Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...160161162163164...167
     
kenan/Tokat 08/03/07 18:14 ucma@mynet.com IP:81.213.168.xxx 
Hocam ben 33 yaşındayım.2yıl önce varikosel grade 1 var ameliyata gerek yok dediler. Ben de olmadım.Tüp bebek denedik bir kez olmadı.Hücre sayısı bazen sıfır bazen binler bazen de milyon çıkabiliyor.En fazla 6 milyondu 3ml de Ne tavsiye edersiniz.saygılar
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel ameliyatını olun ve tüp bebeğe veya aşılamaya devam edin. Sizin için en iyisi budur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ahmet/ 08/03/07 18:02 IP:88.243.91.xxx 
Doktor bey benim sperm tahlilim normal çıktı benim bu tahlilinin dışında araştırılması gerekilen birşey varmı? yani sperm tahlili iyi olması herşeyin normal olduğunumu gösterir
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Çocuğunuz hâlâ olmuyorsa başka incelemelrde yapılmalıdır. Bunlar hormon tahlilleri, kromozom incelemeleri ve başka araştırmalr. Yani sperm tahlili normal çıkmakla iş bitmiyor
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
mehmet ince/gaziantep 08/03/07 17:49 mehmetresitince@hotmail.com IP:88.230.245.xxx 
selam hocam 5 aydır varikkosel ameliyatı oldum ama henüz daha birsey yok doktor bana trentilin retard önerdi yaklaşık 2,5 aydır alıyorum ilacı kulanıyorum arkadaşlar bana şifacı lokman hekim bitkili ilaçları tavsiye eti ginseng arı sütü tribulus önerdi şimdilik yiyorum web sitesi www.cemrebitkisel.com bana yardımcı olursanız sevinirim allah razı olsun iyi akşamlar
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın. Ameliyattan tam verim almanız için 6 ay geçmelidir. Bitkisel ilaçlarada devam edebilirsiniz. Faydasını görürsünüz zararını görmezsiniz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Konu Başlığı Yok/ 08/03/07 14:57 IP:90.26.41.xxx 
selam hocam nasiliniz. hocam eger testisler inmemisse testestoren uretimi olurmu testislerde . inmemis testistlerin bir tedavisi varmi ama yasi ilerlemis kisilerde.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Testis bozulmamışsa testosteron üretimi olur. İleriki yaş olsun çocuk olsun inmemiş testiste tedavi ameliyattır. Sadece çocuklarda hareketli testislerde hormon denemesi yapılabilir
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
HAMDİ/niğde 08/03/07 14:23 emrealabora@hotmail.com http://emrealabora@hotmail.com IP:85.104.82.xxx 
selam doktor bey...bende prostatit denen uyuz hastalık var nasıl oldum bende anlamadım genede allahımıza çok şükür doktor birşey ollmaz demişti burda ki bizim komşunun babasındada bu hastalıkyan var bayadır adam 40 yaşında sistit çok tekrallıyormuş bunu prostatit yaparmı sistit doktor bey çok sistit geçiren diyor birde böbreklere geçer miş bi aydınlatırsanız çok tşk ederiz
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Prostat büyümeleri mesanede sistit yapabilir. Ama prostat büyümeleri yolu tıkayıp, idrar akışını engellemediği sürece sistit yapmaz. Böbreklere etkisi nadirdir. Ama yolu tıkarsa idrar akışı zor olacağı için böbreklere olumsuz etkisi görülebilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ezgisu/konya 08/03/07 14:22 mrymcmc@hotmail.com IP:85.109.5.xxx 
cinsel perhiz süresi:4
miktar : 1,5 Viskozite:normal
likefaksiyon süresi:20 pH:7,0
sperm sayısı 17,6
hareketlilik
ileri hızlı hareketli :%46
ileri yavaş hareketli :%19
yerinde hareketli :%15
t hareketsiz :%20
bir saat sonraki motilite:%66
VİTALİTE
canlı sperm :%91
ölü sperm :%9
MORFOLOJİ
BAŞ ANOMALİSİ
çift :%1
küçük :
kopuk :%3
KURUK ANOMALİSİ
çif :%4
kıvrık :
kırık :
NORMAL FORM :%92
toplam anormal form :%8
dr bey eşim ameliyat olalı 6 ay oldu .... sizce bu sayıyla hamile kalabilirmiyim...cevabınızı bekliorum şimdiden çok tşk ederim..neler önerirsiniz.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet bu tahlil sonucuna göre hamile kalma ihtimali var.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ahmet/bolu 08/03/07 14:18 IP:85.104.82.xxx 
doktor bey idrar tahlili yaptırdım sizden ricam birşey varmı...kum dökme filan iltihap böbrekte bi sorun bunlarda çıkarmı bunda varmı böyle şeyler..GÖRÜNÜM NORMAL..TORTU YOK DANSİTE 1025 PH 6 PROTEİN NEGATİF GLUKOZ NEGATİF KETON NEGATİF BİLİBURİN NORMAL NİTRİT NEGATİF BLOOD NEGATİF...NADİR LOKOSİT 1-2 ERİTEROSİT GÖRÜLDÜ
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu tahlil normaldir. Kum dökme veya iltihap yoktur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hakan koyuncu/ordu 07/03/07 23:41 hacks_ss@yahoo.com.tr IP:85.107.31.xxx 
merha hocam ben 20 yasımdayım...
