Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 4998 mesaj
1...56789...167
     
hormon/mehmet 02/08/08 09:14 istanbul 20 IP:88.235.95.xxx 
hocam mrb rahatsız ediyorum ama bişey daha sorucaktım dun hormon tedavisi gördügümden bahsetmiştim "İlaçların zorlaması ile testisler fonksiyon görmeye başlıyordur. Önceleri sıvı şeklinde gelsede ileride meni kıvamına dönme ihtimali var. Tedaviye devam."meni dönme ihtimali var demişsinizde acaba benim gibi hastalarda meni gelme olasılık mı birde ilerde sıvı şeklinde kalırsa tüp bebek yöntemiyle cocuk sahibi olabilirmiyim? şimdiden çok teşşekür ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet bu ihtimal var. Meni biraz daha kalınlaşır. Ama sperm çıkıp çıkmayacağı garentisini kimse veremez. Sperm bulunursa tüp bebek şansı tabii ki olur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Şüpheli ilişki/Sinan Doru 02/08/08 00:08 Istanbul 28 IP:78.176.102.xxx 
Hocam, şüpheli ilişkiden sonra,
-Eliza
-Hepatit B,C dışında hangi cinsel yolla bulaşan hastalıklar için hangi testleri yaptırmamız uygundur.
Kan testi vs.. toplu olarak örnek verirseniz en kısa zamanda yaptırmak istiyorum.
Tskler.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
İşte böyle ayrı ayrı soruları tek kişi adına ve günde bir defa olmak üzere sorun.
Diğer türlüsü beni yoruyor.
Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Bosaldıktan sonra agrı çekiyorum/Kemal77 01/08/08 22:48 yalova 25 IP:88.236.54.xxx 
MERHABALAR.
BEN BOŞALMAYI GECİKTİRDİGİMDE BOSALDIKTAN SONRA TESTİSLERDEN ANÜSE KADAR OLAN BÖLGEDE AGRI DUYUYORUM KİMİ ZAMAN SİDDETLİ OLUYOR. AMA SADECE GECİKTİRİNCE OLUYOR. NEDENİ NE OLABİLİR_? SPERMLERE ZARARLIMIDIR. SAYGILAR
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Küçük harfla yazsaydınız daha şık olacaktı.
Kemal kardeş sen koşan bir insanın ayaklarını tutuyorsun. Böylece adamı düşürüyorsun.
Böyle yapma çok zararlı. Boşalma geciktirilmez. Bu zararlıdır. Çünkü kalan artık meni veya çıkmayan meni kanallarda kalarak basınç yapar. Buda ağrıya neden olur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
tüp bebek/ikimiz 01/08/08 22:27 istanbul 29 IP:85.101.163.xxx 
hocam 5 yıllık evliliğimizde çocuğumuz olmadı tedavi olmak için yaptırdığım
siperm tahlili
SEMİNAL PLAZMA ANALİZİ:
görünüm koku:opak
likefaksiyon süresi:25 dk.
volüm(ml):3.6cc
SPERMATOZOA ANALİZİ:
sperm sayısı:maklardeyok.lam lamalde;4 adet+1
motilite:immotil sperm hücresi gözlendi
aglütinasyon:yok
lökösit:(ml'de milyon)
     
     
Çift taraflı varikosel ameliyatı/Kruger 01/08/08 19:53 İstanbul 24 IP:85.107.1.xxx 
Merhaba hocam
Sol tarafta 2.dereceden sağ tarafta 1.dereceden varikosel tesbit edildi. Gittiğim doktorlardan bir tanesi çift taraflı ameliyatı tavsiye etmediğini sadece sol taraftan olmamın yeterli olacağını başka bir doktorsa çift taraflı olmam gerektiği yoksa ilerde tekrar ameliyat olabileceğimi söyledi.Birinci sorum bu konudaki görüşünüz nedir?
İkinci sorum eşimle sadece 2 aydır korunmuyoruz eşimde prolaktin yüksek ve tiroid rahatsızlığı var. Yani acaba ameliyat yerine biraz daha beklemek iyi mi olur gereksiz mi olur?
İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Ameliyat olmuşken 2 taraflı olun. Daha sonra nedne diğer taraftan olmadım diye üzülmezsiniz.
Hanımınızda tiroid hastalığı ve prolaktin yüksekse bunların tedavisine devam edin. Sizin ameliyatla bunların ilgisi yok ki?
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
idrar yolları/umut 01/08/08 17:47 ankara 24 IP:213.139.234.xxx 
hocam cevabınız için teşekkürler bir şey daha soracaktım idrar yollarına urografi diye bir ilaç vererek röntgeni çektiler hocam doktor röntgene bakarak idrar yolarında darlık yok idrar yolların iyi dedi bu durumda idrar yollarında kesin darlık yoktur diyebilir miyiz fikrinizi alabilirim allah razı olsun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
BU çekilen filime IVP yani renkli filim denir. Bir çok bilgiyi verir.
Teşhis çok defa doğrudur. Ama sistoskopinin değeri daha yüksektir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Hiv korkusu/Sinan Doru 01/08/08 17:44 Istanbul 28 IP:88.251.114.xxx 
Sayın hocam, ben yaklaşık 45 gün önce şüpheli bir ilişki yaşadım.
(Korunmalı) olarak, derin öpüşme ve prezervatifsiz ell mastırbasyon olayı oldu. 3 hafta kadar fazla düşünmedim. Ancak 30.günde sırtımda daha öncede bulunan ama sayısı az kırmızı lekeler çoğaldı. Ve sağ kolumda da ilk kez 3-4 tane çıktı. Şüphelenerek. 36. günde Combi test yaptırdım. Sonuç negatif.
Bu olaydan sonra olayı kapatmayı düşündüm. Ancak, 40.gün ishal oldum. Ve pani yaparak DNA PCR test adında molekuler bir test yaptırdım. Bu testin kesin riskli durumlarda çok iyi sonuç verdiği söylendi. Henuz sonucu almadım. 8-9 daha sonra alacağım soylendi.
Sorum, 40.gün başlayan ishalım, günde 1 kez olmak koşuluyla sulu dışkı şeklinde çıkıyor. Karnımda çok aşırı bir ağrı yok. Ancak, sürekli gaz yapmakta ve sindirim bozukluğu var.
Internette ishal olayını duyunca gerçekten şüphelerim arttı. Onun dışında havaların sıcaklığına bağlı olarak çok az gece terlemesi var. Genelde gece alnımda ve boynumda terleme oluyor. Ama sırt üstü yattığımda boynumda terleme olmuyor.
Sizce bu belirtilere göre durumum nedir? Lütfen yardımcı olun.
Aids ile ilgili diğer sitelerde 3.ay ve 6.ay elizayı öneriyor. 3. ve 6.aya kadar bunu beklemek gerçekten çok zor.
Lütfen yardımcı olun. Biliyorum üroloji uzmanısınız belki enfeksiyon uzmanına sormam lazım ama yardımcı olacak şimdiye kadar kimse çıkmadı.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Selim Kardeş (Bilemem sana Selim mi diyelim yoksa Sinan mı?)
Daha önce size 30 Temmuzda cevap yazmıştım İşte linki
http://www.dralihatay.com/hasta/index.php?pno=1&l=
Yaklaşık
20 mesaj aşağıda.
Aynı sorunun değişik versiyonunu yazmışsınız. Bu kurallara aykırı. Sorunuz intaniyeyi ilgilendiriyor.
Benim başka diyecek bir şeyim yok. Ama gökyüzü veya diğer arkadaş (herkes okuzu) cevap verirse bir şey diyemeyeceğim.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
yumurta alici kibris/sevilay 01/08/08 17:19 almanya 43 IP:78.48.239.xxx 
merhaba! ben 15.08 2008 de kibrisa yumurta alicisi olarak gidecegim. yanliz bir türlü telefonla kominike kisitli benim estrifam 1mg almami söylediler yanliz almanyada 2mg lik var.biraz önce yazdigim gibi kisitli görüsmeler.yumurta naklinden önce bana bu konuda cevap yazarmisiniz.ben günde 2g yoksa 1g ve günde kac defa alayim. tesekkürler
sevilay
almanya 01.08.2008
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Yazdıklarınızdan bir şey anlamadım Sevilay hanım.
