DR.ALI HATAY HASTA ODASI HASTA ODASI MESAJLARI

ANA SAYFA .
123...167 « Önceki Sonraki »
Toplam : 5001 mesaj

Konu: varikosel / İsim:  zafer Yaş: 35 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 20/12/07 09:27  
İyi günler Spermiyogram sonucum;
Absitanans:4 gün
Miktar:4cc
Renk:Sarımtrak
pH:8.8
Viskozite:++
Likefaksiyon:45 dak.
Fruktoz:+
1 cc'deki spermatozoon:2000000
Total spermatozoon:8000000
Motilite
Hızlı ileri hareketli:%0
Yavaş ileri hareketli:%10
Yerinde hareketli:%44
Hareketsiz:%46
Lökosit:200.000 / cc
Morfoloji (Diff-Quik)
WHO Criteria
Normal Yapı:%46Anormal Yapı:54
Kruger Strict Critera Değerlendirilen sper. sayısısı:40adet
Normal yapı:%0
Anormal yapı:%100
Bu testten sonra kan testi yapıldı:
FSH:10.6mlu/mL
LH:3.79mlu/mL
Prolaktin:5.17ng/mL
Total Testeron:3.01 ng/mL
Bu testten sonra stroktal renkli doppler yapıldı:
Sağ tarafta supine pozisyonda, solunum ve valsafa sırasında reflü saptanmamıştır.Solda derin inspiryumda hafif valsalva sırasında ileri derecede reflü izlendi.
Ven çapları (mm); Reflü;
Sağ-sol-sağ-sol
Nötral pozisyonda 1.8-3.1 - +
Derin inspiryumda 1.8-3.1 - +
Valsalva sırasında 2.0-3.5 - +++
Sonuç:Solda grade II-III varikosel.Sağ testis boyutlarında ve parankim ekosunda azalma(geçirilmiş enfeksiyona sekonder).
35 yaşındayım ünivrsite yıllarında sağ testisimde iltahap olmuştu.
Sol taraftan varikosel ameliyatı olacağım.Sorularım:
1)Çocuk için aşılama yada tüp bebek tedavisine ameliyattan önce mi sonra mı başlamalıyım(vakit kaybı açısından)?
2)Tecrübenize dayanarak varikoselden sonra sperm sayımda nasıl bir gelişme olur?
3)Varikosel ameliyatında mikroskopik yöntem tercih edilmeli mi?
İlginize teşekkür ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Yazınız çok unun olmuş kısalttım.
1- Tüp bebekten önce ameliyat olursanız sperm değerleri daha olur. Bunun tüp bebğe faydası vardır.
2- Sayı ve hareketlilik artıyor. Benim çok hastalarım çocuk sahibi oldu
3- Fazla fark eden bir şey yoktur. Bu hususta geçmişte uzun uzun yazmıştım.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: varikosel ameliyatı / İsim:  varikosel Yaş: 40 Memleket: bursa Mesaj Zamanı: 20/12/07 00:53  
Bizlere verdiğiniz bilgiler için size ne kadar teşşekkür etsek azdır. Size dün bir soru sordumve cevabımı aldım. Ancak bir cümleniz dikkatimi çekti .Testis atrofisi biliyorsunuz ki istenmeyen bir durumdur.Zaten varikosel ameliyatlarınında bir amacı testisin görevini yapabilmesi içindir. Ama nasıl oluyorda testisi besleyen damarlar bağlandığında bu durum ortaya çıkabiliyor.O zaman varikosel ameliyatı iki ucu keskin bıçak misali gibi. Şu cümleyle ne kastettiniz. BU YANLIŞLİKLA OLMASA BİLE BAĞLANABİLİR.Bu durum doktor hatası değilmidir.Siz kendi çocuğunuzu kendiniz ameliyat yapmışsınız. BİZ sizden uzaktayız.Bursa . Ürologlaramı yoksa genel cerraha mı ameliyat yaptıralım.Birde ameliyattan sonra hidrosel ve atrofinin oluşma yüzdesini verirmisiniz.Yanlışlikla atar damar bağlanınca atrofi oluşuyor doğrumu.Bayramınızı en derin saygılarımla kutlarım. AİLENİZLE MUTLU OLUN. ÖĞRETMEN ANNEDEN SEVGİLERLE
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Her ameliyattan yanlışlık olur. Yanlışlık bile bile yapılmaz. Adı üzerinde yanlış. her ameliyat iki ucu keskin bir bıcak gibidir. En basit sünnetin bile riskleri vardır. Bu riskin biride penis başını uçurmaktır. Şimdi penis ucu kopacak diye sünnet olmayalı mı?
