Dr.Ali Hatay HASTA ODASI MESAJ PANOSU

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...158159160161162...167
     
rumuz: çok dertli/bolu 18/03/07 15:28 IP:88.251.56.xxx 
merhaba hocam bizim sorunumuz çocuk olmaması biz 2,5 yıllık evliyiz hiç korunmamıza rağmen hiç çocuğumuz olmadı önce eşimin sperm sayısı 20 milyon du bu yavaş yavaş düştü ve 150 bin oldu bu arada doktorumuz eşimin sol yumurtalığında varikosel olduğunu söyledi ve geçen hafta ameliyat oldu ameliyattan önce sperm sayısı 5,600 e çıktı şimdi bunlardan sonra hamile kalmam için ayrıca bir tedavi olmamız gerekir mi ve biz çok istiyoruz bir çocuğumuz olmasını aşılama yaptırsak yada kendi halinde hamile kalsam ne kadar sürer lütfen bize yardım edin ve eşim yeni ameliyat oldu ve ameliyat yeri kızardı ve şişti ayrıca akıntı oluyor bunlar normal mi şimdiden size çok teşekkür ederim kolay gelsin hoşçakalın
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
150 Bin ve 5 Milyonluk sperm çocuk için yeterli değilidir. Tabii ki tedavi olabilirsiniz. Ama bu tedavi hem çok uzun süreceği için ve pahalı olduğu için, birde sonucun ne olacağı belli olmadığı için ben size imkanınınız varsa aşılamayı tavsiye edeceğim.
Ameliyattaki akıntı ve kızarıklık iltihap olabilir. Doktorunuz antibiyotik vermediyse antibiyotik kullanmak için doktorunuza başvurun.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
atalay/ankara 18/03/07 15:27 yasanmamis_yillara_inat@hotmail.com IP:88.229.153.xxx 
bende bel soguklugu hastalıgı var sürekli belim üşüyo hiç bir saglık güvencem olmadıgından tedavi olamıyorum ne yapmalıyım
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Belsoğukluğunda belde üşüme olmaz. Belsoğukluğu bir tabirdir. Şüpheli ilişki sonucu cinsel yolla bulaşan bir mikroptan ileri gelir. Sizin belinizde mi rahatsızlık var.
Devlet hastaneleri çok cüzü bir fiyata muayene ediyor. Buralarda muayene olabilirsiniz.
Cinsel yolla bulaşan hastalık için urolojiye, bel rahatsızlığı için fizik tedaviye muayene olmalısınız.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Konu Başlığı Yok/ 18/03/07 13:43 IP:90.40.221.xxx 
hocam cok yakinda testis biopsisi olacagim bende bu testistler yukari inip cikiyordu sperm bulma sanslari varmi boyle bir durumda bulunan varmi testis biopsisini normaal urolog yapacak prof da degil op dr degil birsey degisirmi turkiyede yaptirsan testis biopsisi kaclira ortalama
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sperm tahlilinde sperm bulunmazsa testis biyopsisi yapılır. Bu durumda kanallarda tıkanıklık varsa testiste sperm bulunur. Yoksa testis sperm üretmiyor demektir. Araştırma yapmak gerekir.
Türkiye'de devlet hastanesi ve özel hastanede fiyatlar değişebilir. Fakat çok pahallı bir şey değildir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
DR.ALİ HATAY/ 17/03/07 23:12 IP:85.106.238.xxx 
Cevap yazıdığım fakat geri dönen arkadaşların isimleri aşağıda. Lütfen posta kutunuzu kontrol edin. Veya bana başka bir adresten ulaşın.
===========================
Birol Oğuz yasamca@hormail.com
Cevap:
Ben Konya'da b ulunuyorum. İstanbul bana yabancı çevre. İstanbul'da size tavsiye edebileceğim bir hastane yoktur
===========================
Osman Kara: fatih02323qhotmail.com@server3.host.org.in
Cevap:
Mesane iltihabı için idrar kültürü, prostat iltihabı için akıntı varsa bunun kültürünü yaptırtsanız hangi ilaç faydalı ve hangi mikrop üremiş belli olur. Sonra bu test sonucu ismi belli olan ilacı kullanırsınız.