Zannederim sorunuz kadın hastalıkları veya tüp bebeği ilgilendiriyor. Yardım edemediğim için kusura bakmayın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
varikosel /albino 01/08/08 14:53 istanbul 27 IP:85.99.46.xxx 
merhaba; doktor bey kusura bamayın ben ilaç ismini yanlış yazmışım doğru isim (İBU-600 )
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
BU ilaç iltihap için, ağrı için kullanılan bir ilaçtır. Doktorunuz verdiğine göre kullanmalısınız.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
varikosel /murat 01/08/08 14:02 istanbul 36 IP:85.108.101.xxx 
merhaba çok değerli hocam, sorumu hatırlayamadınız başka isim ile yazmıştım size sadece tek bir soru sorabıleceğim için başka isimle sormuştum özür dilerim. hocam bende varikosel var sağda subklinik. solda klinik varikosel çift taraflı sanırım sperm değerlerimde düşük çıktı. testislerimde yüzde 50 küçülme oldu. ameliyattan sonra testislerim eski boyutuna olaşırmı, ve benim penisimde küçük sertleşme sorunuda var bir kaç doktora gittim hocam hepsi farklı soyluyor bir tanesi nebido iğnesi verdi yaptırdım 3 ay sonra tekrar yaptıracağım nebido testisleri geliştirirmi ne amaçla vermiştir sanırım testertoron seviyesini normale çekmek için bir doktorda nebido testisleri küçültüp yok eder dedi korkup bu oyle bir şey olurmu hocam kime güvencemi şaşırdım istanbulda olsanız gelirdim size yardımcı olun bana hocam allah rızası için bir ay sonra tekrar sperm testi yaptır dedi doktor yaptıracağım boyle zaman kaybetikçe daha çok küçülürmü ameliyattan sonra testislerim düzelirmi hocam şimdiden teşekkür ederim allah razı olsun.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Doktorunuz tlacı tebaii ki testosteron eksikliğinden dolayı vermiştir. tetsis inşallah bu tedaviye cevap verir. İlaç tetsisi küçültmez. Zaten küçülen testiste verildiği için neden küçültsün ki? Tedaviye devam edin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
sokrotal renkli doppler ve varikose/baran 01/08/08 13:55 28 IP:78.189.59.xxx 
slm hocam bizleri bilgilendirdiniz için tşk ederim.
hocam ben sperm testi sonuçunu üroloji uzmanın gösterdim sonuçların normal ama hereket yavaşlılıgı var biraz dedi.benden
sokrotol dopler ults.
üriner sistem ults. istedi
bilateral skrotal renkli doppler incelemesinde.
solda spermatik ven çapı 2.7 mm dir
valsalva ile 2.9mm ye ulaşan çapartışı ve minimat reflü izlenmiştir
(grade II varikosel)
hocam bunun tedavi yöntemi amaleyatmıdır ilaçla tedavisi
varmıdır.eger tedavi amaleyetla olacaksa 2 ay sonra olmamda bir sakınca dogarmı.iş yeri nedeniyle 2 ay sonra ancak olabirim.bu süre içinde bir sakınca veya başarı şansı düşermi..