Varikosel ameliyatlarını urologlar yapar.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: kum ve hiv / İsim:  cildirmak uzere Yaş: 21 Memleket: gaziantep Mesaj Zamanı: 19/12/07 22:36  
iyi akşamlar doktor bey..ben 4 ay önce riskli bi ilişki yasadım ve 12. haftada eliza testinde negatif aldım.belirti diye korktuğum penisimdeki sızılar için idrar kültürü ve tit testlerini yaptırdım..
ikisinde de "BOL AMORF KRİSTALİ" sonucu cikti. bunun hiv'le herhangi bi ilişkisi olabilir mi?birde anti-hiv testinde 3. ay ne kadar güvenilirdir? tesekkur ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Kum dökme ile HIV arasında ilgi yoktur.
3 ay sonunda negatif çıkan testler 6 ay sonra tekrarlanması lazım. Bu da negatif gelirse sonuç kesindir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: mantar / İsim:  murat çakır Yaş: 33 Memleket: izmir Mesaj Zamanı: 19/12/07 20:32  
yumurtalıklarımda ve alt kısmında kaşıntım var .....esımde mantar vardı..ama o fıtıl kullandı gectı....,
fakat benım kasıntım gecelerı terleyınce baslıyor...bende krem kullandım fakat sıkayetım halen devam edıyor....
ne yapmam lazım.....(ilaç veya hapmı kullanmalıyım)
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sizde de mantar olma ihtimali fazla. Bir cilt oktorunun vereceği ilaç derdinize çare olabilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: spermgram / İsim:  aysberg_28 Yaş: 27 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 19/12/07 20:23  
doktor bey öncelikle çok tesekkur ederim böyle bir site kurduğunuz için allah sizden razı olsun.sorum şu
ben spermgram testi yaptırdım ama testi yaptırıken çok sıkıntılı çok stresli idim.ve uygun ortam yaratılmamış idi. ve bu sıkıntı içinde bir an önce testi vermek için hemen işimi halletmeye çalıştım.ve ne bir zevk aldım ne de baska birsey.hatta hocam bu masturbasyonu yaparken önceden yaparken çok yorulurdum.uykum gelirdi.ama hiç öyle yorgunluk falan olmadı. ve hocam meni normalden %50 daha az geldi.hocam sperm sonucu 7 milyon ve hareketlilik normalin altında idi. hocam acaba o sıkıntının stresin bir etkisi olabilir mi.tekrar sperm testi yaptırayım mı tesekkur ederim
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet usulüne uygun test yaptırmamışınız. Steres ve uygun olmayan şartlarda yapılan tahliller yanlış sonuç verebilir. Şüpheli bir şey içinde konuşmak doğru olmaz. usulüne uygun ve güvendiğiniz bir yerde testi tekrarlayın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: spermiogram sonuçları / İsim:  mustafa kemal ö Yaş: 29 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 19/12/07 16:43  
Hocam merhaba, 1 yıl önce sol testisimden varikosel ameliyatı oldum, elimde üç spermiogram sonucum var hepside değişik, son test sonucumu doktoruma gösteremedim ama Dr. ameliyattan sonra bir gerilemenin doğal olduğunu daha sonra bir sıçramanın olabileceğini söylüyor.Sonuçlar;
miktar....4cc
vizkozite..(++)
ph.....8,5
Sıvılaşma....30dk
Spermatazoid 1cc'de....800.000
Tüm ejekülat...3.200.000
İncelenen tüm mikroskop sahalarında:8 -10 %98 anormal morfolojili spermatozoid,
5 - 6 spermatogenik hücre,
5 - 6 lökosit,
1 - 2 sahada ise anormal morfolojili yerinde yavaş hareketli 1 spermatozoid görüldü.
Şimdiden çok teşekkür ederim hocam , Allah Razı Olsun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sayı çok düşük. Daha sonra bir sıçrama yapabilir. Ama yapmayabilirde. Biraz sperm artırıcı tedavi görün olmazsa bir tüp bebek merkezine başvurusunuz
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: penis boyu tedavisi / İsim:  cevat ileri Yaş: 47 Memleket: izmir Mesaj Zamanı: 19/12/07 15:06  
hocam penis kalınlaştırma işlemini yapıyormusunuz sizinle telefonla görüşebilirmiyim lütfen telefon numaranızı yazın selamlar
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Ben bu tip ameliyatları yapmıyorum.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: sperm atım sayısı / İsim:  ali Yaş: 14 Memleket: bolu Mesaj Zamanı: 19/12/07 15:00  
ilk sperm atım sayısı kaç olmalıdır. tıpta bunun kesin cevabı varmıdır. yoksa vücut zaman içinde normal sperm sayısına kavuşuyormu.çok önemli ne olur cevaplayın.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Sperm atım sayısı ile neyi kast ettiğinizi anlamadım. Miktarsa bu toplam 3-5 ml dir. kaç kez diyorsananız 3-4 atımlıktır. içindeki sperm sayısı ancak mikroskopla sayılır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: Cevapları saat17 de okuyabilirsiniz / İsim:  Dr.AliHatay Yaş: Belirtilmedi Memleket: Belirtilmedi Mesaj Zamanı: 19/12/07 14:27  
Cevapları saat17 de okuyabilirsiniz
Sorulara cevap saat 16 de verileceği için lütfen sorunuzu yazın ve cevap için saat 17 yi bekleyin.