yediay önce varikosel oldum... ameliyat öncesi 20 milyondu. son uç ay önce yaptırdım da ise 36 cıkmıs burayakadar hersey iyi gidyr...yanlız son bir bucuk iki aydır SAG TESTİSİMDE agrı var doktar ultrason talili yaptı SOLDA "solda minimal sıvı artısı izlenmektedir. sol venoz yapılar minimal valsalva ile belirgin olup 2.1 mm ölçüldü" bu sıvı artısı kötümüdür artarrmı sperm sayısını azaltırmıı...ayrıca hocam SAG TESTİSDE DE sunu buldu LÖKOSİT GÖRÜLDÜ..
KÜLTÜR :METİSİLİNE DİRENCLİ STAPHYLOCOCCUS AUREUS ÜREDİ"
ilac olarkta
sunu verdi
"AMİKOZİT 100MG" verdi 5 tane kullandım
biraz hafif bi etki etti bitincede KENDİM 500MG nı kullandım...
sizce bu ilac dogrumu fayda verirmi agrı kesilince tekrar kültür testi yaptırmalıyım...YADA TEKRARLAMALIMIYM... AYRICA BUNLAR İNSANI KISIR YAPARMI ENDİSELENYRM LÜTFEN YARDMCI OLUN
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
O kadar suyun toplanması önemli değildir. Sperm sayısını azaltmaz. Kullandığınız ilaçları doktorunuz iltihap için vermiş. Bunları kullanmaya devam edin. 1 kutu daha kullanın. İnsanı kısır yapmaz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
cem/sivas 07/03/07 23:25 c_xcb@hotmail.com IP:85.98.21.xxx 
Sayın Hocam, tavsiyenize uyarrak bir üroloji uzmanına muayene oldum.yapılan tam idrar testinde herhangi bir gonore mikrobuna rastlanmadı.Ancak aradan geçen 15 gün zarfında kasık bölgesi ile testislerde hafif bir ağrı meydana gelmeye başladı. Ayırıca menide kristalleşme gördüm. bunun üzerine tekrar idrar testi yaptırdım ve temiz çıktı. Sizce rahatsızlığım nedir? Bunu anlamak için ileri tetkik mi lazım? aydınlatırsanız sevinrim.İlginize çok tşk ederim
Hocam müsadenizle şikayetlerime ilave yapma istiyorum. Penisimde zaman zamanda yanma oluyor. özellikle ereksiyon olunca. akıntı yok idrar yaparken de yanma olmuyor. İdrar tetkiki yaptırırken bir zaman ayarlaması gerekir mi? (sabah idara gibi) acaba bu yüzden mi rahatsızlığım tahlillerde çıkmıyor
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Belsoğukluğu değilse adi mikropların meydana getirdiği iltihaptır. Önemli olduğunu zannetmiyorum. penisteki yanmada diğer şikayetlerinize bağlı. Arasıra yanma olur. İdrar tetkiki içi bir zaman ayarlaması gerekmez. Tahlilde bir şey çıkmıyorsa damak ki bir şey yoktur. Evham yapmayın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
süleyman/kayseri 07/03/07 21:23 IP:81.213.153.xxx 
prostatit sittit yaparmı hocam bilgiler için çok tşk ler çok güzel bir siteniz var valla
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet prostatit sistit yapabilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Konu Başlığı Yok/ 07/03/07 19:48 IP:81.213.153.xxx 
mikrop dediyiniz lokositmi oluyor bakterimi hocam ben nezaman tahlil yaptırsam ya 4 .5.lokosit çıkıyor yada nadir lokosit tedavi olduktan sonra nadir çıkıyor tabi prostatit var
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Lokosit kandaki iltihap hücresidir. iltihap ve enfeksiyon meydana getirende mikroptur. Mikropla bakteri aynı şeydir.