Bunun haricinde yapılan işlemler hem tesirli olmaz hemde boş yere çaba olur.
     
     
kursathan ozdemır/ 17/03/07 22:57 sulkur@hotmail.com IP:88.254.49.xxx 
meraba bı yanlıs anlasılma oldu ben esı derken bayanım.esımın spermıyogram sonuclarını dun yazmıstım.suan doktorumuz hıc bı sorun yok dedı.yanı bendede bı sorun yok ama bız ığne tedavısı ıle yumuta catlatma yanı buay bunu denıyoruz.bana sansımın yuksek olduğunu soyledı.aslında bana doğal yolla bebek sahıbı olmamı soyledı ama dayanamadım cunku 2 yıl once kurtaj yaptırmıstık.keske yaptırmasaydık.ıstenmeyen gebelıkdı.yenı evlıydık.sız sımdı sorunlar olduğunu soyluyosunuz kumelesme hareket azlığı .. gıbı.bunlar bebek sahıbı olmamıza engelmı.ozellıkle buay .suan ben kendıme hergun karnımdan ığne yapıyorum.bu ay onemlı ay.cok kafam karıstı doktor bey.lutfen acıklayıcı bı cvp beklıyorum.
pekı neden doktorumuz sayı ıyı sadece yapısıklık var oda onemlı degıl dedı.hatta asıst dıye bı ılac vermıstı yapısıklık ıcın.daha sonrada tetradox kullandı esım.bu tedavı yeterlımıdır. durum cok kotu degıl demı.
cvbınızı beklıyorum
tesekkurler.
cok guzel bı sıte ayrıca
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramda sayı normal olsa bile yapışıklık önemlidir. Buna biz aglutanasyon deriz. Antikorların kümeleşmesidir. Kısırlık nedeni olabilir. Bu dunumda spermin yıkanıp tüp bebek veya aşılama yapılması gerekebilir.(dikkat edin gerekebilir diyorum. Mutlaka gerekli demiyorum.)
Kafanızın karışmasına gerek yok. ben burada sadece fikirlerimi söylüyorum. Sizi takip eden doktor daha iyi bilir. Sizde tedavi görüyormuşsunuz. Tedavinize devam edin.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Yok/ 17/03/07 22:43 IP:85.106.238.xxx 
hemoroid hastalığı çabuk ilerlermi (ay, yıl vs... gibi) ilerlememesi için ne yapılır
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Size aşağıda cevap vermişim. Lütfen orayı okuyunuz. Orada şöyle yazmışım.
Hastalığın durumuna göre ilerlemesi uzun veya kısa sürebilir. Genellikle kısa sürede ilerler.
Kabız kalmayın, acı baharatlı, tahriş edici şeyler yemeyin. Çok oturmayın
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
OSMAN/KIRŞEHİR 17/03/07 22:30 osmankaraa.67@hotmail.com IP:88.254.49.xxx 
İyi geceler bende sol 2 sağ 1 varikosel var 28 yaşındayım 3 yıllık evliyim çocuğumuz olmadı yazın sizde ameliyat olacağım çünkü urfadayım.tahlil sonuçları iyi ,sadece biraz hareket azlığı var %45 lerde. Sayı toplamda 270 milyonlarda ml'de ise 75 milyonlarda doktorum illaki varikosel ameliyatı ol diyor bende yazın konyada olacağım demiyorum yanlış anlar diye.Sorum şu hareketliliği artırıcı ilaç yazarmısınız dedim çünkü 1 çocuğum olsun ondan sonra ameliyat olayım diye.Doktor yazmadı sebebide bu konumda ilaç yazmak deveye hendek atlatmak gibi olurmuş. böyle dedi ve yazmadı.Hal böyleyken yani varikosel varken sperm hareketini artıracak ilaç yazılmaz mı?Sizce başka doktora gitsem yazar mı
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel varken ilaç kullanmak doğru olmaz. Çünkü ilacın faydasını göremezsiniz. Öncelikle sebep ortadan kaldırılmalı sonra ilaç kullanılmalıdır. Ameliyattan sonra belkide ilaca bile gerek görmeyeceksiniz.