İşlerimin yoğunluğu nedeni ile böyle yapak zorunda kaldım. İleride düzelebileceğini umuyorum.
Defalarca girip "Cevap geldi mi?" diye bakmanıza gerek yoktur. Saat 17 de cevabınıza bakabilirsiniz.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.
Teşekkürler

Konu: doppler us ve spermiogram sonucu... / İsim:  jakamon Yaş: 33 Memleket: kocaeli Mesaj Zamanı: 19/12/07 13:42  
sevgili hocam öncelikle bir önceki cevap ve ilginiz için sonsuz teşekkürler.bu testin sonucu itibarı ile doktor cerrahi müdehale yorumunda sanıyorum varikosal ameliyatını kastetmişti.size sperm test sonucunu bildirdikten sonra ayrıca bir skrotal renkli doppler us ta yaptırdım.bunun sonucu ise :
*skrotal cilt ve dokular normaldir
*her iki testis skrotumda yer almaktadır
*her iki testis ve bilateral epidimler normal boyuttadır
*her iki testis ve epididim parankim ekojeniteleri homojen olarak izlenmektedir
*her iki hemiskrotal sıvı miktarı fizyolojik sınırlardadır
*renkli doppler incelemede bilateral testis vaskilarizasyonu tabiidir...
bilateral pleksus pampiniformisler tortuoz görünümünde olup çapı sağda 3.5 mm solda 3 mm olup normalden geniştir.valsalva ile vasküler yapılarda çap ve sayı artışı olmaktadır.rdus incelemde rezerve akım izlenmedi(bilateral grade III varikosel)
cevabını verdiğiniz bir önceki spermiogram sonucunu hatırlatmak amacı ile tekrar yazıyorum.saygılar.
spermiogram,kruger sonucu:
miktar:3cc
görünüm:krem opelasan
vizkozite:normal
ph:8.5
çözülme:30 dakika
1ml'de:3 milyon
totalde:9 milyon
1/2 saat:%15
1. saat: %10
2. saat: %8
4. saat :%3
baş anomalisi: %15
boyun : %5
kuyruk: %5
klas(a)ileri doğru hızlı hareketli: %5
klas(b)ileri doğru yavaş harektli:%10
klas(d)hareketsiz :%85
direkt mikroskobi :8-10 lökosit görüldü
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet bu sonuca göre grade 3 varikoseliniz var ve ameliyat olmanız lazım. Ameliyattan sonra durumun daha iyi olacağını umuyorum.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: prostatit / İsim:  erkan ürgüplü Yaş: 23 Memleket: bahçelievler-istanbul Mesaj Zamanı: 19/12/07 13:24  
mrb ben size www.revir.com dan mesaj yollamıştım tahrişle ilgili ben dün hastaneye gittim ve yapılan tahlil ve röntgende doktor prostatit olduğumu söyledi ben penisimin ucunu tahriş etmişim ve namaz kılan biri olduğum için oradan bazen su renginde bazende sarımtırak idrar renginde irin çıkıyor benim size sorum ben pamuk tıkıyorum çünkü idrar çıkmaması için abdestimi garantiye almak için ne varki ben pamuk tıkadıktan sonra o gelen sarımtırak irini idrar renginde olduğu için acaba idrarmı bı pamuktan sızan yoksa irinmi gibi düşüncelere kapılıyorum bu düşünce beni çok yıprattı lütfen yardımcı olun bu sizce irinmidir çünki ben pamuğu idrar sızmaycak şekilde tıkıyorum ayrıca prostatitle ilgili bir sorum var bna bidaki çarşamba akupunktur yapıcaklarmış ben bu hastalığı 6 aydır çekiyorum izce akupuntur kesin çözüm olurmu 1 ayda sadece 4 kez yapılcakmış ALLAH razı olsun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Size yadığım gibi prostat iltihabı olabilir demiştim demek doğruymuş. Şimdi bunun tedavisini yaptırmalısınız. Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Prostat iltihabında akupunkturun fayda verip vermeyeceğini bilemiyorum. Bunu yapacak kimse ile konuşmanız daha doğru olur.
Pamuktan sızn idrar mı iltihap mı bilemiyorum. İkiside aynı İkiside abdesti bozar. İltihap olma ihtimali fazladır.