Lokosit olması iltihabı gösterir. Mikrop gözükmez. 4-5 lokosit fazla değil ama yinede iltihap var demektir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
alican/kayseri 07/03/07 19:44 IP:81.213.153.xxx 
doktor bey bendede prostatit var agrı oluyordu genelde penis kökünde şu 15 20 gündür göbek alt traflarında o civarlarda bi rahatsızlıkoluyor baktı ağrı kesici gibi ilaçlar verdi muayenede etti elle göbek çivarlarını muayene etti eliyle çökünce filan agrı yok ama rahatsızlık var birde bana kum taş varmı sende dedi bende kum var demiştiniz dedim 8 ay önce ulrasyonla bakmıştı ilaçlar bitti ama şikayet geçmedi mesane civarı penis kökünün üstü yarım parmak üstü
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Prostatit iltihabında bu şikayetler olur. geniş bilgiyi web sayfamdaki ilgili linkten okuyabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Sedat Uyar/IZMIR 07/03/07 17:58 sedatuyar@dallas.usa.com IP:85.107.189.xxx 
Saygıdeger Hocam. :
Uzmanlık dalınıza dahil olan Rahatsızlıgım nedeni ile bilginize basvurmak istiyorum beni azda olsa aydınlatırsanız size minnettar olacagım.
Kısa bir süre Once evimizi tasıdık.tasıma esnasında bir hayli agır yükler kaldırdım.tasıma işlemini müteakiben 2-3 gun sonra sol testisimde kucuk yumurta buyuklugunde bir şişme meydana geldi.normalde agrı yok.ancak dokundugumda ve pantolon ek yerleri baskı yaptıgında acı veriyor.kesinlikle durup dururken herhangi bir agrı ve buna baglı ateslenme,idrara cıkamama ve diger sorunlar sözkonusu degil.sadece baskı dokunma oldugunda hafif bir agrı meydana geliyor.ve öyle bir an geliyor ki gecti sanıyorum.yani verdigi rahatsızlık azalıyor.ama şişlikte her hangi bir azalma olmadı.
Bu konuda arz ettigim husulara göre ön tanınız nedir.? ciddi bir problemmi yoksa basitmi? tabiki bir hekime danısacagım ama o kadarda önemli bir rahatsızlık vermedigi için önce sizden ön bilgi almak istedim. yardımcı olursanız memnun olacagım işlerinizde basarılar diler saygılarımı sunarım.SEDAT UYAR / IZMIR
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Anlaşılan sizde fıtık olmuş. Küçük olduğu için önemli değil ama büyürse ameliyat gerekebilir. Fıtıklar böyle ağır kaldırma sonucu meydana gelir. Bazen ameliyat bile gerekmeyebilir. Ama kendiliğinden kaybolmaz. Kendinizi korursanız ilerlemez. Doktora gittikten sonra sonucu yazarsanız memnun olurum
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
osman/kırşehir 07/03/07 17:14 osmankaraa.67@hotmail.com IP:88.229.106.xxx 
bitkisel tedavinin varikosele etkisini sormuştum herkesinkini cevaplamışsınız benim sorum arada öyle duruyor.Kırıldım biraz. ben gerçekten bilmediğim için sormuştum
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Osman kardeşim sitem edinceye kadar Beni uyarsaydın memnun olurdum. Sorunu yeni görüyorum. Sizin kalbinizin kırılacağına benim kafam kırılsaydı.
Zaten sitede sorun var. Dikkat edersen ana sayfadaki forumu kapatmak zorunda kaldım. Sorunuda hala çözemedim. Senin sorunu yeni gördüm. Nasıl oldu da göremedim diye şaşırdım. Neyse problemleri inşallah çözeceğim. Kusura bakma. Sorunun cevabını aşağıda yazıyorum
     
     
ÖZKAN/gaziantep 07/03/07 15:57 bozkurt.2152@hotmail.com IP:81.213.72.xxx 
meraba sayın hocam ben prostatit hastalıgına yakalanmışım cok sık idrara gidiyorum gitsemde idrar hissi devam ediyor yanma oluyor,aslında beni en cok rahatsız eden idrar hissinin devam etmesi doktor bazı ilaçlar yazdı monodoks menefloks ama pek faydasını görmedim ne yapmam lazım hocam bana,cevap verirseniz cok sevinirim şimdiden tşk ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Prostatit tedavisi zor bir hasatlıktır. kullandığınızı ilaçlar yeterli gelmemiş. Doktorunuzdan bu ilaçları değiştirmesini söyleyin. Daha kuvvetli ilaçlar yazmalı.