Şu örneği daha önce söyledim mi?
Bir tarlaya tohum ekmeden önce ne yapılıyor. Tarlanın ayrık otları ayıklanıyor, sürülüyor,gübre atılıyor sonra tohum atılıyor. Buda aynı şey.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ibrahim/bursa 17/03/07 17:48 IP:88.246.113.xxx 
abstinans süresi: 3gün
lökosit :0.2milyon/ml
volüm :3.8ml
aglütinasyon :görülmedi
görünüş :opalesan
diğer hücreler :0.8milyon/ml
kıvam :viskozite artmış
likefaksiyon süresi :>60dakika
ph :alkali
konsantrasyon :31.8000.000/ml
total konsantrasyon :120.800.000/3.8ml
progresif motilite(+4,+3):%73.0
motil :%11.6
toplam motil hücre oranı :%84.6
immotil :%15.4
motil sperm sayısı :102.2M
kruger kriterlerine göre :%7
who kriterlerine göre :%39.6

SİZE SORUM ŞU DOKTORUM DEGERLERIN İYİ OLDUGUNU SÖYLEDİ FAKAT LİKEFAKSİYON SÜRESİNİN UZUN OLDUGUNU SÖYLEDİ BU COCUGUM OLMASI ICIN BI ENGELMI COCUK SAHIBI OLMAYI ISTIYORUZ CUNKU. CEVABINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramda likefikasyon süresi uzamış, şekil bozukluğu var bunlar çocuk olması için engeldir. Varikosel muayenesi olun. Şayet varsa bunu tedavi ettirin. Birazda iltihap olduğu için antibiyotik kullanmalısınız.
Ancak bundan sonra çocuğunuzun olma ihtimali var. Tüp bebek te deneyebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Konu Başlığı Yok/ 17/03/07 15:55 sulkur@hotmail.com IP:88.226.220.xxx 
doktor bey varıkosel nedır tedavısı nasıl uzun surelımıdır.suan gıttığımız doktor sonuclarınız ıyı dıye bızı bebek tedavısı altına aldı.boyle bısey vrsa neye guvenerek alıyor acaba.ılk once esımın tedavısı gerekmıyormu.normal yolla suan hamıle kalabılme ıhtımalım nedır tesekkurler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel hakkındaki geniş bilgiyi benim web sitemden okuyabilirsiniz.
"Bebek tedavisine almak" ne demek anlayamadım. Ayrıca "Neye güvenerek" demekle neyi kast ediyorsunuz?
Eşiniz derkende hanımınız mı yoksa beyiniz mi?
Görüyorsunuz ki soruları siz değil ben soruyorum. Çünkü bunları bilmek lazım ki doğru cevap verebileyim.
Hamile kalma ihtimalini okuyunca bayan olduğunuza karar verdim.
Eşinizin (Beyinizin) sperm tahlilini bilmeden hamile kalmanız ihtimalini söylemek çok zordur.
Sperm tahlili yaptırdınız mı? Beyinizde varikosel var mı? Bunlar hep cevap için şart olanlardır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
kursathan ozdemır/ankara 16/03/07 23:53 sulkur@hotmail.com IP:88.226.220.xxx 
doktor bey o adsız sahısda benım yanlıs oldu pardon.
ıyı gecelerrr.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Ben isimlere önem vermem. Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma hastalıklar için önemli değildir. Zaten bu mesaj odasının amacı da budur. İsmini vermek istemeyenler için burasını açtım. Önemli olan hastanın sağlığı ve benim onlara yardım edebilmemdir.
Sadece yaşınızı, cinsiyetinizi yazınız. Çünkü bunlar hastalık teşhisi için önemlidir. Cinsiyet belirtilmeden "Eşimde şunlar var" demek garip oluyor. Çünkü eşlerden hangisisiniz? mail adreslerinde bile bayanlar eşlerinin ismi ile yazdıkları için durum karışıyor
Birde cevabı adresinize almak istiyorsanız, adresinizi doğru yazın. Posta kutunuzun çalıştığından emin olun. Yazdığım cevaplar geri dönüyor. Buda beni üzüyor. Size hizmet için her zaman varım.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Konu Başlığı Yok/ 16/03/07 23:52 IP:88.226.220.xxx 
doktor bey suan pregron kullanıyorum tedavı altındayım yanı bu ayda hamıle kalmam ıcın önemlı bı ay.lutfen acıklayıcı bı msj yazarmısınız .ıcım hıc rahat degıl.