Kimseye maalesef telefonla veya mesaj veyahut mail, MSN ile irtibat kurmuyorum. Bunun mahsurunu gördüm. probleminiz olursa buraya yazın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: testler ve doktorlar / İsim:  firat Yaş: 35 Memleket: dortmund Mesaj Zamanı: 19/12/07 01:34  
sizi tekrar rahatsiz ettigim icin lutfen bagislayin beni hocam.. penisimdeki bir takim olusumlardan dolayi bir yildir doktorlari geziyorum almanyada yasiyorum uc ürologa en az on kez gittim yine ikisi turk ikisi alman olmak uzere dötte cilt dr una görundum ama beni rahatlatacak ne bir teshis nede tedaviyi yapamadilar.. penisimin sunnet derisi kisminda cok kucuk bir kac kabarti olusmustu bir yil sonra penis basimin cemberinde cok ufak beyaz olusumlar görmeye basladim bunlar cogalmadi yayilmadi vede hicbir zaman bir yaraya dönusmedi son uc ayda ise penis basimda yine cok kucuk kabartilar meydana geldi ve penis basim sizliyor ayrica testislerimin oldugu kisimda derimde kasinti var ama hicbir zaman yara veya dökuntu olmadi. cilt dr tüm bu bölgelerden dökuntu alip testler gerceklestirdi ve herhangi bir hastalik olmadigini söyledi.. ben hpv olabilecegi konusunda endise duyuyorum. bana yapilan test icin örnekler bir lam bir tüp birde nemli bir kap icerisine dökuntu alinarak yapildi merakim bu testler yeterlimidir bu tür olusumlari bir ürologun yada cillt doktorunun teshis edememe durumu sözkonusu olabilirmi vede bundan sonra nasil bir yol izlemeliyim zira sikayetlerim surmekte.. simdiden ilginizden dolayi sizlere sonsuz tesekkurlerimi sunuyor calismalarinizda basarilar diliyorum.. Allah sizlerden razi olsun.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Urologlardan fayda görmediyseniz cilt doktoruna devam edin. Size bunu daha öncede yazmıştım. Teşhiste yanılmalar olabilir. Bu normaldir. Daha detaylı araştırmak için tıp fakültelerine başvurun. Almanyadaki prosüdürü bilmiyorum ama derdinize çare aramak için her yola başvurmalısınız. Er geç hastalığınıza teşhis konulacak ve tedavi yapılacaktır. Benim size tavsiyem budur. daha büyük bir yere daha iyi araştırma yapılan ve sizi ciddiye alacak bir yere başvurun.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: varikoselvv / İsim:  varikosel Yaş: 40 Memleket: bursa Mesaj Zamanı: 18/12/07 23:41  
testis atrofisi açıklamanızda eğer ameliyat iyi yapılamaz ise testis atrofiye uğrar diyorsunuz. Bu cümleyi biraz açıklarmısınız.yanlişlıkla lenf damarları bağlanırsa hidrosel oluşuyor diye biliyorum doğrumu. ameliyat yapılırken lenf damarları çıplak gözle görülüyormu.ameliyatın iyi yapılıp yapılmaması ne demektir . mademki basit bir ameliyattır. neden testis atrofisi gibi büyük koplikasyonlar olabiliyorsaygılarımla .Yine bana dürüstçe cevap vereceğinizden eminim.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Ameliyat iyi yapılmazsa demiyorum. Amaliyat sırasında tetsisi besleyen damar bağlanırsa diyorum. Bunlar farklı şeylerdir. Testisi besleyen damar bir tane değildir. Bu yanlışlıkla bile olmazsa bile bağlanabilir.
Yanlışlıkla lenf damarları bağlanmaz. Çünkü lenf damarları görülen damarlar değildir ki. Ayrıca hydrosel oluşumunda lenf damarlarının neden olduğunu size kim söyledi (veya nereden okudunuz) lenf damarları ödem dediğimiz cilt altına sıvı birikmesine neden olur. Hidraosel ise testisi saran yaprakların arasındaki sıvıdır.
Bu tip konulara lütfen girmeyelim. Çünkü bunlar tıp bilgisini gerektiren teknik konulardır. Bu kanular tıp anisklopedilerinden veya internetten öğrenilmez. Çünkü okumakla haylinizde canlandıramazsınız. Bizzat görmek lazım. Neyin ne olduğunu bilmek lazım. Organizmanın, sitematiğini, anotomisini fizyolojisini bilemek lazım.
Yoksa doktorluk çok kolay olurdu. 10 sene de okumak gerekmezdi. Hafız olan biri 2 senede her şeyi ezberlerdi.
neyse uzatmayaıl ve polemik yapmayalım. Bu sorlara cevap yazmak istemiyorum. Ama beni mecbur bırakıyorsunuz.
Haa ögrenmeyelim mi diyorsunuz. Öğrenin. Öğrenmek kötü bir şey değildir. Ama benden dolayısıyla bu sayfadan öğrenmeyin. Bir doktor arkadaş bulun sizi ameliyata soksun atardamar ne, toplar damar ne, testisin elamanları ne göstersin.