beni aydınlatırsan sevinirim hocam şimdiden tşk.ederim.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Grade 2 varikosel ameliyat sebebidir. İlaçla tedavisi yoktur. Gün geçtikçe varikosel damar tetsis fonksiyonunu bozacağı için 2 aylık gecikme riskini sizin almanız lazım.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
HIV virüsü/HERKEZ OKUSUN H 01/08/08 11:13 istanbul 21 IP:85.105.80.xxx 
arkadaslar mrb.bende sızın gbi aids li olmaktan cok korkmustum ama korkunuz yersız ltf.iyi dinleyin bu virus cok zor bulaşan bı hastalık oldugundan vucudumuza gırdıgı ıcın bızım savunma sıstemımız virusu yok edebılıyo cd4 dedımız savunma sistemi.dusunun ya aidsli bı bayanla 100 defa ilişkiye girdiğinizde buluşma ihtimali 100 de 8 iyi oku ama ne acı bızım ulkemızde aids olgusu doktorlarımız tarafından bıle fazla bılınen bı konu değil.kızılhac yaptıgı acıklamada bu hastalığın rıskını azaltmak ıcın sunnet olma cagrısı yapıyor.onemlı olan akıl sağlıgızdır.sımdı bılıyorum herkez ateşını ölçuyor ölçmeyin arkadslar bu ateş öle bı ateş ki yerınde durmazsın aynı anda lenf bezlerın şişer hani su senın dedıgın koltuk ağrılarım ağrıyo hikayesı varya o değil işte bildimiz yumurta gbı sıser ve aynı anda ishal olursun bunların hepsı aynı anda olur.hangınız de boyle bısy var .bu dedıklerım korumasız girilen ilişkiden 2 hafta sora cıkar .metabolizmanın %96 sında boyledır.arkadaslar 1 ay sora test olun negatıfınızı alın kapayın bu konuyu cunku 1 aylık test yeterlı %95 doğru bı test he sana yetmezse bu test %5 ıcın 3 ay bekleyıp kendını kahretmeye gerek yok aklınıza mukayet olun .... hocam yardımcı olduysam ne mutlu bana .
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Aha 2 ci gökyüzü.
Teşekkürler. Elinize klavyenize sağlık. Ne mutlu sana.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
penis boyu /lonely 01/08/08 11:10 adana 27 IP:88.232.141.xxx 
İyi günler hocam yardımlarınız için çok teşekkürler. Hocam benim penis boyum 12 cm. Bunun ortalama değerler arasında olduğu söyleniyor bazı yerlerde ise 13-15 arası deniliyor. Bilimsel aralık nedir. Piyasada satılan aletlerin bir yarırı oluyor mu? Bu boyutun gerçekten yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Çok teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Penis boyu bünyeye göre değişir. Uzun boylularda belki biraz daha uzun, şişmanlarda belki biraz daha kısa olabilir. Normali 10-11 cm dir. (değişebilir) Bunun standardı yoktur. Zaten önemide yoktur. Önemi olan işlevidir. Bir penis işlev görmüyorsa uzun olsa ne olur kısa olsa ne olur.
Neyse haydi ana sayfa sol menü SSS ı oku bakayım.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Korumasız ilişki/thrandoo 01/08/08 10:56 istanbul 20 IP:85.105.80.xxx 
merabalar hocam bu sitenizi kurdunuz ıcın oncelıkle teş.ederım benım sorum su 39 gun once bı kadınla korumasız bi ilişki yasadaım 1 ay gectkten sora negatıf aldım 0.032 doktorum bı urolojı doktorum bıdaha test olmama gerek yok dedı sızce ne yapmalıyım.şimdiden ilgi ve alakanıza cok teş.ediyorum.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sonuç negatif çıktığına göre endişeye gerek yok. Ama içiniz rahat olsun diye birde 3 ay sonra tahlil olun.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Morfoloji sıfır/Adem 01/08/08 10:55 Manisa 41 IP:78.161.120.xxx 
Ali Bey morfolji 0 çıkıyor, sayı 120.000.000.- hareketlilik A+B % 30 larda aşılama sonuç vermedi varikoselim var bu durumda tüp bebekmi varikosel ameliyatımı önerirsiniz ameliyat sonrası morfoloji düzelirmi, tüp bebekte morfolji sıfır ise başarı şansı nedir ve kaliteli sperm nasıl alınacak? Teşekkür ederim.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Ameliyatınız tartışöalı olsa bile bana kalırsa ameliyat olun. Çünkü kaliteli sperm elde etme ihtimali daha fazla. Aayrıca morfoloji biraz olsa düzelebilir. Başka sebeplerde araştırmak lazım.