ınatcı bır esım var.sıgarada kullnıyo etkısı olurmu acaba olumsuz.lutfeeeeen.
rıcaa edıyoruummmmmmmmm.
acele cvbınızı beklıyorum.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
İlacınıza devam edin. Sigara kısırlık için direk etkilidir.
İnşallah sonuca varırsınız. Başka nasıl yardım edebilirim?
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
kursathan ozdemir/ankara 16/03/07 23:25 sulkur@hotmail.com IP:88.226.220.xxx 
mıktar 2
renk beyaz opak
vızıkosıtesı yuksek
ph 9
cozulme suresı 1,5 saat
spermatazoit sayısı 45 mılyon
aglutınasyon var
yapama koefı 6 saat sonra 2
ılerı hızlı hareketlı25
ılerı doğru hareketlı30 yerınde 15
hareketsız 30
normal morfolajı 95
bas anamolısı 1
boyun anamolısı3
kuyruk anamolısı 1
her sahada 10-12lokosıt
6-7 erıtrosıt
2-3aglutıne olmus spermotozoıt kumesı goruldu.
hocam sonuclar bunlar ıkı doktora gıttık bırı bu sonuclarla cocuğunuz olmaz ıltıhap var dedı.
dığerıde yapıskanlık var normal dedı.
bı tur antıbıyotık kullandı esım.tekrar gıtmıyor .ıkna edemıyorum.ve suan hıc bı sorunum olmadığı halde
ığne kullanarak hamıle kalmak ıstıyorum.lutfen cevap yazarmısınız.bu sonuclar nasıl.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramda kümeleşme ve hareket azlığı ve iltihap var. Bunların tedavi edilmesi lazım. Antibiyotik kullanmışsınız ama yeterli olup olmadığını anlamak lazım. Kümeleşme ve hareket için varikosel muayenesi şart. Varikosel varsa bunu tedavi ettirin.
Tedaviler suç vermezse size tüp bebek veya aşılama tavsiye edeceğim
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Hakan/ANTALYA 16/03/07 23:16 secretcomx@hotmail.com IP:88.226.161.xxx 
Sayın hocam,
Tabiki bizim için önce tıbbi çarelere baş vurmak önemli. Fakat sizin de söylediğiniz gibi benim Prostat İltihabı Müzminleşmiş. Ben de tıbbi çözümlerden yanayım. Fakat,
1. Bu konuda alternatif tıptan yararlanmak mümkün mü?
2. Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU aşağıdaki linkte bulunan internet sitesinde Prostat iltihabına BROKOLİ isimli sebzenin yardımcı tedavi olarak kullanıldığını, Brokoli ile hazırlanmış bir kürle tedavi oranını yükselttiğini idda etmektedir. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?
3. Brokoli kürünü kullanmamı Tavsiye edermisiniz?
4. Bu hastalığın tedavisinde faydası bilimsel olarak kanıtlanmış bitkiler var mı?
http://www.bsm.web.tr/modules.php?name=kur&op=curshow&kno=3
________________________
Op.Dr.Ali
Hatay
1-Tabii ki faydalanmak mümkün. Fakat nedir derseniz bilemiyorum.
2- Benim politikam şudur; Önemli olan hastanın şifa bulması. Bu şifayı ister normal kimyasal ilaçlarla ister bitkisel ilaçlarla olsun fark etmez. önemli olan hastanınsağlıkve sıhhatidir. Brokoliyide böyle görüyorum. Hasta iyi olsun da brokoliden olsun. Yalnız şunu belirtmekte yarar görüyorum. Normal ilaçlarla bitkisel ilaçlar karşı karşıya getiriliyor. Normal ilaçların bir çoğu bitkisel maddelerdn yapılıyor.
Hasta istediğini kullansın. Bitkisel ilaçların faydası mutlaka vardır en azından zararı olmaz.