Burada dürüstçe veya dürüst olmayan şekilde cevap vermiyoruz.
Zaten bu cümleyi yazmazsaydınız bu kadar uzatmayacaktım.
Tartışma yapmayalım.

Konu: hocam şu aralar psikolojim iyi ama / İsim:  ahmt34 Yaş: 21 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 18/12/07 23:18  
Hocam merhaba benım daha önce idrar yanması ile iligili size bir sorum olmuştu.mastürbasyon sırasında tam bosalırken kendımı sıkmıstım ve bosaldığım sırada da acı bır his geldı demıstım.ve sizin yönlendirmenizle doktora gittım. Hocam doktor bey idrar tahlılı istedi. sonucum nadir neoklasit cıktı.doktor bey tahlıl temız dedi. ve penis tahriş olmustur ondan dolayıdır ve kendi kendıne gecer ilac vermeme gerek yok yanıtını aldım.hocam eraksıyon sorunum var meni de sanki önceye göre azalma var gibi şikayetlerımın olduğunu soyledım.doktor bey de muayne etmeden sorunun psıkolojık olduğunu soyleyıp beni gönderdi açıkçası sizce bu doktor bey ın sadece bir tahlıle bakarak bunları söylemesi doğrumu sizce ! benim ereksıyon olmamam meninin az gelmesi psikolojıyle ılgılı bır durummu ? hocam penisim elımle uyarmadığım zaman devredışı (25 gündür böyle) ne yapmam lazım ? hocam bıraz uzun oldu ama kusura bakmayın hocam!( allah razı olsun) bunu gönülden söylüyorum. aılemızle paylasamadığımız şeyleri sizlerle paylasabılıyoruz.ve bizleri doğru yola yönlendiriyorsunuz.teşekkürler Hocam
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Meni size göre azalmıştır. Acaba gerçekten böylemi. Çünkü subjektif şeyler tartışmalıdır. Bunun gerçeğini öğrenmek için meni muayenesi yapılır. Burada miktar öğrenildiği gibi iltihap olup olmadığı aynı zamnada sperm değerleri hakkında bilgi edinilir.
Ereksiyon şikayetlerinin nednei fizyolojik, patolojik veya psikolojik olabilir. Geniş bilgiyi Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular ve Cinsel Hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
tabii ki doktorunuzun böyle davranması kabuledilebilir değil ama, bir doktorun karşısında aynı şikayetleri defalarca söylemek, söylenenlerle tatmin olmamak, olmayacak şikayetlerde bulunmak hemen doktorun aklına psikolojinin bozuk olduğunu getirir. Bu belki doğru teşhistir ama hatalı teşhis yoludur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: Prostat iltihabı / İsim:  mhnds Yaş: 22 Memleket: mersin Mesaj Zamanı: 18/12/07 21:33  
merhabalar hocam. ben buyuk tuvaletimi yaparken penisimden sperme benzer sivi geliyor. 2 sene once bir bevliye uzmanina gorundum.yapilan tahlillerden herhangi olumsuz bise cikmadi.bir buyugum de yumurtaliklarim dolu oldugunu ve bosaltmassan bole olabilecegini soledi.fakat bosalttiktan 1 gun sonra tuvalete gittigimde yine ayni sivi geldi. tahlil olmadan bir sey soylemeniz zor ama ne olabilir diye biseyler soyleyebilir misiniz?cunku dedigim gibi tahlillerim temiz cikmisti ve gittigim doktor normal demisti.sizce de 1 gun sonra tekrar boyle bi olay yasamam normal mi?
tesekkur ederim..
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Büyük ihtimalle sizde prostat iltihabı var. Müzminleşmiş prostat iltihaplarında tahlillerde bir şey çıkmayabilir.
Geniş bilgiyi Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular ve Prostat konusu bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: Pis yerler / İsim:  hasan Yaş: 30 Memleket: tokat Mesaj Zamanı: 18/12/07 17:51  
doktor bey size bir kaç soru sormak istiyorum benim oğlum sürekli pis yerlerde yüzüyor ırmağın lagım akan yerlerinde havuzlarda yüzüyor acaba hastalık kapma ihtimali varmıdır.birşey daha demek istiyorum belden aşağı bölgelerden ölümcül hastalık kapabilirmi hepatit b gibi
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Evet hastalık kapma ihtimali var. Ve bu ihtimal yüksektir.
Hepetit hastalığıda kapabilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: Yumurtada kist / İsim:  gokhan Yaş: 25 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 18/12/07 16:19  
hocam merhaba,
sağ yumurtalığımda kist vardı..bugün tekrar üroloji uzmanına gttim ve muayane etti..az önce küçük abdestimi yaparken sol yumurtalığımın altında bir parça hissettim ama yumurtadan ayrı olarak..doktor beni öksürttü muayene esnasında..acaba kistin kopma ihtimali varmıdır? veya bu başka bişeymidir? hergün birşey çıkıyor bende,ne yapacağımı bilmiyorum.. yazarken bile korkuyorum ama tümör vs olma olasılığı var mıdır?
teşekkürler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Uroloji doktoruna gitmişsiniz ne oldu? Size ne dedi? Kist mi var dedi? Ultrason çektirdi mi? Sorular havada kalmış.