Tüp bebekte morfoloji sıfır olsa bile başarı şansı vardır. Ama size yüzde veremeyeceğim.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
zevk suyu/ismail kalan 01/08/08 10:14 istanbul 30 IP:88.247.98.xxx 
dr abi ben 2 gün ara ile mastürbasyon yapmama rağmen büyük tuvallete zevksuyu akımı oluyor prostat muyanie tahlil oldum iltihap yok acaba dahamı sık boşalmalıyım
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Müzmin iltihapta menide iltihap görülmeyebilir. Görülmemesi sizde iltihap olmadığı manasına gelmez. Boşalmalrın yanunda ilaç tedavisi ve kollayıcı tedbirlere devam etmelisiniz. Kr. prostatit öyle hemen geçebilecek bir hastalık değil.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hormon/mehmet 01/08/08 09:50 istanbul 20 IP:88.235.95.xxx 
mrb hocam ben 2 senedir hormon tedavisi görüyorum bana h.hipogonadizm teşhisi konuldu bir sene prengly 1500 oldu 10 aydır filan sustanon kullanıyorum en ufak bi haz şeffaf bi sıvı geliyor herhalde bu zevk suyu fakat boşalma anındada yine aynı sıvıdan cıkıyor rengi beyaz degil ikiside zevk suyumu oluyor acaba bende sperm üretimi mi başlamadı ?
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
İlaçların zorlaması ile testisler fonksiyon görmeye başlıyordur. Önceleri sıvı şeklinde gelsede ileride meni kıvamına dönme ihtimali var. Tedaviye devam.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
idrar yolları/umut 31/07/08 23:33 ankara 24 IP:88.232.246.xxx 
merhaba hocam bende 1,5-2 yıldır ağrı ve yanma vardı en son 1 hafta önce doktora gittiğimde darlıktan şüphelendi ve üroflow yapıldı normal çıktı 3 gün önce de idrar yollarına ilaç verilerek sistogram çekildi doktor idrar yollarında darlık yok idrar yolların iyi dedi ve bir prostat ilacı vererek 1 ay sonra kontrole gelmemi istedi. hocam bendeki bu idrar yapmada zorlanma,çapta düşme,kesik kesik idrar yapma vb. durumlarının sebebi ne olabilirsizce fikrinizi alabilir miyim allah razı olsun.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Prostat veya meni yolları iltihabı darlık yapabilir. Doktorunuzun verdiği ilaçları bir kullanın bakalım. Sonuç inşallah iyi olur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
varikozel bidurum/gebzeli 31/07/08 19:47 koca eli 25 IP:85.98.224.xxx 
hocam en sanunda ameliyat olmaya kararverdim veee haftaya cuma olabilirim inşallah sizin yazdıklarınız bana cesaret verdi ben ni soracagım ameliyat sonrası agrım cok olurmu kendi saatime nezaman kavusurum havalar sıcak intahap olmasından korkuyorum hacam ben size gercekten guvendim aslında her dokdorun böyle sitesi olmalı sizi tanıdıgıma gercekten memlun oldum hersey gonluluzce olsun Allah'a emanet olun hocam hersey icin simdiden teşekkur ederim işallah bu iyigilinizi su istimal etmezler iyi calışmalar
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Ameliyata karar verdiğinize sevindim. Ağrı için korkmayın. Tabii ki biraz ağrı olacaktır. Ama bununda çaresi var. Havaların sıcak olması bir etken değildir.
Neyse iyilik sıhhat dolu haberleriniz bekliyorum.
Merak etme siteyi kimse suistimal etmez. Çünük bu site "Allah rızası" için yola çıktı.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hypospadias/Murat 31/07/08 17:36 İzmir 20 IP:85.105.165.xxx 
slamlar..hocam bende hspospadias hastalığı var amaliyat oldum. yeni bir delik daha açıldı . ayrıca kendiliğinden ortada bir delik daha açıldı. sorum şu ki hocam görüntü hiç hoş değil 3 tane delik var pasif olan 2 delik dışardan da olsa estetik opr. la kapatılamaz mı?
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Hyposadiaz ameliyatları zaten estetik ameliyatlardır. Ama amaliyatla düzelme şansı zor bir hastalıktır. Bunda ne doktorun nede hastanın kabahati vardır. Bünye ile ilgili bir durumdur.