Vermiş olduğunuz linkin en altında Saraçoğlu ne demiş
"Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız" işte bu.
3- Evet ederim
4- Bu hususta bilgim yok. İnternetten araştırısanız bulabileceğinize eminim
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Yok/ 16/03/07 17:40 IP:88.230.194.xxx 
hemoroid hastalığı gelişmesi yani ilerlemesi çabukmu olur (yani ay, yıl vs..gibi)ilerlemesini engellemek için ne yapmalıyım
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Hastalığın durumuna göre ilerlemesi uzun veya kısa sürebilir. Genellikle kısa sürede ilerler.
Kabız kalmayın, acı baharatlı, tahriş edici şeyler yemeyin. Çok oturmayın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hasan TEZEL/ 15/03/07 22:43 IP:88.244.144.xxx 
miktar 2 ml renk donuk beyaz görünüm :opelasan
likefaksiyon süresi 19 dakika viskozite :normal
ph :7.8 sayı :32 000 000/ml
totol hacim sayı 64 000 000 /ejekülat
1.saat ileri hızı %20 ileri yavas hareketli %30
yerinde haret % 10 hareketsiz %40
2.saat ileri hazı haraketi %15
ileri yavas hareketi %25 yerinden haraketli %10
hareteksizz %50 Morfoloji:
normal %26 bas anomalisi %58
boyun anomalisi %10 kuyruk anomalisi %6
lokosit 1 000 000/ml
HOCAM DEGER BUNLAR LÜTFEN Bİ SÖYLEYİN KÖTÜ YADA NEKADAR KÖTÜ GECER YADA NEKADAR ZAMANDA GECERR...ilacla bu bozukluk kac ayda düzelirr...ben normal yoldan baba olabilirmiym
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramınızda hareket azlığı ve şekil bozukluğu var. Hareket azlığı için sperm hareketini artırıcı ilaçlar kullanmalısınız. Bunu uroloji doktorundan isteyin. Maalesef şekil bozukluğu çok defa tedavi edilemiyor. Bu nedenle hastalara tüp bebek tavsiye ediyoruz. Siz ilaçları kullanın 6 ay sonra spermiogramı tekrarlayın. O zaman durum daha netleşir. Paniğe gerek yok.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Hakan/ANTALYA 15/03/07 20:10 secretcomx@hotmail.com IP:88.226.161.xxx 
Sayın Hocam,
Ben 28 yaşında evli ve bir çocuk babasıyım
Benim sağlık sorunum prostat iltihabı
Ekim 2006 ayında idrarın hemen arkasından bir damla civarında kan geldi ve idrar yollarında yanma belirtileri başladı ben de hemen ertesi gün bir üroloji uzmanına gittim. Doktor bana PİTOXİL 500 MG tablet ilacı 15 gün kullanmamı söyledi, bende kullandım ağrılar ve yanmalar geçti,
Daha sonra 12 Şubat 2007 tarihinde idrarın arkasından bu sefer kan gelmedi fakat, idrar yaparken yanma, prostatta hafif ağrı, peniste hissizlik, boşalma esnasında yeterli orgazm olamama, şikayetleriyle başka bir üroloji uzmanına gittim. Yaptığı muayeneden sonra o da bana MÜZMİN PROSTAT İLTİHABI olduğunu söyledi. Ve tedavi olarak
TAVANİC (levofloksasin) 500 mg Tablet
MİYADREN RETARD (diklofenak sodyum) 100 mg Tablet
DOKSURA (doksazosin) 2 mg
İlaçları 28 gün boyunca her gün kullanmamı söyledi.
İlaçları 28 gün boyunca kullandım ağrı ve yanmalar geçti fakat sık sık (günde 8) idrara çıkma, cinsel isteksizlik, peniste hissizlik, boşalma esnasında yeteri kadar orgazm olamama, ilk cinsel ilişkiden sonra ikinciye en az 4 saat sonra başlayabilme şikayetlerim devam ediyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca çinko eksikliği ile prostatın bir ilişkisi var mı
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sizin Prostat maalesef müzminleşmiş. Müzmin prostat iltihapların tedavisi zordur. Yoğun tedavi gerektirir. Ayrıca kollayıcı tedbirlerde almalısınız. Yazmış olduğunuz şikayetler kr. Prostatitte olur. Bol su için, kendinizi ve bilhassa ayaklarınızı üşütmeyin. acı baharatlı şeyler yemeyin. Kabız kalmayın.