Ayrıca kabız kalmayın, bol su için acı baharatlı yemeyin. Bilhassa ayaklarınızı üşütmeyin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ahmet/istanbul 07/03/07 14:13 IP:81.215.153.xxx 
merhaba .hocam varikoseli olan birinin ameliyat yerine aşılamaya gitmesi dahamı mantıklı olur.yani bende sperm kalitesinde düşüklük var. ben de amelyat yerine eşime aşılama sistemi uygulasak diye düşünüyorum nasıl olur.bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim. sağolun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet uygun olur. Şayet maddi durumunuz iyiyse varikosel ameliyatı için beklemeyin. Aşılama uygulayın. Ama varikosel ameliyatından sonra sperm kalitesi yükseleceği için aşılamada başarı şansı yüksek olur
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ebrusunar/ankara 07/03/07 13:16 ebrusunar@hotmail.com IP:88.226.24.xxx 
idrarda epitel neden yüksek çıkar ve neyin göstegesidir. yanıtlarsanız sevinirim çok teşekkürler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
İdrarda epitel hiç bir şey ifade etmez. Hastalıkta değildir. Normal mukoza dediğimiz idrar yolları iç tabakasının idrara karışmasıdır. Yani tabaka kendisini yenilerken eskiler idrara atılır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
volkan aktürk/ankara 07/03/07 11:10 fayido@mynet.com IP:85.106.168.xxx 
Hocam benim merak ettiğim şu spermiogram testimde sonuçlar tatminkar edici. Örneğin
Miktar 3.7
ph 7.5
1.saatte haraketli sperm sayısı %70
bu 1.saatin analizinde ise
a hızlı ileri haraketli %20
b yerinde haraketli %50
c Haraketsiz ise %30
(Sizcede bu değerler normal yorumlanabilir mi)
Kruger de ise
Morfoloji sperm sayısı % 6
bas anomalisi % 90
Boyun ve araparca anaomalisi %1
Kuyruk anomalisi % 21
sıtoplazmık cıkıntı % 1
Normal Bası Oluıp boyun araparca ve kuyruk anomalisi %4
Bu değerlerin yanısıra renkli doppler de sol tarafda malesef 1 grade varikosel tespiti oldu.
Varikosel ameliyatına girmek bir noktada son çare olarak yorumluyoruz. Bunun yerine trental isimli ilaçla bir müddet daha zaman verildi. 3 yıllık evliyiz ve son 6 aydır korunmuyoruz sizce biz fazlamı evhamlıyız hocam önerileriniz ne olabilir bize
Teşekkürler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Grade 1 varikosel fazla değil ama ileride dahada büyür ve spermleri bozabilir. Acele olmazsa bile varikoselden ameliyat tavsiye ederim. Evham yapacak bir şey yok sperm durumu ortada. Miktarı 3.7 Milyon diye okudum Yanlış değil değil mi Takbaşına trental yetmeyebilir. Doktorunuzla daha detaylı konuşun.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hakan/ 06/03/07 22:52 hakanjan33@mynet.com IP:88.227.31.xxx 
mrb hocam;(sorumu tekrar gönderiyorum)
yazdığım yazıma cvp.yazmışsınız tşk.ederim.ama hastalığım olan mesane boyu yüksekliğinin tek çözümünün ameliyat olduğunu onunda dr.dediği gibi riskli olduğunu(meninin geri kaçması ve bununda kısırlık sebebi olduğunu) ve bitkisel çözmün vede ilaçların buna çare olmadığını eklemişsiniz.benim kafama takılan ise sizin yazınızda önce tüp bebek yapıp sonra ameliyat ol demişsiniz.YANİ ŞUANKİ ŞARTLARDA BEN NORMAL YOLLARDAN ÇOCUK SAHİBİ OLAMAZMIYIMKİ TÜP BEBEK TERCİHİNDE BULUNUP SONRADAN AMELİYAT OLMALIYIM.
hocam şimdi kafam karıştı,ben ameliyat olmadan çocuk sahibi olamazmıyım,ameliyat olsam meninin geri kaçma riski olduğu için normal yoldan çocuk sahibi olamam diye öğrenmiştim ama..