Tekrar ameliyat olursanız belki daha iyi olabilir. Çünkü bu ameliyatlarda 4-5 defa ameliyatı göze almak lazım.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hıv testi/kerem 31/07/08 17:32 eskişehir 30 IP:88.251.219.xxx 
hocam kolay gelsin ! malum konu hakkında çok fazla yorum yapılıyor,ana sayfayıda aylar öncesi okumuştum ancak şu ki; ben hayatımda ilk kez şüpheli bir ilişki yaşadım 10/12/07tarihinde, aradan 90 gün geçmiştiki büyük ankara laboratuvarında ahti hiv 1 / 2 antikor testi yapıldı(aracı bir poliklinik yoluyla) negatif, tabi ben rahat edemedim 140. gün oldukça teşekküllü devlet hastanemiz var orada enfeksiyon hastalıkları vasıtasıyla bir test daha yapıldı negatif, yine rahat olamadım 171.gün aynı hastanede üroloji kanalıyla test oldum antijen ve antikor ikisinede bakıyoruz dediler o da negatif, 6 ay tam olarak dolmamıştı 10 gün vardı dolmasına,doktorumla görüşüp eşimede (bilgisi dışında) aynı testi bir sefere mahsus aynı hastanede yaptırdık onun için geçen süre155 gün idi negatif,ancak bende eşimde şüpheli ilişkiden 1,5 2 ay sonra ishal ve gribal bir durum yaşadık bu ishal benim hayatımda hiç alışık olmadığım bir tür idi gece uykuda bile tutamamaya başladım yaklaşık 1 ay devam etti ve o dönemde baş dönmelerim başladı ataklar halinde işin en kötü yanı gidebileceğim beni rahatlacak bir doktorda bulamıyorum artık herşeyi buna bağlıyorum çok ciddi travmalar geçiriyorum çıldırıcam,psikolağa gitmelimiyim iyi çalışmalar diliyorum ! ! !
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet aynen dediğiniz gibi psikologa daha doğrusu psikyatriye gitmeniz lazım. Çünkü bu kadar test sonucunda negatif geldiğin halde hâlâ rahat etmemenizi açııklayacak bir şey maalesef yoktur. Üstelik ana sayfadaki yazıyıda okumuşunuz.
En iyisi siz "gökyüzü" arkadaşımızın cevabını bekleyin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Hydrosel ameliaytı/Maverick 31/07/08 16:17 28 İstanbul IP:85.98.170.xxx 
Hocam merhaba,
Ben iki ay önce sol skrotumumdan özel bir hastanede prof bir hocamın yaptığı hidrosel ameliyatı oldum. Şu anda genel olarak durumum iyi ancak beni rahatsız eden bir sorun konusunda değerli görüşünüzü almak istiyorum;
Ameliyat izinin üzerinde iç çamaşırımın üzerinden dahi skrotum derisinde biraz sertçe çekme yaptığımım zaman acı hissediyorum ve hasaslık sözkonusu. Bu acı hissi ve hassasiyet ne zaman tam olarak geçip sağ taraf gibi normale döner yoksa bu sorunum maalesef daimi olarak kalacak mı?
Teşekkür ederim, saygılarımla..
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
BU şikayetiniz devamlı kalmaz. 2-3 ayda geçmesi lazım. Ameliyat sırasında kesilen küçük sinircikler böyle duyarlılık veya uyuşma meydana getir. Zaten size de bir zararı yoktur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Testoseron/ilfan 31/07/08 16:10 izmir 19 IP:88.246.66.xxx 
slm hocam benim sorum testeron hormonu neden düşer.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Testosteron üretildiği yer testislerdir. Az miktarda da böbrek üstü bezlerinden salgılanır. Testis hastalıklarında ve böbrek üstü hastalıkalrında testoseron da düşer. Bu hastalıklarda iltihap, hormon düzensizliği gibi sebeplerdir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Böbrekte taş ve varikosel/ahmet 31/07/08 15:57 sivas imranlı 26 IP:78.186.73.xxx 
merhaba ali bey. böbreğimde taş çıktı ve şiddetli ağrılar çekiyorum. bu ağrıların sadece böbrekteki taştan olduğunu düşünüyordum. ancak ilginç olan bir olay oldu testislerim bacaklarım arasında sıkıştığında ve ereksiyon olduktan sonra sağ yumurtamın tam üstünde bir damar gibi sert bir şey beliriyor sonrasında ise aynı yerde yumuşak bir doku oluyor. damar ve doku kesenin içinde ve yumurtalardan bağımsiz. kısır olacağım diye çok korkuyorum. hastalıkların belirtilerin hepsine baktım ancak benim bu belirtilerim ile ilgili birşey bulamadım.