Çinko eksikliği ile prostat iltihabı arasında ilgi yoktur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Konu Başlığı Yok/ 15/03/07 19:22 IP:90.26.169.xxx 
hocam bende bir ay sonra testis biopsisi yapacak bu benim testistler inip cikiyordu .testlerden sonra hic sperm bulamadilaar.simdi testis biopsisi yapacaklar sperm bulma sanslari varmi.bu testistlerin inip cikmasi duzeltilemezmi.ama testestoren uretimini yapiyo eger foncsionu bozuldu ise nasil yapiyor
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramda hiç sperm bulunmazsa kanallar tıkalı mı. testis üretim yapıyor mu? diye biyopsi yapılır. Testislerin inip çıkması testisi bozabilir. Ameliyatla torba içine sabitleştiril. Testosteron yapan hücrelerle sperm yapan hücreler farklıdır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
mehmet/istanbul 15/03/07 19:06 IP:81.213.153.xxx 
selamlar...kronik mesane enfeksiyonunun nedenleri nedir? babamda...20 25 senedir prostat intihabı var ..? şu an 42 yaşında devamlı mesane enfeksiyonu geçiriyor bu hastalık nedeni olabilirmi ama sayın doktorum uroloji uzamanıda diyorki prostatitle bi ilgisi yok biz diyoz ozaman neden ikidebir böyle oluyor...? oda sanırım ne dediyi belli deyil cevap verirseniz çok sevinirim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Mesanenin kronik iltibapları kr prostatiten gelmesi çok nadir ve az ihtimalldir. Daha ziyade böbreklereki ve idrar yolarındaki ilthap buna neden olur.
Alkol veya devamlı alınan bir madde, ilaçlar mesane iltihabı sebebi olabilir. Ayrca meane içerisindeki plakları, şeker hastalığıda buna sebebiyet verir.
Sistoskopi yapılmasını tavsiye ederim.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hasan TEZEL/ 15/03/07 18:29 IP:88.244.144.xxx 
degerli hocam bilgileriniz icin tesekürler...bu bozukluk ilacla tedavi olurmu kac ayda normale dönerim lütfen biraz daha aydınlatın ALLAH RAZI OLSUN
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogram yaptırmadan bir şey söylemek doğru olmaz. öncelikle teşhis konulmalı ki kaç ayda normale döneceği tahmininde bulunmalı. Değil mi?
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
tuncay/ 15/03/07 14:49 tuncay@mmm.tr IP:85.101.255.xxx 
hocam ace plus için yazmıştım,8 ay uzun bir süre değilmi banada eşimin hamile kalması gerekiyor gibi geliyor iki arkadaşım da benden 2 ay önce evlendi eşleri hamile ben 7 yaşında inmemiş testis ameliyatı oldum onun etkisi olabilirmi acaba?ama cinsel açıdan hiçbir problem yok spermim de geliyor okuduklrıma göre de kıvamı ve rengide normal biçare kaldım doktor bey...teşekkür ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Tuncay kardeşim Sana yazmıştım ama cevabım geri dönüyor. Posta kutunu kontrol eder misin?
İnmemiş testis ameliyatı tabii ki etkisi olur.
Arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamayın.
Cinsel açıdan problem olamaması veya meninin gelmesi kısırlık olmayacak demek değildir.
Bir sperm tahlili yaptırın Sizi meniye bakarak bir teşhis koyamazsınız.