hocam bu soruma bian önce cvp yazarsanız çok sevinirim.teşekkürler....(hocam cvb.nız benim için çok önemli saygılarımla
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet bir yanlışlık olduğu doğru. Ben mail adresine cevap yazmıştım ama zannediyorum geri döndü. Bende farkına varmadım. Soru boşlukta kaldı. Yoksa şimdiye kadar kimseye cevap yazmadığım olmamıştır. Cevaplar olumsuz olsa bile mutlaka en geç 24 saat içinde yazarım. Bu aksaklık için kusura bakma. Gelelim sorunuza
Meni geri kaçınca nasıl çocuğunuz olacak ki? şayet ameliyat olursanız vede meni geriye kaçacak olursa çocuğunuz olma ihtimali yoktur. Ama tüp bebek veya aşılamada şayet testisten parça alınıp uygulanırsa çocuk olma ihtimali olabilir. Bunun ben bir fikir olarak söylüyorum.
Yani sonuç olarak meni geriye kaçarsa çocuk olmayabilir. Ama testisten sperm hayvancığı alınıp aşılama yapılırsa çocuğunuz olabilir. Ameliyatıda daha sonra olabilirsiniz. Bunda nereyi anlayamadınız ben anlamadım
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
erdal/samsun 06/03/07 22:17 teknikogretmen@mynet.com IP:88.230.167.xxx 
Hocam temmuz ayının 15. korunarak cinsel ilişkiye girdim.Daha sonra içime bir vesvese düştü.Ve kasım ayında eliza testi yaptırdım.sonuç negatif çıktı.Daha sonra ocak ayında tekrar yaptırdım.Oda negatif çıktı.ama bir türlü bu vesveseden kendimi kurtaramıyorum.Sizce bu kadar test yeterlimi.Cevap yazarsanız memnun kalırım
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
AIDS testi ilişkiden 3 ay sonra yapılmalıdır. çünkü AIDS mikrobuna antikorlar ancak 3 ay sonra meydana gelir. Negatif çıkarsa bir 3 ay sonra test yenilenir. B unda negatif çıkarsa bu sonuç kesindir. Bundan sonra hala şüphelenmek vesveseye girer. Her hastalığın ilacı vardır amam vesvesenin yoktur. Ben başka ne diyeyim
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hasan/trabzon 06/03/07 21:57 hasan_efendioglu@hotmail.com IP:88.230.202.xxx 
selamün aleyküm hocam.sitenize girdim, verdiğiniz bilgilerden dolayı çok memnun oldum Allah sizden razı olsun.size birkaç sorunumu anlatacağım beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.gece çok sık idrara kalkma şikayeti ile iki kez üroloji doktoruna gittim.% 25 prostat büyümesi denilerek bazı ilaçlar verildi.ilaçları kullandım fakat şikayetlerimde hiçbir olumlu gelişme olmadı.üçüncü kez gittiğimde sinoskopi yapıldı.şikayetin prostat sonucu değil idrar kanalı boynundaki eğrilikten kaynaklandığı söylendi.tekrar ilaç verildi fakat şikeyetlerim yine aynen devam ediyor.benim sorunum gece yattıktaan 3 saat sonra normal idrara çıkıyorum.tekrar yattıktan 1 saat sonra mesan bölgesinde şiddetli baskı ve ağrı sonucu uyanarak tekrar idrara çıkıyorum.bu olay sabah yataktan ayağa kalkana kadar her yarım saatte bir devam ediyor.bazen en son çıkışımda çok az bir idrar geliyor. sanki hiç idrara çıkmamış gibi bir his oluşuyor.bazı akşamlar ekşili acılı ve asitli içecekler aldığımda gece sık çıkma olayı daha ağrılı ve sık oluyor.bu şikayetim 5 yıldır devam ediyor .İdrarımda bugüne kadar hiç kan görülmedi.yardımlarınızı ve değerli bilgilerinizi bekliyorum.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
İdrar yolundaki eğrilikler daha doğrusu daralmalar bu yazmış olduğunuz şikayetlere neden olur. Bu da aynen prostat gibi şikayetleri doğurur.