Kistin kopma ihtimali yoktur. Ayrıca kanser gibi kötü bir şeye de dönüşmez.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: oral sex ve hastalık / İsim:  bard Yaş: Belirtilmedi Memleket: antalya Mesaj Zamanı: 18/12/07 15:11  
hocam sizden özür dileyerek soruma başlamak istiyorum
sorum biraz merattan kaynaklanıyor o yüzden değerli vaktinizi aldığım için kusura bakmayın,33 yaşında bir erkeğim ve bir bayana oral sex yaptırınca herhangi bir zührevi hastalık veya başka hastalık geçermi diye soracaktım çevremden duyduğum kadarıyla kimse bu iş için prezervatif kullanmıyor bende bu zamana kadar 5-6 kere yaşadım ama kullanmadım,internetten okuyuncada kafam çok karıştı bu soruyu başka kimseye soramadım.soru hastalıkla ilgili değil biliyorum ama yardımınızı bekliyorum.iyi çalışmalar.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Size gerekli yerde cevap vermiştim. Oradan okuyunuz.
Ama buradan merak eden okuyucularıma da de yazayım.
Oral sexten zührevi hastalık bulaşabilir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: variskosel ve masturbasyon / İsim:  yıldırım Yaş: 22 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 18/12/07 14:47  
hocam benim sol testisimde bi damar genişlemesi var büyük ihtimalle variskosel..yaklaşık 4 yıldır bunu hissettim..şu an üniversite okuyorum ameliyatı 2 yıl sonra yapmayı düşünüyorum sizce çok mu geç olur..birde masturbasyona başlayıp hep pişman olup ortasında bırakıyorum..ve bu o dediğim damarda ağrı yapıyor..sebebi ne olabilir..şimdiden teşekkürler
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Varikosel varsa 2 sene beklemek çok büyük hata.
Masturbasyonu yarıda kesmek doğru bir iş değildir. Masturbasyon zararından daha çok zarar verir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: testis büyüklüğü / İsim:  Yaş: Belirtilmedi Memleket: Belirtilmedi Mesaj Zamanı: 18/12/07 13:36  
hocam merhaba.benim sağ testisim sol taraftakine nazaran daha büyük ve bunu elle kontrol edince birbirinden farklı olduğu baya belli oluyor.ayrıca bende sol tarafta varikosel var testislerdeki bu fark varikoselden dolayımıdr yoksa normal doğustan bir durummudur.yalnız doktor varikoselin cok ileri olmadığını söylemişti.teşekkür ederim.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bunu anlamka için ultrason ve doppler çektirmek lazım. Yoksa elle muayene ile veya doktorun söylemesiyel olmaz. Bu tetkikleri yaptırın buraya yazın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: spermiogram testi / İsim:  yağmur Yaş: 21 Memleket: nevşehir Mesaj Zamanı: 18/12/07 13:28  
Merhaba hocam.Ben 21 yaşındayım. Eşim 28 yaşında.Ben 1,5 yıl kadar romatoid artrit tedavisi gördüm.Şimdi ilaç kullanmıyorum.Gebelik öncesi doktora gittik.Eşimin test sonuçları:
Makrokopik
Görünüm Opak
Likefaksiyon

Konu: sperm durumu / İsim:  şeşe Yaş: 30 Memleket: konya Mesaj Zamanı: 18/12/07 12:57  
Her insanın spermi penisten dışarı fışkırarak mı çıkar şayet böyle ise fışkırmama sebebi nedir.
bu duruma penis eğriliği veya prostat ilthaplarının etkisi varmıdır
şimdiden teşekürler
saygılarımla
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bahçeyi sularken hortumun ucunu nedne sıkarız. Su ileri gitsin ilerideki çiçeklerde sulansın diye değil mi? Yumurta ile sperm döllenmesi kadının tüpleirnde olur. Yani vaginada değil. (rahimde de olabilir) İşte spermin bu kanllara ulaşması için fışkırması lazım.