Biçare kalmadan önce benim bu dediklerimi yaptırın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
selim/tokat 15/03/07 14:30 tersl@mynet.com IP:88.230.255.xxx 
Öncelikle sizi kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.Benim yaklaşık 3 haftadır sağ testisimde ağrı var.Fakat ağrılar rahatlama olduğunda yani yattığım zaman ağrıyor.şimdi ise aralıklı ağrı oluyor.İlk ağrı başladığında küçük bi kitle vardı.Önce o ağrıyordu.Doktora gittim ve verdiği ilaçları kullandım.Kitle kayboldu fakat ağrı devam etti.Ultrason da çektirdik fakat sonuçlar normaldi.Acaba sebebi ne olabilir.Ayrıca arada sağ bacağımada ağrı vuruyor.Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu kitlenin ne olduğunu yazmamışsınız. Kist veya iltihap odağı olabilir. Zaten doktorunuzun ilaç vermesi bunu gösteriyor. Kitle kaybolduğuna göre ağrıda zamanla kaybolur. Çok ayakta durmayın. Ağır bir şey kaldırmayın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hasan TEZEL/ 15/03/07 14:29 IP:88.244.144.xxx 
tekrar slm hocam...
hocam ben altı ay önce varikosel oldumm ayrıca son bir bucuk aydırda spermde mikrop varmıs ilac kullanıyrm sekil bozukluguna bu sebep olabilirmi,hareketliligi gelince %20 buda altı ay sonramı yükselir YA BENİM DURUMUM COKMU KÖTÜ BEN ZAMAN İCİNDE NORMAL YOLDAN BEBEK SAHİBİ OLAMAZMYM bi yardımcı olun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Size aşağıda cevap vermiştim. Varikosel şekli bozukluğuna neden olabilir. Hareket azlığıda var. Durumunuzun çok kötü olduğunu yazmadım. Sizin gibi olan hastaları tüp bebek merkezlerine gönderiyoruz dedim. Bu da dünyanın sonu değil.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
tuncay/ 15/03/07 10:28 tuncay@mmm.tr IP:85.101.255.xxx 
Hocam 8 aylık evliyim şu ana kadar çocuk sahibi olamadım önce allah sonra sağlığım izin verirse olacağım inşallah eşimin problemleri var jinekoloğa gitti tedavi gördü pazartesi günü ilaç aldı benim içinde eşinde bunu kullansın diye ace plus selenyum vermiş ama ben kullanmıyorum muyaene olmadan ilaç kullanımının yanlış olduğunu düşünüyorum hocam bu ilaç ne için kullanılır ne işe yarar cevaplarsanız sevinirim.
teşekkür ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu ilaç bir nevi vitaminler topluluğudur. İçinde A-E-C vitaminleri vardır. Kullanmanızda mahsuru yoktur. Ama sizin bir an önce spermiogramı yaptırmanız lazım.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
Hasan TEZEL/ 15/03/07 01:20 IP:88.244.144.xxx 
SAYIN HOCAM ilginiz icin tesekür ederim:
spermimde yavaslama ve sekil bozuklugu var sol testisten varikoselde oldumm... bu degerler nezaman normal olur... lütfen yardımcı olun normal yoldan bebek sahibi olabilirmiyim bu degerlerle yada artması icin yapmam ve yapmamam gerenler neler lütfen yardımcı olan sürekli beynimi kurcalıyr
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Hreket yavaşlığı için ilaç kullanabilrisiniz. Şekil bozukluğu için sebep tespi edilirse bu tedavi edilir. Varikosel varsa bu tedavi edilir. Şekli bozukluğu için genellikle tüp bebek tavsiye ediyoruz.
Öncelikle bir kısırlık merkezine başvurun. Orada size gerekli tetkik ve tahliller yapılacaktır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
cem/sivas 14/03/07 22:56 IP:81.215.60.xxx 
Sayın Hocam; gonore şüphesi ve idrar yollarındaki yanma şikayetim üzerine daha önce iki defa aynı laboratuara yaptırıp herhangi bir bulguya rastlanmayan idrar tahlilini başka bir yerde yenilettim. Buradaki sonuçlara göre ilk ikisinde olduğu gibi ürobilinojen normal çıktı. Ancak mikroskopi sonucuna göre "hert sahada 1-2 lökosit, nadir bakteri üri görüldü" tespiti yapıldı. Bu durum benim idrar yolu enfeksiyonu olduğumu mu gösterir? Bu rahatsızlık cinsel temasla mı bulaşır
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
İdrarda nadirde olsa bakteri görülmesi idrar yolu enfeksiyonunu gösterebilir. Bu gerek cinsel temasla olsun gerekse normal bulaşma yolu ile olsun idrarda bakteri var demektir. Antibiyotik kullanmalısınız.