Tedavi olarak bu idrar yolundaki eğriliği düzettirmeniz lazım. Bunda kapalı bir ameliyatla mümkün. Bulunduğunuz yerdeki bu işi yapan üroloji doktoru vardır. Her doktor bunu yapamadığı için daha önce gittiğiniz doktor bu tedavi yolunu size söylememiş olabilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ali/istanbul 06/03/07 20:53 yusuf-wxq@hotmail.com IP:81.215.130.xxx 
merhaba.sayın hocam bendeki sorun varikosel çıktı.çünki yaptırdığım 2 adet sperm tahlilinde sonuçlar düşük çıktı daha sonra gittiğim üroloji doktoru bana sol taraflı bayağı genişlemiş varikosel olduğunu söyledi çocuk bu haliyle olmazmış.bende ameliyat oldum .ama çok ağrılar var ve çok sertleşti ameliyat yeri.yani bu ameliyatın faydası olacakmı sperm kalitesi yükselecekmi.neler diyeceksiniz.bu arada ne zamana kadar bu ağrılar sürecekbirde amelyata gerek varmıydı?yada aşılama yoluna gitseydik daha mı iyi olurdu..?lütfen yanıtlarsanız.çok sevinirim allah razı olsun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel de ameliyat şarttır. Ameliyattan 6 ay sonra sperm kalitesi yükselecektir ve çocuğunuzun olma ihtimali artacaktır.
Ağrılar ve şişlik biraz daha devam eder sonra geçer. Bu süre bazen 1-1,5 ay devam edebiliyor
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
OKTAY YURDAKUL/Ankara 06/03/07 17:31 oktay_yurdakul@hotmail.com IP:81.215.44.xxx 
Sn hocam sperm sonuçları ekteki gibidir.Değerler normalmidir.Çocuk sahibi olabilirmiyim?1 yıllık deme de sonuç alamadık.Eger sorun var ise hangi yolu denememizi önerirsiniz. ilaç vb...
Teşekkürler.
SPERM SONUÇLARI
Perhiz 4 gün Miktar:2,9 Ph:7.2
Likefikasyon süresi:15 dk
1. saatte hareketli sperm yüzdesi:%65
hızlı ileri hareketli:%30 Yavaş ileri Hareketli:%30
Yerinde hareketli:%5 Hareketsiz:%35
sperm yogunluğu:31 000 000/ml
Yuvarlak hücre :2 000 000/ml
Lokosit:1 000 000/ml
Normal morfolojili sperm yüzdesi :%15
BAS ANOMALİSİ:%85
BOYUN VE ARAPARCA ANOMALISI %3
KUYRUK ANOMALISI :%9
SITOPLAZMİK ÇIINTI :%2
NORMAL BASI OLUP BOYUN ARAPARCA VE KUYRUK ANOMALISI:%0 Teşekkürler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramınız normal sadece biraz hareket eksikliği var. Hafifte şekil bozukluğu. Doktorunuzdan sperm hareketlerini artıracak ilaç ister ve bunu kullanırsanız zannediyorum problem kalmayacak ve çocuk sahibi olabileceksiniz. Tabii ki kendi yönünüzden. Eşinizide kadın hastalıkları uzmanına göstermeniz lazımdır
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
EMRAH COŞKUN/İSTANBUL 06/03/07 14:26 emrahcoskunn@yahoo.com IP:85.103.102.xxx 
Sayın hocam benım sorum varikoselle ilgili;sol testisim ve sol bacağımda ağrı şikayetlerim vardı,üroloji doktoruna gittim ve Skrotal Renkli Doppler USG çektirdim.Sonuçlar:
Sol tarafta panpiniform pleksus venlerinde minimal dilatasyon izlenmekte olup istirahatte yaklaşık 2.2mm, valsalva manevrası ile 3mm. olarak ölçülmüştür.Sağda panpiniform pleksus venlerinde dilatasyon saptanmadı.Renkli doppler incelemede valsalva manevrası ile her iki tarafta belirgin venöz geri akım saptanmadı.Sonuç olarak da:
Sol grade I(stop tip)varikosel ve sağ epididim başında yaklaşık 4mm çaplı basit kist.
Doktorum bu sonucun ardından spermiogram istedi ve onu da yaptırdım hocam.
Spermiogram sonuçlarım:
yaş:24 Abstinans süresi:
hacim:3.2ml
likefaksiyon:30dk sayı:58 300 000/ml
hareketlilik:%71
hızlı ileri hareket a)%23
yavaş ileri hareket b)%35
yerinde hareketli c) %13
hareketsiz d) %29
normal oranı %24
aglütinasyon:negatif yuvarlak hücre:300 000/ml
yıkama sonrası:
hacim:1ml sayı:29 000 000/ml
hareketlilik %84
Hocam bu sonuçlara göre doktorum küçük bir varikoselim olduğunu ameliyata gerek olmadığını sperm sayılarımın da normal olduğunu soyledi.