Penis eğrliğinin ve prstat iltihabının bu işte olumsuz rolü vardır
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: varoksel / İsim:  cem bahadır Yaş: 23 Memleket: bursa Mesaj Zamanı: 18/12/07 12:47  
selamlar hocam, bende iki yıldır süren, yumurtalıklarımın sol tarafındaki damarlarda ağrılar vardır. penisimde [ereksiyona geçmeden önceki hali] normal durumlardaki hali serttir. cinsel isteksizlik vardır. ısınmalar vardır. menimde azalış var. bir kaç defa doktora gittim bana sağlıklı cevap veremediler. ne yapabilirim hocam sizlerin bana yardımcı olmanızı istiyorum. cevabınızı memnuniyele bekliyorum.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
BU şikayetler prostat iltihabına uyuyor. Doktorunuzdan prostat muayenesi isteyin. gerkeli tetkik ve tahliller yaptırlıdıktan sonra teşhis konulursa tedaviye başlanılır.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: testosteron / İsim:  veli Yaş: 25 Memleket: konya Mesaj Zamanı: 18/12/07 10:20  
Hocam testosteron testi yaptırdım.Sonuç olarak
Test sonucu : 621.21
Referans aralığı :221 - 827
çıktı. Bu sonucu değerlendirirmisiniz ? Saygılar...
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Testosteron sonunuz normal. Şikayetlerinize göre dotorunuz size gerek olursa tedavi verecektir.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: Testis tembelliği / İsim:  Murat Yaş: 26 Memleket: kocaeli Mesaj Zamanı: 18/12/07 10:16  
Öncelikle Selam ederim hocam..
Ben size 5 ay önce yazmıştım çift taraflı varikosel amaliyatı oldum.
Operasyondan önceki sperm testlerimde canlı sperm 3 ay arayla 30 milyon ve 10 milyon olarak azalmıştı amaliyattan sonra 5 ay geçti ve yeni test yaptırdım bu sayı 2.5 milyona kadar düştü tekrar doktoruma gittiğimde benden kan testi istedi ve test sonuçlarında
FSH 15.60
E2 43
Testosteron 4.12
prolaktin 7.62
.H 3.61
gibi sonuçlar çıktı doktorum bana tam düşündüğüm gibi testislerinde tembelleşme var dedi ve bana Pregnyl 1500 adlı iğneyi verdi her hafta 1 tane olacağım 1 ay sonra kontrole çağırdı benim sizden ricam şu olacak; bu iğnelerin spermi ne derece düzelteceğini yada etki edeceğini öğrenemedim.. Biz çocuk istiyoruz Rabbim izin verirse hayırlısıyla..
sizce bu iğneler fayda eder mi yada sizin tavsiye edeceğiniz bir yol daha var mı ?? inanın gereksiz yere kaybedilen çok zamanım oldu eğer bir düzelme olmayacaksa aşılama yada tüp bebeği deneyelim istiyorum..
Cevabınız için teşekkür ederim Allah tan size hayırlı günler diliyorum.. Bayramınız Mubarek olsun
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Bu iğneleri kullanın. iyi geleceğini tahmin ediyorum. Başak bir yol tavsiye etmeyeceğim. Doktorunuzun tavsiyesi ve tedavisi yeterlidir. 6ay sonra testi tekrarlayın.
Ama doğrudan aşılama veya tüp bebek derseniz o da olur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: test / İsim:  ispinoz Yaş: 21 Memleket: samsun Mesaj Zamanı: 18/12/07 08:25  
merhaba hocam benım adetim düzünsezdi dr a gitim bi ilaç verdi 5/6 düzenli oldu hocam bu surec içerisinde adetim düzenliydi 2 ay gecikti test yaptım kan tahlili sonuc degeri BETA HCG 0,745 sonuc ne yazarsanız sevinirim hocam bide tekrar adatim düzensizse ne yapmalım bu konuda biraz cekıngenım ondan size yazıyorum SAYGILAR
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Burada uroloji sorularına cevap veriyoruz. Sizin soru kadın hastalıklarını ilgilendiriyor. Yanlış bilgi vermek istemem. Yardım edemediğim için de kusura bakmayın.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: ameliyattan sonra / İsim:  berk Yaş: 26 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 18/12/07 06:23  
Doktor Bey selamlar.Sitenizi tesadüfen buldum ama mükemmel bir iş başarıyorsunuz burda itiraf etmeliyim ki...Allah razı olsun...
Doktor Bey benim sorum şöyle olacak; Sağ taraftaki hayamda Hidrosel vardı ve ameliyat oldum Ameliyat iyi geçti ve ertesi gün taburcu edildim. Ameliyattan iki gün sonra da aşırı bir cinsel istek duydum ve 3 kez mastürbasyon yaptım birer saat arayla...Bu arada bekarım...Şu anda da büyük bir panik halindeyim.Acaba ameliyatlı testisime bir zarar verir mi diye korkuyorken bir de baktım ki sağ testisim ameliyat öncesinde olduğundan çok daha büyük bir hal almış.Bu acaba ameliyatın normal bir sonucu mudur ? yoksa mastürbasyon mu buna sebep oldu? Çok korkuyorum ve çok üzülüyorum...Ne yapabilirim ? Lütfen yardım edin...