Urobilinojnle igisi yokur. Urobilinojen karaciğer (Sarılık) ile ilgilidir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
bahadır/eskişehir 14/03/07 22:53 bahayigit76@hotmail.com IP:88.231.249.xxx 
hocam merhaba
ben 1.5 yıl önce iki taraftanda varikosel ameliyatı oldum şimdi 1 haftadır sağ testisimde çok şiddetli ağrı var hastalık tekrarlamış olabilir mi ve tekrar ameliyat mı olmam gerekiyor, yoksa ilaç tedavisi ile geçmesi mümkün müdür
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel nadir olsada ameliyattan sonra tekrar edebilir. Bunu anlamak için doppler ultrasonu çektirmek lazımdır. Ama çok ayakta durmak, yorulmakta ağrı yapar. Varikoselin ilaçla tedavisi yoktur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
ken@n/ 14/03/07 20:57 IP:88.244.144.xxx 
merhaba hocam acaba varikasol ameliyatı olmus sperm sayıları hani yavas yavas yükseliyr ya...
iste bu sürecte düzenli olarak günde iki bira yada haftata üç dör sise bira cok fazla bira tüketiyoruum acaba spermlerde yavaslama yaparmı azalıtırmı sayıda sigara gibi yani
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Biranın böyle bir etki yapacağını veya yaptığını hiç ne okudum ne gördüm. Sigaranın etkisi varda biranın olduğunu veya olmadığını bilemeyeceğim.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hasan tezel/ 14/03/07 20:01 IP:88.244.144.xxx 
miktar 2 ml
renk donuk beyaz
görünüm :opelasan
likefaksiyon süresi 19 dakika
viskozite :normal
ph :7.8
sayı :32 000 000/ml
totol hacim sayı 64 000 000 /ejekülat
1.saat ileri hızı %20
ileri yavas hareketli %30
yerinde haret % 10
hareketsiz %40
2.saat ileri hazı haraketi %15
ileri yavas hareketi %25
yerinden haraketli %10
hareteksizz %50
Morfoloji:
normal %26
bas anomalisi %58
boyun anomalisi %10
kuyruk anomalisi %6
lokosit 1 000 000/ml
merhaba hocom sizce bu spermi orgam testi normal yoldan bebek sahibi olmak icin yeterlimi ayrıca varikosel ameliyatı oldum 6 ay önce....kısacası bebek olması icin yeterlimi. tsekürler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Spermiogramınızda sperm hareket yavaşlığı ve şekil bozukluğu var. Aşağıdaki sorulardan birine bu yönde cevap vermiştim. Oradan okuyunuz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
hakan/izmir 14/03/07 19:57 hakanpecel@yahoo.com IP:88.243.191.xxx 
Hocam merhaba;
Benim testislerimde koyu kırmızı renkte lekeler var. 20-30 adet. Bunları kilotta kan lekesi bırakması ile fark ettim, tehlikeli midir? Teşekkürler.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu lekeler damarlardan ileri geliyor diye tahmin ediyorum. Çünkü kan izi bırakması için damar olması lazım. Cilt damarlarının çatlamasından ileri gelebilir. Bir tehlike arz edeceğini zannetmiyorum
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     
     
tanju demir/gebze 14/03/07 19:30 tanju_2170@hotmail.com IP:88.245.22.xxx 
doktorlar böbrek taşı ve mesane dek tşlar için ameliyat dediler fakat amewliyat değilde kırdırmam mumkun mu
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Taşın kırılması için bazı şartların olması lazımdır. Bu şartları şöyle sıralayabiliriz
Taş yumuşak kıvamda olmalı, çok büyük olmamalı, kırılması için yerinin müsaide olması lazım.
kırılabilecek bir taş olsaydı doktorunuz size kırdırmayı tavsiye ederdi
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.
     

« ÖncekiSonraki »AramaDaha Önceki Soru/CevaplarAna Sayfa
Toplam : 5000 mesaj
1...158159160161162...167


aSgbookPHP v1.8