Hocam 1.5 yıllık evliyim,şimdiye kadar korunduk ancak 1-2 ay sonra çocuk yapmayı düşünüyoruz.Bu şartlarda sizce olumsuz bir durum var mı?Hocam cevabınızı bekliyorum.
Saygılarımla.Allah razı olsun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Doktorunuz doğru söylemiş. izde küçük bir varikosel var. Ameliyat tavsiye etmemmiş ama ben tavsiye ediyorum. Çünkü bu varikosel ilerde büyür ve sperm değerlerini bozabilir.
İsterseniz 6-7 ay bekleyin çocuğunuz olmazsa ameliyat olun. Hem böylece kafanıza da takılmamış olur. 6 ay sonra doppleri tekrar çektirip şimdiki değerlerle kontrol ettirin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
CANER/İST 06/03/07 13:25 IP:85.97.203.xxx 
İYİ GÜNLER DOKTOR BEY SORUM YAKLAŞIK 4 AY ÖNCE ÇİFT TARAFLI VARİKOSEL AMELİYATI OLDUM ACABA ŞİMDİ FUTBOL OYNAMAM VEYA ANTREMAN İÇİN KOŞU YAPMAMIN VE BİRDE EGSERSİZ YAPMANIN SAKINCASI OLURMU. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM. SAYGILARIMLAR
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Hayır sakıncası yoktur. Ama yinede dikkatli olmakta fayda varıdr. Zaten ağrı ile kendini gösterir
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
zeliha döner/ankara 06/03/07 13:19 zelihadoner@hotmail.com IP:88.226.19.xxx 
iyi günler bugün aldıgım haberle netten varicosel nedir diye araştırmaya başladım ve sizin sitenize rasladım doktor bey yaklaşık 1haftadır eşimin sol kasık bölgesi ağrıyordu koşu yaparken dahi ağrısı oluyormuş çekme yapıyormuş iş yerindeki revirdeki doktorlara danışmış varicosel olma ihtimalin çok yüksek ve kısırlık olabilir demişler ameliyat önermişler.eşim ameliyat olursa kısırlık gibi bir sorunu olurmu?birde arkadaşları korkutmuş şuan tedirgin bir şekilde yarınki doktor randevusunu bekliyor eğer ameliyatta hata gibi birşey olursa peniste sorunmu olur açık olarak yazayım ilişkiye birdaha girememe diye bir sorunmu olur beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.en kısa zamanda cevabınızı bekliyorum saygılarımla
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel hakkındaki geniş bilgiyi benim sayfadan alabilirsiniz. varikosel ameliyatı zaten kısırlığı önlemek için yapılan bir ameliyattır. Öncelikle bir dopler ultrasonu çektirin, şayet varikosel varsa ve ameliyat gerektiriyorsa ameliyatınızı olun. Ameliyatta hata olmaz. Olsa bile peniste dolayısıyla ilişkide anormal bir şey olmaz merak etmeyin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
elif/erzurum 06/03/07 12:03 e_l-i_f@msn.com IP:85.97.127.xxx 
Merhaba! Ben Elif yaşım 22
Küçüklüğümden beri cildim kaşınıyo geceleri bazen uyuyamaz hale geliyorum. Çok yere gittim ama gene aynı gene aynı kaşınan yerler artık nasır şeklinde sert bir tabaka oluşturdu. Bu durum beni çok üzüyo bi erkek arkadaşım var ve bu durumu ona söyleyemiyorum benden soğur diye oturup ağladığım bile oluyor bazen. Bunun bi çaresi olmalı lütfen bana yardımcı olun cvbınızı mutlaka bekleyeceğim saygılarımla
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Yazmış olduğunuz şikayetler tabii ki hoş olmayan şeyler. Ama benim yapabileceğim bir şey yoktur. Bunun bir cilt hastalığı olduğunu düşünüyorum. Probleminizi de cilt doktoru uzmanlar çözecektir. Bir defa gittiniz olmadıysa bir defa daha gibi, olmazsa bir daha gidin. Mutlaka tedavi için bir yolu olmalıdır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
berkand/bursa 06/03/07 10:08 bahriyeli1978@hotmail.com IP:81.214.222.xxx 
Ali bey,
daha önce ben aşağıdaki spermogram sonuçlarımı size yollamıştım ve normal yolla çocuk sahibi olabileceğimi söylemiştiniz.benim merak ettiğim;
1-spermogram testi bir defa daha yaptırsam çok farklı sonuçlar çıkabilirmi?