bana yardımcı olun lütfen.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sizde varikosel olma ihtimali var. Tabii ki kesin tanı için doppler ultrason çektirmeniz gerekiyor. Korkmakla kısır olunmaz. tedavi yaptırmazsanız kısır olursunuz. Ayrıca spermiogram yaptırıp sperm durmunuzuda bilmekte fayda var.
Böbrekteki taşı bunlarla ilgisi yoktur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
varikosel/iksray 31/07/08 12:27 istanbul 33 IP:88.247.226.xxx 
İyi günler Hocam,
2 hafta önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum.
1. Tüple dalış yapabilirmiyim. 30 metredeki basıncın damarlara zaralı bir etkisi olur mu?
2.Yaralarım yeni kapandı kabuk bağladı yaralara zararı olurmu?
Saygılar
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
1- Evet zararı olabilir. Bu hareketi en az 3-4 ay yapmamalısınız.
2- Zararı olabilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Prostatit/Hayat kalitesi 31/07/08 00:49 IP:85.97.51.xxx 
Ali Bey, Isinizde kolayliklar dileyerek size birkac sey soylemek ve bunun akabinde degerli fikirlerinizi almak istiyorum.
Kronik prostatit'im. benim bir derdimde karin bolgemde sislik olusmasi, karnimi iceri cektigimde bile sislik var ve oraya dokundugumda aciyor, tam gobegimin ustu, karnimi mumkun olabildigince iceri cekiyorum ve orda yuvarlak ayva gobegi gibi sislik olusuyo (zayif bi adamim ole kilolu degilim) tabi bu arada kabizlikta var, bi ara keci gibi yapiyodum zaten buyuk tuvaletimi. Cipro kullandim, lebel kullandim daha bi cok antibiyotik kullandim. Lakin merak ettigim karimdaki ve sol tarafimda sanki bobreklerimdeki bu agrinin prostatit ile ilgisi varmidir. Acaba bobreklerimde bi sıkıntım olabilir mi. Cunki artik doktora gitmekten vazgectim prostatit icin. Lakin bobreklerimde bisi var ise diye korkuyorum. Artik zaten tuvaletede gitmekten vazgectim cunki 5 dk sonra yine tuvalete gitcemi biliyorum. Kendimi sartlayip tutabildigim kadar tutup oyle gidiyorum tuvalete. Iste boylesine kalitesiz bi yasamin ortasinda bide bobreklerimden olmiyayim diye endise duyuyorum. Bu arada mesanenin gevsemesi icin kulllanilan ilaclar ile prostatit icin kullanilan ilaclarin bi alakasi varmidir. Cunki zamaninda bi doktorum mesane gevseticide vermisti. Bu konularda soylemek istedikleriniz olursa cok makbule gecer benim icin. tesekkurler.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Karnınızdaki bu şişliğin prostatitle ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Bu barsaklardan mesaneden veya böbrek, idrar yollarından gelebilir. Ayrıcı teşhis için ultraso çeklimeli. Gerekirse barsaklar için kolonoskopi dediğimiz tetkik yapılmalı. Bazen zayıf bünyelilerde karın kaslarıda böyle şişlik yapabilir. Sonuçta araştıurma yapmak gerekir.
Mesane kası ile prostat kasları yapı olarak aynı değildir. Bu nedenle mesane kasını gevşetici ilaçlar prostata etki etmez.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
HIV korkusu/Selim 30/07/08 22:01 Istanbul 28 IP:88.244.95.xxx 
Sayın hocam,
Tam 42 gün önce yabancı bir hayat kadını ile korunmalı ilişkim oldu. Ancak, derin öpüşme vs.. oldu. 30.günde internette belirtilen bazı belirtileri oluştu. 36.günde Combi(P24AG+Antihiv) testi oldum.
