyim ilişkim korunmasız oral temas ayrıca gökyüzü arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum verdiği cevaplardan dolayı cvplarınızı bekliorum saygılar...

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Testler negatif çıktığına göre korkacak endişe edecek bir şey yoktur.
84 günle 90 gün arasında fazla bir fark yoktur.
Evhama gerek yok.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

     
     
Nefrektomi/ 16/05/09 14:41 IP:88.251.83.xxx 
dr bey nefroktolomi böbrek tümörlerindemi uygulanıyor ? kanserleşmiş böbrek falan ? Açıklarmısınız

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Nefrektomi böbreğin çıkarılmasıdır. Sadece kanserde değil böbreği küçülten fonksiyonu bozulmuş böbreklere de uygulanılır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
mezi/ konyaspor 16/05/09 13:52 konya 23 IP:213.248.155.xxx 
hocam mezi akıntısı bekar erkeklerde dahamı çok görülüyor? evlendikten sonra mezi akıntısı olurmu?yani devam edermi? teşekkürler

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Evet bekârlarda daha sıktır. Evlilerde de olur ama çok sık olmaz. Evlilerde ne de olsa düzenli bir cinsel hayat vardır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
Böbrek dizyalizi/ 16/05/09 12:07 IP:88.251.115.xxx 
doktor bey.
üre 32
kreatinin 0.9
HGB 15.7
babamda böbrek yetmezliği var diyalize giriyor.Tahlililerim bunlar böbrek yetmeziği başlangıcı varmıdır bende tahlillere göre :(( çok kokrkuyorum
selamlar.

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu tahliller normal. Ama hastanın genel durumunu ve diğer kan değerlerini bilmiyorum. Diyalizde sizi takip eden doktorla daha detaylı konuşabilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
prostatit/ kerem 16/05/09 10:08 çanakkale 37 IP:78.176.159.xxx 
hocam düzeltme için yazıyorum aslında komik bir durum yazıyı mizah köşesinede koya biliriz herhelde.Kerem olarak yazmıştım sorumu sorumu yazarken eşimde yanımdaydı yumurta mumurta derken testislerimde ağrı var yazacağıma yumurtalık diye yazmışım düzeltiyorum. Değerli vaktinizi çaldığım için özür diliyorum.Saygılar

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Testisle yumurta arasında ne fark var ki. Yumurta veya yumurtalık genellikle kadınlar için kullanılsa bile erkeklerde kullanmanın bir sakıncası yoktur. özre de gerek yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
sağ testis/ burak 16/05/09 08:50 yalova 12 IP:78.179.36.xxx 
benim şikayetim öncelikle sağ testisim şişmiş ve kızarık yürüdüğüm zaman sağ testiste ağrı oluyor ama solda olmuyor bacağımı kapatıncada çok acıyor sol daha ince onda ağrı hiç olmuyor yardım edebilirmisiniz

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sizde testis iltihabı var. Bir an önce uroloji uzmanına başvurup tedavi olmalısınız. Yoksa kısırlık gündeme gelir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     
     
kasık ağrısı/ dertli :( 16/05/09 01:54 kastamonu 29 IP:95.65.160.xxx 
kocamla cinsel ilişki esnasında daha önceden hiç olmamış bişey oldu ve kasıklarımda bir ağrı hissettim ve dah sonrada devam eden bi hal aldı ve ikinci günde ilişkiye girmediğimiz halde ağrı devam etti bunun nedeni nedir?

Op.Dr.Ali Hatayın Cevabı:

Öncelikle Geçmiş olsun;
Tam boşalmamışsanız bu ağrı olabilir. Meni kasık kanalında kalır ve kanal duvarlarına basınç yapar. Düzenli boşalmalar yapmalısınız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.


     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...1516171819...167


aSgbookPHP v1.8