2-çocuk sahibi olabilmek için kadının yumurtlama dönemi dediğimiz ki benim bildiğim adet kanamasından sonraki 10-15. günler arası haricindeki günlerde gebe kalınma ihtimali olup olmadığı?
3-düzensiz adetin gebe kalınma üzerindeki etkisi?(benim eşim şubat 1 de en son olmuştu,bu tarihten sonra 5 martta tekrar oldu bende test yaptırdım günün geçtiğini düşündüğüm için ama sonuç negatifti)
4-benim sağ testisin inmemiş durumda büyük ihtimalle doğuştan bunun bu saatten sonra torbaya indirilmesi yada alınması arasında bir fark varmı?sizce çocuk sahibi olduktan sonramı ameliyat olayım yada şimdimi?
en son kızılayda yaptırdığım spermogram testim;(ilerleme hızı normalmi sizce?)
Normal,akıcı çözünme:75 p,H:7,7 H.İLERLEYEN:%42 yavaş ileleyen:%7 toplam:%49 lerlemeyen:%12 hareketsiz:39 canlılık:66 aglütinasyon:yok agregasyon:yok hacim:2,8 sperm sayısı:94.400.0000 tam sperm sayısı:264.320.000 genç sperm,epitel:800.000 lökosit:400.000 preparatta:normal olgun sperm hücrelerinin yanı sıra sıra baş ve kuyruk anomalisi olan hücrelerde görüldü
Tşk
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
1- Evet farklı sonuç çıkabilir
2- Evet böyle bir ihtimal var fakat uzak ihtimaldir. Ancak hanımın hormon düzensizliği varsa olabilir
3- Düzensiz adet hormon bozukluğunu gösterir. Bu nedenle hormonsal tedavi görmek gerekir
4- Bu safhadan sora ameliyatın olanın bir faydası olmaz
5- Az hareket ve şekil bozukluğu var
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Vedat/ 06/03/07 09:12 IP:88.254.14.xxx 
nedemek hocam tabiki dua edicem demekki tek bende değilmiş bu olay hep tek bende diyodumm hocam nerdeyse artık düşenemz hale getirdi benii olayları çözmekten gına gelmişti makata fazla dokunmak yokk şimdi işi çözdüm hocamm artık şüpe yokk hep böle bişey geliyomuş gibi oluyoduu arttık sonn sizde bunu doktor olarak söyledinizya benim için çok rahatladıı HER NAMAZ KILIŞIMDA ALLAHIN İZNİYLE SİZE DUA EDİCEM EMİN OLUNN namaz kalmazkende bende bu roblem vardı bilmiyodum artık ben her 2 günde bi banyo yapıyodumm allahımın hidayetiyle başladım namaza bi gecde karar verdim kuran okurken rabbim hidayet etti allaha şükür aslında hocam dr.gittim dr.biraz gıcık etti beni adam sonuçlara baktı güzel söledide öle başından savar gibi yapınca tereddütler kaldı sizin gibi açıklamadı hiç bişeyii DUALARIM SİZİNLE HOCAM TEKRARDAN ALLAH RAZI OLSUNN NEDİYİM HOCAM OKADAR MUTLUYUMKİ ANLATAMAM ÇOK SAOLUN ÇOK HAYIR DUASI EDİCEM SİZE ŞU VESVESE İLLETİNDEN KURTARDINIZ BENİİ
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hekimoglu/ordu 06/03/07 03:49 hacks_ss@yahoo.com.tr IP:85.107.31.xxx 
merhaa hocam
ben altı ay önce orta derece varikosel oldum hersey normalll... yanlız
son birbucuk iki aydır sag tesstismde bir agrı belrdi doktar bir takim ilaclar verdi fayda etmesi son olurak
ultrason filan...idrar ve sperm testi yaptı spermde lokosit varmıss bitakım mikrop üremis ve bana antibiyotik verdi...bes tane onları kullandım agrı devam etti bende aynı antibiytigin 500 lügünü kullanmaya basladım biraz iyi geliyr hocam sence
bu kısırlık yaparmı kötü bisey mi gecermi korkuyrm yardımcı olurmusun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu durumun kısırlık yapacağını zannetmiyorum. Sperm tahliliniz normale dönerse kısırlık olmaz. Sağdaki ağrı belki iltihaptan ileri geliyordur. Zaten doktorunuz bunun için antibiyotik vermiş. İlaçlarınızı kullanın, çok ayakta durmayın, bilhassa ayaklarınızı üşütmeyin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...160161162163164...167


aSgbookPHP v1.8