Sonuç, negatif. Test yaptırdıgım özel labaratuvar sonucun yüzde 90 güvenirliği olduğunu söyledi. Ancak ben yinede, 40.günde PCR DNA Molekuler test için kan verdim. Bugün 42.gün.
Test sonucunu 49.günde verecekler.
Sorum:
1) 36.gündeki Combi testin güvenirliği nedir?
2)40.gündeki PCR Moleküler testin güvenirliği nedir? (Henüz sonuç almadım.)
3)Bu işi mutlaka ama mutlaka 6.aydaki Elizamı son noktayı koyar.
Lütfen yardımcı olun.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Combi testi negtif çıktığına göre korkmak yersiz.
9 gün daha bekleyin PCR test sonucun görün.
Eliza mutlaka son noktayı koyar diye bir şart yoktur. Her testin kendine göre özellikleri vardır.
Konu daha ziyade intaniye (infeksiyon hastalıkları) nı ilgilendirdiği için cevabım böyle kısa oluyor.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
likefaksiyon süresi 2 saatin üzerid/x-ray 30/07/08 21:53 eskişehir 25 IP:88.246.139.xxx 
sayın hocam sag testisimdeki agrı şikayetiyle üroloji uzmanına basvurdum fakat sol tarafta varikosel cıktı 4 gunlük cinsel perhizden sonra spermıogram yaptırdım sonuclar
volüm:3ml
görünüm:gri-opak
ph:8
viskozite:viskoz
likefaksiyon:2 saatin üzerinde halen likefiye olmadı
sayım:32mil/ml
molilite 1saat sonra%70
molilite 2saat sonra%60
morfoloji normal:%77
morfoloji anomaliler:%23
morfoloji bas:%7
morfoloji boyun gövde:%12
morfoloji kuyruk:%3
doktor herseyin normal oldugunu varikosel için 6 ay sonra kontrole gelmemi soyledi fakat likefaksiyon süresinin uzun olması kafamı karıştırdı bu sorun infertiliteye neden olurmu tedavisi varmıdır? tekrar başka bir uzmana muayene olup testleri tekrar ettirmelimiyim cevabınız için şimdiden çok teşekkür eder calışmalarınızda kolaylıklar dilerim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Likefikasyon önemli olmasaydı testlerde bakılmazdı değil mi? Likefikasyon meninin çözülme süresidir. Meni geç çözülürse kısırlık sebebi olabilir. Sebebide çok defa varikosel ve iltihaptır. Sizde iltihap olmadığını varsaysak bile varikosel olduğundan dolayı sebebi buna bağlayabiliriz. Bu durumda varikselinizi tedavi ettirmeniz lazım. Doktor değiştirip tahlil yaptırmaya gerek yoktur. Tahlili tekrarlayın aynı doktorunuza gidin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
penisucuna kararma/rosep63 30/07/08 20:25 istanbul 25 IP:85.107.95.xxx 
hocam iyi günler 20 gün önce iliskiye girdim penisucu icersinde sanki kararma var siyah gibi sebebi nedendir idrarda az da olsa zaman zaman peni ucunda yanma var...simdiden tesekkürler hocam
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu kararmanın sebebi girilen ilşkiden olma ihtimali çok zayıf. Ama ne olduğunu anlamak için bir uroloji uzmanına muayeme olmaktan başka çare yoktur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Testisin üstünde sağ tarafta şişlik/Halil İbrahim T 30/07/08 20:08 İnegöl 37 IP:85.107.91.xxx 
Doktor bey;
Benim penisimin üstünde karın bölgemde sağ tarafta şişlik var.Ağrı yapmıyor ama bazen şişkinlik hissi veriyor.Bastırdığım zaman kitle falan hissedemiyorum.Sizce nedir bu.İyi çalışmalar.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
BU şişlik barsak veya idrar ylundan ileir gelebilir. Bir ultrason çektirmedn film çektirmeden bir şey söylemek zordur. Bu dedikleirmi yapın sonra yine buraya daha geniş şikayetlerinizle birlikte yazın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 4998 mesaj
1...56789...167


aSgbookPHP v1.8