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
ameliyattan kısa bir süer sonra üstelik 3 defa masturbasyon hiç iyi olmamamış. Ama ne var ki yapmışsınız. İnşallah zarar vermemiştir.
Ameliyattan sonra şişlik normaldir. 15-20 gün sonra yavaş yavaş iner. Bu şişlik ameliyatın şişliği.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: varikosel ameliyatı ve teşekkür / İsim:  burhan Yaş: 27 Memleket: istanbul Mesaj Zamanı: 18/12/07 00:58  
sayın hocam selamun aleyküm. yaklasık 6 ay once sizin tavsiyeniz üzerine 4 gun once mikro cerrahi yontemle ameliyat oldum. iyiki sizi o zaman bulmuşum yoksa ameliyatı uzun bir süre olmayı düşünmuyordum. yaklasık 5 senedir varikosel hastasıydım hemen hemen hiç agrı hissetmedim. senede 2 kere spermiyogram testi yaptırıyordum taki 2sene oncesine kadar. muayane oldugum bir doktor bana boşa test yaptırma evlen çocugun olmazsa gel demişti ben de tabi uyguladım. ve yazın yaptırdıgım teste sayı cok düşmüş yarı yarıya. harekette oldukça zayıf bunları size gondermiştim bana ameliyat için çok gec kaldıgımı en kısa surede olmamı soylediniz. gercekten gec kalmisım sayı 1ml de 12 mil kadar düşmüştü. yazın truzim bolgesinde çalıstıgım için bu zamanda ameliyatımı oldum . size gercekten çok tesekkur ederim. tavsiyeniz bende çok etkili oldu .6 ay sonra tahliili sizle paylaşcam inşşalh. sevgili hocam doktorumla daha konusmadım size bi sorum . bundan sonra ilaç kullanmam gerekirmi takviye olarak.bide hocam a sonra 2 .gun dolaşmya basladım. zararı olurmu. oturukende sanki testislerim sıkışyor gibi oluyor. biraz uzun oldu üzunum sizi tanımıyorum ama arkasım gibi hiisediyorum. ist ten bir isteginiz olursa ben burdayım yada gelirseniz yemege davet etmek isterim hayırlı bayramlar.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Yzınızı okuyunca bende sevindim. Çok şükür bu sayfa amacına ulaşıyor dedim. Ameliyat olmakla iyi yapmışsınız. Şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok. 6 ay sonra tahlil yapıp buraya yazın. Ayrıca ameliyattan sonra yapılması gerekenleri bu sitenin sol menüsündeki SSS ı okuyun.
2 ci gün dolaşmanın zararı olmaz.
yemek davetinizi memnuniyetle kabul ederim. İstanbula gelince "27 yaşında Burhan" desem sizi tanırlar değil mi?
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: SELAM / İsim:  MUSTAFA23 Yaş: 23 Memleket: İSTANBUL Mesaj Zamanı: 18/12/07 00:36  
hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim.benim sorunum hayalarımda;soldaki sağdakine göre biraz aşağıda ve elimle kontrol ettiğimde sanki üzerinde iltihpımsı bir doku hissediyorum.bazen ağrıda oluyor ayrıca yerinde sabit durmuyor.sol torba sağdakine göre büzülmüş duruyor.bunun sebebi ne olabilir?Teşekkür ederim hocam saygılar.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
Normalde testisler aynı seviyede olmaz. Biri (çok defa soldaki) aşağıda olur. Bu normaldir. İkisi aynı hizada olsaydı sürtünme olurdu.
İltihapımsı dokuda ciltle ilgili bir şeydir. Cilt yağbezleri veya ter bezlerinin bir hastalığı olmalı.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

Konu: varikosel / İsim:  varikosel Yaş: 40 Memleket: bursa Mesaj Zamanı: 17/12/07 23:35  
Doktor bey. Size 2 sorum olacak. 1 . SORUM bazı varikosel ameliyatlarından sonra testis ATROFİYE uğruyor.Bunun nedeni . 2. Sorumda yine buameliyatlardan sonra HİDROSEL oluşabiliyor. Neden . Ç ocuğumu ameliyat ettirmek istiyorum .Endişelerim var bu konularda bana yardımcı olurmusunuz.
________________________
Op.Dr.Ali Hatay
1- Eğer ameliyatta testisin beslenmesi bozulacak şekilde bir ameliyat olursa testis atrofiye uğrayabilir.
2- Hidraosel önemli değildir. testisin damar sistemi bozulduğu için sıvı direnajı bozulur ve hidraosel gelişir. Ama dediğim gibi bu hidrosel önemli değildir. Zaten büyük bir hidrosel gelişmez. Küçük olanlar enjektör ile boşaltılır. Bu ameliyatın bir komplikasyonudur.
Geçmiş olsun.
Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

ANA SAYFA .
123...167 « Önceki Sonraki »
Toplam : 5001 mesaj

aSgbookPHP v2.2.141029